- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhorvath
aktív tag
válasz
Ultrazord #43393 üzenetére
Na erről beszéltem.
Bocs, ha esetleg valamit rosszul írtam, de már egy ideje nincs Dézim, nem emlékeztem tökéletesen.
Viszont a Supernova rom eleve rootolt, ezért is nem értettem, miért nem sikerült a rootolás.
Na lényeg a lényeg: remélem most már minden happy, élvezd a telefont, és örülök, hogy segíthettem a kollégákkal együtt! -
r4z
nagyúr
válasz
Ultrazord #43391 üzenetére
Most nézem, zhorvath mit írt, rootolni nem úgy kell ezt a telefont. SuperSU vagy superuser zip-et kell a recoveryből flashelni. De a revolutionary leírásában ez szerepelt is
Az ext partíciót (amit natívan tud kezelni a Linux kernel) csak akkor tudod használni, ha van hozzá egy megfelelő init.d scripted is. Ezt a rendszer fogja használni belső tárhelyként, a maradék az ugyanúgy használható marad, mint eddig.
A leginkább fájdalommentes megoldás egy olyan ROM felrakása, ami már eleve rootolt (mind az) és van benne valamilyen ext partícióhoz köthető script (szinte mindben van).
-
zhorvath
aktív tag
válasz
Ultrazord #43387 üzenetére
Miért nem azt csinálod, amit a nálad tapasztaltabbak írnak? Kísérletezel mindenfélével, így persze, hogy nem lesz sikerélményed.
A ROM manager felejtős, a particionálást pedig Pzoley oldalán található módon és programokkal végezd el!
Nelem egy 8GB-os kártyám volt. Csináltam egy 1,5GB-os Ext4 partíciót, ezt használta az általam linkelt rom. A maradék részt pedig lehetett használni fájlok tárolására, illetve a programok mentései, adatbázisai is ide kerültek. -
r4z
nagyúr
válasz
Ultrazord #43387 üzenetére
Először is: ROM Managert és az összes ilyen programot felejtsd el. A kolléga linkelt neked egy leírást, hogyan cserélj recoveryt, ezt nem csináltad meg (azért a piros háromszög).
Ha az megvan, inkább ne szórakozz a gyári ROM-ra a scriptek összeollózásával, keress XDA-n vagy a pzoley.matraszele.hu-n egy olyan ROM-ot, amiben alapból van ilyen.
-
-
zhorvath
aktív tag
válasz
Ultrazord #43377 üzenetére
Látom közben már megkaptál minden szükséges felvilágosítást.
Nekem rootolva is volt a teló, a Superuser programot kell feltelepíteni. Nem árt a root pl. Titanium Backup, plusz egy csomó másik program használatához, ami igényli a root jogosultságot, de amint a fórumtárs is említette, ezt általában a custom romok már tartalmazzák.
Én EZT a romot ajánlanám a figyelmedbe. -
dombila
őstag
válasz
Ultrazord #43382 üzenetére
Ahhoz, hogy az SD kártyát használja app tárolásra a ROM, először particionálni kell a kártyát. Itt találsz hozzá leírást.
A jelenlegi ROM-ot a recovery backup/restore pontjával tudod elmenteni. Ha CWM recovery-d van, akkor a mentés az SD kártyán a clockworkmod folderbe kerül. Ha particionálod a kártyát, akkor innen mentsd el a gépedre a backupot (de ne nevezd át!), mert a particionálás során elveszne.
-
dombila
őstag
válasz
Ultrazord #43380 üzenetére
Az S-OFF azt jelenti, hogy nyitott a bootloader-ed és teljes írási jogod van a Desire memóriája felett.
Ha S-OFF, akkor valószínűleg már van custom recovery-d is, pl. CWM. A HBOOT menüben válaszd ki a Recovery pontot (a hangerő le-fel gombokkal), és nyomj egy bekapcsot. (A bekapcsolóval választod ki a menüpontot.)
Ekkor be kell jönnie a Recovery-nek.
Ha ez megvan, akkor innen tudsz feltenni custom ROM-okat.
Én ezt, vagy ezt ajánlom!Root-olni nem kell, mert ha van recovery, akkor onnan bármilyen ROM-ot feltehetsz, a custom ROM-ok meg már root-oltak alapból.
-
Ultrazord
tag
válasz
Ultrazord #43379 üzenetére
ok, sikerült, csak erélyesebben kellet megnyomni a vol-t
S-off on van, az mit jelent konkrétan? Rootolnom is kéne gondolom, hogy custom rom menjen fel rá. Clockworkmod-ot nem tudok feltenni, pedig mindenképpen szeretném lementeni a mostani-t, hogy gyorsabb legyen a visszarakás, ha nem tetszik az új.
-
zhorvath
aktív tag
válasz
Ultrazord #43371 üzenetére
Hboot módban elindítod a telefont és kiírja, hogy S-ON vagy S-OFF. (Hangerő le + bekapcsoló gomb együttes nyomva tartása hozza elő. Ha nem menne, akkor vedd ki az akkut, tedd vissza és próbálkozz újra!)
Ha S-OFF van, akkor elvileg van custom recoveryd is, amiből flashelni tudod a custom romokat.
Ha S-ON, akkor szépen csináld végig az XDA fórumáról linkelt lépéseket!
Ha nem ragaszkodsz a magyar nyelvű romhoz, tudok ajánlani olyan romot, amiben akkora lesz a "belső" memóriád, amekkorát csak akarsz, amekkora partíciót lecsípsz az SD kártyádról.
-
dombila
őstag
válasz
Ultrazord #43371 üzenetére
Indítsd el HBOOT módban a telefont (hangerő le és power). Ekkor fehér képernyővel indul és a tetején kiírja, hogy S-ON vagy S-OFF.
Azt, hogy az SD kártyát használja, olyan ROM-al tudod elérni, ami a kártyát használja az app-ok tárolására ill. akár az adatok tárolására is. Azonban az adatok tárolása eléggé terheli az SD kártyát, ezt nem minden SD kártya bírja. (Amelyik nem bírja, az sokat fagy, újraindul,...)
Így elsősorban az app-okat érdemes csak SD-re tenni.Ha S-ON, akkor a fórumtárs által is ajánlott Revolutionary-val érdemes kinyitni. Ez egyben tesz fel egy custom recovery-t is, amivel ROM-okat tudsz feltenni.
ROM-okat innen ajánlanék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- Milyen routert?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest