- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
Ilyen esetben lép be az, hogy ez viszont nagyon durva programozási hiba.
Az adott kódot elég sokan látják már azelőtt is, hogy ''forgalomba'' kerülne.
Durva hibákat pedig elég könnyű kiszűrni.
És itt megint az jön elő, hogy én nem a PistikeSWS cég UngabungaWriter nevű programjának 26-dik ''javításáról'' beszélek, amit a fenti ''szoftverfejlesztő'' cég nagy vonalakban összegányol, hanem magáról a szerver operációs rendszerről. Mint ahogy a cikk is erről szólt, s erre reagáltam.
Gregorius hozott pár példát, ami totál másról szól, ő kereskedelmi kiegészítő szoftverek fejlesztéséről írt. Én az oprendszerről.
Azon belül is inkább a Linuxról, mert saját tapasztalataim tökéletesen ellentmondanak a cikkben leírtaknak.
Lassan már azt is elfelejtem, miről kezdtünk el vitázni...
Sipi -
dabadab
titán
''Linux a monolitikus kernel, windows a mikrokerneles.''
Viszont Sipi nem kernelrol beszelt, hanem programokrol - es ebbol a szempontbol windowson tenyleg sokkal jellemzobb a ''monolitikus'' felepites (ha nincs is konkretan statikusan linkelve a binaris, de kozvetlenul melle vannak csomagolva a dll-ek - tipikus pelda a ''sajat'', nem pedig a rendszer MFC dll-jeinek a hasznalata) - ami nagyreszt a Windows csomagkezelesenek sikolto hianyossagaira vezetheto vissza.
''Tegyük fel hogy A progi indit B és C szálat. B szál kiszámol vmit, elteszi vhova, közben C dolgozik, és A nak a további futása Ctől függ. C végez, A fut tovább és dolgozik a B által visszadott adattal. Mármint dolgozna ugye, mert B már tovább fut és valszeg hibás adattal számol.''
Jesszusom! Aki ezt igy leprogramozza (vagyis minden kulonosebb ellenorzes nelkul ir-olvas shared memoryt), az inkabb menjen csatornat pucolni, raadasul az ilyen idozitesi hibak a valtoztatasoktol fuggetlenul elobb-utobb kijonnek (eleg, ha page-el egy kicsit az OS, v eppen nincs a cache-ben a kivant adat es varni kell ra, v barmi)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged