Keresés

Aktív témák

• udvari

tag

válasz cheroub #32 üzenetére

hehe persze hogy megvesszük az Új ECS SIS745 DDR 333 al azt mégjobban lealázzuk a nagyszájúakat :DDD

még a memetest-86 prg-t sem merte lefyttatni 1,33 meh 1,4 TB-el nehogy kiderüljön hogy egy nagy rakás..... ama lap

persze megértem valamből élni kell de félre evzetni a vevőket nagy orcával meg hazugságokkal azt azzé nem kéne :DDD

• Ambrosius

tag

válasz cheroub #28 üzenetére

Én tökéletesen megértem, hogy nem tesztelheted hetekig a lapot, nem is a feladatotok. Teljesen korrekt módon jártok el, tényleg le a kalappal.
    Nyilván nem mondható el egyértelműen egy alaplapról, hogy szériahibás, ha nem minden esetben produkálja a fent említett hibát. De tényleg sok alaplap volt külföldön, amely ezzel a hibával küszködött és az átalakítás után "megjavult". Ebből lehetett azt gondolni, hogy széria/tervezési hibás az alaplap, hiszen forrasztgatással helyre lehetett hozni szinte valamennyit.
    A legtisztább persze az lenne, hogy az összes ilyen alaplapot RMA-zni kellett volna az ECS-nek, de hát sajnos a hiba nem olyan egyértelmű. A user próbálja kitalálni, hogy mi baja lehet a gépének, próbálja megoldani, a kiskerek legtöbbje nem túl korrekten áll hozzá a garanciális ügyintézésnek, meg persze olyan ember is volt, aki 2szer cserélt alaplapot és a harmadik még mindig ugyanazt a hibát produkálta.
    Most akkor mindenki döntse el maga vérmérsékletétől/érdekétől függően, hogy kire/mire fogja ezt a hibát. Az ECS meg az AMD nyilván a Memtestre fogja a hibát, a legtöbb kisker természetesen a userre, a user meg általában az alaplapra fogja (én az alaplapra+1.33-as,1.4-es tbirdre+memóriára fogom). Ebből a patthelyzetből csak a user szívhatott volna szvsz, de ekkor jött a DTK és egy csavarral átvágta a gordiuszi csomót: nem mondhatják, hogy az 1GHz+AMD/ECS K7S5A rossz párosítás, ha a gyártó sem ismeri el, viszont hogy a user mégse szívjon, ezért vállalják díjmentesen az átalakítást.
    Erre mondják, hogy a kecske is jólakott és a káposzta is megmaradt.
    Mindezek ellenére nem fogok rohanni átalakíttatni a lapot, mivel most már teljesen stabilnak tűnik.
    Majd kb 5 év múlva már meg tudom mondani, hogy valóban érdemes volt-e megvenni ezt a lapot, ha addig semmi baj nem lesz vele, akkor a válasz természetesen IGEN!. Addig meg lutri.

• guest

veterán

válasz cheroub #29 üzenetére

Ez rossz általánosítás! :) (Karácsonykor a szart is megveszik ha szépen van becsomagolva!) Szerintem 1-2 hónap és olyan revízió jön majd ECS-től, ami tuti lesz és forrni fog a hangulat azoknál akik már megvették a mostani verziókat! :D

Aktív témák