Keresés

Aktív témák

• Versus

senior tag

válasz HiperG #55 üzenetére

Azért legalább elolvashatnád a cikkeket amiket belinkelsz de ha nem megy használd a keresőt ! :)
    [L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=3825[/L]

• Versus

senior tag

válasz hobizoli #12 üzenetére

Tényleg nem akarod megérteni ! :)
    De megpróbálom megvilágítani egy példával hogy te is átlásd a dolgot ! :)
    Itt van ugye erDOKe fórumtársunk ,tételezzük fel hogy úgy dönt nem aprózza el és a csúcsra hajt ami gépének teljesítményét illeti! Két választása van ,vagy vesz egy P4EE-t 925 dollárért,hazamegy és kicseréli a jelenlegi 2.8C-jét az alaplapjában ami ha jól tudom egy Abit IC7 az új procira, aztán megnyomja a gombot és immár némileg növelt tempóban elkezd játszani/videót renderelni/weben böngészni mintha mi sem történt volna ! Ezután az alig használt ámde jól húzható prociját értékesíti itt valamelyik fórumtársnak és mindenki boldog ! :) A másik lehetőség hogy (tételezzük fel az ideális kereskedelmi szituációt) lemegy kedvenc boltjába és megrendel egy Athlon FX-et a hozzá való alplappal és ECC-s ramokkal együtt ,amit persze másnapra meghoznak neki majd kifizet egy csinos összeget ezért az összeállításért és elkezdi kitanulni az Nforce3 vagy a Via chipset minden gyermekbetegségét.Természetesen a ''régi'' konfigját szintén itt értékesíti és valaki annak arányában még boldogabb lesz hogy így már egy jó nagyot bukik is a bolton ! Aztán mikor kijön a Prescott ami a számítástechnikai ipar iratlan törvényei szerint egy picit jobb lesz majd mint az az előtt piacon levő processzorok, kicsit szomorúan és vágyakozva fog visszagondolni a jó kis IC7-re ! :)

Ja és persze itt vagy Te kedves fórumtársam aki mint HC AMD felhasználó pont annyit fogsz fizetni az FX-re térésért mint a fenti feltételezett esetben erDOKe kolléga ,csak egy kicsit kevesebbet fogsz kapni a konfigodért mivel ugye abban nem mennek az AMD csúcsprocesszorai .Szóval ennek tükrében mennyi az annyi kedves és Mélyen Tisztelt Fórumtárs ?!

Egyébként személy szerint nekem talán annyival lenne jobb a P4EE (persze ha őrült lennék ennyit csengetni érte) hogy nem kell a számba hozni hozzá a cuccot mert éppen azon írom eme hozzászólásomat ! :)

(erDOKe elnézést hogy veled példálóztam de szerencsétlenségedre nagyjából tudom milyen géped van így ideális alany voltál ! :) )

• Versus

senior tag

válasz hobizoli #9 üzenetére

Látom nem érted .... vagy nem is akarod ? :)

• Versus

senior tag

''Ez több okból is megkérdőjelezhető: egyrészt az árakat tekintve már ''vesztett'' is az új CPU, lévén az Athlon 64 FX-51 200 dollárral olcsóbb. A másik kérdéses dolog, hogy mennyire lesz limitált mennyiségű a Pentium 4 EE a CPU-piacon?''
    Árakat tekintve vesztett ? És mi is kell hogy egy ilyen proci menjen a gépünkben ? Nagy valószínűséggel ha ilyen high-end user vagyok fogom és beteszem a meglévő 865/875-ös lapomba aztán megnyomom a Power gombot és használom egészséggel ! És mi kell hogy egy Athlon FX-51-re váltsam meglévő XP-s konfigomat ? Talán amit a procin spóroltunk kijön belőle egy ECC-s ram ? Hmm... ?
    Limitált mennyiség ? Az AMD nem pont mennyiségi problémákkal szenved éppen FX-fronton ? Valószínűleg az Intel gyáraiban van annyi kapacitás hogy annyit gyártson ezekből a procikból amennyire igény van ,nem igazán féltem őket. Az más kérdés hogy van-e értelme megvenni ezeket a csúcs procikat ezen az áron ,a magánvéleményem persze az hogy nem igazán ! :)

Aktív témák

Hirdetés