- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Neovenator
senior tag
Megvannak a korlátai a zsigerből agresszív hozzáállásnak is, sajnálom.
A tartalmi rész viszont mit sem változott.
Na meg egy kis újdonság:
Bővebben: link -
Neovenator
senior tag
Brutálnonszensz. Már régen tele lenne vele a piac.
Micsoda érvrendszer. Bwahahaha.
Miből szűrted le ezt a konklúziót, ha megkérdezhetem? Mert ahhoz, hogy 20W-ból olyan teljesítményt tudjanak kicsikarni, mint egy 60W-ot fogyasztó GPU-ból, némileg nagyobb léptékű mérnöki munka szükségeltetne, a vásárlók nagy részét pedig teljesen hidegen hagyja a fogyasztás; ''akkó meg minek''? Az, hogy te nem látsz ilyet a piacon még nem jelenti azt, hogy nem lehetséges...
Ennek a felét sem értem. Másodszor hozod fel a Doom3-at, miért? Szó nem volt róla eddig.
Ne tégy úgy, mintha nem értenéd. De ám legyen:
Azért, mert remekül tükrözi korunk mentalitását, vagyis a profit érdekében az innováció feláldozását, másodlagos voltát (valamint nem mellékesen közrejátszik a grafikuskártya-piac alakításában is). Tehetségtelenebb lenne John Carmack és társai, mint az UT fejlesztőcsapat? Nem hiszem. Akkor hogyan lehetséges az, hogy míg az UT kiválóan fut egy PIII-as gépen max. beállításokkal, addig az ID terméke 1-2 frame-et produkál másodpercenként ugyanazzal a konfigurációval? Profit. Remélem azt már nem kell ilyen szájbarágósan elmagyaráznom, miért...
Mellesleg nem tudom, honnan szedted ezt a ''a kvázi-FPS demó meg viccnek jó volt, de gyakorlatilag nagyobb a gépigénye mint a D3-nak, szóval akkor most miről is beszélünk?'' dolgot, ugyanis ez egyszerűen nem igaz, volt szerencsém kipróbálni.
Egyébiránt köszönöm a nyelvtani helyreigazítást kedves 'brutálnonszensz' úr -szándékoltan kicsi mindkettő, még mielőtt ráharapnál-, de a jövőben mellőzd az ilyen gyermeteg fordulatokat, ha megkérhetlek (és könyörgöm ne kezdj el vitázni azon sem, hogy miért is gyermeteg).
Természetesen nem ebben van a fejlődés, hanem a teljesítményben
Úgy látszik, gyökeresen más nézeteket vallunk az innováció mibenlétéről. A fejlődés megítélésem szerint nem a teljesítmény növelésében áll (hisz az természetes), hanem hogy hogyan érjük el a teljesítménynövekedést. Egymás után pakolni még 40 futószalagot és az egekig emelni a fogyasztást/órajelet inkább kényelmesség, mint innováció. Ha ezt egyes szoftverfejlesztők is követik és ráerősítenek a tendenciára, az még inkább kényelmesség no meg persze profit is, nem elhanyagolható módon.
Új architektúrális megoldásokat bevezetni, ''trükkös'' fejlesztéseket eszközölni, optimalizálni a teljesítménynövelés érdekében innováció.
De azt hiszem, erről már volt szó korábban. -
Neovenator
senior tag
Számodra 60W fogyasztás ésszerű kompromisszumos megoldásnak tűnik egy grafikus chip esetében? A 21. században?
Ha 6W-al el lehet érni egy R9600 teljesítményét, akkor 15-20W-ból simán megoldható lenne egy high-end kártya szerintem. Szerintem. De ki törődik olyan apróságokkal mostanában, mint a fogyasztás vagy a lemezen elfoglalt hely...
És ekkor jön egy Delta vagy egy 100K-s FPS játék...tessék mondani Carmack úr, akkor miért is kell egy Doom 3-nak ekkora hely meg konfig? (a kérdés term. költői) - csak, hogy a témánál maradjunk.
Nem halok bele egy 100W-ot zabáló kártya fogyasztásába, a plusz molex bekötésétől se kapok lágyéksérvet, csak nem értem, hogy mindebben mi a fejlődés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest