- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
Bocs, elfelejtettem az egyik kérdésedre válaszolni. Úgy tudom, hogy a 4 ns a RAM garantált elérési idejét jelenti. Ez pedig átszámítva órajelre 250-et jelent, ami 500 DDR-en. Videókártyáknál így müxik, logikus lenne normál RAM-nál is.
Magyarul az általad említett modulnak bírnia kell az 500 MHz-et, más kérdés, hogy milyen feszültségen és időzítésekkel.
Nem jól tudom? -
erdoke
titán
(
)(
)(
)(
)
Na jó, néhány dologban igazad van (Ezt korábban sem tagadtam) Maga a hír tényleg fals 1 kicsit, mert a TwinMOS már jóval korábban is gyártott PC3700-at, csak a z CL2 volt 4,5 ns-os modulokkal. Viszont gőzöm sincs, hány V-on üzemelt, gondolom 2,7 fölött. Azt, hogy ez időben mikor jött ki, nem tudom pontosan, ezért csak feltételezés, hogy akár GeIL és OCZ előtt.
Egyébként olybá tűnik, hogy ezek a gyártók alapanyagot nem csinálnak, hanem szinte kizárólag Kindstontól (Winbondtól) veszik. Asszem a Corsair is.
Linket kösz, majd megnézem.
Lehet, hogy PC3500 lesz a vásárlásból, még nem döntöttem. A CL 2 általában jobb, mint a CL 2,5 , a max. 2,6 V pedig limitáló tényező.
Szerinted a TwinMOS PC3700-a mennyit vihet 2,6 V-on?
Árat azért kérdeztem, mert egyedül a GeIL-t nem találtam itthoni listákban. -
erdoke
titán
Nemcsak a hírt olvastam, hanem mindent, ami a honlapjukon fellelhető volt. Azért, mert éppen minőségi RAM beszerzését tervezem. Te viszont a honlapot, illetve az azt idéző hozzászóláspmat nem olvastad, ha még mindig a 2,7 V-on lovagolsz. 2,6 +- 0,2 V agyári spec, ebbe pedig belefér (szerintem, de lehet, hogy nem vagyok elég tudományos) a ma szokásos 2,5 V.
Másrészt az oly sokat emlegetett tények és specifikációk: Mi újság a GeIL általad említett moduljával tudományosféleképpen? HÁny V-on megy, milyen CAS Latency tartozik a 466-os ill. az elméletben garantált 500 MHz-es DDR órajelekhez?
Ja, és kevésbé tudományosan: mindezt miféle Ft ellentételezéssel?
Ha jó RAM, akkor legyen az én ingem (az én gépemben), ne a Parcié... -
erdoke
titán
1. Igazad van, feltételezés volt, ezt a -hat használatával nem is próbáltam rejtegetni.
1.b. Ez az elfordítás azért kicsit sántít, hiszen a one step az ''ezer éve'' kapható PC3500-hoz passzolna. Ez egyébként lényegtelen, ne vitázzunk.
1.c. Továbbra sem látom a válaszodban 4 ns előnyét, hiszen ott 500 MHz garantált DDR, nem 466.
2. Az ár válasz az előnyre. Ha olcsóbban tudja adni kb. uazt a tudást, akkor olcsóbban tudja előállítani, ez pedig pure technológiai előny.
Platinum Copper-t nem viccnek szántam, visszahelyezve az eredeti szövegkörnyezetbe... továbbra sem értem. Platina és réz ötvözet? Vagy jól csengő márka-duma rossz helyen?
UI: Mely közléseim forrásaira vagy kíváncsi? Egyiket sem az ujjamból szoptam, ahhoz kevés vagyok hardverileg. Asszittem, nem tudományos folyóiratba írok, de ezután majd jobban figyelek.
UUI: Lehet, hogy nehezen hihető, de nem vagyok nagyobb híve a TwinMOS-nak, mint a GeIL-nek v. az OCZ-nek. Csak nem elég vastag a tárcám az utóbbiakhoz. Sőt még a Kingston HyperX és a Corsair 1-2 modulja is teccene... ()
-
erdoke
titán
1. A TwinMOS március 3-án jelentette be a 466-ost, tehát időben megelőzhette a többieket. Eredeti hír 1 előző hozzászólásomban.
2. Elég szegényes az info a GeIL RAM-ról adtál. Milyen időzítésekkel mehet 500 MHz-en (4 ns)? 466-on? Ezek a nagyon-tuning cégek (OCZ is) ezekkel a látványos rézlapokkal aranyárban mérik a moduljaikat, viszont a TwinMOS elérhető áron adja. Talán ebben is megelőzte versenytársait.
Nem vagyok vegyész, de mi az a Platinum Copper? A Tin Coated még OK. ()
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest