- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
Aktív témák
-
''A nagyobb memóriaméretnél mondjuk egy pálya elején sokkal több statikus textúrát lehetne átpakolni a VGA-RAM-ba, ezzel tehermentesíteni a PCI/AGP-t akció közben, de kérdés, hogy erre van-e igény.''
Van. Nekem legalábbis van. :) Én kicsit úgy vagyok ezzel, mint a Rolls aki azt mondja, hogy a lökettérfogat csak lökettérfogattal helyettesíthető - tehát szerintem textúrából soha nem lehet túl sokféle vagy túl nagy felbontású. Más kérdés, hogy a fejlesztők részben a shaderek bűvöletébe esve, részben a párhuzamos konzolfejlesztések miatt ettől ''kicsit'' (kicsit... ahogy vesszük :() eltértek. Ezért is örülök egy ilyen hírnek, legalább a lehetőség, a technikai háttér legyen meg a visszatéréshez.
Az MRT-t kösz, valahogy eddig lusta voltam részletesen végiggondolni (:B) és kicsit más kép élt bennem (amolyan ''több frame buffer, amit aztán majd lehet jól kombinálni''-szerű). -
A kártyán lévő memória sávszélessége *nagyságrendileg* felette áll a csatoló sebességének, legyen az AGP vagy akár 16x PCI-E. Egyszerűen nem számít, nem az a szűk keresztmetszet. Ha a GPU 2 GB/s-mal szívja le a textúrát a buszról (mint ahogy nem fogja, a mert 100% hatékonyság nem jellemző), akkor az már édesmindegy hogy a saját memóriája felé 24 vagy 32 GB/s a rendelkezésre álló sávszélesség. (<---Ez természetesen csak erre az esetre vonatkozik, nyilván amikor a csatoló alkotta akadály nem játszik szerepet akkor érezhető különbség van.)
Akkor nem olvastad, de B3D-n felmerült párszor hogy a Pro memóriakezelése alighanem kicsit megborult az egyik quad kikapcsolásával. (Tehát az XT-hez belőtt cachelési, memóriahozzáférési, etc. minták nem igazán fedik a Pro esetét.)
Lehet hogy Neked van igazad, de én mintha úgy emlékeznék hogy az MRT lényege nem elsősorban a számolási igény csökkentése már meglévő eljárások során, hanem új eljárások lehetővé tétele. Ebben nem vagyok biztos, szóval ha röviden össze tudnád foglalni hogy eddig mik azok az effektek / technikák amik eddig is léteztek, és most az MRT-nek köszönhetően csak felgyorsultak, hálás lennék.
[Szerkesztve] -
1) Nem látom az összefüggést a memória mérete és sávszélességének (vélt vagy valós, ebbe most ne menjünk bele) kihasználatlansága között.
2) PCI-E... úgy rémlik annak idején az AGP-t is azzal reklámozták, hogy milyen jó, innentől már rendszermemóriából lehet textúrázni... azt hiszem egy nagy puttony szkepticizmus itt (is) helyénvaló lenne.
3) Az az X800Pro nem biztos, hogy a legjobb tesztalany ilyen célokra, legalábbis ha a memóriavezérlő optimalitásával kapcsolatos kétségeket figyelembe vesszük.
4) Senki nem gondolja (ugye?), hogy a nagyobb memória alapvetően sebességnövelés céljából kerül a kártyákra. Nagyobb felbontású és több textúra (3Dc jó de csak egy fajtára, proc.tex. - majd meglátjuk hogy mennyire használhatóak a gyakorlatban), elsősorban erről szól az egész - de ha azt nézed, hogy rendre egyre nagyobb precizitásúra cseréljük a puffereket, annak is több hely kell - és ugyan mi történik, ha több példányban kívánunk renderelni (MRT)...? Bingo, még magasabb helyigény. (Emlékszünk még ugye az UE3-as 2GB-s népriogatásra...?) -
Két-három éve a 128-as kártyákat fitymálták le hasonlóképp... :U
Milyen szép is lenne időnként távlatokban is gondolkodni... :(
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Medence topik
- Nintendo Switch
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Autós kamerák
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Escape from Tarkov
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest