Új hozzászólás Aktív témák
-
Thunder78
őstag
-
BLiNk3r
senior tag
Hogy hogyan zongorázzák le a hibás készülék javítását ill. újra eladását, azt gyártója/nagykere/kiskere válogatja. Mindenhol más.
De nyilván az a legsimább verzió, ha a kereskedő visszaküldi a gyártónak, az meg azonnal cseréli gariba. Így a vásárlónak is jó lesz, meg a kereskedőnek is.MuzX: hát igen, nem egyszerű a helyzet
-
BLiNk3r
senior tag
No para, képben vagyok.
Azt próbáltam leírni, hogy ilyen esetben miért ez a bolt álláspontja. Ahogy már Thunder is leírta, a visszahozott telefont is el fogja adni a kereskedő, akár javítva, akár javítatlanul (lsd. hozzászólásom utolsó része) - akár hiszed, akár nem. Ezen semmi meglepő nincs, ezek a dolgok így működnek - nem kell rosszul lenniDe ez már nagyon OFF...
-
MuzX
tag
Szerintem az lett volna a korrekt eljárás, ha kicseréli egy újra, majd ő lejátsza a szervizzel a javítást.
Ha javítják, akkor valóban már használt, de teljesen újszerű készülék lesz, és hát azon nyilván bukott valamennyit, de megtarthat egy vásárlót, aki ráadásul jó véleményt fog róla terjeszteni a neten, hogy milyen vevőbarát a hozzáállás.Ha nem, azaz most akár 2 hétig is várhatok arra, hogy mi lesz, és akkor se biztos, hogy akár javítják, és még valószínűtlenebb, hogy cserélnék, akkor viszont ez a vásárló tele fogja írni az összes fórumot meg a blogját is azzal, hogy zajlott le ez a dolog, és esetleg többen át fogják gondolni, érdemes-e ilyen feltételekkel ott vásárolni. És előfordulhat, hogy hosszabb távon ezen többet fog veszteni, mint az egy csere visszautasításán nyer. Ha tényleg ez egyedi hiba, nem típusra jellemző baj, akkor bízhat benne, hogy nem kell később sokat cserélni.
-
Thunder78
őstag
Nyilván nem fognak egy készüléket sem kukába dobni.
Viszont egy dolgot azért látni kell.Ha megjavíttatja a telefont a szervizben, az neki nem kerül pénzbe, mert a garanciaviselő (HTC) állja a költségeket.
Ha kicseréli a telefont, akkor a hibás készülék nála marad, amit meg kell javíttatnia, ami viszont már nem tudom, hogy mennyire fér bele a garanciába, hiszen garanciába cserélte az ügyfél telefonját. Ebből gondolom, hogy ez egyrészt pénzbe kerül neki, másrészt bukik a telefon eladásán is, mivel használtként értékesítheti.Bár azért jobb helyeken az ilyeneket a visszaküldik a gyártónak. Aki aztán megjavítja, újracsomagolja és pár hét után vélhetően egy másik polcon újra ott lesz újként a telefon.
-
BLiNk3r
senior tag
Mert szerinted az lenne a normális, ha visszavenné, és újként árulná?
Ha visszavisznek neki egy telefont, amit akár csak 1-2 napig használtak, nyilván használtként fogja árulni.Az már más kérdés, hogy visszavétel után elviszi megjavíttatni, vagy ugyanolyan állapotában, a meglévő hibákkal próbálja meg eladni.
-
No.01
addikt
Velem is ezt jatszottak el csak a speedshopban!
Direkt naluk vettem az Omnia HD-mat. Ugy voltam vele, h ez biztos hely, rendes gari es meg az ar sem volt veszes. (GSM boltokban epp kifogyott naluk meg volt egy akcio igy talan 5-6e-el volt csak dragabb)
Mar elso nap gondom volt vele. Beszelgetes kozben 1mp-re felhangosodott ugy mintha kihangositottam volna (persze nem) majd magatol vissza allt.
2. nap visszavittem, ok persze nem eszleltek igy elkuldtek szervizbe (Cirma) ahol nem csinaltak vele semmit csak annyit mondtak, h kapcsoljam ki a szenzorokat!!! ennyire neztek hulyenek
Ezutan elkuldtek egy masik szervizbe (Tele-Max) ahol bemertek es minden rendben volt, de a srac is eszrevette ami en, ennek ellenere a speed csak kototte az ebet a karohoz, h a papir szerint semmi baja.
Na ekkor lett elegem es felhivtam a fogyasztovedelmet aminek hatasara lassatok csodat. kicsereltek a telefont. -
Lall
veterán
Annak hat. Kb. 40ropogós ezres van köztük. De a szépséget és az eleganciát meg kell fizetni.
Komolyabbra fordítva, mivel mind a 2 android (ráadásul a Spicára is feltoltam a 2.1-et) így rendszerkülönbség nem volt köztük. Kb. ugyan azok az alkalmazások futnak mindkettőn. A Spica viszont láthatóan lasabban teszi a dolgát + a legend előnye még a multitouch, Sens UI és egyéb nyalánkságok, de hogy ez megére -e 40-et az szubijektív. Nekem igen, másnak nem. Amúgy nem is túl szerencsés összehasonlítani egy Spicával, mert a 2 gyártó a 2 telefonnal nem ugyan azt a szegmenst célozta meg. De akit csak tehetek rábeszélek.
vagyis mégse, hogy csak én szaladgáljak ilyennel.
-
<NewL>
addikt
szerintem meg pont forditva. a gyártók mostanában odafigyelnek a kijelzőkre,főleg egy érintős mobilnál. zsirtaszitóréteg,üveg,karcmentes plexi a hátlap meg kopik karcolódik mint a fene mert általában müanyag vagy fém.
az iphoneom kijelzője karcmentes a hátlapról megmár lassan lekopik a feketemár a Heronál is olvastam pár érdekességet. ott talán csak a fehér változat kapta meg a zsirtaszitóréteget.
egyébként tegnap néztem egy hd2 videót ahol az egyik mobilarénás kolléga akarta megkarcolni a kijelzőt,sikertelen volt. szóval nem egyedi a szifoné,ez is kaphatott valami jobb plexit -
<NewL>
addikt
meg miért is kellene rá bőrtok,amikor azért alu ,hogy bírja a strapát és viszonylag nem annyira karcolódik mint egy müanyag és egyáltalán nem kopik.
a kijelző egyébként üveg? (vagy olyan mint a hd2-őn? ugy emlékszem ,hogy az nem üveg,hanem valami karcolódásmentes plexi zsirtaszitóbevonattal)
tokok,egyik se azaz illeszkedős fajta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen program, ami...?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max (Új, Független, 256 GB, 8 GB RAM, Sivatagszínű titán)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Motorola G55 5G - 8/256 - szürke - garanciás
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest