Új hozzászólás Aktív témák
-
vili13
őstag
''Ha a High Definiton videóra való áttérést nézzük...''
...akkor igazad van! De ez még szvsz messze nincs annyira a nyakunkon, mint az adathordozóknál (többé-kevésbé) lefutott váltás CD-ről DVD-re - ez is csak akkor történt meg igazából, amikor az újabb technológia árai kellőképpen leestek.
Én az asztali DVD lejátszómat még egy jó darabig nem fogom lecserélni pusztán azért, mert nem tud MPEG-4-et. És akkor a HD videóról még szó sem esett, mert TV-t cserélni sem mindenképp szándékozom egyhamar. A váltásnak talán nem muszáj sokkal rövidebbnek lennie a ''régi'' eszközök természetes életciklusánál. Bár elkötelezett híve vagyok a technológiai fejlődésnek, inkább kivárom, amíg az újdonságok legalább kvázi szabványként elterjednek a tömegtermelésben, és csak remélni tudom, hogy az ipar nem pont a szivatásunkon munkálkodik közben, mint pl. valami feltörhetetlen meg online DRM.
Ha viszont a jelenlegi helyzetből indulunk ki, akkor a legszélesebb körben támogatott és OLCSÓ hardverrel kezelhető formátum csakis az MPEG-2, és nem hiszem, hogy ez gyökeresen megváltozna 1-2 éven belül. Ha kitekintünk az audio formátumokra, hiába vannak újabb és sokkal hatékonyabb tömörítők, az MP3 még él és virul. Másrészt pl. ott az élvonalbeli Nero ''MPEG-4'' codec, amit éppen csak az asztali lejátszók nem bírnak lejátszani, de még azok sem, amelyek más MPEG-4-et igen. El nem tudom képzelni, miért használna kedvenc filmjei tárolásához bárki ilyen formátumot. -
vili13
őstag
Azért az ''elavult formátumok pátyolgatása'' egy csomó használható készülék ki nem dobását is jelenti... Jó, hogy jönnek ki az egyre újabb, semmivel nem kompatibilis formátumok, csak legyen ami használni tudja. Az adathordozók kapacitásának növelése meg más okokból sem értelmetlen.
-
erdoke
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest