- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
arnyekxxx #980 üzenetére
finoman már céloztam rá, h ne osszad két marékkal azt észt, mert nettó fasságot írtál. erre most mit csinálsz? egy egyszerű szöveget nem tudsz értelmezni... figyelj, amíg az a szimpla feladat, h egy kurva mondatot értelmezz és felfogj (kolléga összefoglalta egy mondatban, belépés-kilépés problematikája, hajrá), meghaladja a képességeid, addig részemről nem kérek a jogi kiselőadásodból.
-
törölt tag
válasz
arnyekxxx #960 üzenetére
nem, magácska téved. keresgéljen ott, h közös jogkezelés. automatikusan képviseli a szerzőket. nincs olyan, h nem kötelező belépni. automatikusan mindenki belépettként kezelendő, aki nyilvánosságra hoz valamit. külön le kell mondani illetve ki kell lépni. de van egy bizonyos rész, ahol még kilépni sem lehet, ilyen az üreshordozó-díj, illetve részlegesen nem lehet kilépni. valamint pl. egy kilépett zenekar esetében egy koncertnél a szervező ugyanúgy meg kell fizesse a megállapított díjakat.
jó lenne, ha minimális tárgyi ismeret nélkül nem fosnák ide a hülyeséget a fórumozók, dehát az internet és a fórum nem erről szól -
törölt tag
azon kellene elgondolkodni gondolatkísérletként, h egy nem létező szolgáltató, azaz egy magánember serverén lévő logok ugyanvajon mit is bizonyítanak? mert kb. a nagy büdös semmit alaphangon. önmagukban bármilyen vádemeléshez kevesek. igen, ennek alapján, megalapozott gyanú esetén kimehetnek házkutatni, további bizonyítékokat gyűjteni... igen ám, de egy már nem létező serverről történő letöltést, visszaosztást használatot, minekutána már nem létezik, nehéz lesz utólag bizonyítani. mi marad? úgy van, az adathordozók. mivel láttam már szakértő anyagot, amiben a multimédia szekció ki volt lőve (asszem mátrix hub, de nem szerver, mert a raiddel nem tudtak mit kezdeni, hanem a csóka otthoni gépe), mik maradnak? igenn, a szofferek.
kinek van félnivalója? háááát, mindenkinek és senkinek...
állítólag többen hallották, hogy valakinek már mesélték: voltak olyan esetek, mikor fizetős ftp serverek előfizetőihez mentek ki... h ip, vagy átutalás alapján... -
törölt tag
válasz
arnyekxxx #790 üzenetére
mint említettem a neten keringő több igazságügyi szakértői véleményből és periratból szedtem. h ezek mennyire igazak, nem tudom. illetve jogi fórumon olvastam szakértő billentyűjébl, meg más fórumon is írtak ilyesmit. elmondtam, h tudtommal nem elmélet, hanem joggyakorlat.
most akkor elméletben bazmeg kezdjünk már el autót szerelni... na ezt ki nem állhatom.
de tudod mit, szedj le valamit, aminek nincs shareware verziója, írd ki egy dvd-re, jelentsd fel magad és adott esetben meglátjuk így van-e. ennél jobb ötletem nincs, h eldontsuk. -
törölt tag
a jogszabály nem kivételez. lehet enyhítő körülmény, h jóhiszeműen járt el. de attól még ugyanolyan jogsértő.
pl. eljárást fognak indítani ellened, ha lopott árut veszel orgazdaságért. aztán vagy tisztázod magad, vagy nem. ugyanez igaz a hamis pénz birtoklására. a jóhiszeműség fennáll, amíg életszerű, illletve amíg az elvárt módon meggyőződtél arról, h amit folytatsz nem jogsértő.
aztán utána egy hirtelen döntésről is akár évekig lehet vitázni a bíróságon, h elvárható módon jártál -e el.
mellesleg a joggyakorlat szerint úgy vélekednek erről, nálamnál okosabbak, h nem bűncselekmény. szóval erről értelmetlennek tartom a vitát, amíg valaki nem kerül éles helyzetbe ilyen miatt. -
törölt tag
úgy értettem a jososulatlan szofferhasznélat, azaz a jogsértés már azzal megvalósul, h a birtokodban van egy másolat, letöltött, feltört, stb. verzió, azaz egy olyan verzió, amihez jogtalanul jutottál hozzá. nem kell ahhoz sem telepítened, sem elfogadnod az eulát. legalábbis a szakértők által folytatott joggyakorlat ez.
-
törölt tag
válasz
arnyekxxx #775 üzenetére
ugyanolyan tudatos, mint az otthoni. ez nem az a kategória, h jajj erre jártam megbotlottam és a feleségedbe akadt a farkam...
másrészt meg a jogszabály nem ismerete senkit nem mentesít a hatálya alól.
harmadrészt, fel kell tenni a kérdést, pénzért osztott meg? nem. ennyi. -
törölt tag
válasz
arnyekxxx #749 üzenetére
Márpedig aki seedszerverröl osztja a filmet az a nyilvánoság számára hozzáférhetővé teszi és a hozzáférés helyét és idejét egyénileg választhatják meg a letöltők.
mert, ha a diginet otthoni netével teszi, akkor meg nem?
azt kellene megérteni, a kettő egy és ugyanaz jogilag.
én csak tippelgetek:
vagy össze akarják mosni az fizetős ftp-vel, mondván, a server üzemeltetője a tartalomért pénzt kért. mivel istentelenül nem tudja bebizonyítani, h ő egy szolgáltató, akinek az ügyfele a sáros, ha nem bizonyosodik be, h nem volt anyagi haszna a dolgon (na ez az ami necces lesz), akkor, amennyiben szoffert találtak, akkor bukták. amennyiben meg cryptelve van minden, és hozzá sem férnek, akkor viszont nem. ez utóbbira volt már példa, ha jól tudom az fizetős ftp szerverekkel sem tudtak sokat kezdeni, ha nem fértek hozzá a tartalomhoz. max a bankszámlával.
vagy csak annyi volt a fő koncepció, h bezsákolták az egészet, majd lesz vele valami és most mindenki áll, mint lónemiszerv a hidegvízben. -
törölt tag
válasz
Viktor77 #655 üzenetére
értem. az 2. rész az költői volt, és csak kikívánkozott belőlem.
az első résszel viszont az a bajom (a személyeskedést leszámítva, bár ez is olyan gumicsont, amit sosem szerettem), h mégis mit gondoltatok, miről fog szólni ez a topik? recepteket és kötésmintákat cserélnek benne 2 forró kakaó között?
másrészt meg sehol sem hirdetett senki semmilyen fizetős és törvénybe ütköző szolgáltatást, illetve nem szólított fel semmilyen törványbe ütköző cselekedetre. szóval nem értem mi értelme volt droid módra bevágni egy villogó kérem csak félcédulás elmebetegek postoljanak és csak nowarez témában neont.
mert ha közlöd h egyesek túl vulgárisak (vagy egyszerűen csak törlöd a postom pl.), azzal egyet tudok érteni, mert jogos a fórumszabályzat szerint. annak ellenére, h előre megfontolt szándékkal írtam úgy és azt, amit. -
törölt tag
válasz
Viktor77 #646 üzenetére
kérdezhetek valamit? mi az a warezra való buzdítás? egyáltalán mi az a warez? ez valami jogi formula? mert egyelőre nem látom a filemegosztók használatával kapcsolatos konkrét jogszabályi helyet...
meg kérdezhetek valamit, ami régóta csípi a csőrőm? az mennyire etikus, h pénzért, vagy kattintásért a fórumon folyamatosan otthont adni olyanoknak, akik a csencselést, feketekereskedelmet nagyiparban űzik? vagy épp üzletszerűen átverik a népet? és közben pilátust játszani?
csak tanácsként mondom, jobban féljetek attól, h egyszer valami elmebetegnek eszébe jut a fórumot feljelenteni vagy perelni, mert orgazdának, szélhámosnak nyújtott segédkezet. annak ellenére, h a végén semmi sem lesz belőle, szar dolog ám bíróságra járni, mint tartalomszolgáltató.
ennek nagyobb a veszélye, mint a wareztől, mint ürdüngtől való félelmemnek. -
törölt tag
mostanában egyre nehezebb eldöntenem, melyik típust rühellem már jobban:
- az egyszeri letöltőt, aki szerint a világ legtermészetesebb dolga ezt így csinálni, és most rí mint egy fürdőskurva, és sűrű demagógia magyarázkodásba kezd, h bezzeg a cigányok, a zsidók, a sünök, fák a halak meg a virágok.
- vagy azt az álszent képmutató faszt, aki azt rikoltozza a fallosz demagógai golyói közül, h mocskosss tolvaj, lopósgeci. pokoltüze égessen, keresztre feszítünk... ja. persze. lopás, az.
én meg csak csendben elgondolkodom, h évekkel ezelőtt ezt a boszorkányüldözést már előre láttam. akkor is kiröhögtek.
aztán amikor elkezdtem félteni a kicsinyke kis megmaradt szabadságjogainkat, miközben egy elavult értékesítési rendszer ellen ágáltam, akkor persze érteni nem értette senki. lopósgeci voltam.
a mérleg egyik serpenyőjében ott van a szerzői jogi mizéria. a maga elavultságával, gusztustalan lobbijával és persze a tényleges elmaradt haszonnal.
a másikban azok, akik a szabad információáramlás robin hoodjaiként fittyet hányva semmibe vennének alapvető jogokat és törvényeket.
a mérleg áll egy mocsár közepén, ami ingoványos, a fene tudja már merre lengenek a karok.
aztán azt látja az ember, h túlképp egyelőre médiacégek által fizetett társadalmi szervezetnek álcázott, kb. stázis besúgósdi alapján megfélemlítéssel, jogilag eléggé megkérdőjelezhető módon járnak el. a lefoglalások megvoltak, a polgári jellegű felszólítások előtte vajon kimentek a szolgáltatóknak? vajon hány vétlen emberrel csesztek ki?
a dc hubokkal tudtak valamit kezdeni idáig? nem.
mindenki tisztában van a helyzettel, h nehéz is bármit kezdeni a trekkerekkel, gyk. eddig senkit sem tudtak megfogni trekker üzemeltetéssel, szimpla filemegosztással (lehet igen, de akik nekem eddig ilyet hangoztattak vagy nem tudtak érdemi infóval szolgálni, vagy kiderült, a legvégén csak a szofferekért kaptak a fejükre)
az egész jelenleg nem szólt másról, mint erőfitogtatásról olyanoknak, akik vissza csak nehezen tudnak vágni, sanszos, h eljárások nem indulnak, vagy elbuknak bíró szakaszban sokadfokon. cserébe évekig ülnek a bizonyítékon, biztos, h van olyan cucc, aminek semmi köze az egészhez, és azok ugyanígy szívnak.
hadd ne azonosuljon már az igazságérzetem az ilyennel. annak ellenére, h szerntem bőven túllépi a törvány és az etika kereteit a filemegosztás. csak épp van helyette más?
ja, itthon tk, foskábel vizió. meg a tecsós dvd. ezt részemről dugják fel maguknak. -
törölt tag
hát ja. írtam is, h bevállalták, megbuktak vele. engem etikailag jobban zavar, h nem adóztak utána...
és szerintem aki használta, nem követett el nagyobb bűnt, mint egy diginettel tette volna otthon. aki meg szolgáltatott, ugyanolyan kapitalista mint a T. csak kicsiben. meg feketén.
-
törölt tag
szerintem a kurvákon
jóvanna, visszább rántom az agarakat oszt böfögök.
a lényeg, h nem azt mondom, nem jogosan vitték el a seedservereket. csak azt, h maga az ilyen jellegű szolgáltatás legális bizonyos keretek között.
illetve lehetett volna ezt másképp is intézni, de persze az nem lett volan ilyen elrettentő. -
törölt tag
leírtam, maga a seedserver mint olyan, ugyanúgy nem illegális, mint maga a torrent.
leírtam, h mitől szolgáltató valaki. amennyiben szolgáltató, bizony a jog arra is lehetőséget ad, h a kedves jogtulajdonos arra kérje fel, távolítsa el az anyagot. nem csak a szerverfoglalósdira.
az, h az adott szolgáltatások milyenek voltak, dettó leírtam.
amúgy tudsz róla, h kurva bizony szolgáltató? kötelező egészségügyi vizsgálattal, és adóznia kell. rémlik a türelmi zóna?
"a szexuális szolgáltatás nyújtása beletartozik az Alkotmány 70/B. §-ában meghatározott munka és foglalkozás szabad megválasztása alapvető szabadságjog kategóriájába és teljes korlátozása alkotmányellenes. 261/E/2000. AB határozat.
apeh is szokta baszogatni őket, nem csak a kuncsaft.
helyedben a fentiek tökrében megfontolnám milyen okosságot böfögök még be, mert egyelőre a képkeretet sem sikerült meglátnod. -
törölt tag
válasz
WonderCSabo #153 üzenetére
szerinted én mi francról beszélek? bérlős/fizetős seedserverről... fut rajta valamilyen oprencer, kapsz egy adag tárhelyet, sávszélt, valamilyen webuit. ez alapvetően nem illegális. amíg van számla, stb., addig bizonyos keretek között nem igazán kérhető számon a felhasználó, előfizető vétke a s4zolgáltatón.
mit nehéz követni azon, amit leírok? tudom, h torrent ügyben ált. a béka segge alá esik pro és kontra minden az észérvek helyett, de azért szabjunk már egy határt... -
törölt tag
jóember, milyen illegális szolgáltatás (egyébként az, de mint említettem nem ezért)? mióta is illegális maga a torrent? ennyi erővel a netszolgáltatók is perelhetőek lennének, csókolom...
az, h arra használják, amire, az egy pontig nem kérhető számon a szolgáltatón. ha valaki észleli, h valami illegális van azon az ip címen és kéi a szolgálatót, h távolítsa el, a szolgáltató meg szik rá, na onnantól kezdve követ el jogsértést.
de mint említettem, ezeket a seed serveres motyókat nem lehet szolgáltatónak nevezni. így az egész nem áll rájuk. számlával, szerződéssel. az meg nincs. -
törölt tag
és? akkor lőjük tarkón a kapitalistákat?
adott egy szolgáltatás, amire van igény. amennyiben adózik utána (na ez az amit egyébként kétlek), akkor egyrészt legálisan műveli (itt ki is bukott kb. a 99%-uk). h az azt igénybe vevő előfizető jogsértést követ-e el? gyanítom, igen. h büntethető-e a joggyakorlat szerint? gyanítom nem.
a szolgáltató meg csak akkor, ha tudomása van a dologról. h mennyire kötelessége a tartalmat és a többit vizsgálni, az persze fejtörés... kb. annyira és úgy, mint a netszolgáltatónak. ha törvénysértést észlel, köteles intézkedni. ha nem, akkor nem.
mivel semmilyen szerződés, számla nem keletkezett az esetek 99%-ban, így a seedserver üzemeltetője szépen elviszi a balhét. valamit, valamiért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Tőzsde és gazdaság
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged