- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel topik
- Magisk
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
steveetm
őstag
igen, ezt nem is konkrétan e hsze miatt írtam, hanem korábbi hsz miatt.
És igen, az a progzó aki igy progamozik az igy járt, de sztem oda is írtam hogy figyelmetlen programozó. De más esetet is el lehet képzelni, én csak egy példát említettem, hogy lehet belőle gond.
Üdv.: steveetm
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Höhö, kb. ugyanezt elkezdtem válaszírnui, de lemondtam róla, mert valahogy nagyon nem érthető, amit mondani akarok.
Köszi!
Noszóval: igen, a Windows alapvető felépítésére, nem a kernelre hivatkoztam. Egyébként a Linux monolitikus volt, mára már nem mondható teljesen annak. Vagy a modul, mint olyan, a monolitikusságot erősíti?
Nem többszálról, hanem párhuzamosságról beszéltem. Így, konkrétan csak több processzor esetén lehet róla beszélni, egy procin NINCS párhuzamosság. (Az újkeletű hyperthreadet most ne keverjük bele.)
A puffercsordulásról: amennyit én látok Linuxos programokat, ott a következő a helyzet: egy adott program, pl. egy levéltitkosító GUI, igényli az openssl-t. Lehet, hogy Win alatt ezt összefossák a programozók, egybegányolják (ezt értettem momnolitikus alatt, hogy ha valami SSL-t igényel, sokszor megírnak hozzá egy akármilyen házibarkács SSL-t, nem használják az elérhető libeket).
Linux alatt van p. az openssl. Az ezt igénylő program nem marháskodik mindenféle assembly-vel, nem próbálja meg kicselezni az architektúrát, hanem a megfelelő, dokumentált, definiált interfészen ekresztül meghívja a függvényt és kéri a visszatérési értéket. Ez az érték definiált, hogy pl. longint, nem más, sosem lesz más.
Nem mindenféle 3rd party csapat csodáiról beszélek, hanem az alaprendszerről és az ahhoz adott cuccokról. Pl. Windows+IIS, illetve egy adott Linux disztrib Apache-csal.
Eddig még sosem láttam az említett felesztési módszereket Linux alatt. Itt nem veri senki a programozókat, hogy adják ki a programot, mert idő van, aztán majd jön a patch nemsokára.
Itt nincsen gányolás, mivel mindenki látja, mit és hogyan írsz.
Kizárólag forrásból telepítek mindent, látom a foltokat, látom, mi az eredménye egy _rendszerfoltozásnak_. És megint, nem a PistikeSWS által megírt Ungabunga Writer frissítéseiről van szó, a cikkben sem arról volt.
A kernelben valóban szűnnek meg dolgok. De téves azt állítani, hogy egyzer csak hopp!, nincsenek sehol. Részletesen dokumentált váltás, hogy mikorra várható a kiesésük, miért történik így, stb.
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Asus Rog Gamer PC /Ryzen 9 5900X/RX 7900XT/32GB DDR4/1TB M.2/beszámítás van
- bontatlan MSI GeForce RTX 5090 32G VENTUS 3X OC 3 év Alza garival
- 27% Számlával! HP EliteBook 845 G8! Ryzen 5 PRO 5650U, 16GB RAM, 256GB SSD
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest