- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
Aktív témák
-
''A nagyobb memóriaméretnél mondjuk egy pálya elején sokkal több statikus textúrát lehetne átpakolni a VGA-RAM-ba, ezzel tehermentesíteni a PCI/AGP-t akció közben, de kérdés, hogy erre van-e igény.''
Van. Nekem legalábbis van. :) Én kicsit úgy vagyok ezzel, mint a Rolls aki azt mondja, hogy a lökettérfogat csak lökettérfogattal helyettesíthető - tehát szerintem textúrából soha nem lehet túl sokféle vagy túl nagy felbontású. Más kérdés, hogy a fejlesztők részben a shaderek bűvöletébe esve, részben a párhuzamos konzolfejlesztések miatt ettől ''kicsit'' (kicsit... ahogy vesszük :() eltértek. Ezért is örülök egy ilyen hírnek, legalább a lehetőség, a technikai háttér legyen meg a visszatéréshez.
Az MRT-t kösz, valahogy eddig lusta voltam részletesen végiggondolni (:B) és kicsit más kép élt bennem (amolyan ''több frame buffer, amit aztán majd lehet jól kombinálni''-szerű). -
A kártyán lévő memória sávszélessége *nagyságrendileg* felette áll a csatoló sebességének, legyen az AGP vagy akár 16x PCI-E. Egyszerűen nem számít, nem az a szűk keresztmetszet. Ha a GPU 2 GB/s-mal szívja le a textúrát a buszról (mint ahogy nem fogja, a mert 100% hatékonyság nem jellemző), akkor az már édesmindegy hogy a saját memóriája felé 24 vagy 32 GB/s a rendelkezésre álló sávszélesség. (<---Ez természetesen csak erre az esetre vonatkozik, nyilván amikor a csatoló alkotta akadály nem játszik szerepet akkor érezhető különbség van.)
Akkor nem olvastad, de B3D-n felmerült párszor hogy a Pro memóriakezelése alighanem kicsit megborult az egyik quad kikapcsolásával. (Tehát az XT-hez belőtt cachelési, memóriahozzáférési, etc. minták nem igazán fedik a Pro esetét.)
Lehet hogy Neked van igazad, de én mintha úgy emlékeznék hogy az MRT lényege nem elsősorban a számolási igény csökkentése már meglévő eljárások során, hanem új eljárások lehetővé tétele. Ebben nem vagyok biztos, szóval ha röviden össze tudnád foglalni hogy eddig mik azok az effektek / technikák amik eddig is léteztek, és most az MRT-nek köszönhetően csak felgyorsultak, hálás lennék.
[Szerkesztve] -
1) Nem látom az összefüggést a memória mérete és sávszélességének (vélt vagy valós, ebbe most ne menjünk bele) kihasználatlansága között.
2) PCI-E... úgy rémlik annak idején az AGP-t is azzal reklámozták, hogy milyen jó, innentől már rendszermemóriából lehet textúrázni... azt hiszem egy nagy puttony szkepticizmus itt (is) helyénvaló lenne.
3) Az az X800Pro nem biztos, hogy a legjobb tesztalany ilyen célokra, legalábbis ha a memóriavezérlő optimalitásával kapcsolatos kétségeket figyelembe vesszük.
4) Senki nem gondolja (ugye?), hogy a nagyobb memória alapvetően sebességnövelés céljából kerül a kártyákra. Nagyobb felbontású és több textúra (3Dc jó de csak egy fajtára, proc.tex. - majd meglátjuk hogy mennyire használhatóak a gyakorlatban), elsősorban erről szól az egész - de ha azt nézed, hogy rendre egyre nagyobb precizitásúra cseréljük a puffereket, annak is több hely kell - és ugyan mi történik, ha több példányban kívánunk renderelni (MRT)...? Bingo, még magasabb helyigény. (Emlékszünk még ugye az UE3-as 2GB-s népriogatásra...?)
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest