- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Íme az új Android Auto!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple iPhone Air - almacsutka
Aktív témák
-
Raven Seldon
tag
Én azt hiszem a HDDVD-t támogatom (mindig az ''elesett'' mellett állok ki...a +/- versenyben is a - -t támogattam:)
Amúgy mint azt az egyik előttem szóló is mondta, sokkal kisebbek az átállási költségek, ennek következtében a mai sima dvd-k árain lehet majd kapni ezeket a hd-dvd-ket, szemben a blue ray-jel.
Ezt amúgy nem az újamból szoptam, neten utána lehet nézni.
Megjegyzem egy másik korábbi hozzászólónak, h miért kéne szekrény nagyságú szgépeket gyártani? A szgépbe való dvd lejátszó sem akkora mint az asztali, édes fiam :) Különben is ez még csak az első generációs cucc volt...
Ja és a Blue-Ray ''játékosok'' :D is olvassák majd a sima DVD-t. Sőőőt, ha jól tudom a Sanyo boszorkánykonyhájában készül a multi formatos player (DVD/HD-DVD/B(lue ray)D(isc)-DVD)
Amúgy meg vicces lesz, mert a PlayStation 3-ba a Sony ''Blue Ray'' bigyót tesz, a Microsoft meg az Xbox-ba valszeg HD-DVD-t (a tárgyalások folyamatban) -
neduddgi
aktív tag
Hát az lehet, hogy ebbe az ''csehszlovák aktatáskába'' behelyezhető a régi dvd lemez, de mibe helyezhető be ez a böszme állat? Szekrény méretű számítógépeket kell majd újra gyártani, mint a régi szép időkben...Amúgy a kék lézer bevezetésének már ideje volt... Nekem a BR szimpatikusabb.
-
L3zl13
nagyúr
ROM formátumban valóban 15GB vs 27GB (AOD vs Blue ray), de írható formában már 20 GB vs 27 GB. Illetve két rétegnél 40 GB vs 50 GB. Ez már nem olyan számottevő. Ráadásul film esetén az AOD szabvány nem csak nagyfelbontású Mpeg2-t támogat, hanem valami újabb kodeket is. Valószinűleg jobb tömörítési rátával.
Az inkompatibilitás pedig az adatmélységből adódik. AOD 0,6 mm, Blue ray 0,1 mm.
(CD, DVD szintén 0,6 mm).
És ez nem az olvasóknál számít, hanem gyári lemezek előállításánál.
Az AOD-nél sokkal kevesebbe kerül átállítani a gyártósorokat.
Forrás: [L]http://www.dvdcenter.hu/dvdfaq.html#3.13[/L] -
ctg
csendes tag
Az még okés hogy most akkora mint egy szilikát darab , biztosan bele tudják majd zsúfolni megfelelő méretbe, ha kijön.
De a Blue Ray-el szemben valóban kicsinek tűnik ez a kapcitás, de mellette szól, hogy olvassa a mai DVD-ket (talán a CD-t is , bár erről sosem szól senki)
Nem tudom miért nem tudják megoldani, hogy több olvasó fej egyen benne, és így máris kompatibilis lenne mindennel:F -
ctg
csendes tag
Az még okés hogy most akkora mint egy szilikát darab , biztosan bele tudják majd zsúfolni megfelelő méretbe, ha kijön.
De a Blue Ray-el szemben valóban kicsinek tűnik ez a kapcitás, de mellette szól, hogy olvassa a mai DVD-ket (talán a CD-t is , bár erről sosem szól senki)
Nem tudom miért nem tudják megoldani, hogy több olvasó fej egyen benne, és így máris kompatibilis lenne mindennel:F -
ctg
csendes tag
GuMipOkE
senior tag
Nemtom, én inkább mégis a Blue-ray-t támogatnám. A 15/30Gb kicsinek tűnik, és biztos nem 100Ft-ért fogják adni. Esetleg 8 év múlva.
Azt sem igazán értem, hogy a BR miben különbözik szabványilag a DVD-től.
Gondolom a korong ugyanakkora mind2 esetben, egyéb jellemzőkben meg sztem nem lehetnek olyan különbségek költség szempontjából... :( -
hunluigi
senior tag
Inkább tulméretezett cseh-szlovák mérleg :))
-
L3zl13
nagyúr
Engem egy fém aktatáskára emlékeztet. :))
-
csudri
őstag
Hogy néz már ki?! Egy állat nagy tégla! Bár ha abból indulunk ki, hogy régen egy kazetás magnó is ilyen volt, aztán meg walkman-nal rohangáltunk, ki tudja. De ez így borzalmas.
Aktív témák
- PS 5 Portal // Számla+Garancia //
- ASUS TUF Gaming A15 gamer laptop, Ryzen 7 6800H, RTX 3060 140W, 300hz, dobozában szép állapotban!
- s 775, s1156, s1366, s1155, s1150, s1151, s2011, s1200, s1700 , s1851 notebook alaplapok, bontás
- s754, s939, AM2, AM2+, AM3, AM3+, AM4, FM1, FM2 alaplap, CPU akciÓÓÓ
- PS5 Slim Digital 1TB // Számla+Garancia //
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3371,100% Akkumulá
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest