- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Aktív témák
-
shady
csendes tag
Gondolom a kedves üzletkötő a gyors lebnyolítás érdekében kicsit lefaragott a dologból... :(( ocsmány dolog:((
A szerződés 8oldal...
Nem kifejezetten üzleti de ez eladható nekik is, sőt, nekik szoktuk ajálani!!
Mert egyéni előfizetőknek szól a sima Komplex /és nem Komplex Plus ami neked van/ előfizetési lehetőség, ami analóg vonalra is adható, ugyanúgy bennevan az ISDN havidíj és 2500 lebeszélhetőség.
Ez 6600+2500=9100, és 17000-9100= 7900 az DSL-ért...
De ezt nem vehetik üzlweti előfizetők igénybe csak azt ami neked van, ezért mondom hogy azt nekik szoktuk ajánlani.
Szerinted ha az ember 13000Ft-os számlát fizet minden hónapban miért akkar áttérni 25-30000Ft-osra?------> hát ez jó kérdés, mégis előfizetted... :(
Ezzel kapcsolatban meg annyit hogy maga a DSL a 13ezer, és valóban ehhez még benne van a csomagban az ISDN havidíj és 5000 lebeszélhetőség minden hónapban!!
DE!!!: A lebeszélhetőség CSAK MATÁV irányba érvényes, erre nagyon vigyázz!
Lehet hogy Te ezért kapsz magas számlát mert a mobilt hívsz és arra nem érvényes!!!!!!
Nyakam rá hogy ezt se mondták el... :((
Embere válogatja hogy kinek mit mond az a szó hogy üzletkötés.... :(( -
shady
csendes tag
válasz
agrarfiatal #82 üzenetére
Telefonon is módosíthatod a szerződést. :)
-
hedibogi
csendes tag
Nem ellened szól!!
Ha a szerződés 8 oldal akkor nekem miért csak 3 oldalam van???
Szerinted ha az ember 13000Ft-os számlát fizet minden hónapban miért akkar áttérni 25-30000Ft-osra?
Miért kell egy átlag embernek üzleti vonal ( a Te véleményed, hogy üzleti az én szerződés példányomon nem szerepel.).
Nem tartok erre a szolgáltatásra igényt, ilyenkor mi a teendő?
Miért vezette le az üzletköttő olyan széppen, hogy az előfizetés - levonások(lásd első levelem) = kb:10000Ft. Megjegyzem az ismeretségi körömbe mindenki ennyit fizet.
Ugy gondolom elég nagy az érdeklődés, hogy férevezetés nélkül is lenne elégnagy forgalom. -
shady
csendes tag
A szerződés kb 8 oldal...
És aláírtad. Nincs apróbetűs rész, és tartalmazza az Általános szerződéi feltételek kivonatát is.
Én mindenkit részletesen szoktam tájékoztatni az összes lehetőségről.
Ez mondjuk a személyes kapcsolattartók megkeresésének és az előzetes tájékozódás előnye.
Tényleg nem tudok mást mondani csak még annyit hogy szerintem teljesen igazam van!
Andi -
hedibogi
csendes tag
Csak kérdezni szeretném. Nem lenne kifizetődöbb ha korekt, mindenre kiterjedő, részletes tájékoztatást adnának minden ügyfélnek. Én ugy gondolom akit érdekel szeretne egy bizonyos szolgáltatást, de mondjuk nincs tisztába mindennel, szerintem az apróbetüs eldugott részletek helyet kapna egy korekt tájékoztatást, nem szidnák annyian őket, sőt szerintem az ügyfelük is sokkal több lenne.
Kissebb haszonkulcsal többet tudok forgalmazni mint nagyobbal. A sok kicsi többet ér mint egy nagy. -
shady
csendes tag
Ha valakinek kérdése van 1212 ügyben:
ÍRHAT NEKEM BÁTRAN EMAILT, ha sürgős, hívhat is, nagyon szívesen segítek neki!!!!
Megmondjátok XY vagyok a Prohardveren olvastalak azt szeretném tudni, hogy...
Olyan kérdéssel persze ami 1212re vonatkozna!
HA nem tudok válaszolni azonnal, elérhetőséget fogok kérni és megtudom amit szeretne.
Csak hogy eggyel kevesebb okotok legyen másokat hibáztatni...
Szívesen olvasok bárki helyett és amit aláiratok azután pedig vállalom a garanciát.
Andi -
shady
csendes tag
Azt nem értem hogy amiről Te beszélsz azt üzleti vonalra értesítik!!!
A neve ADSL Komplex Plus és az ületi előfizetőknek nagyon megéri, de egyéninkek nem igazán!!
Egyéninek UGYANAZ létezik, ISDN-re 17000 körül van a csomag és abban is benne van az ISDN alapár és 2500Ft lebeszélhetőség/csevegő szerint/
Most lehet hogy hülyeséget kérdezek, de:
A modemes csatlakozást leszedted???
mert akkor az ketyeg alá...
Namost: 39900 azért is lehetett mert lehet hogy azzal küldték ki az egyszeri csatlakozás díját, ami 5rongy.
A másik: Ne haragudj, de aki ennyire nem olvassa el, hát rajta van a szerződésen amit kiküldenek hogy ÜZLETI ELŐFIZETŐKNEK!!!!
Innen már csak a nokomment marad... -
parandroid
félisten
bizony, bizony. ez egy ilyen világ. apróbetűkre, fűre, fára virágra, mindenfélére figyelni kell még a szerződéskötés előtt.
amúgy máig nem értem, hogy ahol adsl van, ott miért tartják meg az emberek az isdn vonalukat. olyan fontos az a két szám? olcsóbb lenne külön két analóg vonal, nem? amúgy viszonylag könnyű utánaszámolni és nem elhinni a reklámszövegeket.
hozzám közelálló cégnél vettem részt adsl kiépítésben, félelmetes hogy mi minden szart rájuk akartak sózni... :(
és mindenki milyen készséges volt, amíg meg nem kötötték a szerződést. utána órákat hallgattam az 1234-en az automatát, mire sikerült vonalat kapnom, és volt, hogy felvették-letették!!! balkáni ez a távközlési helyzet, bár most albánia biztosan tiltakozna, hogy náluk nem ilyen szörnyű... -
hedibogi
csendes tag
válasz
Flashcash #30 üzenetére
Ezt a monopol helyzetet már az is jelemzi, hogy megengedhetik maguknak azt is, hogy fére informálják az ügyfelet. De könnyen előfordulhat az ügyfél hülye és nem érti meg azt ami számukra természetes.
Élő példa 3-4 éve megkerestek (az akkor aránylag újnak számitó) ISDN vonal bekötésének előnyeinek ecsetelésével. Lényeg elmondták mennyivel jóbban járok ha a 2 analogvonal helyet ezt választom, természetesen korlátlan internet hozzáféréssel alig 10 000 Ft-ért (ebben minden benne van monták ők).
Az első telefonszámla megérkzése után természetesen (miután magamhoz tértem) reklamáltam. Közölték azért lett 23 000Ft a számla vége mert a korlátlan hozzáférést mégkülön kell fizetni. A szerződés 2 évre szólt.
Napjaink slágere ADSL. Jöttek a telefonok: AKCIÓ ha van ISDN akkor
ADSL: 23 750 FT
- ISDN:-- 6 600 FT
- AKCIÓ: - 5 000 FT -->> Lebeszélhető telefonszámla
- AKCIÓ: - 3 000 FT --> 3 hónapig lebeszélhető tel.számla
Most már kezdem azt hinni mégis én vagyok egy oltári nagy hüjjje! -
shady
csendes tag
válasz
Cyberslider #28 üzenetére
Azért tiszta hülye nem vagyok de ez a kőbánya meglepett, ennyi.
Az eszközök valóban drágák, de havidíjban van tűrhető.
az 22ezer és 100óra dial up benne van.
Én a szélessávra gondoltam nem a játékra...
Ez engem se nyugatatna meg de akinek fontos? ... -
Arhel
senior tag
Invitel-es ADSL viszont egy ratyi! :(((
512K-es ADSL erre 56K-s letöltés :(( (amikor kb. 60K fölött kéne lennie) -
Annó valahol olvastam egy MOLhoz kötődő érdekességet. Magyarországon az olaj vagy benzin aktuális értékét úgy számolják ki, hogy vonaton szállítva jön be, ami a legdrágább szállítási mód. A valóságban titkos csöveken kúszik be hazánkba a feketearany. Annó volt erről egy cikk, de senki nem mer belőle botrányt csinálni, hiszen a maffia...
-
DonLeo
senior tag
hát nem tudnálak megcáfolni...
lehet a mol-nál is vmi hasolnó a helyzet, mert az sem magyar tulajdonú nagyrészt, de lehet, hogy 50% alatt van a külföldi tulajdon, nem tudom pontosan, azt arra is azt hinné az ember, hogy magyar cég... aztán mit művel néha a benzinárakkal, ha emelkedik a világpiacon rögtön felemeli, ha meg leesik az ár akkor ők nem csökkentik rögtön, hanem várnak egy ideig, mondván, hogy rövidtávú ingadozásra felesleges reagálni, csak ha pár napig lenn marad az ár akkor kb 1 hét csúszással reagálnak... :DDD -
parandroid
félisten
kicsit azért ez így összeesküvés-elmélet gyanús. nem hiszem, hogy csak a matáv lenne a dt leányvállalata, westel (vagy mosmártémiaf*szom) pl képes versenyhelyzetben is létezni, jó, mondjuk matávnak erre lehetősége sincs - kampányolnak is most szorgosan, hogy ne is kelljen nekik. hallottam valamit, hogy a bt és a dt is összefügg valahol, de ha már úgyis összeesküvés-elméleteknél tartunk, akkor nemrégiben cikkezett az index, valami publikációról, hogy gyakorlatilag minden nagy cég kapcsolatban áll az összes többivel. hiába, a pénz vonzza a pénzt... :(
-
Allien
veterán
válasz
parandroid #66 üzenetére
Itt nem az a probléma, hogy kicsi az ország, ez egy dolog. Az igazi probléma, hogy mi, kis emberek nem látunk a dolgok mögé, és simán behülyitik a népet mindennel, mint régen, ma is minden féle dolgot felhoznak, hogy pl. így a külföld, meg úgy. Minden ország más, és más kultúra is, nem csak számokból áll a dolog, hiába van több előfizető Szerbeknél, és a Bulgároknál, de ennek egyébb okai is lehetnek, pl. korlátozva vannak a személyiség jogok ezekben az országokban.
Ami a Magyar viszonyokat illeti, akkor legyen, elárulom a szvsz, mi az oka, hogy nálunk annyi, amennyi az adsl, és egyébb díjak. A Matáv tulajdonosa a Deutche Telekom, elég rosszul áll anyagilag, és az itteni nyereség segíti ki az anyacéget, mert a bevétel, és a haszon itt a legmagasabb, a cégen (DT) belül. Most már remélem érthető, hogy itt nem csak egy céget fizetünk, hanem többet kell életben tartani. :B
De ez mind a saját véleményem, lehet cáfolni. :)) -
parandroid
félisten
azaz kis ország, kis lehetőségek? ennyi lenne az egész? erre a piacra nem érdemes építeni? túl szétszórtan lakunk? máshol sem mindenki lakik metropolisokban, arrafelé is eléggé elterrjedt a kertvárosi lakópark. de nem tudom. kérdeztem. kicsit agresszívnek érzem a választ és nem értek vele egyet. de azért köszi. a kérdés mindenesetre még áll, kiváncsi vagyok más véleményére is. távközlési szakemberek előnyben.
-
Allien
veterán
válasz
parandroid #58 üzenetére
Vazze, miért mindenki külföldel jön??? Az usa ráadásul külön téma. Ott van verseny, a hálózat is tök másképpen épül fel, és valszeg a minősége is sokkal jobb, emiatt könyebben emelgetik a sávszélt, persze, ennek is vannak korlátai (távolság függő). De, szvsz, az is más, hogy pl. van száz toronyház a központ közvettlen közelében, egyik sem kisebb 30 emeletnél, és ugye a bérek sem hasonlítanak a magyar minimálbérhez sem. O.K. tuti, hogy vidéken is hasonló ott a helyzet, de talán ebből látszik, hogy másképpen épül fel a hálózat. Itt inkább a kertvárosos rész van, vagy társasház 10-20 lakással, amiben ráadásul kevés a vezetékes vonal aránya. De, a fejlesztés ugyan annyiba kerül, mintha egy bazinagy toronyházba húzna kábelt, legalábbis, nagyságrendileg, mert tök mindegy, hogy egy 10x4-s kábelt húznak, vagy egy 500x4-st, költségileg nincsen akkora külömbség.:))) Viszont, a szétszort lakossághoz sokszor 10x4-s kábelt kell húzni. Azon kívül, az adsl elméleti sebessége ~10 mega/s, de ez kb. a telefonközpont épületében mérhető. :))
-
parandroid
félisten
és valóban: ez is jó kérdés: ha megjelenik a 768-as csomag (na jó, tudom, hogy ettől nem kell nagyon félnem), és én az 512-esről váltani akarok, akkor vajon lehet-e majd? ha jól tudom, voltak már ezzel negatív tapasztalatok (isdn-ről nem lehetséges a 2 éve hűségszerződés miatt adsl-re, vagy adsl-ről gyorsabb adsl-re váltani, vagy vmi ilyesmit egyszer panaszolt vki vmelyik fórumban, nem emlékszem pontosan).
valaki? -
b.bone
senior tag
a minap felhívtam az invitelt. elbeszélgettem velük mit is kérnek cserébe egy 512-es üzleti dsl-ért. az árat még rendbe is találtam... csak a bekötéssel vannak problémák. ugyanis határozottan nincs olyan opció hogy hűség nyilatkozat nélkül kötik be. dunawebnél ha kifizettem a méregdrága bekötést akkor nem voltam hozzájuk kötve. vodafone-nál ha kifizettem a készüléket nem voltam hozzájuk kötve. és még sorolhatnám. erre ezeknél a tahóknál nincs ilyen opció. min egy év és még akkor és 2k-val többet fizetek havonta mint egy két éves. emellett ha lesz valami jobb csomagjuk (pl 768) akkor _talán_ válthatok rá. röhejes. :(((
-
HiperG
addikt
Csak emelnék már meg a sávszélt legalbább a duplájára
-
parandroid
félisten
és az miért van, hogy usa-ban, németországban, angliában, a skandináv országokban, stb. sorra nyomkodja fel a szolgáltató az adsl-elérések sebességét akár 3 megabitig? de most komolyan, nem kötözködni akarok, csak kérdezek.
arrafelé ennyivel jobb minőségűek, jobban kiépítettek a vonalak?
vagy a mi távközlési társaságunk üzletpolitikája a limit? -
Allien
veterán
Már leírták elöttem ( köszönet shabbarulez-nek). Valszeg ott is dslamot alkalmaznak, ami jelentőssen megdrágitja a telepítést, és ezért nálam sem alkalmazzák, valszeg. De, azért valahogyan elintézem, mert benne szeretnék lenni az ez évre tervezett 100 000 új adsl bekötésben, és lehetőleg minnél hamarabb. :))
Azért annyit hozzáteszek, hogy amit leírt shabbarulez, az egy optimális hálózatra igaz, ahol megfelelő kábelek vannak alkalmazva, pl. 0,6-s átmérővel, és nem 0,4-sel, minnél jobb minőségü kötéseket alkalmazva, mert egy tákolt hálózaton az isdn sem fog működni. :B Nemhogy az adsl.
[Szerkesztve] -
shabbarulez
őstag
A kiépített kapcsolat fizikai sebessége nem azonos a limitált sávszélességgel. A sávszélesség limitálás a DSLAM-on történik hasonló módszerrel mint bármely másfajta hálózati eszköz esetén. A DSLAM és modem közötti fizikai kapcsolat sebességének mértékét sok tényező befolyásolhatja. Lejobban a távolságtól függ mivel a DSL technológia erősen távolság érzékeny, ezért van az hogy a telefonközponttól csak adott távolságon belül kiépíthető, fatáv jellemzően 4.5km környékén húzza meg ezt a képzeletbeli határvonalat. De ezen kívül függ a kiépített fizikai kapcsolat más jellemzőitől, kábelminőség, egyébb köztes eszközök minősége. Ezért mérik ki a kapcsolatot létesítés előtt hogy megfelel-e a támasztott minőségi követelményeknek és nyújtható-e a szolgáltatás.
A távolság függvényében erősen csökken az fizikailag elérhető maximális sebesség, durván 1.5-2km-ig teljesíthető ADSL esetén a technológia maximum sebessége 8mbps/800kbps, 4-4.5km távolságra ez durván 2Mbps/512kbps magasságára zsugorodik 5.5-6km távolság esetén a minimális 192kbps környékére zuhan. Persze mindez függ a több más tényezőtől ahogy előbb írtam, előfordulhat hogy a telefonközponttól nagyobb távolságra a zajosabb vonal miatt nem vállalja a telko egy 1500/384-es kapcsolat kiépítését csak annál kisebb sebességűt ami a mérések alapján még kivitelezhető.
Távolság függvényében történő sebesség esést jól szemlélteti YahooBB ábrája. Az ott alkalmazott ADSL2+ technológia nem csak nagyobb maximum sebesség elérésére képes de az elérhető távolságot is némileg megnöveli így több előfizetőhöz juthat el a szolgáltatás. -
sziszegő
senior tag
Ez a központ dolog egy nagy hantaduma én 9,8 km-re vagyok a központ-tól vezetékhosszban és most is 512-es ADSL-ről nyomom szóval a kis FÓKA simán veszi az akadályokat :). Elvileg nem lenne lehetséges hogy nálam ADSL legyen de az utcánkba már megoldották egy Matáv muftinak és igy nem szőröztek hogy nálam nem lehet pedig ez volt a duma amig név szerint meg nem emlitettem nekik a tagot. Rögvest elintézték elősször ezt a Telindus modemet hozták azt megfektettem :) aztán hozták ezt a féreg Dialcom-ot.
Simán tudja a 64K-t de már jött folyamatosan kb 2 órát 122 vel is a cumó.
Szóval itt valami más van a háttérbe. -
sziszegő
senior tag
Tény hogy gyorsithatnának a kapcsolaton már végre vagy az árakat nyomhatnák lejebb. Mondjuk azok a serverek amik ezeknél a sufnituning cégeknél vannak az nevetséges :))
-
LordX
veterán
válasz
shabbarulez #50 üzenetére
Jaj, maradj már, muszály folyton b@szogatni?!?!
A 100Mbit-et azért írtam, mert nem tudtam mennyi pontosan.. Az 50Mbit/s nem elég?!?! Az sem egy nagyságrendben van az itthoni 0,5Mbit/s-essel!
''Matáv nem ad több frekvenciát az előfizetői hurkokon...'' Akkor miben különbözik a 386-os, 512-es, stb. ADSL? Nem abban, hogy hány db 4,3125MHz-es csatornát osztanak ki?
A Hytas-t meg el lehett volna mondani normális hangnemben is. -
shabbarulez
őstag
Nagyon kevered a szezon a fazonnal. Tudod mit jelent az hogy Hytas? Elég sokat lehet olvasni bármelyik netes fórumon ezt a kifejezést.Ez egy hibrid optikai-réz last mile kábelezést jelent ami meghiúsítja az ADSL szolgáltatást mivel az teljesen analóg alapokra építkezik így csak full rézvezetéken kivitelezhető. Az ilyen helyen a miniDSLAM jelenthet megoldást amit az optikai szakasz után telepítenk közel az előfizetők egy szűk csoportjához onnan az előfizetőkhöz hagyományos módon rézkábelen valósítják meg az ADSL kapcsolódást, a miniDSLAM uplinkje pedig 4-8 E1-es kapcsolat.
-
shabbarulez
őstag
100Mbps-es DSL jelenleg még nincs, amit te annak hiszel az FTTH(Fiber to the Home). De lakossági csomagban lehet kapni VDSL és ADSL2+ szolgáltatásokat is max 50 ill. 45mbps sebességen utóbbi szolgáltat a YahooBB is.
''Matáv nem ad több frekvenciát az előfizetői hurkokon...'' ez totál LOL, látom ismét megcsillogtattad hozzáértésed. -
Gabró
tag
Invitellel saját tapasztalatok: helpdesk kedves, jó, gyors szóval nekem semmi bajom vele.
Stabil netet szolgáltatnak (eddig, kopkop): az év 8759 órájában van net. Persze lehet, hogy épp nem lógok rajta amikor nincs de ezt nem hiszem:)
A feltöltéssel semmi gond 8-9K. rendben (384/64)
Viszont a letöltés 38-43K, és a pingek elég trék. olyan 50-60.
Van valakinek tapasztalata 512-es vnettel?
Rugalmas annyira az Invitel, hogy a hűség szerződáés lejárta előtt átmenjek 512es csomagba?
Várható valamilyen akció (netán 768-as csomaggal)?
Lehet Invitel területen más szolgáltató netét igénybe venni? (sajna még 1 évig biztosan nem aktuális) -
sirály12
őstag
Hella.
Nálunk nemhogy ADSL de még ISDN sincs. Botrányos amit a matáv csinál mifelénk. Bejelenti lessz ISDN várunk rá hónapokat, aztán amikor már majdnem ott a sor, hogy szerelni kellene akkor közli szivélyesen, hogy nem megfelelő a hálózat. A matávról ennyit. -
LordX
veterán
''a Matáv Budapest (frekventált) területén nagyon sok helyen nem tud műszaki okok miatt ADSL-t szolgáltattni''.
Namost. A lefedettségi térképen az van írva, hogy optikai hálózat, szolgáltatás nem lehetséges. Csak egy gond van ezzel: A Matávnak az egész országban optikai hálózata van, mert a PDH rendszert is fányvezető szálon alakították ki. -
zsoltee10
addikt
aham, tök jó ez a kistelepülési adsl, csak van egy kis gond vele. az 512-es net 17500Ft/hó. úgyhogy nekem még marad egy darabig a modem. :O
-
LordX
veterán
DSL-t lehet csinálni akár 100Mbit/s-eset is (Japánban a Yahoo BB szolgáltat valami hasonló sebességűt), szóval csak a Matáv nem ad több frekvenciát az előfizetői hurkokon... (egyébként Datanet most ''akciózik'' 768kbit/s-essel.. Potom 13e Ft/hó... Akció nélkül 30e)
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
válasz
Flashcash #37 üzenetére
Természetessen, nem sértegettni akarlak, de mondjuk, hogy ami a belvárosba való nyomulást illeti, hidd el, igazam van, neked viszont abban van igazad, hogy az drága, de ezt írtam is. Ami az útfelbontást illeti, a matáv is úgy fejleszt, hogy utat bont. :B Ráadásul, nem kell olyan nagy területben gondolkodni, elhiheted, de sajna, bizonyos okok miatt nem mondhatok konkrét helyeket.
Ami pedig a Bulgár, Szerb kérdést illeti, hagyjuk, a statisztikát utállom, mert volt anno egy Hofi, aki elmondta, hogyan működik ez (10 malacból hogyan lesz 14). Aki csak számokat lát, ott gond van, mert annak egyébb okai is lehetnek. pl. nem mernek kimenni az utcára este, ezért neteznek. Most ebbe senki ne kössön bele, mert ez csak egy példa, nem látjuk, miért olcsóbb ott a net, és miért fizetik többen elő. Ez megint saját vélemény. De az élet nem olyan egyszerü, nem lehet csak számokkal lemérni, mint pl. a 100 méteres síkfutásnál, ki milyen időt fut le. Én egy nagy cégnél dolgozom (mint utcsó beosztott), és látom, hogy a statisztikát úgy kozmetikázzák (szinte), ahogy jólesik. :)) -
Én a tényeket írtam le teljesen pontosan elhiheted nekem, elég sok dolgot rosszul látsz szerintem:
''Arról nem a matáv tehet, hogy nincsen normális konkurenciája!''
Te itt éltél Magyarországon az elmúlt években? A politikusok és törvényhozók tehetnek róla de ezt nem részletezem, olvass sok cikket a témában.
''a Matáv Budapest (frekventált) területén nagyon sok helyen nem tud műszaki okok miatt ADSL-t szolgáltattni. Ha pl. 1-2 évvel ezelött benyomulnak ezekre területekre sima réz kábelhálózattal, a Matávot 80-90 %-ban shimán kinyomják, de ennyit a konkurenciáról!''
Ez nem ilyen egyszerű a valóságban hogy csak úgy benyomulunk, engedélyek hatalmas befektetés szükséges ahhoz hogy a belvárosban vezetékes saját hálózatot építhess ki sőt van ahol nem is engedélyeznék. Ezért van az hogy az alternatív szolgáltatók hálózatának fontos eleme az 1,5GHz és 3,5GHz-es PMP mikrohullám, mert alacsony befektetéssel juthatnak el az előfizetőkhöz.
A konkurencia nem béna ahogy írtad hanem egyszerűen alkalmazkodnak és a vállalati ügyfelek felé fordulnak. Az otthoni modemes elérés biztosítása, támogatása nem üzlet hanem az államnak kellene valamilyen formában támogatnia. pl. úgy hogy nyomást gyakorol a Matáv-ra, de semmi ilyen nem történt olvasd el a belinkelt cikket talán az EU majd megteszi az aktuális kormányunk helyett.
''Szerbia, meg Bulgária példája is szvsz népbutitás!!! Könnyű ott jó eredményt elérni, mert úgyis mindent építeni kell, kapnak rá pénzt külföldről, sorolhatnám, és az eredeti okokra bizti nem derül fény.''
Te valamit nagyon nem értesz ezek egyszerű adatok ebben a két országban 1000 lakosból többen érik el az internetet mint nálunk.
-Abszolút nem könnyebb elérni egy szétbombázott elmaradott országban jobb eredményt mint nálunk, hanem egyszerűen ők biztosítani tudják hogy elérhető áron használj modemes internetet otthon ennek köszönhetik a nagyobb internet elérési arányt a lakosság körében.
''Ja, és olyan, hogy Matáv, csak papíron létezik, NE őket szídjad, mert a tulajdonos a Deutche Telekom. Csak, ha nem tudnád, ezért (is) lett a Westel-ből T-mobil''
Engem próbálsz sértő hangnemben kioktatni hülyének nézni? Még csak pár napja kezdtem újra fórumozni de úgy látom mostanában ez a divat itt a Prohardver fórumain.
Azt hogy politikai hangzatú hozzászólást írtam azt meg nem fogadom el tőled szándékosan nem írtam semmilyen pártnevet mert ebben a kérdésben az olcsó otthoni internet hiányában, a matáv monopol helyzetében egyformán felelős mindegyik oldal. -
Allien
veterán
válasz
Flashcash #30 üzenetére
Bocs, de azért egy PH! addikt-ol nem várnék ennyire elferdült megnyílvánulást. Amit leírtál, az főleg politikára alapul!
''Ez csak a Matáv miatt alakulhatott így aki visszaélve a monopolhelyzetével + a mindenkori informatikai miniszterünk segítségével ellehetetlenítette a modemes internetezést. Ezzel rákényszerítette az emberekre drága pénzen az adsl-t.''
Nekem eddig modemes kapcsolatom volt, sima analóg, majd isdn, és nem volt vele komolyabb gondom! Neteztem nap közben csúcsidőben is, és akkor sem szarakodott. Ami a drágsszágot illeti (adsl), azért számolj utánna, ne csak külföldet nézzed! Arról nem a matáv tehet, hogy nincsen normális konkurenciája! Hiszen ahoz új kábelhálózatot kellene lefektettni, az meg eszmélettlenül drága, és bizonytalan a visszatérülése. Pedig, a lehetősség igenis, adott, és a ''konkurencia'' nagyon béna!!!! Pl. a Matáv Budapest (frekventált) területén nagyon sok helyen nem tud műszaki okok miatt ADSL-t szolgáltattni. Ha pl. 1-2 évvel ezelött benyomulnak ezekre területekre sima réz kábelhálózattal, a Matávot 80-90 %-ban shimán kinyomják, de ennyit a konkurenciáról!
Szerbia, meg Bulgária példája is szvsz népbutitás!!! Könnyű ott jó eredményt elérni, mert úgyis mindent építeni kell, kapnak rá pénzt külföldről, sorolhatnám, és az eredeti okokra bizti nem derül fény. Ahol gyenge az infrasrtuktúra, ott gyorsabb az emelkedés, hiszen egybe megcsinálnak mindent. Nálunk, pl. vannak helyek, ahol az önkormányzat nem engedi az útbontást, mert ''egy éve már bontották'', akkor kellett volna megcsinálni. Sorolhatnám, de én sem látom a hátteret, tehát csak óvatossan a politikai hangzatu beszólásokkal. :))
Ja, és olyan, hogy Matáv, csak papíron létezik, NE őket szídjad, mert a tulajdonos a Deutche Telekom. Csak, ha nem tudnád, ezért (is) lett a Westel-ből T-mobil. :B -
kikka80
tag
itt mifelénk adsl 384/64...
még jó hogy chello is van -
anulu
félisten
részemről ADSL-t használok ~2éve, Axeleroéktól. anno 384/64-es volt, utána megemelték :) tudnám díjazni, ha lenne 512/128 -> 768/128 emelés :P
-
Allien
veterán
Látom, sokaknak nem tiszta a kép! Jelenleg az az egyik probléma, hogy szinte csak a Matávnak van kábelhálózata, ergo, hiába van Datanet, meg sok egyébb szolgáltató, mint írva vagyon, ők is a matávtól ''veszik'' nagyker áron, és adják tovább. Kb. mint a kenyér. Jön a kiskereskedő, megveszi a péküzemtől, és kiviszi a bótba, ahol felkinálja. Itt csak az a külömbség, hogy szolgáltatást adnak el, nem kaját.
''Vaze'', nekem speciel nem vili a kérdés, mert ha van vezetékes vonalad, már tudsz netezni (kell egy sima modem), az más kérdés, mekkora sebességel, és melyik szolgáltatónál. Ha pedig az Adsl-re gondolsz, a matáv honlapján utánna tudsz nézni, csak be kell írni pár adatot, és kiköpi a majdnem tutit (pl. ha társasházban laksz, és van valakinek abban a házban, akkor valszeg lehetséges)! Ha más a vezetékes telefonszolgáltatód (pl. monortel), akkor az ügyfélszolgálaton meg tudják mondani, mi a helyzet.
shady, Nekem speciel megpróbálhatnád elintézni az ADSL-emet, mert jelenleg nem lehetséges, mivel azt mondják, messze vagyok a központtól. :)) Pedig a valóság az, hogy elvileg azért lehet rá módot találni.;-) Elvileg egy másik modemmel , nem amit eredetileg adnak (Dialcom), hanem egy régebbi tipussal lehetséges lenne (Telindus), csak valamilyen oknál fogva azt nem engedik már telepíteni. :))
:Y -
''Az ADSL fejlődése még az optimista várakozásokat is messze meghaladta.
Az ADSL-előfizetések számának növekedése felülmúlta a csaknem másfél évvel ezelőtti induláskor várt eredményeket – nyilatkozta lapunknak Mártity Zóra, a GTS-Datanet marketingvezetője. Ez a fajta szélessávú internet-hozzáférés elsősorban a modemes piac korlátlan hozzáféréseit váltotta föl. Ezzel együtt azért a modemes internetezésben is bőven van még növekedési lehetőség – jegyezte meg.''
Ez csak a Matáv miatt alakulhatott így aki visszaélve a monopolhelyzetével + a mindenkori informatikai miniszterünk segítségével ellehetetlenítette a modemes internetezést. Ezzel rákényszerítette az emberekre drága pénzen az adsl-t.
-Emiatt van az hogy sok helyen csak az adsl vagy a kábeles internet segítségével lehet nappal internetezni a külföldi árakhoz képest jóval drágábban.
-Emiatt van az hogy az internet elterjedtsége Magyarországon Bulgária szintje alatt van egy picit, ebben a mutatóban az USA által szétbombázott Szerbia is megelőz minket.
-Igaz hogy az informatikai miniszterünk állandóan csak azt emeli ki hogy Magyarországon nagyon magas a szélessávú adsl aránya az előfizetők között (persze hiszen rákényszerítik az előfizetőkre),és a Szerbiás+Bulgáriáról szóló példát elfelejti megemlíteni.
-A Matáv hatalmát mutatja Magyarországon hogy gond nélkül termékkapcsolással értékesíthetik az adsl-t, azaz csak kiépített működő előfizetéssel rendelkező telefonvonalon keresztül fizethetsz elő az adsl-re.
-A Matáv már most lobbizik az Európai Únióban hogy a monopolhelyzetét és milliárdos nyereségét továbbra is fenn tudja tartani. [L]http://index.hu/eu/matav0604/[/L]
Örüljünk a semminek. :( -
Notes
senior tag
válasz
csabicsepp #27 üzenetére
Torgyán villája... ez jó :D
Fateromék építettek pár villát, Ő azt mondta a Torgyán féle ingatlan ott csak mosókonyha lenne... Hidd el a nagy lóvét nem Ő nyúlta le. Ez csak politika. -
Cyberslider
őstag
Shady: na,mi olyan újdonság ezen,hát azt hitted,pesten mindenhol van adsl? :)
A műholdassal több probléma is van,először is,hogy egyirányú,azaz ugyanúgy szükség van dialup elérésre,hiszen másképp nem tudod elküldeni az adatot. Így telefonszámlát is kell fizetnem,meg a műholdas net elérést is. Valamint mivel ezen szerverek külföldön vannak,nincs akkora sávszélesség pl. belföld felé,hiszen pl. EOL esetében a luxemburgi proxy szerver elég nehezen éri el a pl. extra.hu/-t ugye... :(
Másik gond a túl nagy ping,ami a műholdas net velerájója...
Kétirányú műholdas net eszközárait,és előfitzetéseit ugye most nem kell leírnom,mert nem biztos,hogy lenne elég hely. :)
Tehát itt az egyetlen normális dolog a kábel v. & adsl lenne,ha ugye lenne kihelyezett fokozat max. 2 km-re innen (10-re van kb a főközpont amire csatlakozva vagyunk,isdn lehet,de minek..)
VAGY a radiant.rt óhajtana szolgáltatni kábelen....
WLAN? Volt itt,a lakótelep teteejére mellettünk volt feltéve sugárzó, (hú most nem jut eszembe melyik szolgáltató,de ez egy külön story,én lettem volna az utolsó ügyfél,és úgy kérték volna el tőlem a vissza NEM JÁRÓ 50e Ft belépési díjat,hogy tudták,hogy megszüntetik a szolgáltatást. De megkaptam a fülest (nem a magazint) és nem kötöttem. Rá egy napra már nem hírdették magukat. )))
BOTRÁNYOS! -
csabicsepp
aktív tag
Hihetetlen hír. Biztos egy országban lakunk?
Szerintem az ország egy része már nyugodtan függetlenedhetne, hihetetlen, hogy bizonyos megyék ebben a kib. országban mennyire le vannak sz..va....
értsd: pl hungarotel és vidéke á.f.é.sz.
Informatikai fejlődés.....ja meg torgyánf. villája.....az.....de ideges lettem...... -
Kraptor
őstag
Nekem is Invitel van, de eddig nem volt semmi gondom vele. Ez elég meglepő is számomra, mert a telefon szolgáltatásuk és számlázásuk az borzalom, de eddig minden rendben műkszik nállam.
-
twollah
nagyúr
Az a szomoru az egeszben, hogy a Datanet CSAK Matav teruleten nyujt ADSL alapu internet szolgaltatast.
-
Vaze
őstag
Szal megszeretnem nezni hogy az en kis falumban lehetseges e a Netkotettes!Jelenleg nem tartozkodom Magyarban azert szeretnem megtudni,hogy ha hazamegyek mire szamitsak:D
Koszi -
Vaze
őstag
Van olyan net cim hogy megnezem hogy Magyar Orszag-on belul hol mere lehet elerni internet szolgaltatast?
-
aurum
senior tag
a falvakban altalaban modernebb telefonrendszer van min a nagyfaloban igy van adsl is, ha van ra igeny.
nekem fatav adsl van es 50-es pinget hoz cod-ban. ugyanakkor masnak masik szolgaltatonal 25..30 koruli.
ket eve a letoltesi sebessegem 65K volt, mist 54K. kezd elchellosodni az egesz :( -
Zoltánka
tag
Invitel: Szerintetek tud emelni a sebességen a kedves szolgáltató, vagy ez a max a telefonos technológiában? A haverok már régen körberöhögnek a Chellójukkal.:F
-
Notes
senior tag
Az egyik szemem sír a másik meg...
Egyfelöl örülök, hogy így elterjedt az ADSL, másrészt viszont tudom, hogy ez amiatt van mert a monopol helyzetben lévő matáv ellehetetlenítette (ez a szót alig bírtam kibetűzni...) a dial-up-os netezést. -
shady
csendes tag
válasz
Cyberslider #17 üzenetére
Ezt nem is tudtam, helyileg hol? tényleg érdekelne...
furcsa... miket tudok meg?!
műholdason nem gondolkodtál? -
Cyberslider
őstag
A baj csak az,hogy hiába robbangat az ADSL hazánkban,nálunk pl. azokszigén hiányzik,vagymi...
Bp-en,kispesten. Tehát ilyen szempontból mi kb. egy tanya szintjén vagyunk.
És ugye ha nincs kihelyezett fokozat,akkor a matávnak építenie kell téglából,meg minden,és az nehéz & bonyolult feladat.
Tehát itt a b@&~ életbe nem lesz adsl,hacsaknem valamikor WLAN,kábeltv ugyan van,de ők csak 4 éve akarják,míg vmi értelmes netre én spec. itt 8 kerek éve várok. Valaki akkor még itt nem is élt(?).
:)
Ez van.
Szóval legszívesebben én robbantanám fel a matávot. Úgyis mindegy :)
Vezérigazgató urat meg kitünő munkája miatt éppen nemrég nevezték ki újra. Bárcsak kispestre költözne..
Igaz minek tegyek én szivességet egy + előfizetéssel? Lehet hogy wlan céget kéne csinálnom...
[Szerkesztve] -
horatio
tag
Majd akkor legyenek kedvesek a szolgáltatók ünnepelni ha Pityipalkón/Csajágaröcsögén is elérhető lesz az ADSL.
Most városban élek ADSL mellett de hamarosan egy faluba költözöm. Évekre elvágom magam a normális nettől az tuti. -
karib
addikt
Azért a nagy lelkesedésben arra is figyelhetnének, hogy vannak még bőven fehér foltok a lefedettségben, tehát csak kapálózzanak tovább.
-
hát persze. alaptalanul.
szerintem jobban tudom hogy mi a helyzet, mint te, aki csak hallja a dolgokat :))
megnyugtatlak beszéltem az üf.szolg-al, sőt rengetek email-t is küldtem kérésükre, amire persze nem válaszolnak, pedig 20 percen belül kéne. na mindegy. /lehet hogy idén is lesz igazgató elzavarás, mint tavaly. :)/
vacak
vacak
vacak
vacak
vacak
vacak
vacak
tessék. ki nem hiszi járjon utána :D
.. jah egyébként rosszul fogalmazol. nem én szivozok, hanem a szolgáltató szivozik velem, meg most te is.
[Szerkesztve] -
''''. Az osztályvezető hozzátette, hogy az Invitel ADSL-előfizetőinek száma jelenleg eléri a 20 ezret....''
remélem ez a szám nem fog tovább nőni, mert már most is nagyon szar.
:DD -
csudri
őstag
Hajrá Datanet! Én is náluk vagyok, egy megváltás volt áttérni hozzájuk a Upc-Chello után!
Aktív témák
Hirdetés
- Acer notebook topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gumi és felni topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- Huawei P30 Lite 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest