- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Poco F7
- Ovális kamera és Exynos az S26 Ultra pletykakosarában
- Lassan teljes a Xiaomi 16 tudáslistája
- Képeken a Huawei új Watch GT 6 órái
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor 20 - jobb későn, mint soha!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
perla
csendes tag
1. Nyilvan arrol van szo, hogy egy hasonlo teljesitmenyu risc proci kevesebb tranzisztorbol all, mint egy cisc vagy vliw stb.
USP-IV - ez 2 USP-III corebol all, az USP-III-ban a logic 11 millio tranzisztor
PA-8800 - ez ugye ket PA-8700-as corebol epul fel +cache, a core-ok 25 millio tranzisztorbol allnak
Tobbirol nem talaltam egyertelmu adatot, ha te talalsz, legyszi ird ide.
2. Nem tudom itt mire gondolsz. Szerintem nagyreszt az hatarozza meg, hogy sikerult-e egy chip, amikor a tranzisztorokat kialakitjak. Logikus modon a nagyobb meretbol nagyobb hibaszazalek adodik, raadasul egy szeletre kisebb szamu chip fer. Ezekbol az kovetkezik, hogy kisebb chipet ugyanolyan technologiaval olcsobb gyartani.
Ja, az x86 processzorok hasonloak, mint a riscek, van egy risc magjuk, meg a hulye korites. Pont a hulye korites az, amit ki kellene dobni. Amugy nem is ertem, hogy ezen miert vitatkozunk. Jozan paraszti esszel: az x86 architecture korlatozas, kereteket, szabalyokat szab. Vajon egy korlatozas nelkul vagy azzal egyutt lehet a gyorsabb procit epiteni? Nyilvan a korlatozas nelkul. Na errol van szo. Az SMT-nek meg CMP-nek nincs koze az x86 vagy nem x86 kerdeshez.
Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Arcfelismerő topik
- BestBuy topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest