Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Megjelent a OnePlus 13T
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
hruodnand
senior tag
iPhone szétkapva: [link]
-
AS
félisten
20 perces video az iphone müködés közben :
[link] -
AS
félisten
620 as proci van benne.
-
AS
félisten
Nekem már van:
pfff -
Atombalu
senior tag
[link]
[Szerkesztve] -
Atombalu
senior tag
Erre akkor gps szoftot nem is lehet majd telepíteni ?
(kulso kékfog gps vevovel)
-
AS
félisten
válasz
Viktor0610 #67 üzenetére
Csak az a baj hogy nem okostelo
Mert zárt a szofver. -
-
AS
félisten
Most van az iphonének topikja? mert ez igy nem jo hogy pl itt találhato ez?
Keresö nem talált topikot neki. -
-
AS
félisten
Egy teloérT?
-
HiperG
addikt
Vajon msn messengert lehet valahogy rárakni??
Elég hülye az apple, hogy külföldiek nem rendelhetik meg neten az iphonet amcsiból -
Jégkokó
veterán
Arra kiváncsi vagyok, hogy az aksija vajon mennyit fog bírni, mert ekkora kijelzőhöz kell aztán bika akumlátor.De azért vicces, hogy csak 2 megapixeles kamerát raktak bele, ami már nem számít olyan extrának, akkor a 3g ről már ne is beszéljünk.Egyedül az érintőkijelző tekinthető ujnak, a többit már számtalanszor láttuk.
-
macikos
addikt
A billentyűzetről: [link]
Visszatérve az AS által írt hiányosságokra: Flash támogatás Nokia 770, N800-on kívül mely készülékekben van?
[Szerkesztve] -
AS
félisten
Nokia:
A Nokiát 1865-ben alapította Fredrik Idestam, cellulóz-feldolgozó üzemként. A Finnish Rubber Works (magyarul: ''Finn Kaucsuk Művek'') a cég egyik leányvállalataként jött létre a 20. században, és ez az alvállalat kezdte használni a Nokia nevet márkanévként. Röviddel az I. világháború után, a Finnish Cable Works megszerezte a Nokia fa-fűrész malmait, és elnevezte Finnish Cable Works-nek (magyarul: ''Finn Kábel Művek''). Ez a cég már a telefon és távíró kábelek gyártásával foglalkozott. 1967-ben mindhárom cég egyesült a Nokia Corporation név alatt. A Nokia név a városon átfolyó azonos nevű folyótól ered. A város és a folyó eredetileg egy kis fekete erszényes állatról kapta a nevét, mely a környéken élt.
Az 1970-es években a Nokia volt a világ vezető telekommunikációs cége, kifejlesztette a Nokia DX 200-t, amely egy digitális switch eszköz volt az automatikus telefonközpontokban. Az 1980-as években, a Nokia piacra dobta a MikroMikko nevű PC sorozatát, de ezt a részlegét eladta az International Computers Ltd-nek, amely később beolvadt a Fujitsu-ba. A Nokia fejlesztett mobiltelefonokat az NMT hálózatra is, sajnálatos módon azonban az 1990-es években a cég pénzügyi gondokkal szembesült, így az erőforrásait a mobiltelefon eszközök, hálózatok és egyéb telekommunikációs területekre csoportosította, ezzel egyidejűleg kivonulva a televíziózás és a személyi számítógépek piacáról. Bár a Nokia többszáz mobiltelefon modellt mutatott be a 1980-as évek óta, a tömeggyártás az 1990-es években indult be igazán, amikor bemutatták az első digitális hálózatokat. 1998-ban a Nokia bejelentette, hogy legyártotta a 100 milliomodik mobilkészüléket, és a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártójává lépett elő. 2005 nyarán a cég túladott az 1 milliárdodik mobilkészüléken.
Napjainkban a Nokia csatlakozott a tajvani Original Design Manufacturer csoporthoz. A Nokia együttműködési megállapodást kötött a BenQ-val harmadik generációs mobiltelefonok fejlesztésére, amelyek már hozzáférhetőek Magyarországon is. -
AS
félisten
Samsung megoldása legjobb, IPhone szerü megoldás de párositva QWERY billl!!
És töbet is fog tudni, szoval már nem anyira nagy szám az iphone.. Samsung F700 al szemben.
Nokia titokban már késziti az uj érintös telefont. -
moonman
titán
válasz
Dr.Anonymus #51 üzenetére
nokia? az mi?
-
Dr.Anonymus
addikt
ezért is jó hogy megjött az iphone, mert legalább azt eléri a mobil piacon, hogy a nokia kaliberű gyártók is egy idő után kénytelenek lesznek érintő képernyőt tenni a mobiljukba,
mert ha pl. a normál billentyűzetet nem is pótolja 100%ban, de kiegészítőnek nem rossz, pl. netezéshez, scrollozáshoz, zoomoláshoz, iphone módra
képzeld el pl. a nokia e61-et, vagy az n95-öt, azért a billentyűzet mellett könnyítené a kezelését egy érintő képernyő... -
moonman
titán
általában nyitott vagyok az új dolgokra, anno gyűlöltem a szélesvásznú kijelzőket, most már csak utálom őket, de ebben, vagyis az oldschool billentyűzetben egyelőre jobban bízom. biztosan meg lehet szokni, de nem megszokni akarom, hanem használni. tulajdonképpen az érintőkijelző sem kéne, ha a smartphone tudása (a pocket pc-vel szemben) elég lenne, de nem elég.
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
itt fekszik mellettem egy ipari pc 1u rackben meg mellé egy érintőképernyő... nem mondom, hogy ezen fogom az első novellámat megírni, de hétköznapi szinten teljesen jól használhaó. pedig nem is a legjobb minőségű a tácspanel, úgy is mondhatni, hogy elég ratyi... csak hozzá kell szokni a virtuális gombokhoz, az agyad meg fogja találni magának a megfelelő finom visszajelzéseket...
-
AS
félisten
Mit nekünk Iphone belsö memoria.
Ha van ez.
[Szerkesztve] -
EQMontoya
veterán
ez a videjó kurtajó
nah meg a teló se gyenge, bár tényleg kicsit sok a hype...
-
Dr.Anonymus
addikt
''mondjuk aki nem tudja eltalálni a scrollbart az szerintem dobjae''
--nekem sosem volt a kezemben winyóz mobil, szerencsére...
de egyszer egy nagy áruházban megpróbáltak rámsózni egyet
kicsit égő volt amikor a ''kiképzett technikai személyzet'' egyik tagja, negyedszerre, sem tudta mozgásra bírni a stylussal a scrollbarját egy windowos samsungnak
ekkor mondtam hogy köszönöm akkor inkább nem...
''próbált már valaki billentyűzet helyett egy üveglapon gépelni? volt rá alkalmam, hát nem túl ''biztonságos'' érzés.''
--persze, nem mindenben jó az iPhone, de vannak benne jó 5letek
lehet hogy a második iPhone már javítja ezeket a hibákat
pl. a samsungnak van egy előremutató 5lete erre vonatkozóan, hogy finoman megrezgeti a kijelzőt, ha ''lenyomsz'' rajta egy gombot, hátha lesz belőle valami, bár csak év vége felé jön ki az első ilyen samsung
[Szerkesztve] -
moonman
titán
válasz
Dr.Anonymus #44 üzenetére
mondjuk aki nem tudja eltalálni a scrollbart az szerintem dobjael
de tény, hogy az új stílusú lapozás talán jobban fekszik, de nekem pl nem jön be a képernyő tapicskolása. akkor már ott a görgetőgomb a gép oldalán.
ez a virtuális billentyűzet is nagy poén, de hiába mondja mindenki, aki már próbálta - akár az iphone-t is - hogy nincs vele baj, az ember keze már csak olyan, hogy megbízhatóbban működik, ha kap fizikai visszajelzést a billentyű lenyomásáról. próbált már valaki billentyűzet helyett egy üveglapon gépelni? volt rá alkalmam, hát nem túl ''biztonságos'' érzés.
[Szerkesztve] -
Dr.Anonymus
addikt
moonman:
''''windows mobilnál a tervezők a pc-kre írt windówzból indultak ki''
tévedés, a Windows CE csak nevében Windows, anno teljesen nulláról kezdtek el fejleszteni egy alacsony fogyasztású kernelt és a hozzávalókat, semmi köze a desktop Windowshoz.''
kód tekintetében persze hogy semmi köze... én az alapötletre
használhatósági koncepcióra gondoltam.
pl. winyóz ce-n is van start gomb, ami pc-n jól használható 5let, de mobilon már kevésbé...
a vékony scroll-sávról nem is beszélve, ami pc-n remekül használható, mobilon gyakran még stylus-al sem lehet eltalálni pontosan...
szóval az iPhone-ban azt tartom, nagynak, hogy azon a tervezők nem a másutt pl. asztali gépen -bevált, de mobilban használhatatlan ötletekkel próbáltak átültetni mobilra, hanem ''tiszta lapot'' vettek elő a tervezéskor, és az emberek valós igényeiből indultak ki
polip:
''ezt a felszínt amúgy egy sima szoftverrel megcsinálták m600i-re is többek között....
tele van vele a youtube''
ezt ugye nem komolyan írtad??
igen megcsinálták, de attól még nem lesz multitouch az éritnő képernyője az m600-nak, legfeljebb szép halacskás a háttér,
szóval a legütősebb funkciókat nem lehet átírni más mobilra, mivel azoknak nincs multitouch kijelzőjük, legfeljebb az ikonstílust copyzhatják.. -
moonman
titán
válasz
czipaocsi #42 üzenetére
[link] gondolom erről van szó. ehhez hasonlót csináltak hivatalosan a HTC Tacshoz is. namost ezt betiltották, mert hasonlít rá, de a szabadalom nem azt jelenti, hogy nem hasonlíthat. az Apple amúgy is hajlamos mindenkit szénné perelni, aki szerintük rossz fényt vet rájuk, a biztonsági hibákat felfedező programozókat is inkább baszogatják, minthogy megköszönnék a munkájukat és befoltoznák a réseket.
[Szerkesztve] -
czipaocsi
aktív tag
állítólag 700 MB csak az oprendszer a telón...... valszeg jobban közelíti az asztali teljesítményt mint a Windows CE, bár tény h jó hardver is kell hozzá, de az eddigi videókból ítélve elég gyors a rendszer, nem leszz ezzel gond
moonman ''39'': betiltotta? ezt hívják szabadalomnak sztem, más gyártók meg megoldják másképpen, jobban, ügyesebben ezáltal generálva a fejlődést
[Szerkesztve] -
czipaocsi
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #26 üzenetére
ha nincs szükséged érintőképernyőre, akkor nem veszel iPhone-t!
de miért baj az ha más szereti használni az érintőképernyőt?
egy ekkora kijelzőn már lehet fényképeket mutogatni bárkinek, én is szoktam az én telómon.
nincs baj a symbiannal/Windowszal, de ez új, lehet h jobb lesz, gyorsabb, stabilabb (mint általában a mac-ek!)
miért kéne h ''bármi elfusson rajtuk'' ha minden alap szoftver tökéletesen teszi a dolgát (web böngésző, e-mail, névjegyzék stb)?
a marketingjük meg tényleg jó, a termékeik is jók, csak drágák. ennyi. -
polip
addikt
ezt a felszínt amúgy egy sima szoftverrel megcsinálták m600i-re is többek között....
tele van vele a youtube -
moonman
titán
válasz
Dr.Anonymus #30 üzenetére
''windows mobilnál a tervezők a pc-kre írt windówzból indultak ki''
tévedés, a Windows CE csak nevében Windows, anno teljesen nulláról kezdtek el fejleszteni egy alacsony fogyasztású kernelt és a hozzávalókat, semmi köze a desktop Windowshoz.
(nyilván azt sem gondolhatja senki komolyan, hogy az ájfónon OS X fut)
[Szerkesztve] -
harsd
csendes tag
ez a videó nagyon jó.
)))
jól szórakoztam -
törölt tag
válasz
szerintem is jó dolog az érintőképernyő, én is olyan telefont akarok majd venni, csak nálunk nincs nagy kínálat ilyenből sajna... (ami van meg piszokdrága).
mi a baj a wm-mel? hogy lassú, és instabil. a symbian stabilabb, de abban meg nincs érintőképernyő (kivéve a UIQ-ot), és ahogy már előttem írták, semmi innovatív újítás nincs benne már évek óta...
használtam symbian-t, és imádtam akkor, de aztán meguntam az apró kényelmetlenségeket, amik voltak benne (hiába sok előnye van mellette), és inkább váltottam más platformra. -
Ulkesh
őstag
válasz
Dr.Anonymus #30 üzenetére
''a gui azért gyors, mert nem lehet alkalmazásokkal bővíteni, így erre a vasra optimalizált a szoftver..''
Tévedés..
Elsősorban azért gyors, mert a szoftver mögött egy 800 MHz-es proci és egy nVidia GPU ducog..
Ebből a hardverből csodákat lehetne kihozni, de elpazarolják parasztvakításra minden értelmes funkció kihagyásával.. -
tkazmer
addikt
Mikor is jelenik meg euórpában?
-
dr faustus
senior tag
Egész jó lett szerintem, és vannak benne innovatív megoldások, mégha nem is tökéletes.
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz
TM^2107:
a gui azért gyors, mert nem lehet alkalmazásokkal bővíteni, így erre a vasra optimalizált a szoftver...
Kolombusz:
'': neked szükséged van az érintőképernyőre? Mert nekem marhára nincs. Szükséged van az így-úgy elforgatható telefonra, ami forgatja a képet is? Mert nekem marhára nincs. A büdös életben nem láttam még embert, aki a más eszközzel készült képeit az iPodján, vagy a telefonján nézegette volna.
Mi a gond a Symbiannal, vagy a Windows Mobile-al? Az, hogy a végletekig személyre szabhatók és gyakorlatilag bármi elfut rajtuk? Hát ez marha nagy baj ám. ''
- érintőképernyő szükséges ha internet oldalakat akarsz nézegetni, vagy multimédiás dolgokat, nyílván a nagyinak aki a kisunokát akarja hivní rajta azt kész, annak nem kell...
- az elforgatod a telefont forgatja a képet is, csak egyetlen egy kiemelt opció a sok innovatív ötlet közül, pl. zoomolás, scrollozás, fül-táv érzékelő érintő képernyő kikapcsoló stb...
(mellesleg ugyebár ott van a 2mpx-es kamera is, úgyhogy nem csak más eszközön készített képeket lehet rajta nézegetni)
- mi a gond a symbiannal, és windows mobile-lal??
hát csak az hogy windows mobilnál a tervezők a pc-kre írt windówzból indultak ki, ami egy batáris nagy tervezési hiba, alap hiba!!!!
a symbian meg képtelen a megújulásra, a 7650 óta gyakorlatilag forradalmian nem lehet könnyebben kezelhető, ugyanaz az alapötlet, ami szerintem használhatatlan, mert ma már tetszik nem tetszik változott a világ, és az érintő képernyős hardwer egyre gyakoribb lesz... -
TM^2107
csendes tag
válasz
Dr.Anonymus #25 üzenetére
Van ilyen scrollozás a Nokia 770-ben is, pedig az a készülék egy ideje piacon van már.
De valóban talán kicsit felfrissíti a piacot az iPhone megjelenése. Ami nekem igen meggyőző, az a GUI sebessége, valami hasonló ráférne a Symbian-telefonokra is igazán. -
orbano
félisten
válasz
én inkább a telefonra szabott GUI híve vagyok. azért messzemenőkig jobban kezelhető és kiforrottabb (az eddigiek alapján) ez a cucc mint akármelyik vindoz mobile. pedig wm párti vagyok.
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Viktor0610 #23 üzenetére
A Siroccot is megvették, ezt hogyne vennék meg.
Mondjuk ez kész okostelefon ahhoz képest és tényleg van benne valami fantázia.
#25: neked szükséged van az érintőképernyőre? Mert nekem marhára nincs. Szükséged van az így-úgy elforgatható telefonra, ami forgatja a képet is? Mert nekem marhára nincs. A büdös életben nem láttam még embert, aki a más eszközzel készült képeit az iPodján, vagy a telefonján nézegette volna.
Mi a gond a Symbiannal, vagy a Windows Mobile-al? Az, hogy a végletekig személyre szabhatók és gyakorlatilag bármi elfut rajtuk? Hát ez marha nagy baj ám.
Azért nem az Apple szarta a spanyolviaszt, csak manapság úgy tekintenek az Apple termékekre, mintha azok lennének a legjobbak a világon, hála a marketingnek. Pont, mint néhány éve, mikor a Nokia volt a csúcs és a Nokia készülékeknél nem lehetett jobbat kapni... Legalábbis sokak szerint. És sokan még most is igy gondolják.
[Szerkesztve] -
Dr.Anonymus
addikt
válasz
Viktor0610 #23 üzenetére
és azért is megveszik majd, mert ebben a ki****ott mobil világban évek óta ez az egyetlen újdonság...
hiányosságok ide vagy oda, ez egy innovatív, friss ötletekkel telepakolt telefon...
kívánom neki hogy siker legyen, különben még 10 év múlva is a szaros symbiannal/winyóz4mobájlal kell szórakoznunk...
ha másra nem jó, legalább lökést ad a fejlesztéseknek
a jó 5leteket mások is átveszik...
még meg sem jelent máris a sony-e két nagy ágyú ujdonságában a w960-ban, és k850-ben is fellelhetők egyes ötletek (scrollbar nélküli érintős scrollozás, vagy autómatikus képátfordítás) -
bolondember
MODERÁTOR
válasz
Viktor0610 #23 üzenetére
kurva hype..
-
válasz
(Kolombusz) #22 üzenetére
Viszont megveszik majd, mert drága és mert ájfón...
-
AS
félisten
Ide is belinkelem:
Az Engadget Mobile közölt egy rövid listát, hogy mik hiányoznak a készülékből. Őszintén reméljük, hogy az európai változatban valamennyi most felsorolt és hiányzó funkció benne lesz.
* Az OSX mobil változata 700 MB-ot foglal a készülék memóriájából.
* Nincs mód szöveg másolására, kivágására, beillesztésére.
* Nincs Bluetooth A2DP, azaz sztereó hangátvitel Bluetooth-on.
* A zenéket nem lehet csengőhangként beállítani.
* PC-n az Outlook szinkronizáció nem csak a naptárat, de a címeket is szinkronizálja.
* Van benne PDF, Word és Excel dokumentumolvasó.
* Nincs Flash támogatás a böngészőben.
* A kamerával nem lehet videót készíteni.
* Nincs MMS és hanghívás sem.
* Hívócsoportoknak nem lehet e-mailt küldeni.
* Az Apple szerint 300-400 töltést követően az iPhone akkumulátora veszít kapacitásából és egy kisebb összegért az Apple kicseréli. (
* Az akkumulátor üzemideje tényleg olyan jó, mint ahogy azt az Apple állítja.
* A felülete tényleg ellenáll a karcolásoknak. -
törölt tag
jó, attól mert régebbi még olyan
de asszem a Lifedrive-ban sem lehetett. de miért annyira baj, hogy nem lehet? szerintem az emberek nagy része nem is igényli ezt, csak ha meghallja, hogy nincs meg a lehetősége, akkor elijed.
hát, valóban nem tudom elképzelni mennyire gyorsan rakná valaki tele a 8gigát. meg főleg: mivel? magaddal viszel egy teljes két rétegű dvd-t, vagy mi? -
törölt tag
nem tudom, nekem mindegy. mire nem elég 8 giga egy mobilban? arra már inkább viszem a 120gigás laptopomat, vagy esetleg ha az se elég.
például Palm TX (meg az az egész sorozat), de ha jól rémlik, akkor voltak HP cuccok is, amikbe beépítették az akkumlátort. áltlaában azért elég rikán kell azt cserélni (hacsak nem hordanál magadnál 2-3 tartalékot). mire tönkremegy, addigra úgyis kijön egy újabb/jobb/szebbb telefon, amire lecseréled az iPhone-t -
törölt tag
én úgy halottam, hogy Európában csak függetlenül fog megjelenni, mert a szolgáltatók nem hajlandóak annyira alávetni magukat az Apple diktálásának, mint a tengeren túl (ahol azért van szava a cégnek).
szóval asszem aki a szolgátatóknál olcsóbban akarta megvenni, az hiába vár rá.
amúgy 4 és 8giga belső memória mellé miért fájó, hogy nem fér bele egy SD kártya? meg van egy csomó olyan cucc (pl.: a Palm gépek), ahol nem lehet cserélni az akkut. -
moonman
titán
egyébként a nagy beájulás végén azért pont felsorolta a lényeget: no 3g, no battery, no memory, no keyboard, at&t only. no deal.
részemről maradok a Kaiser-nél. -
Kephamos
addikt
Egy ilyen kell nekem is!
-
(Kolombusz)
veterán
Hát ez marha nagy videó!
-
ß3NC33
tag
válasz
bolondember #6 üzenetére
köszi a választ
-
moonman
titán
jaj már megint ez a faszkalap, aki szerint a startmenü a spotlight koppintása... au.
-
Emosz
tag
válasz
bolondember #6 üzenetére
Szerintem nagyon elbaltázná az Apple ha nem jelentetné meg Európában...
Szvsz tuti lesz itthon is,be kell hozni a fajlesztési költségeket -
Stiky
senior tag
válasz
bolondember #6 üzenetére
Jaja, mert most még csak az AT&T hálózaton fog üzemelni...
Aztán reméljük lesz független változat
Egyébként szerintem egy sd slot belefért volna még- Azt nemtudja valaki h a kamera AF -es e?!
-
törölt tag
Én halálra röhögtem magam, jobb mint bármely Gálvölgyi-show vagy hasonló
-
ß3NC33
tag
Valaki meg tudná mondani, hogy kb mennyibe fog kerülni ez a teló itthon vagy esetleg amerikában?
-
m@xsys
senior tag
Nekem bejön, csak az ára kicsit borsós
-
Pompi
nagyúr
Érdekes, hogy egyes iPhone-os hírek az okostelefon kategóriába kerülnek, míg mások pl. ez is az egyéb mobilba?
-
AS
félisten
Én tudok jobbat!
Ahol nem isteni erekjének van beálitva:
Valodi Iphone tesz: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ezt minden fannak látni kell.
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest