- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Android szakmai topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
shadi1
csendes tag
Sziasztok!
Ennyit az alaplapról. Épp kezdtem megkedvelni, amikor egy leállítás után többé már nem akart bekapcsolni, egyszóval bekrepált a lap. Az indító körrel lehet valami, mert a PW tűje nem kapja meg vagy az 5 vagy a 3,3 V-ot. A negatív ág az jó, leteszteltem, de a pozitív az nagyon nem akar menni. Esetleg tud valaki jótanácsot adni, hogy hol keressem a hibát? a Zöld ledecske világít ott megvan a feszej. -
shadi1
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégiben került ilyen alaplap hozzám, kihoztam belőle amire futotta a keretemből. Ami azt illeti, én nem szeretem a passzív hűtéses videókártyákat, főleg, ha az alaplapra vannak integrálva, mert akármennyire is jól tervezték meg a mérnökök ezen az alaplapon, kapásból cserélni kellett 5 kondit, ahhoz hogy működjön az integrált videókari és ennek az oka talán a rossz minőségű kondenzátorok, vagy talán a hűtés elégtelensége. (A termelt hő természetesen elszínezte az alaplap ezen részeit.)
Nekem korábban egy hasonló kategóriás Radeon kártyám volt mint ami ebben intágrálva van és ráadásul ASUS, de a lényeg, hogy azon is csak úgy működött jól a passzív hűtés, ha az ember megfelelően megtervezte a ház légáramlását vagy szerelt rá egy ventit. Nincs is ezzel semmi baj. Szóval vagy a házra kell ventillátor a passzív hűtés esetén ami megoldja a meglévő bordával a hűtést vagy a bordára kell tenni egy kis ventit. Valószínűleg itt is ez lehet a gond. Mivel nekem nincs házhűtőm külön, így eléggé felforrósodott a kis borda a kezem nem bírtam rajta tartani, ez viszont semmiképpen nem tesz jót a mai ólommentes forraszanyagnak. Ráadásl ezek mivel óngolyós megoldással vannak kontaktálva, így ha a videókari tönkremegy akkor az északi híd sem igazán üzemel.
A másik meglátásom, hogy a legújabb BIOS-al az alaplap többre is képes lehet, mint a gyári specifikáció, ugyanis a gyárban DDR2 800Mhz-es ramokat tud max, de a legújabb BIOS-ban be lehet állítani az 1066-ot is, sőt AM3-as procikat is bele lehet rakni. Habár nincs és valószínűleg nem is lesz módom tesztelni ilyen RAM-mal, azért egyszer szívesen kipróbálnám kíváncsiságból, hogy tényleg tudná-e kezelni. Nekem egy AMD AM3 Athlon II 240 van benne, és szépen muzsikál.
Egyszóval nem vagyok egy nagy ASUS fan, próbáltam kerülni, de sajnos a lehetőségeim korlátozottak, így maradt a jó öreg M2A-VM lapocska, természetesen nem az alaplapi videókártyát használva.
Ha valakinek van kedve témázgatni, szívesen látom az írását.ui: a kedvencemet nem is mondtam AMD lévén a gyári hűtőventillátort, ha 90°-al elforgatnák, akkor a Proci bordájáról lefujt levegő ezt is hűthetné! (csak egy gondolat)
Új hozzászólás Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3079, 100% Akkumulátor
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest