- Mobil flották
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Azonnali navigációs kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
steveetm
őstag
igen, ezt nem is konkrétan e hsze miatt írtam, hanem korábbi hsz miatt.
És igen, az a progzó aki igy progamozik az igy járt, de sztem oda is írtam hogy figyelmetlen programozó. De más esetet is el lehet képzelni, én csak egy példát említettem, hogy lehet belőle gond.
Üdv.: steveetm
[Szerkesztve] -
steveetm
őstag
huh, azért picit kevesebb elvakultsággal mehetne
Linux a monolitikus kernel, windows a mikrokerneles.
''mert mutass nekem egy alaprendszert, amiben így, párhuzamosan futhatnak feladatok!''
Hát az egyik alap funkció a többszáluság, és alaprendszerrel ha nézel egy topot, indit is min. vagy 30 szálat.
És hogy miért lehet gond időzítésből? figyelmetlen volt a programozó. Tegyük fel hogy A progi indit B és C szálat. B szál kiszámol vmit, elteszi vhova, közben C dolgozik, és A nak a további futása Ctől függ. C végez, A fut tovább és dolgozik a B által visszadott adattal. Mármint dolgozna ugye, mert B már tovább fut és valszeg hibás adattal számol.
''Kijön egy puffertúlcs. hiba, megkapod a forráshoz való 1500 byte-os foltot, hozzárakod, lefordít, tesztel. Ez miért változtatná meg a kompatibilitást?''
pl úgy védik ki a túlcsordulást, hogy max 100byte lehet az input. És ha egy proginak ami használja 101byte kéne? szopacs. Nemhiába van ha patchelsz, akkor már változik a verzió(2.6.10 --> 2.6.10-rc1) és a kompatibilitással is lehetnek gondok(emléxel még 2.6.10 környékén megszünt pci_find_class() és tsaira?)
Üdv.: steveetm
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Samsung Galaxy A56 8/256
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BlueTooth/Win11
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest