- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
Hirdetés
Aktív témák
-
DcsabaS
senior tag
Kedves utax!
1.) Én történetesen nem blöfföltem a VIA-val kapcsolatban.
2.) C3-as procit nálunk is lehet venni (ha valaki nagyon akar), de döntően Kínában adják el őket. S3 ügyben ajánlom az integrált ProSavage vezérlővel ellátott alaplapokat -nem is olyan rosszak. (pl. KM266). Ez ugyan nem külön kártya, de aki ingyen akar relatíve jó grafikát, annak nagyon megéri.
Kedves McJames!
Kérdezed:
''miért nem ismerik azt a szót a jelenlegi gazdasági életben, hogy: elég?''
Szerintem ismerik. Ahol érdemben nem érdemes tovább fejleszteni (mármint hogy nem lenne rá fizetőképes kereslet), onnan a tőkét elviszik. A bajok ott kezdődnek, amikor a vevőkre PR eszközökkel rátukmálnak haszontalanságokat, illetve a konkurencia mocskolásával zajlik a ''verseny''. Ebben sajnos a hardware site-ok is alapvetően ludasak, ugyanis érdemi, az észszerű felhasználáshoz igazodó szempontú vizsgálatok helyett öncélú versenyeztetéseket végeznek, ráadásul úgy, hogy egyes cégekkel (mint pl. az nVidia) olyan támogatási szerőzések alapján, hogy a konkurenciát kötelező elhallgatni, vagy legalább mocskolni.
Sírni tudnék, amikor egy CD-ROM drive-kat (DVD és CD-RW is) összehasonlító tesztben ló betűkkel az első helyre van téve az a termék, amelyik 3 százalékkal gyorsabban olvas, vagy ír azonos sebességi kategóriába, miközben senkinek sem jut eszébe ellenőrizni, hogy melyik drive boldogul a legjobban a régen megírt, karcos, vagy piszkos, egyszóval problémás lemezekkel, de azt sem, hogy nem úgy dübörög-e az első helyre rangsorolt DVD, mint egy tank...
Szóval szerintem a helyes fejlesztési irányok megtalálásához manapság a különféle hardware site-ok (mint a ProHardver is) jelentős mértékben hozzájárulhatnak, ha érdemben és okosan tesztelnek, nem másokat (sokszor idiótákat) majmolva. Akadt is erre egy jó példa a múltkor, ha jól emlékszem Den-től, a hangtalan HDD-kkel kapcsolatban. Na kérem, ilyen önállósággal és mélységben, ilyen intelligenciával (csak el ne piruljon (:-)... ) kellene vizsgálni a kérdéseket, majd lefordítani angolra is, aztán elküldeni a linket nevesebb site-oknak is, beleértve akár a gyártó cégeket is!
Kedves Nowhereman!
Az evolúció során csak ritkán érvényesül az, hogy csak a legjobb marad meg. Sokkal jellemzőbb, hogy a legrosszabbak kihullanak, de aki egy picit is jobb, annak már jó esélyei vannak. -
DcsabaS
senior tag
Kedves utax!
Egyáltalán nem azért írtam, amit írtam, mert nincs Intel részvényem, és mert nem nekik dolgozom. Hanem azért, mert rövidlátónak, hosszabb távon öngyilkosnak, és másokra nézve is károsnak tartom azt a piaci magatartást, amely a konstruktív együttműködés helyett mindenkit ki akar készíteni. A SiS részéről ilyet még nem tapasztaltam, de ha az Intel mellett akarsz még példát szemét cégre, hát ilyen az nVIDIA is.
Kedves Egon!
Az nVIDIA korábban sem sokat törődött a vásárlókkal. A Riva128 és a TNT a hasznavehetőség szempontjából egy rakás ... a VooDoo1-2-3 kártyákhoz képest. De el tudták hitetni a vásárlókkal (részint a tesztelők meggyúrása révén), hogy lényeges dolgokban jobb, mint a másik. Pl. tud true color üzemmódban menni (a 64k helyett), amikor pedig az AKKOR hasznavehetetlenül lassú volt. (Ebből a szempontból a TNT2 volt az első korrekt kártya az nVIDIA-tól, illetve még előttük a Rage128 az ATi-tól. Azoknál már ki lehetett használni a nagyobb színmélységet.)
Ami a jelenlegi és a közelmúltbeli helyzetet illeti: Aki dolgozik videóval is, mint pl. jómagam, annak számára az nVIDIA kártyák (a GeForce3-ig bezárólag) hajmeresztően minőségtelenek. És nem azért, mert a csúcsra jutottak és ott elkényelmesedtek, hanem, hogy úgy mondjam, hagyományosan. Mert nem érdekli őket eléggé ez a dolog. A kijavítása helyett ráerőltették a piacra a T'n'L-es elképzeléseiket, amiből mára csak annyit profitálunk, hogy megjelent jónéhány szarul programozott, kevéssé igényes játék, amelyek olyan minőséget produkálnak a MEGKÖVETELT T'n'L-lel együtt, amit a mai procikon T'n'L nélkül is meg lehetne csinálni, jobb programozással. Vagyis nem lettek a játékok igazán jobbak, ellenben rosszabbul vannak programozva, és követelmény lett az ''nVIDIA stílusú'' kártya.
Aktív témák
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Wake on lan hogyan?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Akciókamerák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Battlefield 6
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest