- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabesz
őstag
De jó hogy ebben a licensben nincs benne a mpeg2 plugin
azt külön 12 juróért kell megvenni
-
marcee
addikt
válasz
Gregorius #119 üzenetére
Szvsz aki komolyan gondolja a videózást, az tartson a gépén friss divx, xvid, x264 codec-et (ez utóbbit csak ha tömörít is, mert úgye decoder-t egyelőre nem tartalmaz) és mindegyiknek csak a saját fourCC-jét engedje lejátszani. Ebből nem lehet gond, csak kevésbé megszállottaknak macerás.
Kényelmesebbeknek meg ffdshow legújabb sse2-es verziója és a világon minden lejátszását rá lehet bízni, úgy az audiót, mint videót vagy éppen feliratot. Nagyon jó!
Mondok egy példát, cimborám - átlagjúzer, életben nem konvertál, csak lejátszik - megrögzött winamp 2.91 felhasználó, attól nem válna meg soha, viszont nem tudtunk belőle az 5.1-es hangrendszer hátsó sogárzóit életre kelteni. Se winamp, se windows beállítások bütykölése nem segített. Ffdshow felment, mindent formátumot kipipáltunk, még állítani sem kellett semmit, azóta winamp alol is megy az összes hangszórón. -
Gregorius
őstag
Aki esetleg recompress-t akarna csinálni, csak szólok: a DivX 5.21 még perfektül vitte az XviD-et a generic MPEG-4 supporttal, a 6.0 viszont elcseszi a keyframe-ek előtti képkocka dekódolását.
-
marcee
addikt
VladimirR és LordX: Pontosan tudom, hogy a DivX 4-6, már más, legális kódra épül. Attól még nem kell őket szeretnem, hogy a jólcsengő, _free_, hackelt cucc nevével (gondolom) jómenő bizniszbe csaptak. Én speciel a hírre reagáltam, amiben az eredeti divx 3.11 alpha megjelenési körülményeit emlegetik az évforduló kapcsán. Bocsánat, hogy a témánál maradtam, többet nem fordul elő. Megállapításomnak az lett volna a lényege, hogy a ''programozózseni'' kódtolvaj volt, a DivX Inc. meg névtolvaj (az számomra mind1, hogy milyen jogi csűrés csarvarás útján és mennyiért sikerült megoldaniuk) . Úgyhogy engem a szívem az Xvid és az x264 felé húz.
VladimirR: A másik ''zsenialis forumozo''-nak meg nehezére esik ''binarisra vadaszni hozza''???? Ha ilyesmi gondod van esetleg dobj egy mélt, ha az nem túl bonyolult és küldök neked linkeket -
LordX
veterán
Olcsó hardver.
Szinte minden mai DVD-lejátszó chipset támogatja az MPEG4 SP-t, ha az ASP-t nem is. A legolcsóbbak is. Audiónál meg egyre több és több pendrive-lejátszó tud mást is, mint az MP3 (iPod hozta be az AAC-t). Sőt, DVD-kben alapból van AC3, és ahhoz képest teljesítményre nem kell sokkal több az AAC-hez, csak a programot kellene újraírni..) -
VladimirR
nagyúr
a zsenialis forumozo, meg utanaolvashatott volna, es akkor tudna, hogy a genyo microsoft tetves mpeg4 kodekjenek, meg annak feltort valtozatanak valymi keves koze van a jelenleg divx neven futo kodekhez
gg
egyebkent nem vagom meg mindig, hogy mirefel ez a nagy hype, hiszen a bundle verzioval is lehet teljeserteku tomoritest vegezni, minden nehezseg nelkul
jah, es xvid sux, mert ugy kell binarisra vadaszni hozza
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
A free serialtól függetlenül is le lehet tölteni a Create Bundlét:
Bővebben: link -
Skica
őstag
Most néztem, nekem hibás lett a letöltésem.
Ha valaki elküldené, megköszönném. -
marcee
addikt
''Bárcsak a sikeres előadók gyári Audio-CD-i kerülnének 990 Ft-ba..''
..és mindegyiken lenne egy két idegesítő reklám, amit nem lehetne átugrani, ''fénymásolt'' borítót adnának hozzá, aminek csak a külső oldala nyomtatott és hiányozna róla néhány szám?! Mert csak így állná meg a helyét a dvd-s hasonlat.
DivX Inc. sux! Xvid és H.264 hajrá!!!
A hír szerint zseniális programozó meg simán feltörte a genyó microsoft tetves mpeg-4 codec-jét, nem ő kódolta a cuccot. -
PPeter
addikt
A nyakunkon van, csak előbb PC-n fog megtörténni a váltás egy része, hiszen a normálisabb PC-s megjelenítők és a VGA kártyák már régen tudják a HD felbontást (más kérdés, hogy a védett műsoros tartalomhoz új HDCP/HDMI kompatibilis kártya és monitor is kell majd), és nem ritka, hogy a netre feltett előzetesek, videóanyagok már kvázi HD felbontásban (is) felkerülnek eleve. Tehát a váltás a nyakunkon van, csak két oldalról zár majd be az olló, egyrészt a PC-s piac felől, másik oldalról pedig a - lassabban zajló - broadcast, műsorsugárzás és a home filmkiadás felől.
-
vili13
őstag
''Ha a High Definiton videóra való áttérést nézzük...''
...akkor igazad van! De ez még szvsz messze nincs annyira a nyakunkon, mint az adathordozóknál (többé-kevésbé) lefutott váltás CD-ről DVD-re - ez is csak akkor történt meg igazából, amikor az újabb technológia árai kellőképpen leestek.
Én az asztali DVD lejátszómat még egy jó darabig nem fogom lecserélni pusztán azért, mert nem tud MPEG-4-et. És akkor a HD videóról még szó sem esett, mert TV-t cserélni sem mindenképp szándékozom egyhamar. A váltásnak talán nem muszáj sokkal rövidebbnek lennie a ''régi'' eszközök természetes életciklusánál. Bár elkötelezett híve vagyok a technológiai fejlődésnek, inkább kivárom, amíg az újdonságok legalább kvázi szabványként elterjednek a tömegtermelésben, és csak remélni tudom, hogy az ipar nem pont a szivatásunkon munkálkodik közben, mint pl. valami feltörhetetlen meg online DRM.
Ha viszont a jelenlegi helyzetből indulunk ki, akkor a legszélesebb körben támogatott és OLCSÓ hardverrel kezelhető formátum csakis az MPEG-2, és nem hiszem, hogy ez gyökeresen megváltozna 1-2 éven belül. Ha kitekintünk az audio formátumokra, hiába vannak újabb és sokkal hatékonyabb tömörítők, az MP3 még él és virul. Másrészt pl. ott az élvonalbeli Nero ''MPEG-4'' codec, amit éppen csak az asztali lejátszók nem bírnak lejátszani, de még azok sem, amelyek más MPEG-4-et igen. El nem tudom képzelni, miért használna kedvenc filmjei tárolásához bárki ilyen formátumot. -
Panther
HÁZIGAZDA
Nekem is megjött a serial, de...! Vigyázzatok, mert könnyen a Spam mappába kerül. Nekem pl a freemail oda rakta ''erős spamszűrés'' mellett. Szóval nézzen utána akinek nem érkezett meg.
-
Dilikutya
félisten
Én mohó voltam, 2 kódot is kértem
-
PPeter
addikt
Ha a High Definiton videóra való áttérést nézzük (globálisan), ott mindenképp új hardver, új lejátszási környezet, sőt új megjelenítő is szükséges lesz, tehát ebben az esetben a tömörítési formátum nem az egyetlen pont, ami kényszerű váltást jelent - viszont az MPEG-4 alkalmazása a kisebb sávszélesség (kisebb helyigény)miatt akár költségcsökkentő hatású is lehet. Nem véletlenül terelgetik a broadcast világot ebbe az irányba, különös tekintettel az online műsorsugárzásra. Tetszik vagy nem tetszik, az MPEG-2 ebben a formában kissé pazarló, amire nem lehet egyszerű, generál válasz az, hogy ''de hát akkor majd lesz nagyobb lemez, hiszen az amúgy is jól jön''. Persze hogy jól jön, persze hogy szükséges a nagyobb lemez, az új technológia, a nagyobb kapacitás - de ettől még a tartalom gerincét adó rendszert is felül lehet (sőt kell is) vizsgálni. Az MPEG-2 elterjedt, széles körben támogatott, de a HD felbontáshoz nagyon magas bitráta szükséges hozzá, és a HD felbontású MPEG-2 stream amúgy sem kompatibilis a legtöbb mai MPEG-2 hardverrel (még az eszközök - már amelyiknél lehet - frissítésével számolva sem), szóval az eszközök cseréje, megújítása így sem maradhat el, ha valaki a HD felé kacsintgat.
[Szerkesztve] -
vili13
őstag
Azért az ''elavult formátumok pátyolgatása'' egy csomó használható készülék ki nem dobását is jelenti... Jó, hogy jönnek ki az egyre újabb, semmivel nem kompatibilis formátumok, csak legyen ami használni tudja. Az adathordozók kapacitásának növelése meg más okokból sem értelmetlen.
-
Integra
titán
Thank you for joining us in our fifth anniversary celebration and, if you are new to DivX, welcome to the family!
Today we are pleased to offer you the DivX Create Bundle, including the DivX Player, DivX Pro 6 codec and DivX Converter, absolutely free.
Here is your free DivX Create serial number:
és itt egy 20 jegyű kód -
PPeter
addikt
Hát nem éppen így van. Nem véletlenül kell a két réteg a HD DVD-ből meg a Blu-Ray-ből is, ha teljes filmet akarnak High Deifinition minőségben MPEG-2 tömörítéssel felpakolni egy oldalra. Ha az MPEG-4 (vagy valamelyik erre építő kodek) lett volna az egyedüli videótömörítés, amit a következő generációs DVD-Video formátum használna, akkor még jó ideig elég lett volna a mai DVD (lásd a Terminator 2 Ultra kiadását, egy bónusz lemezen ott a teljes film HD felbontásban, DVD-n, MPEG-4-ben - ugyanez MPEG-2-ben 40 GB-nyi helyet igényelt volna). Nyilván az MPEG-2 óriási technikai támogatása sokat nyom a latban, de az MPEG-4 ettől még egy szükséges evolúciós lépés és abszolút nem felesleges. Nem lehet mindent az otthoni filmírogatás szempontjából az ''úgyis olcsó a DVD lemez, CD már nem kell senkinek, így felesleges az MPEG-4'' felfogással elintézni.
-
riska1982
aktív tag
És lehet hozzá serial kérni? Vagy nem enegdélyezett még ebben az esetben sem?
-
Scream007
őstag
kaptam 2 serialt és mindkettőre azt mondja entered serial invalid.
ilyenkor mi van.
beírtam mindkettőt kézzel, meg pastevel is, ua az eredmény.
???? -
fasyrt
őstag
Na ma mindenkinek megjön?
Nekem is megjött! -
riska1982
aktív tag
Valaki leszedte ezt? Mert nekem nem jön le! Lejárt az ídő! Lekéstem! Ha igen linkelje már légszíves ki, vagy küldje el emailben.
Előre is köszi! -
Szabesz
őstag
Boldog szülinapot DivX!
A serial már 5h-ja megvan rendelve, de meg nem jött meg -
róland
veterán
Szerintem meg nem az a nyerő, ma már inkább visszafogja a fejlődést, hiszen így több fér el ugyanakkora tárterületen.
A jövő valami szélessávú interneté lesz, meg a mai tárolókapacitás sokszorosáé otthoni felhasználásra.
Amúgy még a DVD is rengeteg adatot veszít el, akár otthoni videózá esetén is. Eyg alap miniDV-s videó óránként 13 GB adatot tartalmaz, ebből kb. 2 GB kerül egy DVD-re. És akkor még nem is mozifilmről volt szó. -
erdoke
titán
-
karyo
senior tag
Én azt mondom, a DivX a jövő. MPEG2 túl nagy helyet foglal, megfelelően nagy bitrátával a DivX abszolút nyerő, jóval kissebb helyet foglalva. hajrá DivX!
-
Bubu79
addikt
Na, meggyütt nekem is a kód hosszas várakozás után
Boldog szülinapot DivX!
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
Nem arról van szó, hogy a végeredményt CD-re vagy DVD-re kell kiírni, és eszerint szükséges vagy felesleges egy technológia - nemcsak egészestés játékfilmek tömörítgetéséből és otthoni warezolásábóól állhat a digitális videófeldolgozás és tömörítés. Hidd el, jó hasznát lehet venni az MPEG-4 alapú kodekeknek, már csak azért is, mert a High Definition műsorszórás és kiadás is - részben - már erre épít. Az alacsony bitráta, a kis fájlméret meg ugyebár sok felhasználási mód esetén előnyt (vagy akár költséghatékonyságot) jelent. Ezért jók ezek a kodekek.Persze ha nem veszed hasznát, akkor neked nem kell. De másnak attól még hasznos lehet.
-
M@trixfan
addikt
Az a helyzet, hogy mivel azt hittem behalt a mailszerver ezért másik címről is próbáltam. Így aki jelentkezik e-mailben annak oda tudom adni az egyik serialt.
-
róland
veterán
Hát kérlek nem támogatja a DVD-t. De csak azért nem, mert nincs asztali lejátszóm.
Szerintem igazából addig volt értelme az egésztömörítgetésnek, amíg drága volt a nyersanyag. Ma már van ahol a CD a drágább a DVD-nél. Így kicsit feleslegessé váltak ezek a programok.
Szerk.: Azért jó lesz a programgyűjteménybe, ki tudja, talán használható valamire még.
[Szerkesztve] -
Nekem 6 óra elteltével jött meg a kód, de a lényeg, hogy megjött.
-
róland
veterán
Talán, mert az asztali lejátszók az Xvid-et nem támogatják, ellenben a DivX-et igen. Amúgy én is az opensource pártján állok, de nagyon lassan terjednek az ilyen programok. Sajnos a sok hozzá nem értő (nem számítástechnikai beállítottságú) emberrel mindent meg lehet vetetni.
-
Tithian
őstag
Miért használjunk DivX-et, ha van Xvid és H.264?
-
mattheus
őstag
Az akció lezárult........
[Szerkesztve] -
mattheus
őstag
Én 2 db különböző serialt-t kaptam végül. Egyet szívesen elküldök a leghamarabb jelentkezőnek, aki E-mail-en jelentkezik!
-
róland
veterán
Nálam elindult egy DVD fájljainak kódolásával, de ma nem volt türelmem várni.
Asszem az a gondja, hogy így nem tudja összefűzni őket egy fájlba, hanem csak külön fájlokat csinál a VOB-okból.
Majd valamikor végigküldöm egy DVD-n próbaképp.
Nekem még megjött a serial, igaz én elég korán jelentkeztem. -
mattheus
őstag
akkor meg is kérdezem a nagyokat, hogy MPEG2 plug in-t külön kell megvenni, akkor milyen formátumból csinálhatok DivX-et ? Avi? Mov, MPEG1 ? Ha DVD-ből nem lehet akkor nincs is sok értelme ..... vagy én látom rosszul?
-
VladimirR
nagyúr
miert oly nagy szam, hogy osztanak szerial-t? a free valtozattal is lehet kodolni, es bar a sajat programjat nem lattam meg, nem hinnem, hogy egy virtualdub-nal tobbet tudna
jah, telleg: es ujabban mar a gain is kiveszett belole
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
Lejárt az akcijó
de kár....
De majd ha lesz 20 dollárom, de jó lesz akkor... -
g@bo
nagyúr
nekem se jön serial, 2 emilcimre is toltam....... ( 1 1/2 órája... )
[Szerkesztve] -
fasyrt
őstag
Lejárt az akció. Valami idióta távol-keleti időszámításban számolták természetesen.
És kódom még mindig nincs!
Esetleg, ha valaki 1 emilt dobna... -
Viktor77
titán
Jó lenne, ha nem '''serial nem érkezik meg''-ről szólna a topic.
-
deedee
őstag
nekem se küldtek serialt......Talán kérjem el valakitől?fúúúj varez.....
-
littlemole
őstag
Eddig nem jött serial. Pedig már néhány órája letöltöttem.
Szomorú vagyok. -
sh4d0w
félisten
Én is próbáltam freemail-el, meg yahoo-val, de egyiksenem...
-
Scream007
őstag
kértem direkt 3 mélre is hátha freemail kivágaja de semmi nem jött egyikre se.
-
deedee
őstag
na én is leszedtem,talán majd jó lesz valamire...
főleg,hogy ingyen van.... -
sh4d0w
félisten
Nekem cirka 3 és fél órája késik a levélkém...
-
Sanya
nagyúr
én kaptam levelet
-
Bubu79
addikt
Még mindíg semmi
-
Jégkokó
veterán
Nekem is küldtek egy leveklet, ami elég hosszúra sikeredett, de egy darab serial nem volt benne
-
Én most töltöttem le de még a gmail-re nem jött válasz.
-
fifi_addict
tag
valamint azzal, hogy az mpeg2-dvd plugint külön megveheted, ha olvastátok a levelet a seriallal, ez is benne van.... jó tréfa
-
Integra
titán
simán lejött
-
Bubu79
addikt
Nekem sem jött még meg, de ígérték; ez a sz@ros letöltés megszakadt, úgyhogy megpróbáltam mégegyszer, de azt írták, hogy erre a mailre már küldték a serialt, úgyhogy megadtam a chellós emilemet, de még oda se jött meg
Szerk.:Ez már több, mint fél órája volt, lehet, hogy lecsúsztam róla?
[Szerkesztve] -
zoszt
tag
Sorry, we gave out all our serials.
-
Scream007
őstag
nekem jött 1 mail de nincs benne serial csak valami account nem tom micsoda link.
???
Bővebben: link
nekem 1 ilyen levél jött.nektek is ilyen jött?
[Szerkesztve] -
asimov
aktív tag
Nekem is megvan már!
UP, hátha valaki még nem tud róla akit érint! -
Gregorius
őstag
válasz
Zoli bácsi #25 üzenetére
Én most kaptam meg. Kábé 2 óra volt.
Vigyázat: a freemail spam-ként megjelöli a levelet! (X-Spam-Status: YES) -
Zoli bácsi
őstag
Már legalább másfél órája letöltöttem, de nem jön a seriál
-
Fanyuvo
tag
Francba, nem kellett volna megvennem
-
WillChi
őstag
Ami érdekes, 5 perc után megjött a FreeMail-es címemre, de a Tár-asra már 50! perce nem jött meg.
A lényeg, hogy megvan.
Happy Birthday DivX!!!
-
szilchi
őstag
Nekem sem jött meg a freemail-es címemre...tíz perce szedtem le
-
X@b3e
addikt
Jó kis szülinapi überasschung!
Happy BD DivX -
Balinov
titán
lejött,szériaszám megjött,kettő között kb 5 perc telt el.
boldog szülinapot,Divx! -
Pompi
nagyúr
Én is egy 15 perce várok a serialra...
-
mattheus
őstag
Yahoo címre megkaptam, pár ott Spam-ként kezelte és betette egy Bulk könyvtárba
MPEG2- plugin maradt trial-ban a regisztráció után. Az mire is jó -
mattheus
őstag
Én már vagy 5 perce elküldtem a mail címemet és letöltöttem, de mail az nem jött
-
viharhozo
addikt
Hasznal meg vki Divxet egyaltalan?
-
Én is ebben a percben töltöttem le, hibátlanul lejött, serialt megkaptam.
Boldog szülinapot divx. -
anulu
félisten
most működik, az biztos, megkaptam a serial-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Formula-1
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest