Keresés

Aktív témák

• Ambrosius

tag

válasz udvari #38 üzenetére

Tudom, hogy csak poén volt, de szerintem nem szélhámos, ha az lenne, akkor mondaná, hogy már 3 napja megy a memtest rajta mindenféle procival sehol egy nyikhaj hiba a legdurvább memóriabeállításokal sem, akármilyen noname memóriával, a sandra szerint olyan gyors alapból a lap, mint az epox 8KHA+ 147 Mhzes FSB-nél stb stb.

• Ambrosius

tag

válasz guest #34 üzenetére

Csak hát egy év múlva ezek a lapok már elavultnak fognak számítani/senkinek sem kellenek majd.
    Engem ez szerencsére nem érdekel, én úgy hiszem, hogy még kb. 5 évig elég lesz nekem a jelenlegi gépem, max memóriát/vinyót kell benne bővítenem, meg majd venni egy DVD írót, amikor az írható/újraírható DVD lemez ára lemegy 200-1000 forint körülre és kiforrja magát a technológia. :DD

• Ambrosius

tag

válasz cheroub #28 üzenetére

Én tökéletesen megértem, hogy nem tesztelheted hetekig a lapot, nem is a feladatotok. Teljesen korrekt módon jártok el, tényleg le a kalappal.
    Nyilván nem mondható el egyértelműen egy alaplapról, hogy szériahibás, ha nem minden esetben produkálja a fent említett hibát. De tényleg sok alaplap volt külföldön, amely ezzel a hibával küszködött és az átalakítás után "megjavult". Ebből lehetett azt gondolni, hogy széria/tervezési hibás az alaplap, hiszen forrasztgatással helyre lehetett hozni szinte valamennyit.
    A legtisztább persze az lenne, hogy az összes ilyen alaplapot RMA-zni kellett volna az ECS-nek, de hát sajnos a hiba nem olyan egyértelmű. A user próbálja kitalálni, hogy mi baja lehet a gépének, próbálja megoldani, a kiskerek legtöbbje nem túl korrekten áll hozzá a garanciális ügyintézésnek, meg persze olyan ember is volt, aki 2szer cserélt alaplapot és a harmadik még mindig ugyanazt a hibát produkálta.
    Most akkor mindenki döntse el maga vérmérsékletétől/érdekétől függően, hogy kire/mire fogja ezt a hibát. Az ECS meg az AMD nyilván a Memtestre fogja a hibát, a legtöbb kisker természetesen a userre, a user meg általában az alaplapra fogja (én az alaplapra+1.33-as,1.4-es tbirdre+memóriára fogom). Ebből a patthelyzetből csak a user szívhatott volna szvsz, de ekkor jött a DTK és egy csavarral átvágta a gordiuszi csomót: nem mondhatják, hogy az 1GHz+AMD/ECS K7S5A rossz párosítás, ha a gyártó sem ismeri el, viszont hogy a user mégse szívjon, ezért vállalják díjmentesen az átalakítást.
    Erre mondják, hogy a kecske is jólakott és a káposzta is megmaradt.
    Mindezek ellenére nem fogok rohanni átalakíttatni a lapot, mivel most már teljesen stabilnak tűnik.
    Majd kb 5 év múlva már meg tudom mondani, hogy valóban érdemes volt-e megvenni ezt a lapot, ha addig semmi baj nem lesz vele, akkor a válasz természetesen IGEN!. Addig meg lutri.

• Ambrosius

tag

válasz udvari #20 üzenetére

Na valami ilyesmi járt a bögyömben, hogy szerintem ez a hiba más alaplapoknál is előjött.
    Szerintem a többi alaplapnál is meg lehet oldani valahogyan úgy, ahogy az ECS-sen is meg lehetett tenni. Csak hát Mr. Athlon az ECS-t szereti.

• Ambrosius

tag

válasz Ambrosius #18 üzenetére

Ja persze nem volt módosítás a lapomon, szóval bármikor reprodukálhatom a hibát, ha gondoljátok. Csak hát nem nagyon szeretném a működő rendszeremet megbolygatni.
    Mivel a Pentacompban vettem a lapot és nem tudom, hogy ők hivatalosan a DTK-tól szerzik-e be a lapot, ezért nem vittem vissza nekik, mert ugyan telefonáltam, hogy bajok vannak a lappal, de nem túl készségesen álltak neki a dolognak ("hát akkor hozza be reggel, aztán ha tényleg hiba van, akkor _nem számítunk fel szervízköltséget_(!), ja és szombaton mi nem dolgozunk(az a szombat épp munkanap volt)")

• Ambrosius

tag

válasz guest #17 üzenetére

Persze, hogy nem a memtestben van a hiba.
    Nyilván nem tesztelik le annyira tüzetesen a lapokat sem az ECS sem a DTk, mint egy felhasználó pár hét/hónap alatt. Így elő sem jöhetnek a hibák.
    A tény, hogy nekem az 1.33-as procival memtest hibák voltak ezerrel, és instabil volt a gépem (kék halál, install problémák) 1600+ Xpvel a stabilitási gondok egy része megoldódott, de egy biost is kellett frissíteni (gondolom az Xp miatt) hogy teljesen stabil legyen a gép (bizonyos programok nem akartak mindig elindulni pl.).
    Persze lehet, hogy elég lett volna egy sima bios frissítés is, de szerintem a 8/27/2001-essel sem lett volna szabad fagyogatnia az 1.33-as procimnak. Meg persze biosfrissítés nélkül is elmúltak a memtesthibák az Xp-vel, azért is vettem meg. Tehát a hiba nem a biosban volt, szerintem nem is lehet simán az alaplapra fogni ezt a hibát az alaplap ÉS az 1GHz feletti AMD Tbird processzorok együttesen eredményezik.

Aktív témák

Hirdetés