- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
corlagon
senior tag
Bővebben: link
Itt csekkelhető, hogy milyen gyártmány. -
Kriza
őstag
A Philips szerintem mindig is sz@r volt! Most mennek tönkre a másfél-két éve írt CD-im: nem látja a végén (kb97%-nál) az adatot. (SEMELYIK egyéb CD márkánál nincs ilyen tapasztalatom! - na jó, egy Sony-nál...) Azokból ráadásul sokat boltban vettem - lehet az a baja
Egyébként 110-115ért lehet venni Verbatim DVD+R*8-os lemezt, ami Verbatim! Meg TDK-t is, bár én azt sem szeretem!
[Szerkesztve] -
sbazsi
veterán
Szerintem nem jó ötlet, mert az lesz a vége, hogy kivetik rá a jogdíjfelülvizsgálati díjat...
Viccet félretéve.
Tegnap volt a vmelyik adón a TV-ben, hogy a benzinárakkal hasonló a helyzet.
És ha már autós helyzet: Itt is az van ami az autóknál több bőrt húznak le a felhasználóktól. Hányszor fizettük már ki az autópályákat, utakat, stb?
De tényleg nem értem, hogy miért kell minden egyes üres CD/DVD-re kivetni ezt a díjat...
A kazettáknál ha jól emléxem árultak sima üres kazettát, meg zenei üres kazettát, amiben benne volt ez a díj... -
deedee
őstag
drága a nyersanyag?na és?őszintén
i mikor vettetek utoljára boltban üres cd-t vagy dvd-t?a feketepiacon mindent megtalálhat az ember....Az üzletek annyiért adják a cuccokat amennyiért csak akarják...én meg ott veszek,ahol akarok,ahol olcsóbb....Békésen elvagyunk egymás mellett.....
házi videót írtam ki egy havernak dvd-re,hozott fóliás lemezt,emtec -et 350ft-ért.Halványan elmosolyodtam és megmutattam neki a 25-ös hengerben a 110 ft-os philips dvd+r 8*-os lemezeket.....Kicsi könycseppet morzsolt szét a szeme sarkában a csávó....Szóval most őszintén:igazából kit zavar,hogy mennyi a bolti ára egy dvd-nek,stb????? -
Dominator
aktív tag
És akkor az üres vinyók adathordozónak minősülnek? Meg a flashdriveok? Az mp3 lejátszók? Még csak az kéne hogy ezeket is 1,5* annyiért adják
-
corlagon
senior tag
A jogdíj-rendszer radikális átalakítása egyben a szerzői jogi törvény átszabását is jelentené, szóval lassan a testtel. Úgyis mindenki szürkeimportból veszi a dvd-ket, így legalább az mp3/film letöltés legális marad.
...az mp3 nem másolat az eredeti műről, hanem digitális feldolgozásak annak
aha, és ''A szerző kizárólagos joga, hogy a művét átdolgozza, illetve hogy erre másnak engedélyt adjon'' (Szerz.j.tv. 29.§.)
[Szerkesztve] -
Xmas
tag
Az. És a cégeknek nem kellene esetleg az Artisjust fizetni, mikor a napi mentéseiket/archiválásaikat végzik mondjuk ilyen jellegű adathordozókra.. Arról nem is beszélve, hogy a kis amatőr zenekarok, akik saját alkotású zenéiket terjesztik, befizetik a díjat, holott a saját zenéjük van arjta, de nem részesülnek belőle.
Egyébként meg az mp3 nem másolat az eredeti műről, hanem digitális feldolgozásak annak, hiszen veszteséges tömörítés. Tehát, aki mp3-at csinál, az csak művészi alkotást hoz létre, egyéni ízlésétől függően. (Ha ebbe belekötnek, az alkotmány kimondja, hogy művészetről csak művész dönthet...) -
Kriza
őstag
Jó ötlet ez a jogdíj felülvizsgálat vagy mi! Ha olcsóbbak lennének idehaza az adathozdozók, akkor talán nem Szlovákiából kellene beszereznem őket (ahol egy DVD lemez soxor fele annyi, mint az itthoni boltokban)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest