- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
válasz
EQMontoya #18 üzenetére
És mondta vki hogy ugyan olyan gyors?
Arról van szó, hogy a legtöbb esetben úgysem kell sok gyors ram az aktuális proginak, csak éppen a sok futó program elfoglalja a helyet, vagy a nagy fájlok amivel dolgozunk, és 512MB ram esetén ezeket mindig kiírja a vinyóra a windows, hogy az aktuális proginak legyen elég. Na most ha ez SATAII sebességgel megy, akkor sokat nem lehet majd belőle észrevenni, 512MB ram meg elég lenne gyors tárnak. Jétékoknál szerintem ugyan ez lenne, egyik sem használ el 512MB-nál több rammot egyszerre, csak ahogy mászkálunk a pályán vinyóról kéne töltögetnie, amit itt elég gyorsan működne.
Ha elterjednek ezek a kártyák, akkor kiadhatnának egy PCIe 16/8X-os slotba illeszkedő SATA kártyát, mert RAID 0-ban má nagyon szűkös lenne az 1x PCIe bus. -
Loha
veterán
Szerintem itt meg akár elég lehet 512MB ram is, és egy nagy virtuális memória ezen a cuccon, és kb. ugyan ott vagyunk.
Szerintem ez azoknak lesz nagyon hasznos, akik olcsóbban akarnak rendszermemórát bővíteni, vagy nem tudnak több rammot berkani a gépbe, és így megúsznak egy gépcserét is akár. Ha lenne benne ECC, szerverekbe is jól jöhetne mondjuk SCSI vinyók helyet, és mellé beraknak vmi SATA vinyót. -
Loha
veterán
Rendszermemóriánál milyen gyakori, hogy hibázik?
Szerintem egyáltalán nem, akkor fagyna az oprendszer is.
ECC tényleg nem ártana, de így is jó.
Vinyón is előfordulnak hibát, végülis a CHKDSK sem azért van mert a vinyók nem hibáznak. Ha mégis lenne vmi memória hiba, akkor sem valószínű, hogy összeomlana az oprendszer, ráküldesz egy CHKDSK-t aztán az helyrerakja. -
Loha
veterán
Remek! Most már semmi akadája nem lesz akciós DDR2 rammot rakni A64-be
Meg így akár az operációs rendszer is eltanyázhat rajta... ECC-t gondolom nem támogatja a cucc, még talán ez jönne jól...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest