Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
azért nincs alternatíva a telefonoknál, mert egyszerűen nincs rá igény.
Régebben voltak olyan készülékek (ld Motorola D160), amik mentek AA elemről is,
aztán ezek a megoldások szépen kihaltak, nem véletlenül.
Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor merült le nálam a telefonom útközben az utóbbi 5 évben, és ez idő alatt jópár különböző típus megfordult nálam.
A másik meg az, hogy persze, nem 10-20 órát bírnak, hanem csak 2-3-at
Ez ugyanis a tényleges használat,
szóval én nem vetném össze a telefonok készenléti idejét a hordozható lejátszók üzemidejével, ez sehogyan nem fair. Én legalábbis nem úgy használok egy lejátszót,
hogy elindítom, aztán megy, ameddig bírja.
Annyi biztos, hogy a telefonomat jóval gyakrabban töltöm, mint a lejátszót,
és ha előbbinél nem gond, hogy nem megy bele a cerkaelem,
akkor utóbbinál még kevésbé jelent ez számomra problémát -
<Adamsky>
nagyúr
''Mert az egy dolog, hogy mi tudjuk hogy jók...''
A külföldi fórumokat olvasgatva nekem úgy túnik, hogy tőlünk nyugatabra is egyre többen választják ezeket a kínai/koreai lejátszókat a márkásabb társaik helyett. Persze lehet, hogy tévedek, és neked van igazad abban, hogy a Sony még mindig többet ad el mint az előbb említett gyártók.
Ellenpéldának viszont ott van a WestEnd-ben a Sony márkabolt. Biztos forrásból tudom, hogy azért vették oda az iAudio, Meizu lejátszókat mert nem nagyon fogyott a sajátjuk, és mert nem akartak kimaradni a jó bizniszből. Még egyszer leírom: egy Sony márkaboltban Meizu lejátszó kapható!
Az, meg hogy a Sony kezd olcsóbb lenni, mint a konkurens koreai márkák is elég jól mutatja, hogy mi is a helyzet. Pl. négy évvel ezelőtt, amikor még az első iRiver discman-em vettem, akkor majdnem egy Sony-t lett helyette 60e Ft-ért (!). A vásárlás előtt pár nappal futottam bele -- szerencsére -- az iRiver-be, és vettem egy nagyobb tudású, sokkal jobb lejátszót közel fele annyiért. -
Hun'reeth
őstag
Háááát Én reménytelennek látom épp ebben a szegmensben dulpla részesedést elérni. Persze ne legyen igazam.
-
fotel
aktív tag
-
Den
veterán
egyébként, zune/ipod ellenfél vdeós lejátszója van a sony-nak, mylo vagy mi a neve, novemberben kezdik terjeszteni az usa-ban.
-
Cicero
őstag
Akármit csinálnak, nekem akkor is az iPod lesz ''bejövős''. Emmeg' mégbóvlibban néz ki mint az ipod...
-
Csapi007
veterán
Hello
Bárki próbálhatja lenyomni az Apple-t de akkor előnye van hogy ez senkinek sem fog sikerülni... -
gliskard
senior tag
a Sony(Ericsson)-nak a Walkman telefon szériája meglepöen jó (pláne az ''agybadugós'' fülessel), nekem speciel egy W810i kárositja a hallásomat és meg vagyok vele elégedve. Öszintén szolva szemezgettem anno a nano-val, de miután kipróbáltam a telefont, nem láttam értelmét a külön telefon, külön mp3 lejátszó vásárlásnak még akkor sem ha ez egy ipod lenne. Nekem jobb igy egyben...
-
gliskard
senior tag
...az apple az innovativ megoldásokról és azok ''útjáról'' volt híres pl. a nem túl sikeres és ku*va drága Apple Lisa vagy a klasszikus 1984-es Macintosh...
Anno a PDA-t is ök ''inditották az útjára'' a Newton-nal. Amely több szempontból forradalmi megoldás volt. Bár jó pár sebböl vérzett, de ez inkább a technikai akadályoknak volt köszönhetö. Az ipod jó húzás volt, amit starégiailag megtámogattak az itunes-szal és az apple dizájnal. Amely látszóleg a távolkeletieknek annyira nem jön be. -
<Adamsky>
nagyúr
''...nem kellene nekik olyan eszeveszett nagy erőfeszítés, hogy újra jelentős szereplői legyenek...''
Nem hát! Csak meg kellene nézniük, hogy mitől olyan sikeresek a ''kis'' koreai vagy kínai cégek. Az a vicc, hogy szvsz mindenük (technológia, tapasztalat, zenekiadó, pénz) meg van ahhoz, hogy kegyetlenül leverjenek mindenkit, de ez nem fog összejönni addig, amig csak a designer-eknek adnak csak munkát. -
Shim
őstag
Igazi áttörésként mondjuk elfelejthetnék a SonicStage-t, és nekiállhatnának valódi UMS lejátszók készítésének. Újabb jó pont lenne, ha visszatérnének az elemek használatához, és a polimer akksikat csak a HDD-s modelléknél alkalmaznák.
-
fotel
aktív tag
Az az Apple nagy szerencséje, hogy jókor volt jó helyen. Az övék volt az első elfogadható méretű HDD-s lejátszó, a Creative jukebox-sza ormótlan volt mellette. Sokan megveték akkor, és akkor tényleg talán a legjobbnak is számított - és ezután elkezdtek dalokat vásárolni hozzá. 5 év alatt lehet, hogy akár több ezer dollárt is elköltöttek a iTunes boltban, és ezt a zenét már csak iPod-on játszhatják le, így meg van kötve a kezük. Tartósság szempontjból egyébként az Apple sem jobb, mint a Sony.
-
orbano
félisten
Nem tudom, ki hogy van vele, de é mindig több különlegességet és esztétikát látok egy Sony lejátszóban, mint bármelyik másikban. Ebben és az ergonómiában még mindig verhetetlenek. A minőség az valóban már csak átlagos, de szerintem nem kellene nekik olyan eszeveszett nagy erőfeszítés, hogy újra jelentős szereplői legyenek ennek a piacnak...
-
xuldar
addikt
Valahol olvastam, hogy design terén tudnak már csak maradandót alkotni. Ezzel viszont egyetértek. Nem sok hasonló, az egyszerűt az ízlésessel ilyen jól kombináló cég van a piacon. Régen én is Sony-párti voltam, de a minőség már valóban nem a régi
Pontosítok, a minőséget a tartósságra értettem, az már nem a régi.
[Szerkesztve] -
fotel
aktív tag
Igen, most védeni fogom a Sony-t
A kütyüik többsége éppen hogy olcsóbb, mint a többi brand terméke, ez alól csak a Samsung kviétel. Tudásuk leginkább az aksiélettartamban van egyébként, meg az intuitiv kezelésben és a kicsi méretben és tömegben.
A cikkel kapcsoaltban: '' Az Apple időközben több új iPodot is piacra dobott'' miket is? Én nem látok fejlődést az iPod-ok között.
Zune-t meg már jelentős piaci tényezőnek elkönyvelni szerintem badarság. De itthon úgyis mindegy, a többség minkább vesz 19e Ft-ért egy Telstart, pedig 20-ért kaphatna azonos kapacitású Samsungot vagy Sony-t. De ez van, 1000Ft-ért feláldoz a többség mindent. -
simonzé
addikt
A Sony nagyon vergődik. A Walkmanhez és a Discmanhez hasonló forradalmi áttörés kéne hogy a részesedésük duplázódjon, de a szinte egyforma tudású kütyük mezőnyében képtelenség megduplázni a részesedést. A Sony minőség már nem a régi, a kütyüik minden téren inkább átlagosak, és általában nagyon drágák. Egyre reménytelenebbnek látom a helyzetüket, de ők persze jobban tudják.
-
bolondember
MODERÁTOR
háááát, sok sikert - nagy verseny csak nekünk jó...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Wii U
- Microsoft Excel topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Exkluzív órák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest