- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
HiperG
addikt
Szóval erre nem lehet msn-t rakni? Nem is kell
Meg mekkora szar már, hogy nem lehet online megrendelni amcsiból... -
Mac!
aktív tag
-
Wajk
addikt
Nah, nekiáltam egy WM theme-nek, rlToday és claunch-ot használva...
-
Az árakról: [link]
-
Ulkesh
őstag
''Na látod, mondtam, hogy messze van az általánostól!''
Mivel nagyjából 100 eladott PDA-ból 95-ön WM fut és így adják hozzá az Outlook-ot, akkor szerintem teljesen nyugodtan mondhatjuk, hogy általános..
''Attól, hogy az OpenOffice ingyenes, még nem mondhatjuk, hogy az irodai programcsomagok általában ingyenesek.''
Ha a számítógépek nagy részén OpenOffice futna, akkor azt mondanánk, hogy az irodai programcsomagok általában ingyenesek.. -
Efreet
senior tag
-
grandaw
csendes tag
Nem tudja valaki véletlenül, hogy milyen zene szól a második video alatt?? bocs az offért.
-
Mac!
aktív tag
válasz
EQMontoya #126 üzenetére
Ja, kishazánkban igen, de tőlünk nyugatra már kicsit más a szitu. Ott a legtöbb telót ingyen adják az előfizetés és a hűségszerződés mellé, a drágábbakat is az áruk töredékéért.
Illetve olvastam olyant is, hogy az iPhone valami spéci (értsd: magas havidíjas) csomagban lesz kapható az említett árakon.
Ha pedig hozzávesszük még azt is hogy az Apple termékek milyen áron kaphatók amcsiban és itthon, illetve még megkapja az állam is ami neki jár (ÁFA formájában), akkor örülhetünk ha év végére 200 körül meg lehet itthon majd venni. Ami igencsak messze van, és addig bizony meg is únunk még olyan telókat mint pl az N95.
klepto: az N95 egy normális méretű memkarival ilyen lesz.
[Szerkesztve] -
klepto
addikt
Na igen, de ha a konkurens LG-t nézzük, aki 600.-€ kér a telefonjáért, és ha a listaárra gondolok, akkor sem hiszem, hogy 600.-$ fölött lenne az ára. Így viszont még mindig nem lenne túl drága. De igazad van, kissé figyelmetlen voltam, a nyár, és az ár ragadt meg bennem, a 2 év hűség nem. Hát kíváncsi leszek, hogy mikorra, és mennyiért ér el hozzánk
Ki tudna valaki segíteni, hogy létezik-e hasonló telefon nálunk, ami MP3 lejátszót, telefont, és GPS műholdas navigációt is tartalmaz? -
Bog
HÁZIGAZDA
Ne csak írj, olvass is, a mai Metro újságban szóról szóra ez jelent meg:
''A telefonhoz nyártól lehet hozzájutni az Egyesült Államokban, kétéves hûségnyilatkozattal
500 dollárért, azaz 100 ezer forintért. Nem lenne meglepô, ha Magyarországon
– szokás szerint – ennek a dupláját is elkérnék egy kártyafüggetlen
iPhone-ért, ez azonban majd csak év végén derül ki.'' -
klepto
addikt
Sziasztok!
Nem tudom, hogy volt-e már róla szó, de a mai Metró újságban benne van a teló, és a fogyára is, ami 500.-$! Szerintem ennyiért nem rossz, de én 1 dolgot azért hiányolok belőle; ez pedig a műholdas navigáció...
Ha kijön a magyarszoftveres változat belőle, vagyis hivatalosan is elkezdi árulni az Apple kishazánkban, és nem lesz sokkal drágább, na meg ne adj isten kompatibilissé teszik a GPS műholdas navigációs rendszerekkel, akkor nyerő teló lesz, és én tuti, hogy veszek egyet. Így kapok egy szüpi telcsit, egy Ipod-ot, és egy GPS navigációs kütyüt egyben. Ez az álmaim netovábbja -
gliskard
senior tag
a memória bövithetöség valószinüleg csak ábránd mard, mivel az apple már az ipod-okkal kapcsolatban is kijelentette nem fog memória kártyával bövithetö lejátszót csinálni a jogvédelem miatt.
valószinüleg a külsö alkalmazások jogát is megtartja magának az apple ezért nem lehet ''egyéb forrásból származó'' alkalmazást tepeliteni és futtatni. Az osx - még ha az butitott is - jól programozható bár az xcode fejlesztö környezet szenved betegségektöl, mégis viszonylag könnyü benne fejleszteni.... Valószinüleg majd ök fogják az itunes store-hoz hasonlóan forgalmazni a software-eket - vagy töllük veszed vagy senkitöl. Az apple mindig is a vigyorgó/mosolygó diktatura elkötelezett hive volt és az is marad. Persze erröl szól az üzlet.
Talán egy elönye van, nem barmolják el a szolgáltatók az izléstelen szarjaikkal a menüket...
Valószinüleg nem lesz rászorulva a Tmobile vagy a Vodafone szájize szerinti átszabásra - magenta rendszer?!?
[Szerkesztve] -
Fcsabi
tag
-
-
AS
félisten
Nem tudom volt e már de itt az LG teloja is ami igy müködik :
Anyira nem gördülékeny mint az ALMA de szebb az biztos meg hát ezek csak kis videok nem hivatalos..
Nézzétek meg:
'LG KE850:
[link] -
ByB
addikt
Apró kicsi komment, biztos helyről - állítólag a szoftver, ami az érintés érzékeléséért felel, egyenlőre nincs a helyzet magaslatán, sőt nagyon messze van attól, amit szeretnének elérni az Apple-nél, azaz az interface forradalmi megújulását!
-
Skipqer
tag
válasz
zsiga667 #108 üzenetére
Akkor jól tippeltem, köszi, hogy megerősítettél ebben.
(#109) Ulkesh: Elképzelhető, hogy én maradtam le valamiről, de mintha Windows csak grafikus felülettel létezne, azaz egy relative nagy felbontású kijelző nem árt hozzá, 10éve nem emlékszem, hogy ilyen mobil telefon lett volna... Neten sem találtam 1997 körül mobil-windows kombót, örülnék ha írnál egy típust, kíváncsi vagyok mire volt képes akkoriban a csúcs technika.
Totál logikus, hogy az MS adja a telefonjához a progit, másképp úgysem tudná eladni
(#92) EQMontoya, (#94) erdoke: Igazatok van, elnéztem a dolgokat.A lényegen azonban nem változtat, így is gyorsabb mint a memkaris szenvedés, vagy legalább ugyanaz a sebesség viszont kevesebb a macera...
-
majom2
senior tag
micsoda fikaáradat
ahelyett h örülnétek h jön egy új cég, aki teljesen új irányból közelíti meg a témát.
csak néhány válasz a rengeteg panaszra
- outlook: ha az ipod tud outlook szinkront (márpedig tud), akkor ez is fog tudni.
- memóriakártya-olvasó: USB2-es dokkolót adnak hozzá. gondolom ez válasz a problémára.
- 3G: Jobs említette h később olyan változat is lesz - már akinek kell
- zárt/nyilt OS: erről még senki nem tud semmit, persze titeket nem leszámítva
nameg itt mindenki 1000el koncentrál a HW-re, holott a SW legalább olyan fontos, ha nem fontosabb.
én pl a filmlejátszást tekintve 1 picit szkeptikus vagyok. gyanítom mov-on kívül sok formátumot nem fog támogatni. -
Ulkesh
őstag
''No mármost vagy a ''40ezres'' telót kaptad ajándékba az Outlookhoz, vagy ez utóbbi eladatlan raktárkészletét ajándékozták el, hogy ne porosodjon tovább a polcon.
Mindenesetre szerintem a dolog messze van az általánostól.''
Nem igazán vagy képben
A Microsoft minden Microsoft rendszert futtató mobil eszközhöz mellékeli az Outlook aktuális példányát. Legyen az mobiltelefon, vagy PDA..
Ez teljesen általános dolog már vagy 10 éve, mióta ezen a piacon jelen vannak.. -
zsiga667
addikt
''Itthon vetted azt a telcsit? Hol, milyen telcsi? Én ilyenről még nem hallottam, ráadásul az MS nem is forgalmazza külön az Outlookot. Netán valami Windows Mobile-hoz adták, ezt tartom egyedül elképzelhetőnek...''
Egy Motorola MPx200-ról van szó, a Mammut melletti Motorola boltban vettem. Igen, jól gondolod, Windows-os a drága.Az akkori legfrissebb Outlook része volt gyárilag a csomagnak, ugyanazon a lemezen volt mint a telefon egyéb cuccai, pl. az ActiveSync.
-
DarkByte
addikt
Hát már bocs, 2500ft ért 50MB az micsoda szerinted, ha nem pénzrablás? Meg 300ft-ért 150KB-os WAP csomag? Jó tudom, mobil adatátvitel.. de így a kutyát sem érdekli komolyan. Teszem azt nem veszel nagy csomagot, mert annyi pénzt nem vagy hajlandó áldozni a netre ilyen adatmennyiség/ft arányban, van egy 50MB os csomagod. Ezen esélytelen böngészgetni minden képpel, flash-el és nem lekopaszítva. Most mértem, a Mobilarena főoldala ~270KB adatforgalom.. elolvas az ember egy-két cikket, ami több oldalra van törve (számolhatjuk nyugodtan ugyanennyinek a nagyobb tesztképek miatt az újabb oldaltöltéseket), hopp elment 5 MB, ami a havi kereted tizede. Néha haverok küldenének egy-egy vicces YouTube videót, 3 perc 15 MB kb. egy átlag. (512kbit-es vonalra optimalizált flash videó) Hova osszam be az 50MB ot 15MB-os videó mellett? Aztán este nekiesnék játszani egy jó kis stratégiát (arra a HSDPA késleltetése már több mint jó).. 1,5 óra WarCraft III elvisz durván 5-6MB-ot (mértem tűzfallal nemrég). Megint nem bírná ki hogy minden este egymenet játék legyen belőle (úgy hogy mellette semmi mást nem csinálsz a hónapban.) És direkt nem írtam semmi BitTorrent-et meg egyebet; viszont a fenti dologokra havi 5GB bőségesen elég volna még úgy is ha teszemazt, naponta 10x is megnézem hogy vajon írtak-e a fórumomba+játék esténként+emailezés+MSN/Skype megy egész nap standby-ban.. Ez így ebben a konstrukcióban max. emailezésre alkalmas, és az SMS árakkal szemben még akár el is fogadható, de másra nem. 1GB-ért meg 10e ft az nagyon sok. Bog szavai pedig találjanak meghallgattatásra a magasban és jöjjenek az átalánydíjas HSDPA csomagok
Na jó, ha ezek nem is legalább 2500 ft ért 1GB os csomagok legyenek
Oly jó volna ha ezt a mobil szolgáltatók is így akarnák
Gondoljatok azokra is akiknek lakhelyüknél fogva nem lehet kábelnet meg DSL.. nekik megváltás lenne egy elfogadható díjazású HSDPA.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Fcsabi
tag
válasz
EQMontoya #103 üzenetére
1.) Nem volt harangozás!
2.) Az Apple elindult a mobiltelefóniában. Ez már önmagában nem valódi újdonság?
3.) Aztán van néhány dolog, amiben beelőzte a többieket (csak a videó alapján tudom megállapítani, az egyéb technikai részleteket még nem ismerem)
Nekem meg már az is külön öröm, hogy jobban néz ki mint bármelyik mai Nokia. -
Mac!
aktív tag
Csinált egy cég egy kütyüt, amit egy nem általa rendezett eseményen bemutatott. Más cégek is csináltak más kütyüket, amelyeket szintén bemutattak ezen a rendezvényen.
Csak a pontosság kedvéért, nem a CES-en mutatta be az Apple az iPhont, hanem egy saját rendezvényen, ami ''véletlenül'' egyidőben volt a CES-el. -
Fcsabi
tag
válasz
EQMontoya #100 üzenetére
Nem értelek!
Csinált egy cég egy kütyüt, amit egy nem általa rendezett eseményen bemutatott. Más cégek is csináltak más kütyüket, amelyeket szintén bemutattak ezen a rendezvényen.
Míg más cégek már hónapok óta szivárogtatták a híreket, hogy aztán most se mutassanak be mást, mint amit eddig is mindenki tudott (lásd Nokia, Microsoft és gondolom stb), addig az Apple valódi meglepetést tudott okozni, valódi újdonságot mutatott be.
Velem van a baj, hogy ezt tekintem normálisnak? -
-
EQMontoya
veterán
erről most vhogy a csúcsszuper vicik-vacak jut eszembe, ami még mindig a bolodnak is megéri. Ne azt nézd, hogy milyen házat vágtak rá, mert ugyanazt hetven féle házban is el lehet adni.. lásd: samsung. Inkább azt, hogy kapunk egy ipodot, a kamera szerintem soha nem lesz fotógép minőségü, szal az maximum egy jó minőségü telefonos vmi lesz... És akkor mit is kaptunk? Egy 8g-s ipod nano-t nagyobb kijelzővel, egy kamerával, és valamennyi telefonos funkcióval. Meg a vezérlést a gombokról átrakták a multitouch-ra. Kb annyiban jobb a most kapható csúcstelefonoknál, hogy nagyobb a belső memória, és fejlettebb az érintőképernyő.
-
Fcsabi
tag
''Egész véletlenül anno épp 40ezer forintért vettem a telefonomat, lehet Outlook-kal szinkronizálni, és tök ingyen adtak hozzá egy Outlook-ot. (Mármint eredeti hologramos-matricás MS Outlook CD-t, CD-kulccsal mindennel.)''
Erre mondják, hogy a kivétel erősíti a szabályt.
Önálló termékként az Outlook ritka, mint a fehér holló, ha kapható, akkor úgy 25000 nettó körül lehet az ára.
No mármost vagy a ''40ezres'' telót kaptad ajándékba az Outlookhoz, vagy ez utóbbi eladatlan raktárkészletét ajándékozták el, hogy ne porosodjon tovább a polcon.
Mindenesetre szerintem a dolog messze van az általánostól. -
erdoke
titán
A jelenlegi legnagyobb szabványos átviteli sebességű WiFi a g-s, ami 54 Mbps-ra képes (el kell osztani nyolccal a bájthoz). Ez kb. 6-7 MB/s, ha minden optimális. Egy iPhone-ba épített adó ereje szerintem sokminden lehet, csak nem optimális...
Én is ezt kérdeztem, melyik iPdba építette az mp3 lejátszót, amiből aztán az iPhone lett.
[Szerkesztve] -
Skipqer
tag
Így teljesen érthető a memkari igény, WIFI-s fényképezőt eddig a Canon dobott piacra.
Szerintem várd ki a végét, senki nem mondta, hogy nem fog MS Outlookkal szinkronizálni, legalább is hivatalos infót még nem láttam erről sem. Ne felejtsd el, hogy az MS hazája szintén az USA, így elég sokan ragaszkodnak hozzá ott is.
A telefon részéről szintén semmit nem lehet még tudni, bármi belekerülhet addig, a megjelenésig még bőven van idő fejleszteni a szoftvert. Az ára pedig nem lep meg, az általad említett típusokról is hasonló árakat lehetett hallani a megjelenésük előtt.
Ha láttál/használtál már MAC-et, akkor szerintem egyértelmű, hogy mitől olyan jó ez a készülék: tökéletes összhang a hardver és szokftver közt.
Jégkokó (#81): Másik topicba már tettem fel képet, hogy mekkora aksi van egy P990-ben, annak sem kicsi a kijelzője, de 3óra filmezést bőven kibír a sokat szidott 950MAh-ás standard aksival is.
Erdoke (#85): Nem sok lejátszója van: iPodA következő generáció, amibe telefont is tesz...
WIFI sebessége: 11MB/s, 54MB/s, 108MB/s ezek a ma megfizethető áron kapható eszközök átviteli sebessége. A ma megjelenő eszközök több mint 90%-a már az 54MB-ot is tudja.
Zsiga667 (#86): Itthon vetted azt a telcsit? Hol, milyen telcsi? Én ilyenről még nem hallottam, ráadásul az MS nem is forgalmazza külön az Outlookot. Netán valami Windows Mobile-hoz adták, ezt tartom egyedül elképzelhetőnek... -
erdoke
titán
válasz
Viktor0610 #89 üzenetére
Igen, ezt én is tudom, azért is maradt meg bennem a hír, hogy végre ők is áttérnek, de tényleg valamit félrehallhattam.
-
-
erdoke
titán
válasz
Viktor0610 #87 üzenetére
Talán hiába is keresnéd, én se találtam azt a típust, aminél olvastam erről. Az is lehet, keverem valamivel.
-
-
zsiga667
addikt
''Ez az Outlook szinkronizáció megint egy jó dolog. Veszek egy telcsit mondjuk 40.000-ért, hogy ne a legolcsóbbat vegyem, ezt lehet szinkronizálni. Te vettél hozzá 100.000-ért egy Microsoft Office-t, hogy legyen mivel szinkronizálgatni?
''
Egész véletlenül anno épp 40ezer forintért vettem a telefonomat, lehet Outlook-kal szinkronizálni, és tök ingyen adtak hozzá egy Outlook-ot.(Mármint eredeti hologramos-matricás MS Outlook CD-t, CD-kulccsal mindennel.)
-
erdoke
titán
''az Apple egy zenelejátszóba tesz telefont''
Aha. Pontosan melyik zenelejátszóba teszi? Én azt hittem, ez egy teljesen új fejlesztés náluk...
A memóriakártya és az olvasó is beszerezhető a sebességet szem előtt tartva, és akkor ugyanúgy az USB fogja korlátozni az adatátvitelt, mint a közvetlen USB-s kapcsolatnál (30-32 MB/s). A WiFi mennyit is tud? 6 MB/s-ot?
A mikroSD tényleg kezd egyeduralkodóvá válni, a legújabb Nokiák, sőt új SE készülékek is ezt használják. Az N80 egy átmeneti féltégla. -
Skipqer
tag
Azért egy picit gondold már át miket írsz...
Szerintem az N80 pl. nem egy régi telefon és pénteken még Mini SD-t evett... De mind1, legyen igazad és jöjjön egy kártya típussal az összes új telcsi. Végre egy jó hír.
Na de a lényeg:
Köszönöm a kioktatást, hallottam kártya olvasóról és van is. Viszont nem erről vont szó. Számgépnél ott lesz a közvetlen kábel kapcsolat, ami nagyságrendekkel gyorsabb mint bármelyik kártyaolvasós hülyéskedés, viszont a két telcsi közti átvitelt nem oldja meg.
Aztán ott az a szuper átviteli sebesség a 400MB 1 vagy 2 perc alatt. Nem túl bonyolult számítással ez kb. 3.33-6.66MB/s sebességet jelent... ez tényleg komoly sebesség egy 11MB/s-es WIFI-vel szemben ami ugye ma már eléggé elavult mindenhol ismert szabvány...
OpenOffice-t nem most kezdtem használni, valóban remek progi, viszont állítom, hogy az életben nem fogod szinkronizálni vele az Outlook-ra felkészített telefonodat, szóval mégis az MS Office marad cirka 100.000-ért...
Gratulálok, valóban biztos lehetsz benne, hogy az SE W950 jobb, hiszen olyan sokat volt eddig szerencséd iPhone-t használni... -
AS
félisten
Nem tudom de én már előre is félek sok h Amcsi megrohamozza a boltokat...
Ahogy a Microsoft Játékokat szokták.... (ráadásul azok a legdrágábbak)
Motorola v3 is azért lett sikeres mert sok Amcsi lecserélte a kihúzható antennás teloját..
Itt egy Vicces Video teloról: Über lol..
Minden Apple fan nézze meg de az is aki nem az..
[link] -
Jégkokó
veterán
Én nem igazán hiszem el azt hogy ki birna több órás filmnézést meg telefonálást.Mivel tudjuk, hogy a kijelzők mennyire zabálják az aksit igy kizárt dolog hogy egy teljes filmet meg lehessen rajta nézni egyszerre, már csak azért mert az aksija is elég vékony.
-
Bog
HÁZIGAZDA
A memkarit nem akkor használom, amikor PC-vel szinkronizálok. Hanem mondjuk akkor, amikor a digi fényképezőből kiveszem a kártyát, hogy a képeket és a filmeket megnézzem egy normális méretű kijelzőn.
Ezt a készüléket nem 40k-ért veszem meg. Szerintem egy 500 dolcsis eszköztől elvárható a szinkroniáció az Outlook-kal.
Rendben, hogy zenelejátszóba tesznek telefonfunkciókat, de bakker: ennyi pénzért ugyan legyen már benne egy-két dolog, amitől tényleg telefon lesz. Mert azért zenében nincs kizárva, hogy a Nokia N91 és az SE W950i is produkál közel hasonló élményt, csak mondjuk negyedennyiért, és véletlenül telefonként is működik viszonylag korrekt funkcionalitással.
Továbbra sem értem, hogy mitől kéne pofára essek egy iPhone-tól. Azért, mert Apple? Vagy azért mert bazira divatos imidzse van? Vagy a multiouch miatt? Ami semmit sem ér, amikor kitesz a szoftver egy harmad képernyőnyi QWERTY-t, hogy találjam el az ujjammal szövegbevitelnél? -
AS
félisten
Ez nem igaz mert Nokiánál is az öszes uj készülékbe mikroSD megy, LG, és Samsungba is szintén,
Azt hogy SE erölködik saját kátyája felet az ö baja. de többi gyárto szép lasan áttér a mikroSD-re.
Ja igen gondolom még nem hallotal memoriakártya olvasorol, berakod kártyát és rámásolod mai kell szuper sebesegél, pl 400 mega kb 1 perc, vagy 2 .
És nem kell 100000 ft ért MO mert ingyesen letöltö az openoffice.. ami ráadásul még jobb is.
Biztos nem jobb zenelejátszoja mint a SE w950-nek ez biztos.
Azt csak hiszed az LG és Samsung is készül a válaszlépesre! -
Mac!
aktív tag
Jobs utalt rá, hogy lesz 3G-s támogatás, vagy lesz olyan verzió, amiben lesz.
Mi ugyanazt néztük???
Az senkinek nem tünt fel, hogy ugyan van fényképező a készülékben, de alkalmazás még nem volt ami kezelje?
Azért mert nem mutatták, még nem biztos, hogy nincs benne...
Többen írták és én is ezen a véleményen vagyok, hogy majd piacradobás után lesz érdemes vitatkoznunk a tudásáról.
Így legyen. -
Ulkesh
őstag
''Az amicsik ugyanúgy hiányolják belőle a 3G-t, mint mindenki más.''
Lesz benne 3G..
Amit most bemutattak az egy közel félkész eszköz, amit még nem is engedélyeztettek.
Jobs utalt rá, hogy lesz 3G-s támogatás, vagy lesz olyan verzió, amiben lesz..
--
Többen írták és én is ezen a véleményen vagyok, hogy majd piacradobás után lesz érdemes vitatkoznunk a tudásáról.
Amit most láttunk az csak egy alfa állapotú eszköz demója volt, amit azért tartottak, mert nem akarták, hogy lassanként szivárogjanak ki információk, különféle pletykaoldalakon, és az Expo megfelelő lehetőség volt..
--
Az senkinek nem tünt fel, hogy ugyan van fényképező a készülékben, de alkalmazás még nem volt ami kezelje?
[Szerkesztve] -
Ulkesh
őstag
''Szerintem a film azért nem probléma mert max 1-et bír az akksi, de arra se mernék megesküdni. Akksi meg nem cserélhető ugye...grat nekik.''
Ezek szerint nem nézted a bemutatót...
Filmnézés - GPRS vagy Wifi net - beszélgetés: 5 óra készenlét
Zenehallgatás: 15 óra készenlét
Szóval lazán megnézel két filmet is és még marad kraft a nap hátralévő részére..
Csak összehasonlításként, a Nokia 6230i 3,5 óra beszélgetési időre képes.... -
Skipqer
tag
Milyen sebességgel tudsz egy átlagos memkarira átmásolni mondjuk átlag 3MB-os MP3 fájlokat? Ha megfelelő háttértároló van mögötte, ami jelen esetben adott, akkor a WIFI gyorsabblesz, de a BT 2.0 is tud 5MB/s sebességet is, ettől nem nagyon másolgatnak a telefonok gyorsabban a memkarikra. Arról az apróságról nem is beszélve, hogy sokra mész a memóriakártyával, amikor számtalan különböző létezik. Marha jó a Nokiában lévő SD hiszen a Samuba is az kell kár, hogy az micro SD, vagy egy SE az MS-kel...
Ez az Outlook szinkronizáció megint egy jó dolog. Veszek egy telcsit mondjuk 40.000-ért, hogy ne a legolcsóbbat vegyem, ezt lehet szinkronizálni. Te vettél hozzá 100.000-ért egy Microsoft Office-t, hogy legyen mivel szinkronizálgatni?
Tetszik, hogy midenki feltélez mindent össze vissza, ez lesz benne az lesz, így fog működni, úgy fog működni, ugyanakkor pár napja még azt sem tudta senki, hogy lesz e ilyen készülék...
Egy apróságra azért szerintem nem árt figyelni: az Apple egy zenelejátszóba tesz telefont, ez nagyon nem ugyan az, mint amikor egy neves gyártó mobiltelefonjába tesz zenelejátszót. Mások az arányok, az egyik elsősorban zenelejászó amivel lehet telefonálni, a másik pedig pont fordítva.
Véleményem szerint majd akkor lehet kirtizálni a szoftvert mind lehetőségei, mind működését tekintve:
1. miután megjelent, elérhető midenki számára
2. bármelyik más telefon ilyen minőségben, legelább fele ennyire stabil lesz!
Ez utóbbira még azt hiszem még jópár évet várni kell majd, ha egyáltalán bekövetkezik. -
lajo
senior tag
Sehol nem láttam a topikba, van valami hír h mennyibe fog kerülni USA-ban?
-
Mac!
aktív tag
válasz
czipaocsi #69 üzenetére
Az amicsik ugyanúgy hiányolják belőle a 3G-t, mint mindenki más.
Az egyik oldalon azt olvastam, hogy köze lehet a Cingular-hoz is, hogy nincs benne 3G. Mert hogy még ott sem teljes a lefedettség a Cingulár hálózatán. Azt viszont erősen kétlem, hogy a Wi-fi lefedettség nagyobb lenne, mint a 3G.
Steve nem a levegőbe beszélt amikor 1 meg 10 milliós darabszámokról esett szó
El fogják tudni adni ebben én is biztos vagyok, sőt szerintem a várhatónál kisebb számot mondtak, hogy ismét azt lehessen mondani, egy évre terveztük, 9 hónap alatt teljesítettük... -
czipaocsi
aktív tag
Az nem lehet h az USA-ban, ami az Apple fő piaca, a WI-FI-s netezés elterjedtebb mint a 3G-s? Én nem tudom, lehet h baromságot kérdeztem.
Más:
Ha már több helyen is szóba került a marketing. Minden marketingtevékenység alapja az adott célpiac teljeskörű feltérképezése, az IGÉNYEK megismerése. Nehezen tudom elképzelni h az Apple ne végzett volna egy minden apró momentumra kiterjedő piackutatást és ne ez alapján alakította volna ki az iPhone specifikációit. Lehet h az jött ki h nem kell 3G. Piac=USA, a mi kicsi hazánk nem számít és nem is fog, sajnos
Az iPod sem a technikai bravúrjai miatt lett az ami, hanem az ergonómiája, kezelhetősége és igen, a marketingje miatt! Itt sem lesz más a helyzet. Steve nem a levegőbe beszélt amikor 1 meg 10 milliós darabszámokról esett szó, ők ezt napra lebontva meg tudják saccolni, mikor mennyit fognak eladni, legalábbis azt hiszikFel van ez építve rendesen
[Szerkesztve] -
Caesarion
aktív tag
Athos07 - iPod 60asom van, s nemkevés zenével tankolva. ha gyorsan tekered a clickwheelt akkor elszürkül a kép és középen fehér betűvel elkezdi mutatni az abc betüit... az én 7710em is már ugy keres h szövegtöredékre is, mint ahogy az iTunes... nehogy egy AppleFon ne tudjon ilyen innovatív keresést is majd.
vagy amit BloodRay is pedzegetett, h akkor elöhivod a QWETYt.
Bog - microsoft(!) office cuccokkal nemcsoda ha nem (lesz) kompatibilis... mintha a windowst egyböl FireFox-al kapnádvagy alternativ *.doc átalakito és olvaso lesz rajta, vagy a tulajok megtanulják kezeln i a pc-n a word-to-pdf progikat.
Peat;) - ''film azért nem probléma mert max 1-et bír az akksi, de arra se mernék megesküdni.'' nono, ejnye.[link] itt az áll h Talk/Video/Browsing max5 óra, Audio playback max16 ... 5 óra alatt csak sikerül már végignézni egy filmet.
nekem amugy nem a különvéleményes Tom jutott eszembe, hanem a mátrix3 mikor a pöröly visszatér Zionba s a belépési engedélyt megadja a helyi fehérbeöltözött moderátor kislány. -
Mac!
aktív tag
válasz
duracell89 #66 üzenetére
Nyugi nincs nálam kő. Csak billentyűzet.
gondolj bele, hogy az utcán minden szembe jövő embertől megkérdezed, hogy ''Bocsi, tudod mi az hspda?
Nem kell belegondolnom, mert készült ilyen statisztika, a set top box, és a 3G voltak, ha jól emlékszem, a legkevésbbé ismertek a manapság ''divatos'' szakkifejezésekből, de bőven 5% fölött volt mindkettő.
Szerintem amúgy mire ezek ténylegsen elterjednek (nem lefedettség szempontjából, hanem az emberek megismerik, és megnő az igény rá), addigra lesz egy-két újgenerációs iPhone.
Pont ezt mondtam az előbb, hogy nem kell megismerni az embereknek semmit, ők csak annyit látnak az egészből, hogy fizetnek havonta x ezret és netezhetnek. A felhasználó szempontjából ennyire egyszerűnek kell lennie, mert ha megértés kell valaminek a használatához, akkor az a termék széleskörben eladhatatlan. Viszont ami az emberek szempontjából fontos, hogy használható sebességgel tudjanak netezni, és a havonta fizetendő x ne legyen túl nagy. Nálunk jelenleg még túl nagy az x, de az iPhone is csak közel egy év múlva lesz itthon kapható, és Bog szerint nagymértékben fognak esni a közeljövőben a mobilinternet árai. Én hiszek neki.Ha úgy lesz, akkor viszont az Aplle elqrta, nem kicsit, nagyon...
-
duracell89
senior tag
Jégkokó #56: Mááárpedig az emberek nagy része szerintem egyáltalán nem használja ki a telefonja képességeit, és ez valószínűleg az usában is így lehet, bár ugye nem vagyunk ott... ki tudja.
Amúgy az apple a marketingbe biztos h sokkkal több pénzt rak mint a fejlesztésbe -> fanatizálás, hypeolás -> birkák -> kurvanagy eladások, bevételek. Ügyesen csinálják.
A 3G meg vagy technikai okokból maradt ki (amit erősen kétlek), vagy egy esetleges következő generációba kerül bele egy kis fejlesztéssel, ráncfelvarrással, újabb hype, újabb birkák, újabb eladások. Trükkös mi?
Gubro #57: Az usában ez szerintem nem akkkkora pénz, hogy akár kis spórolással, hasonlókkal bármilyen dolgozó ember ne tudná megvenni. Az apple filozófiája amúgy, amire én emlékszem sosem technikai oldalról közelített, hanem csináltak egy egyszerű dolgot, amit John Smith is tud kezelni mikor elsőre kézbeveszi, megérti, és nem utolsó sorban kurvaszép... a technikai adatokat meg egy kicsivel szedett szürke szösszenetben leírják a lap alján. (Mellesleg nem akarok fölényeskedni, bocsi ha így tűnt, csak kicsit nyersen fogalmazok.. üss)
Mac! #58: ''A 95%-ot erősen túlzónak érzem''...szerintem gondolj bele, hogy az utcán minden szembe jövő embertől megkérdezed, hogy ''Bocsi, tudod mi az hspda?'', nem hiszem, hogy túl sok sikerrel járnál. Bááár, most így belegondolva a 3G az ismertebb lehet, mivel az szerepelt reklámokban.
Szerintem amúgy mire ezek ténylegsen elterjednek (nem lefedettség szempontjából, hanem az emberek megismerik, és megnő az igény rá), addigra lesz egy-két újgenerációs iPhone.
-
Magánvélemény, megkövezni szigoruan tilos, ja és a helyesírásért bocsi, de funkcionális analfabéta vagyok, meg diszlexiás, meg minden amit el tudtok kepzelni, meg amit nem, az is. Megsérteni meg végképp nem akarok senkit.
[Szerkesztve] -
kohi
tag
Nem hinném, hogy a többi mobil cég annyira le lenne maradva. Egyre több okos design telefonnal jönnek ki a gyártók már van symbiay, windows, linux rendszer meg még jópár ú platform
Apple egyetlen előnye, hogy már van egy multi-touch kijelzője és szoftja ami most szép és jó és valószínűleg a piacon is ő az első ezzel
de és most jön a de
az SE ugyebár megvette az uiq fejlesztő gárdát az lg is babérokra tör a samsung meg már több ávltozatot készít egy telefonból mint sok autógyártó
Nokia meg hát lássuk be megvan a saját piaca még mindig. Apple még zöldfülű nincs akkora tapasztalatuk és nem hiszem, hogy a többiek nem tudnának versenyképesek maradni
100 ezer misiért már lassan bármilyen telefont vehetünk ha csak nem gyémántból és aranyból van
Tények:
Nincs fejlett 3 , 3,5, 4 G-s technológia a kezükben, Se af-es 3, 5, 8 xxxx mp-es kamera se az a szabadság amire minden user vágyik mégpedig az aránylag nyílt OS
apró hiányosságok amikől meg már beszéltetek pedig már igazán belefértek volna abba a nem éppen baráti árába.
szép szép és meghökkentő de ez inkább egy gsm képes média player mint egy fullos telefon. -
Mac!
aktív tag
válasz
czipaocsi #63 üzenetére
addigra amikor a 3G elterjedt lesz, lesz 3G-s iPhone is, a HSDPA-ról nem is beszélve.
Van elképzelésed róla, hogy a magyarok hány százaléka él/jár/dolgozik 3G-vel lefedett területen jelenleg? Nem akarok tippelni, de a többség igen. Szerintem ez már ma elterjedtenek számít, nem hogy közel egy év múlva, amire nem a 2-es, meg 3-as, hanem az első verziója kapható lesz nálunk.
a nagy tárkapacitás és az óriási érintőképernyő miatt vettem ja és mert gyönyörű a készülék (SE W950) vhogy így lesznek ezzel a leendő iPhone tulajok is
Láttad az iPhone bejelentését? Emlékszel erre a három szóra ebben a sorrendben: breakthrough internet communicator? Hányszor hallottad a bemutató során?
Az Apple szerint a három alapképesség egyike, de igazad van, mert az emberek túlnyomó többsége nem úgy fog rajta netezni mint ha az egy alapképesség lenne, és tudod, hogy miért? Pont azért mert a mobilinternetes képességei csonkák.
ja és ez a cég legelső telefonja, ehhez képest nem olyan rossz az
Sose mondtam, hogy rossz lenne, sőt. Csak ezért az árért az ember elvárná, hogy legalább az alapképességeiben nyújtson kiemelkedőt. -
czipaocsi
aktív tag
mac! #58: ''És ha elterjed (márpedig elfog) a mobilinternet, akkor igencsak fájó pont lesz azaz EDGE...''
Nem gondolom h az EDGE ~230 kb-es sebessége akkora nagy érvágás lenne az 3G 384 kb-jéhez képest...addigra amikor a 3G elterjedt lesz, lesz 3G-s iPhone is, a HSDPA-ról nem is beszélve.
Az én telefonom 3G képes és kb az első 5 percben volt bekapcsolva miután megvettem azóta nem. Én a zenehallgatás, a nagy tárkapacitás és az óriási érintőképernyő miatt vettem ja és mert gyönyörű a készülék (SE W950) vhogy így lesznek ezzel a leendő iPhone tulajok is
ja és ez a cég legelső telefonja, ehhez képest nem olyan rossz az
[Szerkesztve] -
macikos
addikt
Az a jó, hogy szídja itt mindenki ezt a telefont, közben pedig elfelejtitek, hogy ez az első iPhone.
Az meg lehet, hogy ez a zoomolós-görgetős-forgatós GUI volt már, de nem mobilban. Talán végre felébrednek a mobilgyártók és nem az lesz a legnagyobb újdonság egy új telefonban, hogy már megint +1 Mpixel. -
Integra
titán
ez az iphone és egyáltalán az apple mint márka és termékcsalád podostul a tipikus példája annak, hogy hogy lehet a közepest is profin tálalva méregdrágán eladni a népnek...
és amíg a nép hülye, meg is érdemlik hogy lehúzzák -
pmd
csendes tag
válasz
duracell89 #55 üzenetére
Nocsak, lehet, hogy duracell89 lesz az első rajongóm
Ajánlom figyelmedbe:[link] Ez afféle mobilblog light, nincsenek benne szakkifejezések, csak hogy milyen gyönyörű...
off: kicsi is, gázos is néha, de nekem Magyarország nagy betű, már csak a helyesírás miatt is. -
Mac!
aktív tag
válasz
duracell89 #55 üzenetére
oké hogy ti tudjátok mi az a 3G, HSPDA stb, de az emberek kb. 95%-a egyáltalán nem, és egy nem is fogják még egy ideig...
A 95%-ot erősen túlzónak érzem, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy nem is kell, sőt jobb is ha nem tud az emberek töbsége ezekről, mert egyszerüen nem érdekli őket. De az nagyon is érdekli őket, hogy lassan jönnek be a weboldalak, a letöltés/feltöltés szinte végeláthatatlan... És ha elterjed (márpedig elfog) a mobilinternet, akkor igencsak fájó pont lesz azaz EDGE... -
Gubro
senior tag
válasz
duracell89 #55 üzenetére
Azt pedig Te is felfoghatnád, hogy akit egy ilyen képességekkel felvértezett készülék érdekel és mondjuk meg is tudja fizetni, az többnyire tisztában van azzal, hogy ezek mit jelentenek.
Nem biztos, hogy le kell nézned az embereket. -
Jégkokó
veterán
válasz
duracell89 #55 üzenetére
Az egy dolog hogy sok birka ember megveszi a buta, de drága csili vili telefonokat mert hogy az milyen menő.Ugyan ez van a v3 mal is.Másrészt ha már képesek ovltak belerakni 8giga belső háttértárat, akkor a 3G t miért hagyták ki belőle?Mert már ez se egy világujdonság, csak nálunk van még elterjedőbe máshol már több évvel ezelött volt.
Meg azé a jövő, hogy bárhol hozzá lehessen férni az internethez csupán egy mobiltelefon segítségével, és nem kell hozá még laptop se. -
duracell89
senior tag
''Igy nem igazán lesz egy piacképes telefon...''
Hát tudod magyarorszagot úgy szarja le az apple ahogy van. Egyszerűen nem vagyunk piac. Az usában meg enyhe kifejezés, h ''piacképes''. Olyan eladásokat fog produkálni, h a többi telefongyártó foghatja a fejét.
Ja, és felfoghatnátok néhányan, hogy oké hogy ti tudjátok mi az a 3G, HSPDA stb, de az emberek kb. 95%-a egyáltalán nem, és egy nem is fogják még egy ideig... az usában sem. Ez egy mobilportál... itt az ember az 'általánosról' torzult képet lát. -
Mac!
aktív tag
...nem mondanám olyan forradalmai újjításnak, olyan alap dolgokat nem tud...
A kettő nem zárja ki egymást, szerintem...
nem igazán lesz egy piacképes telefon
Ó, dehogynem... Amerikában és mindenhol, amerre nem jelent gondot kifizetni az árát, nagyon is piacképes lesz, sőt évek múlva még akár nálunk is. Lásd V3, nem sokat tud, azt is hogyan, és a magas ár ellenére mégis milyen néptelefon lett pillanatok alatt az USÁ-ban, mostanra meg nálunk. -
Jégkokó
veterán
válasz
Sebhelyes #51 üzenetére
Hát én azért ezt a telefont nem mondanám olyan forradalmai újjításnak, olyan alap dolgokat nem tud amit már egy középkategóriás telefon is gond nélkül tud.Meg ilyen hogy az op rendszer nem bővíthető tovább különféle programokkal, meg az aksit se lehet kicserélni.Igy nem igazán lesz egy piacképes telefon, hiába az érintő kijelző
-
czipaocsi
aktív tag
A kontaktok mellett jobb oldalon függőlegesen végigfut az ABC, talán ezzel lehet keresni a nevek között. De nem is ez a lényeg...hanem h más, mint a többi, lehet h jobb lehet h rosszabb de tény h különleges és egyedi megoldások vannak/lesznek benne. A szoftverrel és annak ''minősítésével'' pedig várjunk addig amíg megjelenik a teló sztem. Kétlem h pár percben be lehet mutatni h egy ilyen szofttal szerelt készülék mit is nyújt a hétköznapokban, csak az érdekességek lettek kiemelve, mint pl. a zoom, amit mondjuk az én W950-em is tud csak nem ilyen látványosan és egyszerűen. Nyilván amikor Steve jobs x év várakozás után kiáll h bemutassa amire sokan vártak nem az ébresztőóra beálításait fogja ecsetelni, hanem a marketingszempontból jelentős dolgokat. Érdekes módon bejött neki, 4 napja mindenki erről beszél akár teccik neki akár nem. Az ébresztőóra nem szolgáltatna ilyen szaftos témát a fél viágnak
-
Sebhelyes
senior tag
Mint UI designer, értékelem az Apple integrációs képességét, ügyesen összekombinálták a létező technológiákat. Nem is a multitouch a fő poén hanem hogy a tollhasználatot próbálták kilőni az aktív felületek megnövelésével (Fitts law, ugyebár, és ezért a lehető legnagyobb a képernyő is), plusz a téves érintések szűrése. Legjobban a scrollozásnál látszik, a PDAkon legtöbbször kis scrollbarokat kell eltalálni a tollal, az Apple meg az egész görgethető listát aktív felületté tette, így bárhol meg lehet mozdítani, plusz kihasználják jól a nemlineáris gyorsításokat is, így kevesebb érintés kell ugyanannyi távolság scrollozásához. Így toll nélkül és a flexibilis UI objektumokkal közelíteni lehet az érintőképernyő használhatóságát a hardware billentyűkhöz. A hátránya nyilván ott jelentkezik ahol csak kis aktív felületeket lehet kialakítani közel egymáshoz, a virtuális QWERTY billentyűzetnél, ott lesznek gondok a találati pontossággal, főleg erős napfénynél, amikor már a vizuális visszajelzés is nagyon leromlik.
Mint power júzer viszont egyáltalán nem értékelem a zárt rendszert, hogy nem lesznek rá külső fejlesztések vagy csak teljesen Apple kontroll alatt. Nem veszek olyan internet telefont amin nincs vagy nem lehet rárakni Messenger klienst (nem valószínű, hogy az Apple nagyon erőltetné majd), SSH klienst, híváskezelőt feketelistával, stb. stb. stb. Ha épp Steve boy úgy gondolja majd hogy erre nincs szükség, akkor nem lesz. (Én meg nem veszem meg.) Nyilván az Apple fő piaca az USA, az egyszerű amcsi proliknak a RAZRjaikkal már ez is messze jobb lesz, ''Dzsó nézzed ez olyan mint a sztártrek ázze'', az installálható software meg mindig support problémákat jelent.
A Nokia meg az SE viszont szívni fog főleg az USÁban, mert az iPod hátán ülve az Apple nagyon nyomni fogja a marketinget, a középkategóriás médiás telefonjaikkal gondban lesznek (E50, N72, N73ME, N76, N91, 6XXX, SE W850, W950 stb.). Egyébként csak magukra vethetnek, az UIQ3 egy bugos zűrzavar lett, a Nokia meg már 8 éve nyomja ezt a bal softkey - jobb softkey dolgot, ami addig jó amíg nincsenek 10 soros Options menük 5 almenüvel, mert így hamar igen unalmassá válik a dolog... Mindenképp jó hogy az Apple egy jó nagy követ dobott az állóvízbe, most majd csipkedni fogják magukat... -
Peat;)
veterán
Szerintem a film azért nem probléma mert max 1-et bír az akksi, de arra se mernék megesküdni. Akksi meg nem cserélhető ugye...grat nekik.
Funkciószegény giccs az egész, nem egy modell sokkal szimpatikusabb nekem ettől, kb a már nemtudom mikor megjelent sony-e m600-tól kezdve nokia n-es modelleken át motorola nemrég bejelentett linuxos mobiljáig...az új taperolást nem nyújtják, de ha akar vki ilyesmit az meg szerezzen egy barátnőt(nőknek egye fene barátot).
-
Dracula
őstag
A második videó már valóban nem új, viszont a technológiát jól használta fel a cég.
A csokitelóban azért van billentyűzet és ennyire nem interaktív közel sem a kijelzője, tehát az emellett elavult ócskaságnak tűnhet.
A 8 giga... Néha 1 gigás-nyi mp3 is sok lehet, bár persze nagyobb bitrátával ki lehet töleni mindent, de ha a 8 gigának csak a felét használja mp3-ra a user, akkor is több ezer számra elég. Na most ha ezt mondjuk egész nap hallgatja, akkor szerintem lemerül a teló, mire végighallgatná.És még csak 4 gigát használt fel.
A relative ''kis'' felbontás miatt és azért a tömörítésnek köszönhetően azért 2-3 film is elfér a maradék 4gigán, vagy akár több is. Bár ez nem filmlejátszó, hanem mobil, elsősorban.
Kicsit olyan érzés így kézzel machinálni, ahogy Tom bátyó kavart a Különvélmenyben... -
Bog
HÁZIGAZDA
Nem az a kérdés, hogy elfér-e, hanem hogy hogy teszed át. Erre a memkari a legegyszerűbb megoldás.
Más: a hírek szerint a kütyü office doksik megjelenítésére képtelen, csak jpeg és pdf formátumokat ismer. Se java, se flash. Outlookkal nem szinkronizálható. Hanghívás, hangvezérlés, diktafon egyelőre nincs benne, de nem kizárt, hogy beleteszik. -
BloodRay
veterán
Nem tudom nézted-e de 8giga a memóriája...
Ha arra nem tudsz rárakni jó minőségű filmeKET akkor nemtudom mire.
Nem hiszem egyébként, hogy ennek 128x160 pixeles lenne a felbontása.
Ööö betűkonzolt is elő lehet szerintem hozni telefonkönyvben is és akkor csak ''rábök betű hali szám''.Nem? Mellesleg nekem úgy tűnt elég gyorsan görgetgetett!
-
Athos07
senior tag
És a legviccesebbet nem is írtad: a tévésriport-videón mindenki csak a zoomolástól volt elájulva, de az nem zavart senkit, hogy gyakorlatilag nem lehet keresni a címjegyzékben, csak úgy, hogy végiggörgeted a listát (tehát ha egy nagyobb - 6-800 kontaktból álló - rokonsággal megáldott arc a lista közepét akarja hívni, scrollozhat órákig), és a hívás sem úgy ment, hogy zöldgomb+beszél, hanem belép a kontaktba, hív, oké, beszél... nem mondhatni, hogy túl telefonálás-barát megoldás.
Bezzeg a zoomolás... -
Jégkokó
veterán
Valaki irta hogy minek kéne hogy bővíthető legyen a telefon.Hát mondjuk ekkora kijelzőn már élvezhető minőségbe lehet filmet nézni, ha az ember éppen úton van, csak előkapja és már nézi is, és egy másfél órás vga felbontású film jó pár 100 megát foglal el.
De amúgy nekem se nagyon tetszik a telefon, az érintőkijelzős telefonokkal sose tudtam megbarátkozni,ugyan igy vagyok a konzolokkal is, hiába mondják hogy mennyivel jobb ugy mindenféle játék , de számomra teljesen irányíthatatlan az egész.
Meg azért a 3G simán jó lett volna a telefonba nem került volna többe a telefon.
Viszont az eddigi legfölöslegesebb érintőkijelzős megoldást egy 128X160 pixeles telefonnál láttam, na aztán akkora kijelzőn semmi haszna nincsen annak -
BloodRay
veterán
Öööö bexarás... Még mindig borogatnak!
Zárt OS, nemzárt ez tényleg forradalmi!!! Igaz más is dolgozott/ik ilyenen és qrva drága is lesz de mobilban ilyet/eket most elösször!
Collecting souls... collecting souls.... COLLECTING MONEY... COLLECTING MONEY FOR THE NEW PHONE!!! -
kohi
tag
Végülis elérte az apple most is a célját. És mivel még drága is és szép és primitív mármint könnyű használni ezért biztos siker lesz. Egyébként örülök ennek a cikknek mert ez a multitouchscreen nem az aple sajátja és nem is az övék az egyedüli licensz. Ergo a többi mobil cég is kijön majd hasonló készülékkel. Gondoljatok bele mi lesz itt egy év mulva
És hogy a 3G hiánya ésatöbbi miért is említésre méltó arra már rá is világított Bog is. Ehhez csak azt a megjegyzést tenném, hogy valószínűleg még nincsenek a kommunikásiós képességek élén.
És lehet még kell egy kis idő mire kijönnek egy HSPDA készülékkel vagy utódjával.
Előnyei a telefonnak:
-trendi penge
-multipontos grafikai felület
-multimédiás gép
-apple termék tehát megint csak trendi
Hátrányok:
-akku képessége még nem ismert csak papíron írnak valamit
-''zárt'' OS
-apple termék és hát nem mind arany ami fénylik -
Caesarion
aktív tag
pár napja már él ez a topic: [link] a hsz-ben lévö linkek miatt érdemes ide is néznetek
-
Gordiann
őstag
Én komolyan sírtam, hogy itt tartunk...
Nagyon duurva....a képkezelésnél főleg...
Hirtelen eszembe jutott a telefonok megjelenése... először milyen nagy dolog volt.... és tessék...
Remélem a többi gyártó is követi az irányt.
szerk: kicsit lehet túlás, ahogy nyilatkozok, de nagyon elragadott ez a két videó.. megjelent a szemem előtt néhány jövőben játszódó film...kész a feeling.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Ha autó lenne, azt mondanám rá, hogy fapados fostalicska. Szerencsére nem autó.
-
hétalvó
addikt
Ki tudja mi lesz 1 év múlva? Most épp hogy jó a tudása. Viszont gyönyörű, és a legtöbb ember azért vesz telefont, mert jól néz ki. lsd. csokitelefon. Előlapra hogy lehet vigyázni? Meddig fog ez ilyen maradni? Mennyibe kerül majd a cseréje?
A 3G-t pedig én nem hiányolnám. Amióta használtam párszor nem tartom sokra. Vicc hogy inkább kikapcsolt képpel beszélünk. (pgsm ingyen) -
divot
veterán
Megcsinálták azt a készüléket, amelyre a már mobillal és iPod mp3 lejátszóval rendelkező rajongók tutira váltani fognak. Sőt, szűz felhasználók is ráharapnak a cuccosra. De akarhat ennél többet egy cég?
-
Mac!
aktív tag
-
kukac7
tag
válasz
MobilosFeca #2 üzenetére
mirol beszelsz?
os-x van benne.
azt hova akarod meg boviteni? -
Mac!
aktív tag
válasz
burgatshow #22 üzenetére
Állítottam én valahol is, hogy a BT egy Gigabit ethernet sebességével felveszi a versenyt?
Beszélt valaki gigati ethernetről?
Csak a memkaris adatmozgatás végett lett feszegetve a BT sebessége, mert ezt hoztad fel alternatívaként.
Azért a 3G már elég elterjedt szerintem, de bitosan sokan vannak olyanok, akik nem járnak sürűn 3G-vel lefedett területeken. DE ez a teló év vége előtt nem nagyon lesz kapható kishazánkban (az kb. 1 év), és mint említettem, ha 2-3 évre tervezel, akkor nagyoncsak harmatos az az EDGE. Ennyi. -
Gubro
senior tag
válasz
burgatshow #22 üzenetére
3G viszont van és Richard Claydermann kell a GPRS vs 3G közötti sebességkülönbség zongorázásához.
Azt írtad megfizethetetlen, szerintem meg ez nem igaz. -
burgatshow
veterán
Bog: Jóvanna, elírtam, de városra gondoltam. Az viszont igaz, hogy egy kicsit túl van kapva a cucc.
Gubro: Állítottam én valahol is, hogy a BT egy Gigabit ethernet sebességével felveszi a versenyt?Asszem nem.
Nem tudom, nem vagyok a pink áraival lévén hogy kék vagyok, de ha még normális árban is van, akkor sem boldogít, mivel jelenleg se a kék sem pedig a pirosnál nincs még HSPDA lehetőség. Majd ha már az lesz az elfogadott, általános csatorna, akkor már jó lesz (sztem még egy pár év meglesz, vagy még több hiszen még a 3G sem terjedt el igazán), de addig? -
burgatshow
veterán
Bocs, sikerült kétszer ellőnöm.
[Szerkesztve] -
Gubro
senior tag
válasz
burgatshow #16 üzenetére
Bocsánat, de miért is megfizethetetlen a HSDPA?
Egy fillérrel sem drágább, mint a GPRS, vagy a 3G.
A BT sebességéről elbeszélgethetünk, de nem gondolom, hogy lehetne másnak hívni, mint szűk keresztmetszet.
Egyáltalán nem fikáztuk jobban a készüléket, mint amennyire megérdemli, sőt, nagyon is bízunk abban, hogy áttörést hoz.
De semmi sem tökéletes. -
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
burgatshow #16 üzenetére
21 város, nem ország
Igen, az adatmozgatást így értem. a BT sebesség pedig nem annyira sebes, hogy gigabájtokat pikk-pakk átrántson.
Mindegy, a lényeg, hogy kicsit túl van ajnározva ez a cucc. Igazából ennyi lóvéért még beleférhetett volna néhány filléres apróság, mint a memkari slot, neadjisten 3G.
A mobilinternet árai még magasak. Jelentős összegbe mernék fogadni, hogy jövő ilyenkorra 40%-kal csökken. -
Dare2Live
félisten
válasz
burgatshow #16 üzenetére
Tárolókapacitásból sose elég én pl szeretném ha a mobilomban 500gigás háttértár legyen.
Ettől függetlenül a 2gbs karimmal bőven elleszek még évekig, ha kezembe nyomnának egy ilyen 8gigásat azt se tudnám mit rakjak rá. -
burgatshow
veterán
Az, hogy 21 országban van már HSPDA az engem nem boldogít, mert megfizethetetlen, a másik pedig, valljuk be, hogy Mo.-n nem csak T-mobile-os lelkek vannak.
A Wifin átsiklottam....
Lehet, hogy én vagyok ilyen gyökérgumó, de egy mp3 lejátszós telefonon a képek és a hangfájlokon kívül milyen adatokat kell mozgatni?Meg egyáltalán, egy flash alapú háttértárolón minek mozgatnád az adatokat? Elég brutálisan fogalmazva, tök mindegy, hogy az adat a chip déli vagy északi részén van, hiszen nem kell hozzá olvasó fej, ahol a folyamatosság megnövelheti az olvasási sebességet...
Mod: Bár ha az adatmozgatást úgy érted, hogy egyik készülékről a másikra, akkor jogos, bár nem tudom milyen kommunikációs lehetőségek vannak még a készüléken a Wifin túl? Sztem BT is van rajta. Legalábbis tartom valószínűnek. Manapság pedig már majdnem a leggyökérebb telefonon is van BT.
[Szerkesztve] -
ByB
addikt
Akármilyen szép nevet is találunk ki neki, lásd multitouch, ez akkor is maximum az érintképernyők egy újabb generációja, semmi csoda sincs benne! A mai pda-k is használhatóak így, csak ott a menürendszer egy ''cerkára'' van optimalizálva, nem az ember újjára, de például a papám tökéletesen használja a P990i-t is sok esetben ''cerka'' nélkül... Az Apple ehhez max egy jó szoftvert írt, de nem érdekelte őket, se a piszkolódás, se a sérülésveszély, se a fogyasztás...
Abban egyetértek viszont veled, hogy talán ettől a telefontól egy kicsit begyorsulnak az ilyen irányú fejlesztések!
erdoke - Nem értelek? Előkeresem majd neked a linket, saját fejlesztés a macsingamentes fényes üveg, a Toyota találta ki, az orvoslásban már manapság is használják, mivel lepergeti a bacik döntő többségét is magáról a speciálisan kezelt felületről! -
Athos07
senior tag
válasz
burgatshow #6 üzenetére
Nos, ha már ezt a szót alkalmazták: az internet is paradigmaváltás előtt áll - el fogod te felejteni a madzagos internetet igen hamar, amikor előjön a 4G meg a WiMax a 100-1000Mb/s-os sebességével, amit Nagylaktól Szentgotthárdig ott veszel elő a zsebedből ahol akarsz. Nem fog annyira hiányozni a falhoz kötött 10kilós PC-d, amikor mondjuk egy N800-utóddal vagy E90-nel ott szeded le másodpercek alatt a leveleid, ahol éppen eszedbe jut.
Egyébként én csak attól tartok, hogy ez a ''szép'' jövő valóban egyet jelent a rendes billentyűzet végével. Ezt én nagyon nem várom. -
borob
tag
a második videóhoz annyit fűznék hozzá, h az a technológia az Apple zsebében van, multitouch néven... igazából tavaly január óta ezt vártam, h mikor építik be vmibe... bár voltak már erre utaló jelek korábban is.
és a másik, h tök mind1, h mennyire sznobizmus, meg csilivli teló, de óriásit dobhat a technológia fejllődés ütemén, a verseny által...
szal, én örülök, és várok, pár év... -
ByB
addikt
Kicsit túl van lihegve ez az iPhone, már a 3. napja fő hír, holott kiderült, hogy egy eredeti ötletet sem tartalmaz a készülék, csak szépen vegyítették a már létező technikákat! Tudom ez is nagy dolog, de a semlegességem lassan undorba fordul, ettől az eröltetett nyomulástól...
ui.: A természetes kézzsírtól való macsingás kijelző lehetőségét pedig sose bocsátom meg az Apple-nek, tudom én vagyok beteg lelkületű, de engem az őrületbe kergetne, nem is beszélve a sérülés lehetőségéről...Lehet érdemes lett volna lepaktálni a Lexus-sal, ők már birtokosai a macsingamentes fényes felületű kijelzőnek!
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
burgatshow #6 üzenetére
8 giga biztos elég, de a memóriabővítésnek akkor is van értelme, akárcsak a CD-nek a PC-dben. Adatmozgatás miatt, lásd Samsung i310.
Jó ötletet lopni nem bűn, természetesen, csak azt akartuk megmutatni, hogy nem az Apple ötletéről van itt szó, amiről persze kussolnak.
Már nagypapa vagy? 3,6 Mbit/s sebességű HSDPA van az ország 21 városában thx to T-Mobile. Most, ezen sorok írása közben is.
Ha nem netezésre (is) szánták az eszközt, akkor minek bele wifi?
Mindehhez pedig tegyük hozzá a cucc árát is...
Egyébként pont annyi fikázás volt benne, mint leborulás. Mellesleg pedig kicsit felfújt hajcihőnek tartom az egészet, mindenki odáig és vissza van tőle, pedig ez csak egy nagy, érintőképernyős, zenelejátszós biszbasz, csoffadt sok pénzért. Nekem erre az a kedvenc szavam, hogy fashion-fasság. -
Mac!
aktív tag
válasz
burgatshow #6 üzenetére
Ezek azért ilyen fájó pontok, mert nem lett volna nehéz megoldani, hogy mindez legyen benne, és az árát sem változtatta volna már drasztikusan. Mivel jelenleg ez a gyártó egyetlen telefonja, ezért nem bizots, hogy egy legyintéssel el lehet intézni: megveszem a másikat, amelyikben mindez bennevan.
Ha azt veszed, hogy mire van ma szükséged, akkor valóban elég lehet akár egy EDGE is, mivel a mobil internet árak nem túl kedvezőek itthon. De ha nem akarod eladni félév múlva egy rakás pénzt bukva rajta, hanem 2-3 évre tervezel egy ilyen árú és kaliberű telefont, akkor már más a szitu mind a memóriabővítés, mind a 3G/HSDPA, mind a kamera esetén. A rádiót már ne is említsük...
Félre ne érts, nem fikázni akarom a telót, és szerintem a cikk sem erről szólt. De igen is vannak fájó hiányosságok, amikkel együtt is ez egy szuper teló, és ami szerintem sokkal fontosabb: talán valami szebbnek és jobbnak a kezdete. -
burgatshow
veterán
Bog, nem ti szoktátok állandóan mondogatni, hogy jó ötlet lopása az nem bűn?
Egyébként, hogy nincs benne 3G, HSPDA, bővíthető memória? Nem lexarom, nem szoktam videótelefonálni mert elég a hangját hallanom az illetőnek, nem hogy még lássam is a fejét (már ha azt rakja a kamera elé). HSPDA? Minek? Egy: mire az itthon elfogadható lefedettségben részesül, addigra már nagyapa leszek. Kettő: aki netezni akar, az meg netet vegyen ne telefont.
Nem bővíthető a memóriája? Basszus, 8GB (az a jelenlegi merevlemezem egy negyede!!!) mi a tökömre nem elég a mai világban egy átlag felhasználónak? Még a 4 GB-os pen drive-ot is k.rva nehéz telepakolni (értelmes, valóban fontos adattal), nem hogy ezt...
Szerintem azért néha átgondolhatnátok, hogy egész pontosan mennyire fikázzátok le/ki/át/oda/vissza...
Természetesen veletek vagyok és értetek (ami a kritikát illeti), de ez most nagyon felnyomta bennem a pumpát.
Egyébként jó ez a telefon.
[Szerkesztve] -
Mac!
aktív tag
Úgy, ahogy mondod, zenehallgatásra 16 órát írtak, ami azért már elfogadható lenne.
Nekem egyébként nagyon tetszik ez a teló, még akkor is ha nem sok valóban forradalmi ötlet van a telóban. Viszont így egybegyúrva, ahogy az Apple tette az valóban forradalmi, és nem ettől a telótól vagyok hasraesve, hanem amit kiválthat. Mert pl ahogy a Samsungot ismerem ők biztosan próbálnak majd lépést tartani, és lesz ilyen telójuk is, max kicsit vékonyabb.
Az LG meg olyannyira tartja a lépést, hogy előbb jelentették be a hasonló kialakítású telójukat, mint az Apple.
Mindamellett, hogy ilyen telóm szinte biztos, hogy nem lesz soha (főleg az ára miatt), nagyon hálás vagyok az Apple-nek ezért a telóért. -
aXXXe
csendes tag
az az 5 óra nem a zenehallgatásra hanem a beszélgetési időre vonatkozott. a zenére 16 óra áll rendelkezésre.
-
KrAt
veterán
Eddig nem tetszett, de azért így már egészen korrekt
-
MobilosFeca
tag
Szerintem megéri megvárni legalább a 2. generációs változatát 3G-vel meg jobb kamerával, esetleg bővithető szoftverrel... egyébként nagyon bejön
-
yoogie
aktív tag
Komoly a kicsike, de gondolom már másoknak is van valami a zsebében...gyakorlatilag 2007-et írunk.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- Delta Force (2024)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Túraautó topik
- Tesla topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest