Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bar1

aktív tag

válasz tome.jr #7666 üzenetére

Ez a táblázat azért jó, mert nemcsak a SAR-érték, hanem a Connect.de által alkalmazott, összetettebb (pl. antenna tulajdonságait is) figyelembe vevő sugárzási értékek is szerepelnek, "normierter Strahlungsfaktor" alatt. Még nincs minden készülék benne, a hiányzókat zt a Connect.de oldalon tudod megnézni, meg kell nézni a telefonteszteken és utána rákattintani a teszt végén egy minden adatot talkalmazó linkre.

1. Headset, bluetooth alkalmazása. Vezetékes headsetet szoktam néha használni, de több fórumon azt írják, hogy mivel ezt mélyen bedugjuk a fülbe, néha akár rosszabb lehet, mintha csak simán beszélnénk. A bluetooth-os változatrnál nél elvileg kicsi a sugárzás, de többen azt mondták, ez sem jó.

2. Ha ennyire lényegtelen lenne a sugárzás, akkor miért írnak 2W/kg egészségügyi határértéket? Ma már nagy az elektroszmog, ahol lehet, ezért érdemes csökkenteni, főleg egy közvetlenül a fülhöz (azaz az agy közelében) tartott sugárzó készüléknél. Hívásfelépítésnél pl. mindig eltartom a fejemtől.

3. Igen, valószínűleg a fém árnyékoló tulajdonsága miatt kell a One antennájának nagyobb teljesítményre kapcsolnia. Viszont a szintén teljesen, elől hátul fém Nokia 6700 classicnál ezt jól megoldották, SAR-értéke csak 0,41 a Connect-félét is megtaláltam, az -0,1. Érdemes lenne megtudni, mi az eltérés oka, ők hogy oldották ezt meg?

4. Megmosolyogatató, hogy valaki szerint a kérdés felvetése trollkodás. Biztos az, amikor az átlagember nem is ismeri ezt a fórumot, a HTC-ről soha nem is hallott, az ismeretlenebb márkák közül talán a ZTE-ről igen, de arról azt hiszi, hogy csak az egerszegi focicsapat rövidítése.

5. Őszintén szólva nekem a HTC One Mini tetszene a legjobban, annak a SAR-értékét még nem tudni, eddig arra vártam inkább, mert pont ideális méretű, zsebben szépen elfér egy bőrtokban is, de az eddig kiszivárgott képek alapján elrontották: aránytalan lett a lekicsinyítés az elnyújtás miatt és egy csúnya műanyaggyűrűt raktak rá az egész telefon köré, a szép fémletörésnek és üvegletörésnek a széleken így annyi. Még megvárom, milyen lesz élőben, de ha tényleg ilyen lerondított, akkor lehet, hogy inkább a fekete HTC One marad. Csak ennél zavart a sugárzás és nekem ez fontos szempont, sajnos ebben sokkal jobb az S4-es,de az kinézetre és anyagminőségre egy játéktelefonra hasonlít.

Új hozzászólás Aktív témák