Aktív témák
-
perla
csendes tag
1. Nyilvan arrol van szo, hogy egy hasonlo teljesitmenyu risc proci kevesebb tranzisztorbol all, mint egy cisc vagy vliw stb.
USP-IV - ez 2 USP-III corebol all, az USP-III-ban a logic 11 millio tranzisztor
PA-8800 - ez ugye ket PA-8700-as corebol epul fel +cache, a core-ok 25 millio tranzisztorbol allnak
Tobbirol nem talaltam egyertelmu adatot, ha te talalsz, legyszi ird ide.
2. Nem tudom itt mire gondolsz. Szerintem nagyreszt az hatarozza meg, hogy sikerult-e egy chip, amikor a tranzisztorokat kialakitjak. Logikus modon a nagyobb meretbol nagyobb hibaszazalek adodik, raadasul egy szeletre kisebb szamu chip fer. Ezekbol az kovetkezik, hogy kisebb chipet ugyanolyan technologiaval olcsobb gyartani.
Ja, az x86 processzorok hasonloak, mint a riscek, van egy risc magjuk, meg a hulye korites. Pont a hulye korites az, amit ki kellene dobni. Amugy nem is ertem, hogy ezen miert vitatkozunk. Jozan paraszti esszel: az x86 architecture korlatozas, kereteket, szabalyokat szab. Vajon egy korlatozas nelkul vagy azzal egyutt lehet a gyorsabb procit epiteni? Nyilvan a korlatozas nelkul. Na errol van szo. Az SMT-nek meg CMP-nek nincs koze az x86 vagy nem x86 kerdeshez.
Aktív témák
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, gar.
- Szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest