- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Megint van egy kis mozgolódás... Bővebben: link
-
-
Ez tény, de én már csak egy ilyen megrögzött pragmatikus vagyok.
Továbbá nem hiszem, hogy ha a valódi tömeggyártás valaha beindul, éppen ide ne jusson belőle - annak idején mindenki tele volt Trio64-el illetve Savage4-el (én is). Ez a piac már csak olyan, hogy szereti az olcsó dolgokat, és ezt ''fent'' is tudják.
-
válasz
Neovenator #20 üzenetére
Re: újdonság - helyes, de lássuk a kártyát magyar árlistákon, utána beszélünk.
A mosoly majdnem annyira szólt a tartalmi résznek is, mint a kivitelezésnek. Az már most világos, hogy meglehetősen sok ponton nem értünk egyet - nem hiszem, hogy érdemes lenne további nyolc-tíz hozzászóláson keresztül győzködni egymást a magunk igazáról, miközben még a tényekben sem tudunk megegyezni.
Te nyertél. -
Neovenator
senior tag
Megvannak a korlátai a zsigerből agresszív hozzáállásnak is, sajnálom.
A tartalmi rész viszont mit sem változott.
Na meg egy kis újdonság:
Bővebben: link -
válasz
Neovenator #17 üzenetére
-
Neovenator
senior tag
válasz
Neovenator #17 üzenetére
Időhiány -> Felületes végigolvasás -> bocs.
-
Neovenator
senior tag
Brutálnonszensz. Már régen tele lenne vele a piac.
Micsoda érvrendszer. Bwahahaha.
Miből szűrted le ezt a konklúziót, ha megkérdezhetem? Mert ahhoz, hogy 20W-ból olyan teljesítményt tudjanak kicsikarni, mint egy 60W-ot fogyasztó GPU-ból, némileg nagyobb léptékű mérnöki munka szükségeltetne, a vásárlók nagy részét pedig teljesen hidegen hagyja a fogyasztás; ''akkó meg minek''? Az, hogy te nem látsz ilyet a piacon még nem jelenti azt, hogy nem lehetséges...
Ennek a felét sem értem. Másodszor hozod fel a Doom3-at, miért? Szó nem volt róla eddig.
Ne tégy úgy, mintha nem értenéd. De ám legyen:
Azért, mert remekül tükrözi korunk mentalitását, vagyis a profit érdekében az innováció feláldozását, másodlagos voltát (valamint nem mellékesen közrejátszik a grafikuskártya-piac alakításában is). Tehetségtelenebb lenne John Carmack és társai, mint az UT fejlesztőcsapat? Nem hiszem. Akkor hogyan lehetséges az, hogy míg az UT kiválóan fut egy PIII-as gépen max. beállításokkal, addig az ID terméke 1-2 frame-et produkál másodpercenként ugyanazzal a konfigurációval? Profit. Remélem azt már nem kell ilyen szájbarágósan elmagyaráznom, miért...
Mellesleg nem tudom, honnan szedted ezt a ''a kvázi-FPS demó meg viccnek jó volt, de gyakorlatilag nagyobb a gépigénye mint a D3-nak, szóval akkor most miről is beszélünk?'' dolgot, ugyanis ez egyszerűen nem igaz, volt szerencsém kipróbálni.
Egyébiránt köszönöm a nyelvtani helyreigazítást kedves 'brutálnonszensz' úr -szándékoltan kicsi mindkettő, még mielőtt ráharapnál-, de a jövőben mellőzd az ilyen gyermeteg fordulatokat, ha megkérhetlek (és könyörgöm ne kezdj el vitázni azon sem, hogy miért is gyermeteg).
Természetesen nem ebben van a fejlődés, hanem a teljesítményben
Úgy látszik, gyökeresen más nézeteket vallunk az innováció mibenlétéről. A fejlődés megítélésem szerint nem a teljesítmény növelésében áll (hisz az természetes), hanem hogy hogyan érjük el a teljesítménynövekedést. Egymás után pakolni még 40 futószalagot és az egekig emelni a fogyasztást/órajelet inkább kényelmesség, mint innováció. Ha ezt egyes szoftverfejlesztők is követik és ráerősítenek a tendenciára, az még inkább kényelmesség no meg persze profit is, nem elhanyagolható módon.
Új architektúrális megoldásokat bevezetni, ''trükkös'' fejlesztéseket eszközölni, optimalizálni a teljesítménynövelés érdekében innováció.
De azt hiszem, erről már volt szó korábban. -
válasz
Neovenator #15 üzenetére
Számodra 60W fogyasztás ésszerű kompromisszumos megoldásnak tűnik egy grafikus chip esetében?
Körülbelül. (Annyi apró helyesbítést eszközölnék, hogy bár ezt nem említettem, komplett kártyára gondoltam és nem csak a GPU-ra.)
Ha 6W-al el lehet érni egy R9600 teljesítményét, akkor 15-20W-ból simán megoldható lenne egy high-end kártya szerintem.
Brutálnonszensz. Már régen tele lenne vele a piac.
És ekkor jön egy Delta vagy egy 100K-s FPS játék...tessék mondani Carmack úr, akkor miért is kell egy Doom 3-nak ekkora hely meg konfig? (a kérdés term. költői) - csak, hogy a témánál maradjunk.
Ennek a felét sem értem. Másodszor hozod fel a Doom3-at, miért? Szó nem volt róla eddig. (''témánál maradjunk'') Továbbá - a) a Doom3 a maga írd és mondd 1.6GB önsúlyával az év egyik leghelytakarékosabb FPS-e b) az a kvázi-FPS demó meg viccnek jó volt, de gyakorlatilag nagyobb a gépigénye mint a D3-nak, szóval akkor most miről is beszélünk?
Szerintem ez nem költői kérdés volt, hanem átgondolatlan.
csak nem értem, hogy mindebben mi a fejlődés.
Ez komoly?
(Természetesen nem ebben van a fejlődés, hanem a teljesítményben.) -
Neovenator
senior tag
Számodra 60W fogyasztás ésszerű kompromisszumos megoldásnak tűnik egy grafikus chip esetében? A 21. században?
Ha 6W-al el lehet érni egy R9600 teljesítményét, akkor 15-20W-ból simán megoldható lenne egy high-end kártya szerintem. Szerintem. De ki törődik olyan apróságokkal mostanában, mint a fogyasztás vagy a lemezen elfoglalt hely...
És ekkor jön egy Delta vagy egy 100K-s FPS játék...tessék mondani Carmack úr, akkor miért is kell egy Doom 3-nak ekkora hely meg konfig? (a kérdés term. költői) - csak, hogy a témánál maradjunk.
Nem halok bele egy 100W-ot zabáló kártya fogyasztásába, a plusz molex bekötésétől se kapok lágyéksérvet, csak nem értem, hogy mindebben mi a fejlődés. -
válasz
Neovenator #13 üzenetére
Ennek kb. akkor lett volna értelme, ha nem hatvanat de legalább százhatvanat mondok. Éppen hogy nem a végleteket kellene hajszolni (akármelyik irányban), hanem ésszerű kompromisszumos megoldásokra fektetni a hangsúlyt... bonyolult koncepció, megértem hogy elsőre ennyire ijesztőnek tűnik.
-
esteban
senior tag
Akkor ossze kell ereszteni egy 9200-as ATI-val arra se kell ventilator ....
-
Ger|V
csendes tag
az s8 az egy suxx valami, akkor inkább már tegyenek bele fx go-t.
-
Cathulhu
addikt
A síma S8 is kb 6 wattot eszik ha jól tudom,és annyira mégsem kicsi a teljesítménye.
[Szerkesztve] -
polika
senior tag
hát szerintem itt is sajnos a kevés kakaó kis teljesítmény elve érvényesül a végén mint a prociknál ergo lehet dx9 kompatibilis de ugyse megy rajta 640x480 vagy max 800x600-nál jobb felbontásban semmi új dx9.es játék
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Crucial 240GB SSD eladó
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest