- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
''Még midíg nem értem, hogy a munkahelyeken mért mindenütt windóz van''
Igy van, itt is van elottem ez a Debian Windows, amirol eppen ssh-zok egy Unixware Windowsra
Nyilvan nem mindenutt van Windows. Desktop gepeken hatarozottan gyakori az elofordulasa, szervereken mar kevesbe, es hat a tendenciak nem azt mutatjak, hogy tert nyerne. -
luciferc
őstag
Még midíg nem értem, hogy a munkahelyeken mért mindenütt windóz van
Még mindig nem értem, hogy az utakon miért van annyi 1.0 Suzuki swift.
egyél szart, egymilliárd légy nem tévedhet
ja, és szvsz nem szar az ms (meg a suzuki sem), csak a szöveged, hm, kissé gáz.
még jó, hogy ms van mindenhol, mikor kicsit több ideje volt elterjedni mint a linuxnak, és a az igazán fehasználóbarát linux még annál is sokkal fiatalabb.
de azt még mindig nem indokoltad, hogy normális szintű oktatás mellett miért is okozna különösebb gondot a max középszintű felhasználóknak a bármilyen irányú átállás. -
luciferc
őstag
Sok ezer ember jut oprendszerhez és programokhoz.
Pont az a baj, hogy ez csak a felsőoktatásban igaz. A közép és alapfokú oktatásban csak az iskolában juthatnak hozzá az ms programokhoz, otthon jószerivel csak illegálisan tudják használni.
Másrészt mi a véleményed arról a tudásról, ami nem teszi lehetővé, hogy 1-2 hét alatt átálljon az ember OOo-MSO visoznylatban? Nem gondolod, hogy az ilyen tudás semmit nem ér?
Semmi de semmi hátrány nem érné a diákokat ha normális szintű oktatást kapnának linux alapokon. csak az a baj, hogy jelenleg az oktatás szintje iszonyú alacsony. de erre nem megoldás, hogy tejelünk az ms-nek. -
luciferc
őstag
Igen, cáfolom, hogy aki pl ismeri a OO.o -t az egyben tudja kezelni az MS Excelt is.
Ha olvastad a hozzászólásaimat (és feltételezem, hogy igen), akkor olvastad, hogy nem rögvest fogja tudni használni, hanem pár nap, esetleg 1-2 hét átszokás után. Ugye minden munkahelyen van betanulási idő, ezalatt simán meg lehet szokni OOo után az MSO-t, vagy fordítva. Aki erre képtelen, az nem is való szgépes munkára.
És ne gyere nekem azzal, hogy aki OOo-t ismer, az mondjuk az Excel mélylélektanával (VB és társai) nem fog tudni mit kezdeni, ugyanis a legtöbb munkahelyen erre nincs is szükség! Tehát nehogy már a szűk kisebbségre szabjuk az oktatást.
Igenis, aki középszinten elboldogul OOo-val, az közpszinten 1-2 hét után el fog boldogulni MSO-val is. És iskolai oktatás keretin belül már a középszintű tudás is álom.
Cáfolom, hogy aki ért a linuxhoz, az érteni fog az XP-hez
Mit értesz az alatt, hogy ért hozzá? Ha azt, hogy profi módon konfigolja meg egyebek, akkro igazad van. de hazt, hogy felhasználói szinten ért hozzá (és én erről beszélek), akkor nincs. Filet másolni kb egyformán lehet. mint ahogy nyomtatni is... -
ngabor2
nagyúr
azt meg nem mondod komolyan, hogy az OOo alternatíva ?
Próbáltad már az OOo-t? mert én rendszeresen használom itthon, párhuzamosan a melóhelyi office xp-vel...
Teljesen komolyan mondom, hogy teljes értékű alternatíva mind szövegszerkesztésben, mind táblázatkezelésben.
És a win az iskolákban se ingyenes, csak legfeljebb nem ott és akkor fizeted ki, hanem kormányunk a mi adónkból. Függetlenül attól, hogy akarjuk-e.
Amúgy az US Navy (rosszul írtam, nem az USAF) Linuxra átállását az sg-ről szedte a Linux hírlevél március 30-i dátummal.
[Szerkesztve] -
luciferc
őstag
Ha linux lenne, aminek ugyebár kb 50 % az ára az MS -hez viszonyítva, akkor pedig a supportért kellene fizetni
Milyen supportért? a legtöbb iskolában ma is tartanak valakit, aki így vagy úgy de konyít a winhez. mert a tanarak jó része csak használni tudja esetleg. nem is kell több. hát ezután nem winhez konyítana az illető, hanem linuxhoz. hol itt a plusz költség??? -
luciferc
őstag
Nos, el kell hogy keserítselek, nem gyűlölöm az ms-t. ellenben gyűlölöm az ms-t kritika nélkül kiszolgáló állami apprátust.
A kedvedért idézem a teljes mondatot, amit #63-ra reagálva írtál
Tehát akkor szerinted ne legyenek ingyenes programok az iskolákban, illetve legyenek de azok legyenek a szabad szoftverek.
Ha elolvasod még egyszer #63-at, akkor láthatod, hogy abban erről szó nincs.
Éppen az a cél, hogy az iskolákban olyen programok legyenek, amiket az előállító ingyen az iskolák és a diákok rendelkezésére bocsát. Ha az ms ezt megteszi, akkor ilyen alapon nem érvelhetek ellene. de nem teszi. fizet-nk neki.
Másrészt folytonosan szakmunkásképzőről, meg hasonlókról beszéltek, mintha általánosban ne lenne számtech oktatás. Ott kell elkezdeni a dolgot. Nem most bebaszni a szakmunkásképzőben a linuxot. ez persze hogy rossz. de hol is írtam ilyet?
Ha most elkezdik a kicsiket linux alapon oktatni, akkor abból semmi hátrányuk nem lesz. És később, amikor szakmát, iskolát választanak bőven lesz idejük megismerkedni win-es programokkal is. Tudod?
És fenntartom, hogy aki az egyiket tudja felhasználói szinten használni, az a másikat is. Ezt megcáfolnád?
Ha viszont igaz az előző dolog, akkor egyértelműen az olcsóbb verziót kell oktatni. szvsz -
luciferc
őstag
Tehát akkor szerinted ne legyenek ingyenes programok az iskolákban
Csúsztatunk csúsztatunk? a win mióta ingyenes? a minisztérium nem fizet érte? az adófizetők pénzéből... ja, hogy mégis? akkor nem ingyenes.
az egyszeridiák, akinek összekapartak egy gépet otthonra hogyan fog otthon gyakorolni wint? lemásolja? nem jó, törvénytelen. megveszi? nem jó, nincs pénze. akkor mégis lemásolja. jaj de jó, ugye? aztán lehet pampogni a jogtisztátlanság miatt.
linux-szal nincs ilyen gond. adjon az ms minden diáknak és iskolának ingyen win+officet. na az ingyenes. -
luciferc
őstag
2.) Ugye m$ alkalmazott vagy? az oktatás mióta jut ingyen win-hez?????????? nem ingyen van, ugyanis előre kifizettük. te, én, meg mindenki. egy multinak. és ez ingyen van? szeretnék hasonló módon ingyen egy autót.
a minisztérium éppen ezzel nyúl bele adminisztratív módon az oktatásba. ha ugyanis nem lenne ''ingyen'' (haha) win, akkor lehet, hogy kényszerből linuxra állnának át. és aztán rájönnének, hogy nem is vészes. -
ngabor2
nagyúr
1.: Mivel szabad szoftverekről van szó, nincs mögötte óriási pénz. Pénz nélkül nincs reklám... Az M$ reklámoz mindent orrba-szájba, fizeti a ''független'' szakértőket, hogy hasonlítsanak össze egy penge bekonfigolt wines szervert egy odahányt, normálisan be nem állított régi Linuxossal, és hozzák ki a wint győztesnek, hogy aztán lehessen hirdetni, mi vagyunk a jobbak.
2.: NEM jut ingyen hozzá, csak úgy tűnik. Ki van fizetve, akár akarod, akár se. Az a pénz kimegy az országból. Tudom, hogy demagóg lennék, ha azt mondanám, hogy ennek a pénznek a feléből az egész országot el lehetett volna látni pl. a magyar fejlesztésű UHU-val (tudom, az lapja nem megyar, hanem ''csak'' Linux, de maga a disztrib teljes egészében magyar nyelvű). Tehát az után is fizet a kormány, amit SENKI nem kért. Annak a pénznek más helyen, más területen is lett volna helye (pl. kistelepülési internet-ellátás, már több éve próbálom beköttetni az ADSL-t, hiába).
Amúgy épp ilyen adminisztratív, pontosabban pénzügyi módon belenyúlt az oktatásba. Ezután szépen mondja az ms szövegét: megvettük neked EZT, tanítsd, használd EZT, és ne is nézz másra.
3. Ki beszélt az AbiWord-ről? Ott az OpenOffice.org. Egy ágyút ne hasonlíts össze egy csúzlival. Minden tiszteletem az Abiword szerzőié és programozóié, de az MS office alternatívája az OOo.
4. Egy jó oprendszer legfőbb tulajdonsága, hogy ''nem látszik''. Aki használja, annak nem szükséges tudnia, hogy a / az most épp melyik partíció, vagy hogy milyen gateway-en lát ki a netre. Csak működjön, ne egyék meg a férgek és vírusok, amit akar, azt csinálja, ne fagyjon le, stb. A rendszergazdának viszont álljon kezére távolról is, könnyű/egyszerű legyen beállítani, és utána úgy működjön, ahogy beállították.
Tehát a wint is meg kellett valahol tanulnia. Azt munka mellett tanulta meg?
5. Be kell írnia, hogy pl. ismeri az OOo-t. Hidd el nagyon hasonlít az OOo Calc és az Excel. Ja, és OOo nem csak Linux alá van, és ha jól tudom, nem csak PC-re...
Amúgy pl. az USAF is teljesen megbuggyant volna, hogy winről átáll Linuxra? Meg a Nyugat-Európai nagyvárosok is? Egyre több német és francia nagyvárosi önkormányzat áll át. Meg pl. a magyar bíróság, vagy ügyészség, már nem tudom. Meg néhány magyar települési önkormányzat, akikhez eljutott a hír, és vannak ott hozzáértők. Elég tetemes megtakarításokról írnak.
És a felhasználóknak NEM kell megtanulni Linux-úl! Kapnak egy grafikus felületet, továbbra is ugyan úgy dolgoznak, csak esetleg a mentés lesz egy kicsit más.
Én pl. dvd-t írok itthon k3b-vel. Nem bonyolultabb, mint Neroval. És beállítani se volt egy ördöngősség. -
luciferc
őstag
nos, ha már ilyen szép szavakat használunk, akkor meg szerintem a hozzáállásod a faszság. és kvittek vagyunk
ha egy teljes generáció linuxot tanulna, akkor a munkaadók is kénytelenek lennének vagy oktatni őket winre, vagy linuxra áttérni. Persze az oktatás sem lenne nagy gond. Aki az egyiket tudja használni alap vagy közép szinten, az a másikat is fogja tudni gond nélkül. viszont a linux otthonra (is) ingyenes... hoppá.
mentalitásod tipikusan az, ami a monopóliumok kialakulását segíti. az ilyen gondolkodás miatt van az, hogy egy állami hivatal (APEH) mindenféle közbesz eljárás nélkül (tudtommal nem volt) úgy döntött, hogy az Abev program windowsra készül el és kész. a többiek pusztuljanak el. egy nyomorult adóbevallás programhoz vegyél meg egy windowst is. gratula.
amúgy meg valószínűleg a mostani helyzetben X-COM-nak van igaza. és még nem is faszságozott. milyen érdekes...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Samsung Galaxy A56 8/256
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BlueTooth/Win11
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged