Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• steveetm

őstag

válasz dabadab #62 üzenetére

igen, ezt nem is konkrétan e hsze miatt írtam, hanem korábbi hsz miatt.

És igen, az a progzó aki igy progamozik az igy járt, de sztem oda is írtam hogy figyelmetlen programozó. De más esetet is el lehet képzelni, én csak egy példát említettem, hogy lehet belőle gond.

Üdv.: steveetm

[Szerkesztve]

• Sipi

addikt

válasz dabadab #62 üzenetére

Höhö, kb. ugyanezt elkezdtem válaszírnui, de lemondtam róla, mert valahogy nagyon nem érthető, amit mondani akarok. :)
    Köszi!

Noszóval: igen, a Windows alapvető felépítésére, nem a kernelre hivatkoztam. Egyébként a Linux monolitikus volt, mára már nem mondható teljesen annak. Vagy a modul, mint olyan, a monolitikusságot erősíti? :)

Nem többszálról, hanem párhuzamosságról beszéltem. Így, konkrétan csak több processzor esetén lehet róla beszélni, egy procin NINCS párhuzamosság. (Az újkeletű hyperthreadet most ne keverjük bele.)

A puffercsordulásról: amennyit én látok Linuxos programokat, ott a következő a helyzet: egy adott program, pl. egy levéltitkosító GUI, igényli az openssl-t. Lehet, hogy Win alatt ezt összefossák a programozók, egybegányolják (ezt értettem momnolitikus alatt, hogy ha valami SSL-t igényel, sokszor megírnak hozzá egy akármilyen házibarkács SSL-t, nem használják az elérhető libeket).
    Linux alatt van p. az openssl. Az ezt igénylő program nem marháskodik mindenféle assembly-vel, nem próbálja meg kicselezni az architektúrát, hanem a megfelelő, dokumentált, definiált interfészen ekresztül meghívja a függvényt és kéri a visszatérési értéket. Ez az érték definiált, hogy pl. longint, nem más, sosem lesz más.

Nem mindenféle 3rd party csapat csodáiról beszélek, hanem az alaprendszerről és az ahhoz adott cuccokról. Pl. Windows+IIS, illetve egy adott Linux disztrib Apache-csal.

Eddig még sosem láttam az említett felesztési módszereket Linux alatt. Itt nem veri senki a programozókat, hogy adják ki a programot, mert idő van, aztán majd jön a patch nemsokára.
    Itt nincsen gányolás, mivel mindenki látja, mit és hogyan írsz.
    Kizárólag forrásból telepítek mindent, látom a foltokat, látom, mi az eredménye egy _rendszerfoltozásnak_. És megint, nem a PistikeSWS által megírt Ungabunga Writer frissítéseiről van szó, a cikkben sem arról volt.

A kernelben valóban szűnnek meg dolgok. De téves azt állítani, hogy egyzer csak hopp!, nincsenek sehol. Részletesen dokumentált váltás, hogy mikorra várható a kiesésük, miért történik így, stb.

Sipi

Új hozzászólás Aktív témák