Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a OnePlus 13T
- iPhone topik
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AS
félisten
Nokia:
A Nokiát 1865-ben alapította Fredrik Idestam, cellulóz-feldolgozó üzemként. A Finnish Rubber Works (magyarul: ''Finn Kaucsuk Művek'') a cég egyik leányvállalataként jött létre a 20. században, és ez az alvállalat kezdte használni a Nokia nevet márkanévként. Röviddel az I. világháború után, a Finnish Cable Works megszerezte a Nokia fa-fűrész malmait, és elnevezte Finnish Cable Works-nek (magyarul: ''Finn Kábel Művek''). Ez a cég már a telefon és távíró kábelek gyártásával foglalkozott. 1967-ben mindhárom cég egyesült a Nokia Corporation név alatt. A Nokia név a városon átfolyó azonos nevű folyótól ered. A város és a folyó eredetileg egy kis fekete erszényes állatról kapta a nevét, mely a környéken élt.
Az 1970-es években a Nokia volt a világ vezető telekommunikációs cége, kifejlesztette a Nokia DX 200-t, amely egy digitális switch eszköz volt az automatikus telefonközpontokban. Az 1980-as években, a Nokia piacra dobta a MikroMikko nevű PC sorozatát, de ezt a részlegét eladta az International Computers Ltd-nek, amely később beolvadt a Fujitsu-ba. A Nokia fejlesztett mobiltelefonokat az NMT hálózatra is, sajnálatos módon azonban az 1990-es években a cég pénzügyi gondokkal szembesült, így az erőforrásait a mobiltelefon eszközök, hálózatok és egyéb telekommunikációs területekre csoportosította, ezzel egyidejűleg kivonulva a televíziózás és a személyi számítógépek piacáról. Bár a Nokia többszáz mobiltelefon modellt mutatott be a 1980-as évek óta, a tömeggyártás az 1990-es években indult be igazán, amikor bemutatták az első digitális hálózatokat. 1998-ban a Nokia bejelentette, hogy legyártotta a 100 milliomodik mobilkészüléket, és a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártójává lépett elő. 2005 nyarán a cég túladott az 1 milliárdodik mobilkészüléken.
Napjainkban a Nokia csatlakozott a tajvani Original Design Manufacturer csoporthoz. A Nokia együttműködési megállapodást kötött a BenQ-val harmadik generációs mobiltelefonok fejlesztésére, amelyek már hozzáférhetőek Magyarországon is. -
Dr.Anonymus
addikt
ezért is jó hogy megjött az iphone, mert legalább azt eléri a mobil piacon, hogy a nokia kaliberű gyártók is egy idő után kénytelenek lesznek érintő képernyőt tenni a mobiljukba,
mert ha pl. a normál billentyűzetet nem is pótolja 100%ban, de kiegészítőnek nem rossz, pl. netezéshez, scrollozáshoz, zoomoláshoz, iphone módra
képzeld el pl. a nokia e61-et, vagy az n95-öt, azért a billentyűzet mellett könnyítené a kezelését egy érintő képernyő... -
orbano
félisten
itt fekszik mellettem egy ipari pc 1u rackben meg mellé egy érintőképernyő... nem mondom, hogy ezen fogom az első novellámat megírni, de hétköznapi szinten teljesen jól használhaó. pedig nem is a legjobb minőségű a tácspanel, úgy is mondhatni, hogy elég ratyi... csak hozzá kell szokni a virtuális gombokhoz, az agyad meg fogja találni magának a megfelelő finom visszajelzéseket...
-
Dr.Anonymus
addikt
''mondjuk aki nem tudja eltalálni a scrollbart az szerintem dobjae''
--nekem sosem volt a kezemben winyóz mobil, szerencsére...
de egyszer egy nagy áruházban megpróbáltak rámsózni egyet
kicsit égő volt amikor a ''kiképzett technikai személyzet'' egyik tagja, negyedszerre, sem tudta mozgásra bírni a stylussal a scrollbarját egy windowos samsungnak
ekkor mondtam hogy köszönöm akkor inkább nem...
''próbált már valaki billentyűzet helyett egy üveglapon gépelni? volt rá alkalmam, hát nem túl ''biztonságos'' érzés.''
--persze, nem mindenben jó az iPhone, de vannak benne jó 5letek
lehet hogy a második iPhone már javítja ezeket a hibákat
pl. a samsungnak van egy előremutató 5lete erre vonatkozóan, hogy finoman megrezgeti a kijelzőt, ha ''lenyomsz'' rajta egy gombot, hátha lesz belőle valami, bár csak év vége felé jön ki az első ilyen samsung
[Szerkesztve] -
Dr.Anonymus
addikt
moonman:
''''windows mobilnál a tervezők a pc-kre írt windówzból indultak ki''
tévedés, a Windows CE csak nevében Windows, anno teljesen nulláról kezdtek el fejleszteni egy alacsony fogyasztású kernelt és a hozzávalókat, semmi köze a desktop Windowshoz.''
kód tekintetében persze hogy semmi köze... én az alapötletre
használhatósági koncepcióra gondoltam.
pl. winyóz ce-n is van start gomb, ami pc-n jól használható 5let, de mobilon már kevésbé...
a vékony scroll-sávról nem is beszélve, ami pc-n remekül használható, mobilon gyakran még stylus-al sem lehet eltalálni pontosan...
szóval az iPhone-ban azt tartom, nagynak, hogy azon a tervezők nem a másutt pl. asztali gépen -bevált, de mobilban használhatatlan ötletekkel próbáltak átültetni mobilra, hanem ''tiszta lapot'' vettek elő a tervezéskor, és az emberek valós igényeiből indultak ki
polip:
''ezt a felszínt amúgy egy sima szoftverrel megcsinálták m600i-re is többek között....
tele van vele a youtube''
ezt ugye nem komolyan írtad??
igen megcsinálták, de attól még nem lesz multitouch az éritnő képernyője az m600-nak, legfeljebb szép halacskás a háttér,
szóval a legütősebb funkciókat nem lehet átírni más mobilra, mivel azoknak nincs multitouch kijelzőjük, legfeljebb az ikonstílust copyzhatják.. -
czipaocsi
aktív tag
állítólag 700 MB csak az oprendszer a telón...... valszeg jobban közelíti az asztali teljesítményt mint a Windows CE, bár tény h jó hardver is kell hozzá, de az eddigi videókból ítélve elég gyors a rendszer, nem leszz ezzel gond
moonman ''39'': betiltotta? ezt hívják szabadalomnak sztem, más gyártók meg megoldják másképpen, jobban, ügyesebben ezáltal generálva a fejlődést
[Szerkesztve] -
törölt tag
jó, attól mert régebbi még olyan
de asszem a Lifedrive-ban sem lehetett. de miért annyira baj, hogy nem lehet? szerintem az emberek nagy része nem is igényli ezt, csak ha meghallja, hogy nincs meg a lehetősége, akkor elijed.
hát, valóban nem tudom elképzelni mennyire gyorsan rakná valaki tele a 8gigát. meg főleg: mivel? magaddal viszel egy teljes két rétegű dvd-t, vagy mi? -
törölt tag
nem tudom, nekem mindegy. mire nem elég 8 giga egy mobilban? arra már inkább viszem a 120gigás laptopomat, vagy esetleg ha az se elég.
például Palm TX (meg az az egész sorozat), de ha jól rémlik, akkor voltak HP cuccok is, amikbe beépítették az akkumlátort. áltlaában azért elég rikán kell azt cserélni (hacsak nem hordanál magadnál 2-3 tartalékot). mire tönkremegy, addigra úgyis kijön egy újabb/jobb/szebbb telefon, amire lecseréled az iPhone-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ezt minden fannak látni kell.
- Házimozi belépő szinten
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Renault, Dacia topik
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek