Aktív témák
-
Cane
őstag
válasz
GhanBuri Ghan #78 üzenetére
Lehet hülyeséget kérdezek, de ha nem megy mind a 8 pipeline, hanem mondjuk csak 4, akkor nem lehet vmi driverrel vagy mással megoldani azt hogy mondjuk 6 menjen? Vagy csak a 4 és a 8 között lehet ''választani''?
-
sequator
senior tag
9700est 9700prová alakítani hogyan lehet? nem szándékozom egyelőre, de hátha mégis(ha szaggatni fog a doom3:))
Sautia -
Sanya
nagyúr
9500pro-ból soha nem lesz 9700pro. ezt garantálom.
-
Cane
őstag
válasz
GhanBuri Ghan #78 üzenetére
Húzható, de 8x1-en sakktábla. Ez ugye hibás...
-
Cane
őstag
válasz
GhanBuri Ghan #76 üzenetére
Ok. megvan. minden ok. Köszi a segítséget!!!
-
-
Cane
őstag
válasz
GhanBuri Ghan #74 üzenetére
Sajnos még mindig 4x1.
De figyu! Először kéri a power user/open patch script a ''SoftR9x00 w9x.rts''-t. Ezután pedig a Catalist 3.4 könytárából a ''ati2vxag.vxd'' file-t. Ezután ok. restart és 4x1. Át kell valahol valamit állítani a menüben? Vagy át kell valamit írni hexaeditorban? -
Cane
őstag
válasz
GhanBuri Ghan #70 üzenetére
Hello!
Ok. eddig megvan minden. Azt írta a riva, hogy: ''Patch successfully executed'' vagy valami ilyesmit. Meg is jelenik alul, hogy:
9800...
9700...
9500...
ki is választom a 9700-et, de és okézom, de amikor megnézem a main-ban hogy mit ír a kártyáról, akkor még mindig 4x1-et jelez. El kell valamit menteni, vagy máshogy leokézni, vagy valamit kihagytam volna? -
GhanBuri Ghan
őstag
Ez jo kerdes. Ha jol latom, meg a RivaTuner 2.0, candidate 12.4 van kint, nem tudom, hogy ez a 3.2-es vagy 3.4-es Catalysthoz valo patch scriptet tartalmazza. Ha 3.4-et telepitesz, es meg a regi script van benne, akkor az ujabbat itt ered el: [L]http://www.nvworld.ru/downloads/SoftR9x00_Cat34.zip[/L] Ha megvan a regi Rivatunered, akkor eleg a scriptet letolteni. :)
-
Cane
őstag
válasz
GhanBuri Ghan #62 üzenetére
ICQ számod dobd át mélben.
-
Cane
őstag
válasz
Dobjál lécci 1 download linket arról a kis 2k-s softpatchról. A többi eddig megvan.
-
BigZee
csendes tag
Jaja, az lesz! Mire jön a VÉGZET 3, addigra kell egy ilyan csak, addig jó a Gef3 is, ami van. Jó, aki teheti vegye, de az adjon nekem is pénzt!
-
pengin
csendes tag
sziasztok
kicsit mas,de atalakitas ez is
Szoval van egy 9500pro kartyam es az erdekelne hogy hogyan lehet ebbol fire GL Z1/X1?
Ha valaki mar tul van ezen es megosztana a tapasztalatat azt megkoszonnem. -
BigZee
csendes tag
Hali!
Most akkor, 9500, 9500Pro vagy megvárás, míg 9700 beszelidül....még beljebb? Vagy GefTi4200 (neeeeaztneeee, ugye, merugye a jövőre gondolás is..)
Adjatok tanács! -
Cane
őstag
válasz
Akkor tehát:
1. feltelepítem a Catalyst 98-as driverét.
2. Rivatuner indít
Akkor kérdezek még: melyik ez a legújabb rivatuner (melyik verzió)? -
GhanBuri Ghan
őstag
Igen. Nekem kulturaltabbnak tetszik a Rivatuner, nem kell ujratelepiteni a drivert hackeleshez, elmenti a modositott .vxd-t, ha vissza akarod alakitani a kartyat, es az egesz patch merete kb. 2k. Nemutolsosorban, ez az egyetlen altalam ismert megoldas win98 alatti hack-hez. :) A fejleszto, Unwinder jo arc, 16-an jott ki a 3.4-es catalyst hivatalosan, 17-en mar elkeszitette az uj patch-et.
-
Cane
őstag
válasz
GhanBuri Ghan #41 üzenetére
Akkor végülis elég az új rivatuner az új hackelt catalyst helyett?
-
Gitros
aktív tag
válasz
GhanBuri Ghan #58 üzenetére
Köszönöm az infót GhanBuri Ghan! Na így már 1ből könnyebb a válogatás :)
Uff Gitros voltam... -
GhanBuri Ghan
őstag
Nos, dx9 fenn van (nem tudom, hogy 9a, vagy 'sima', honnan latom ezt a feltelepitettbol?), techdemok mennek, eloszor siman szethullott a kep az elso bear-nal, restart utan minden demo mindig megy, hibatlanul. Vagy az Operat kellett volna lezarni, vagy ki kellett mosni a hasznalatlan pipeline-okbol az odaszaradt biteket :)
-
Gitros
aktív tag
Na emberek! Volna valaki közületek, aki leírná ide, hogy mi az ördögről lehet fölismerni a 9700-as nyákot? Mert engem ez baromira érdekelne, hogy mi különbözteti meg az átdolgozott 9500-astól?
Nem lenne rossz, ha úgy mennék vásárolni, hogy tudom mit keresek.
Előre is kössz.
Uff Gitros voltam... :t -
Egon
nagyúr
''Alapból'' (értsd: FSAA és anizo _nélkül_) valóban nem, de - legalábbis azon tesztek alapján, amit láttam - ha ezeket bekapcsolod (márpedig 2003-ban - mcsak szerintem - azért ez ''muszály'', pláne hogy jobb esetben 1-1,5 évre veszed azt a kártyát...), akkor elhúz a pro...
Emiatt szerintem igencsak ''dupla vagy semmi'' játék ''sima'' 9500-ast venni: ha nem jön be a softhack, akkor van egy ''nem túl jó'' kártyád, viszonylag drágáért... Ha viszont pro-t veszel, tutira nem lesz 9700-ad, de ''cserében'' kapsz egy viszonylagosan jó teljesítményű kártyát, FSAA+anizo bekapcsolása esetén _is_...
Summa summarum: én inkább 9500Pro-t vennék (amilyen szerencsém van az ilyen dolgokkal). -
freya
aktív tag
válasz
GhanBuri Ghan #51 üzenetére
9500 PRO-t meg azért nem éri meg venni, mert hiába 8 pipeline, a 128-bites memória nagyon sokat visszafog. Lehet tesztelgetni, de nem sokkal gyorsabb a 4 pipelineos 256-bites nem-PRO-nál.
-
freya
aktív tag
válasz
GhanBuri Ghan #51 üzenetére
Fogalmam sincs mit jelent, de a pipelineokat biztosan használja. Tényleg nem tudom, de szerintem az lehet hogy a DX9-es funkciók, shader számolások, ilyesmi bugzik a maradék 4 pipelineban, már ha a shadereket is a pipelineok számolják.
Lehet hogy hülyeséget mondtam, de ha így van, lenne értelme, hogy a sima rendereléskor jó a pipeline, de egy shaderes része hibázik... -
freya
aktív tag
válasz
GhanBuri Ghan #49 üzenetére
Igen, es ami 3dmark alatt hibazott, az rendre hibazott 1-2 techdemo alatt is. De, nem mindegyik alatt, es nem mindig, volt ugy hogy restart utan az a techdemo ''meggyogyult''.
Viszont a 3dmark-os teszt kivetel nelkul mindig kimutatta a hibat, szerintem ha az jo, akkor minden jo lesz. -
Ati9500
senior tag
Club3d Ati radeon 9500 128 mb
3,6 ns -ramok vannak rajta!
Húzva
610 mhz-ram
350 mhz-core -
freya
aktív tag
válasz
GhanBuri Ghan #46 üzenetére
Ha kiegyezel vele hogy DX9-es játékok nem futnak, akkor egészségedre, én kifejezettem DX9-re vettem ezt a kártyát.
Jelenleg a Nature Test az egyetlen ami kihasználja a DX9 képességeit, elég könnyű abból következtetni hogy ha az hibázik, akkor bármelyik DX9-es játék is fog. -
GhanBuri Ghan
őstag
Hat, ha csak ott lenne, mashol sehol, azzal nagyon kiegyeznek, vegulis nem Nature Testre vettem a kartyat :D
''mindenhol máshol jók voltak, csak DX9 alatt nem'' - ezzel mire gondoltal? Meg nem tettem fel a DX9-et, gondolom szukseges lenne, ha mar egyszer a DX9-re optimalizalt a kartya... -
Ati9500
senior tag
ja a natural tesztben nincs semmiféle textura hiba!
-
Ati9500
senior tag
Nekem sikerült !
Club 3d Ati 9500
Nekem csak az Omega driver felrakása után sikreült!
4700 pont 3dmark03-ban
12980 3dmark02-ben -
freya
aktív tag
válasz
GhanBuri Ghan #41 üzenetére
Pedig 3dmark03 Nature Test-et futtass csak, azon kijönnek a pixelhibák! Nekem 2 Radeon is csak ott bukott meg, mindenhol máshol jók voltak, csak DX9 alatt nem. Nézd meg mindenképp...
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
GhanBuri Ghan #40 üzenetére
Ha esetleg erdekel valakit, vagy esetleg mas is 98-ason akarja felturbozni a kartyajat:
vegul sikerult rajonni, hogy a legujabb rivatuner alapbol tartalmazza a win98/ME atalakito scriptet is, legalabbis nalam lefutott, es most mar a rivatuner indulaskor 8*1-nek mondja magat. Probaltam pixelhibakat keresni, NOLF2-ben sebessegteszten 1152*864 + minden maxon azt mondta, nyugodtan novelhetem a beallitasokat :), pixelhibat egyszer lattam, de az is a monitoron levo piszok volt. :) 3dmark es egyeb teszteket valoszinuleg nem fogok futtatni, a valos alkalmazas erdekel, nem az, hogy most hany pontom van egy tesztprogramban. (bar a techdemo resze miatt lehet, hogy megeri letolteni, akarcsak a Catalystos dx9 demokat) -
mmanson
csendes tag
jah amúgy úgy csináltam hogy elöbb felraktam a sima 3.2-es catalyst-ot megnézni hogy alapba mit tud a kártya és utánna telepítettem a hekkelt-et és így nem írta fellül!!
uninstalálnom kellett a drivert és utánna újra felrakni a hekkeltet....így már kiírta hogy nem gyári driver és így már dupla olyan gyors is volt...
kiráj...bazz örülök mint maki a faszának...:)))) -
mmanson
csendes tag
MŰKÖDIK!!!!
kiráj.....
szal....2,4-es P4,ASUS P4PE,256MB 333Mhz DDR,Powermagic R9500 128Mb DDR-----meghekkelve a 3.2-es catalyst-tel 4044pontot nyom a 3DMark 03-ban!!
de még csak alap frekvencián van..szal a gpu 276Mhz-n a ram 270Mhz-n....
:))) -
mmanson
csendes tag
csumi
megjött a kárten de nemigen akar menni a hekkelés!!
lecseréltem azt a filét amit mondtál de mikor felrakom a drivert nem szól hogy ez nem eredeti ati driver!!
ilyenkor mi van? -
mmanson
csendes tag
sajna még nem jött meg a kárten!!
remélem ma már tesztelhetem... -
mmanson
csendes tag
ok,THX
amúgy neked is ijen kártenod van??
szerinted melik jobb radeonhoz??a powerstrip vagy a rivatuner??
a mostani kártyám(GF2 Ti)a powerstrippel húztam de jó volt..... -
freya
aktív tag
-
mmanson
csendes tag
először szeretném letesztelni a sima 9500 tudását!
ha felrakom elöbb a no hekkes 3.2-es catalys-tot akkor utánna mivel töröjjem vagy csak simán uninstaláljam hogy utánna a hekkes driverrel lepróbáljam hogy megy-e 9700 ként a kárten??!!
amúgy ez a hekkelés kapcsolja be a másik 4pippelint??!!
ha ez megvan akkor melik progival húzzam az órajeleket??!!
előre is kösz -
freya
aktív tag
Kitomorited a drivert, kilepsz a SETUP-bol es a C:ATI konyvtarban lesz az install.
Ott a letoltott hackelt file-t atnevezed *.sy_ -re, es felulirod vele a 2kxp_inf_xxxxxati2mtag.sy_ filet.
Ezutan valahova rakd el a hackelt setupot, es elinditva barmikor felrakhatod a hackelt drivert. Ha jo filet irtal felul, figyelmeztetni fog hogy ez nem gyari driver, mert nincs rendben a signature, innen tudod hogy hackeltrol van szo.
Ujrainditod a drivert/gepet, futtatsz egy 3dmark03 Nature Mark tesztet, es ha szep tiszta a kep, nincsenek textura hibak akkor mukodik.
Azert ird meg hogy jo lett-e! -
mmanson
csendes tag
THX
remélem sikerülni fog a művelet!a kártya ha minden igaz holnap jön!!már nagyon várom.
amúgy valaki el tudná mondani hogy hogyan is kell pontosan csinálni ezt a kis hekket??
megköszönném... -
mmanson
csendes tag
csocsi
R9500 128DDR-es kártenből szeretnék 9700 vagy 9700Pro-t csinálni,de melik progival kéne??és honnan tom leszedni azokat a cumókat amiket ki kell cseréni a driverbe?? -
Bálintosz
senior tag
Ez jó !
:)):)):)) -
Alan
aktív tag
Igen, elvileg így lenne, szerintem azért kisebb a fill rate single texturing esetén, mert teljesen párhuzamosan nem lehet kihasználni mind a 8 futószalagot. Valószínűleg van egy telítési pont valahol 6-7 futószalag környékén a feladatok szétosztásához szükséges adminisztráció miatt.
A 9700-asnál amúgy aránylag kisebb a különbség (1900 single/2500 multi), a hackelt 9500-asnál meg azért nő duplájára a multi texture fill rate, mert a plusz 4 futószalaggal plusz 4 textúrázó egység is bekapcsolódik. -
Xmas
tag
Én nem akadnék fenn a módosítások lehetőségén...
Szerintem egyszerűen csak elleste az ATi az AMD-től. Így lehet igazán hardcore vevőket szerezni: törhető/húzható hardverrel, akárcsak az AMD procijai. Hamarosan a videokártya dobozában találjátok az útmutatót az átalakításhoz. Annak idején az K7-es alaplapok dobozában ott figyelt a szorzózár kiiktatásának módja. :) -
freya
aktív tag
Aki raer es erdekli a tema, itt mindent megtalal:
[L]http://www.digit-life.com/articles2/radeon/r9500-9700-dx9-p1.html[/L] -
Riccio
csendes tag
Majd Meglátjuk Mi lesz!!!
-
Riccio
csendes tag
Hello Mindenki!
Szóval szedjem le a ati2mtag.sys (hackelt vált) és tudom húzni a karit igaz?
Egyébként BBA ATi RADEON 9500 PRO 128MB 58E Ft Brutto volt a Mistral Computernél!! -
Tiggr
tag
El kell, hogy keserítselek! A 64 megás RADEON 9500-ból nem tudsz 256 bites memóriabuszt kihozni. Mégpedig azért nem, mert ugyanazt a memóriavezérlőt kapta meg, mint a 9700 széria, ám ott a 128 MB memória használja ki ezt a szélességet. A 9500-nál nagyon egyszerűen csökkentették a memória hozzáférést: a 64 MB memória csak a 256 bit felét foglalja el, a másik fele a ''levegőben lóg''. Tehát 256 bites memóriabusszal csak a 128 megás RADEON 9500 rendelkezik. A 9500 PRO pedig saját, 128 bites vezérlőt kapott, tehát ott sincs esély a 256 bitre!
-
TxeN
csendes tag
En mar megvettem a 64mb-os 9500-ast, es at lehet alakitani 9500 prova...
sajnos a minap megneztem egy tesztettel a stuffot, es a mem busz valoban csak 128bites.
ahhoz, hogy 256 legyen, mindenkeppen kellene a bios-t bazgeralni.
es nem artana akkor mar et is forrasztani, vagy at vezeto pasztazni.
es akkor van esely a 256bitre.
az en kartyeszem jol turi a tulhajtast 340/608.
de ettol meg nem lesz 9700 pro :-)
manapsag a 9700 es a pro etalon kartyak, mivel a ketsze akkor adatbusz
tobb infot zsiroz le, mint a fele akkoraval rendelkezo nVidia vagy 9500 sima.
En szivem szerint most elmennek a boltba, es vennek egy 9700 prot.
Persze kerdeses, hogy megeri e.
jelenleg meg a kicsit tulhajtott -
twollah
nagyúr
Új hét, új Radeon 9xxx tuning hír.
-
Clyde22_
tag
válasz
Il Padrone #4 üzenetére
Elég egy progit felinstallálni (Rivatuner 20 RC121) és bekapcsolni benne a Soft9700 -at. Alternatív megoldásként kicselélni egy filet a driverben. Nem kell páka, BIOSflash meg egyebek.
-
utax
aktív tag
válasz
Il Padrone #4 üzenetére
max néha fagy, mert csúnya, na de kit érdekel amikor 500 ponttal több 3dmark2001-ben mint a szomszédé ...
-
ISZOLE
senior tag
[Rosszmájúság ON]
Akár az ATI is lehet a dolog mögött, ők hiresztelhetik nyugodtan, hogy nem megy az átalakítás és még veszélyes is. Egyébként ki a fene venné meg a drága kártyájukat?
[Rosszmájúság OFF] -
TxeN
csendes tag
Ez az hir picit tevedes, szerintem.
mivel nem a single-t, hanem a multi texturingot kell vizsgalni.
azaz ami valoban duplazodik.
a single az alig valtozik valamit.
es valoban a multi text. alatt 1050-1100 rol 2100 ra ugrik az eredmeny. -
utax
aktív tag
vagyis: akinek 9700 pro kell, az vegyen 9700 prot :)
vagy ez nem az a lap ? :DDD
Aktív témák
Hirdetés
- HP OMEN 3080Ti 12GB
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest