- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Az IFA-n már ott lehetnek a Samsung újdonságai
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz
CsendPenge #5 üzenetére
Akkor menjünk sorjában...:)
''Az a részesedés arány, amit említettél, kb. most van. (asszem 23% az AMD most)...'' Először is: csak ne kerekítsünk fölfelé...:D Amennyire én tudom, év elején volt annyi, azóta mintha vesztett volna pár százalékot az AMD (olyan 20% körül lehet, de lehet hogy rosszul tudom, nincs különösebb jelentősége). Igen, arra céloztam, hogy az Intel (szvsz) nem nagyon erőlteti a részesedése növelését, megelégszik a jelen helyzettel.
''Tehát árhaáború esetén az Intel (megint) az erőfölényével (piaci helyzetével) él vissza (mint pl. M$).'' Könyörgöm, ne legyünk már gyerekesek!!! :( Úgy ábrázoljuk a ''nagy'' cégeket, mint a Bibliában a gonoszt... Vésse mér bele mindenki a kicsike agyába, hogy PIACI TÖRVÉNYSZERŰSÉGEK alapján történnek a dolgok... A piacvezető cégnek más az eszköztára, mint egy feltörekvőnek - függetlenül a cég nevétől - fordított esetben az AMD vélhetőleg ugyanezt csinálná (lásd még 3dfx kontra nV, illetve nV vs Ati).
''Az, hogy a progik optimalizációja könnyebb lenne egy procira, nem egészen áll meg, mert ha valaki akarna, akkor most is tudna egy procira optimalizálni (vagyis ha most nem teszik, akkor később sem, és tedd a kezed a szívedre: most teszik?).''
Igen, ez egy utópia: kellene hozzá az ÖSSZES hardverelem monopolhelyzete (vga stb.) is, hogy foglalkozni tudjanak vele (jelenleg inkább a - lehetőségekhez képest - minél szélesebb körű kompatibilitást tartják szem előtt: minek optimalizálnának, amikor a piaci verseny minél korábbi megjelenést igényel, és piacon vannak a már-már extrémül nagy teljesítményű hardverek...). Viszont monopolhelyzet esetén más lenne a leányzó fekvése: a lassabb ütemű fejlődés miatt jobban rá lennének kényszerítve az optimalizációra (azaz két oldalú a dolog...).
''Évenkénti upgrade kényszer? Nem kényszerít senki, egy 7-800-as procin fut minden, tűrhető sebességgel (jó vidkarival még húzósabb játékok is).''
Nézőpont kérdése. 850-re húzott Celeron+GF2MX párosom volt. Ebből a proci jó másfél éves volt, a vga kb. 1 éves. Ehhez képest már a Max Payne se ment mindenhol röcögésmentesen, 800*600-ban sem (pedig nem egy mai program)... Jó, mondhatod hogy eléggé gagyi páros, de pl. a vga ár/teljesítményben olyan másfél éve a legjobb volt (nettó 30-ért vettem, akkortájt a GF1-ek nettó 40-et, a GF2-k nettó 50-55-öt kóstáltak...).
''Amúgy meg M$ hiba? Szépen elhúzták a tárgyalást egy kormányváltásig, ahol már az ő pártjukat fogták, na meg fizetett egy csomó pénzt a kormányzatnak ilyen-olyan címen, és csinálja tovább a szemétségeit.''
Amennyire én tudom, nincs az a meccs még lefutva...
Aktív témák
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Revolut
- Nők, nőügyek (18+)
- Battlefield 6 - Fókuszban a PC-s kiadás
- Milyen autót vegyek?
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Opel topik
- Napelem
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-12700KF 12-Core 2.7GHz LGA1700 Box (25M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor
- AMD Athlon 3000G processzor AM4 socket
- i7-13700k
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Bomba ár! HP ProBook 430 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gar
- PS Plus előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest