Keresés

Aktív témák

• HSNet

aktív tag

válasz Power #32 üzenetére

Azért írtam össze-vissza, mert nem akartam újabb bődületes baromságot írni (ettől függetlenül sikerült), de úgy emlékeszem, hogy a Motorola kiszállt az asztali gépekbe szánt CPU-k gyártásából, mivel nem érte meg neki az Apple-nek gyártani, és más azt hiszem nem nagyon épített a procijára gépet egy ideje. Ha ez nem így van annak örülök, az én első saját számtógépemben is Motorola proci volt (bár csak 8MHz-es), és igen csak meg voltam vele elégedve.
    Azt tudom, hogy a DSP fronton még megvan, és még ezer más területen (pl. mobilteló) is, de a mint mondottam úgy emlékszem, hogy asztali gépbe való CPU-val már nem foglalkozik. Ez nem jelent semmilyen ténymegállapítást, mindössze a memóriám minőségét (vagy abszolult hiányát) minősíti:D
    Szóval Peace, meghajlok a tudásod előtt, és szeretnélek megkérni (szépen), hogy írd le röviden, hogy merre is alakult a Motorola, illetve a Power / PowerPC architektúra, mert tényleg érdekel.
    Link is jó, nem ilyedek meg egy kis olvasástól (feltéve hogy angolul, max esetleg magyarul van).
    Thx.

• HSNet

aktív tag

válasz Power #30 üzenetére

Ha van rá pínzed
    2004 tavasza előtt nem nagyon fogsz vásárolni belőle.

Sajna csak tesztelésre lesz lehetőségem és a soromat is ki kell várni, úgyhogy nem hiszem, hogy a 2004/05-ös tél előtt megkaparinthatom:)
    Egyenlőre még a SStar is elegendő nekünk bármire, majd talán csak jövőre lesz egyáltalán Power4 kaliberre igény, de az sem biztos.

Viszont ezzel a pSeries árral elültetted a bogarat a fülemben, annyiért már akár érdemes is lenne benevezni rá. Még ha nem is iSeries...:(((

A motorola nem hiszem, hogy bírná a versenyt.
    Nem is bírja, többnyire azért szállt ki, bár már le sem merem írni, mert te úgyis jobban tudod (nem csipkelődés, tényleg ezért érdemes ide járni, mindig tanulhat újat az ember).

• HSNet

aktív tag

válasz hb400 #25 üzenetére

Érdekes, de az Intel azt hangosztatja mindenhol, hogy ez egy kaliber:)))

Mégha csak árban is...

Viccet félretéve, ezek azonos környezetbe, hasonló terhelésre pozicionált cuccok voltak. Mind a kettő nagyvállalati alkalmazás szervernek lett pozicionálva, és hazai körülmények között mid range-re méretezve.
    Vicces ez a hazai körülmények beszólás, de ami nálunk már Entry level, az máshol még bőven Lowest end, ill ami nálunk vastagon Mid range, az máshol még Entry level/Low end teteje max. Hiába no, nincs nekünk itthon informatikailag igazán nagy cégünk egy-két kivétellel.

• HSNet

aktív tag

válasz Power #20 üzenetére

Oké igazad van ezt benéztem (azóta én is utánanéztem, az kavart meg, hogy annó az Amigákba lehetett asszem G3-ig is pakolni prockártyát, de ezt majd valamelyik Amiga Fan pontosítja).

G3/G4 viszont a közös architektúra 3. 4. generációjának Apple-ös fantázianeve.
    PowerPC970, meg az 5. generáció jelenleg egyetlen (köz-)ismert tagjának IBM-es neve.
    Power 4-nek (legalábbis iSeriesben, a pSeries árakat sajna nem ismerem) viszont sajna az ára még jócskán 5000 $ fölött van beetetősen is. Jelenleg a maradék SStar procis gépeket akciózzák, ez a 3. generáció nick-je IBM-nél, na ezekből már vannak elég használható darabok is viszonylag olcsón.
    Egyébbként a Power 5-öt már bejelentették egy ideje, itt a PH!-n is volt róla hír...
    (halkan mondom, mert különben megvernek érte, de nem sokára lesz gépben is, max 300-600-at kell addig aludni:D)

• HSNet

aktív tag

válasz HSNet #18 üzenetére

Javítás:
    durván 300HUF-fal drágább
    ... valójában 300kHUF-ot akartam írni:)

• HSNet

aktív tag

válasz rATdrAgOn #17 üzenetére

Motorola csak valamikor tavaj dobta igazándiból a 68k szériát, ugyanis többnyire az volt az alapja az első PowerPC-nek, azt meg tavajig közösen csinálták még ()IBM-Motorola-Apple) :) Fogd fel úgy, hogy a 68k széria utódja a Power5, és nézd meg mit teljesít (de ne a Mac-ben, mert ott valamit nagyon benézhettek rajta).
    Én speciel akkor padlóztam le amikor megtudtam, hogy mi van abban az iSeries model 810-ben, ami szanaszéjjel alázta a 4 procos XeonMP-s Compaq Proliantot:)

p.s.: No Flame, véleményem saját mérésemen alapul némi ERP rendszer alatt. A rendszer a Compaqon Windows 2K + MS-SQL 2K párossal futott, iSeries-en natív OS/400 + DB2 párossal, adott feladat lefutása durván 10-30%-kal volt gyorsabb az iSeries-en. Mielőtt valaki letorkoll, hogy nem egy kaliberű cuccokat hasonlítgatok, a Compaq cucc akkori áron durván 500kHUF-fal volt olcsóbb, mostani áron, durván 300HUF-fal drágább (akció van IBM-nél).

Aktív témák

Hirdetés