- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Aktív témák
-
Loha
veterán
Gyorsnak már gyorsak, de a szinhűség? :)
Akkor ezek a 8ms-osok is jó esetben 12-14ms-ot tudhatnak, aminek már elégnek kell lennie...
A DOOM3 60FPS-ben van korlátozva ha jól tudom, ami kb 16ms-nek felel meg, szóval elméletben ennek már bőven elégnek kellene lennie a folyamatos játékhoz... -
Loha
veterán
Na most kicsit továbbgondoltam a gondolatmenetemet és rájöttem, hogy egy CRT-nek még 100hz-en is villódzik a képe, ha jól tudom, csak az emberi szem nem látja... Magyarul a CRT képpontjai inak a kigyulladáshoz, és kialváshoz szükséges ideje, kisebb mint 10ms.
ha viszont az emberi szem nem látja, a 10ms-os frissítést, sőt a legtöbb amber a 85hz-et tehát a 12ms sem látja villódzónak, az azt jelenti, hogy a 12ms-os monitoroknak tökéletesen utánhúzásmentesnek kellene lenniük, ha tényleg 12ms lenne a válaszidejük :)
Lehet, hogy hülyeséget, mondtam, ha így van javítsatok ki! :) -
Loha
veterán
Ha most egy kicsit végiggondolom a dolgot akkor ha 100hz-es CRT-t veszünk akkor ott 100 kép/másodperc, akkor 1db kép megjelenítéséhez 10ms kell,
85hz esetén ez 11.76ms, ha jó a gondolatmenetem :)
Szóval szerintem ezek a TFT-re megadott értékek nagyon sántítanak, mert egy 85hz-es moncsinak tökéletesen folyamtos a képe, egy 12ms TFT-nek meg jóindulattal is csak majdnem tökéletes...
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- OpenWRT topic
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest