- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
pisti
őstag
válasz
VaniliásRönk #73 üzenetére
Amíg az Intel eljutna egy ''elkényelmesedett'' állapotig addig is mi szívhatnánk miatta a fogunkat. Erre nagyon remélem, hogy nem kerül sor.
Egyébként abban egyetértek, hogy most csak egy kis fáziskésésben van az Intelhez képest az AMD, nincs szerintem különösebb probléma ott. A K8L-el majd méltón visszavágnak az Intelnek, fejlesztések terén pedig segíti őket az IBM, akinek valószínű szintén érdeke, hogy ne kerüljön monopol helyzetbe az Intel. -
zsoltee10
addikt
válasz
VaniliásRönk #71 üzenetére
Mivel én bárki hozzászólását tudom szerkeszteni, ezért nem jelenik meg a felirat a saját hsz-m szerkesztésekor sem.
Azok is lemorzsolódtak a versenyben, akik sokáig kitartottak, pont azokban az időkben, amiről beszélsz. Eltűnt már régen a Cyrix, és a VIA és épphogy csak csinálgatja. Már csak az AMD maradt. Rajta kívül nincs, aki jelentős mennyiségben procit fejlesszen, és gyártson. Intelen kívül persze. Szóval én kizártnak tartom, hogy az AMD csődje, és esetleges felvásárlása után bárki belépne erre a piacra. Anno a 3Dfx is becsődölt, és az Nvidia bekebelezte. Aztán a Matrox is lemaradt, és csak prof. eszközöket gyárt. Ott is 2 szereplőssé vált a piac. Ha neadjisten az AMD meghal, akkor nagyobbat szívunk, mint gondolnánk, hiszen, ha az ATi-t is magával rántja, akkor egyszeriben a CPU, és a VGA piacon is monopol helyzet alakul ki. Ez persze nem reális jövőkép, de emlékezzünk azért arra, hogy a 3Dfx-ről se gondoltuk volna, hogy 2007-re már történelem lesz. -
zsoltee10
addikt
válasz
VaniliásRönk #66 üzenetére
közben szerkesztettem.
Új szereplők belépését nem kell neki korlátoznia, elég visszatartó erő a szükséges tőkenagyság, a szükséges kibocsátási volumen, nem beszélve arról, hogy egy ütős architektúrát összeütni nem fél évig tart.Na és, ha valaki mégis belépne? Gondolod, hogy a monopol helyzet alatt kialakult partneri viszonyokat felrúgnák a cégek? Nem mernék. Hogyan is mernék? Egy új architektúrára átállni óriási pénz, még akkor is, ha a szoftver támogatja. Ráadásul itt jön képbe, amit te is mondasz, hogy a szoftver se támogatná olyan mértékben. Az emberek döntő többségének a linux nem alternatíva. -
Hequila
őstag
válasz
VaniliásRönk #61 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy egyszerre esnek neki a fejlesztésnek, de nem hinném, hogy az Intelnél okosabb fejlesztők lennének, mint az AMD-nél. Azt mondtad, hogy hülyeség, hogy az ATI felvásárlása miatt van most jelentős lemaradásban az AMD. Akkor kérdezem én, hogy miért?
Ha kérhetném, a személyeskedéstől tekintsünk el a jövőben, mert ezzel magadat minősíted...
Egyáltalán, tudod te melyik vállalat mennyi innovációt vitt a fejlesztésbe?
Ennek a mondatnak nem igazán értem az értelmét. Hogy lehet megújulást vinni a fejlesztésbe? -
zsoltee10
addikt
válasz
VaniliásRönk #63 üzenetére
''És ha már itt tartunk, közgáz szempontból mit gondolsz meddig tartana, hogy az Intel punnyadása felbátorítson egy másik vállalatot, és betörjön a piacra?''
Sokiáig. Értelmes ember nem menne szembe az Intellel, ha már az monopol helyzetet teremtett. A belépési korlátok magasan vannak. Mind anyagi, és szellemi tőkét illetően. valamint nyilvánvaló, hogy az Intel nem ücsörögne a babérjain, ha egy másik cég (legyen az akár a feltámadó AMD, VIA) megpróbálna belépni.
''A M$ például gyakorlatilag monpolhelyzetben van, meg is van a következménye, USA kivételével mindenhol szivatják, ott is csak azért nem, mert oda viszi a pénzt.''
Következménye? Szivatják? Ugyanmár. Mit tud vele kezdeni bárki is? Ők mondják meg, hogy mi legyen, milyen lesz a windows, mit fog használni a felhasználók döntő része. Ők mondják meg, hogy mekkora hardvert kell venned, és minden fillért kifacsarnak az emberekből. Itt egyedül a felhasználók szívnak. -
zsoltee10
addikt
válasz
VaniliásRönk #59 üzenetére
miről beszélsz?
nem a K8L fejlesztését érinti hátrányosan az Ati felvásárlása, hanem a pénzügyi helyzetet.
beszűkülne a mozgástere, ha monopol helyzetbe kerülne, nem tudná szivatni a vásárlókat? Te ugye nem tanultál közgadaságtant? Ha igen, jobb, ha átnézed megint. Nyilvánvaló, hogy ha monopol helyzetbe kerülne, az egyet jelentene a legnagyobb szívással. Egyből vége lenne az árcsökkentéseknek. Abszolút nyilvánvaló, hogy az árakat a verseny nyomja lefelé.Ha nincs verseny, minek csökkentené az árakat? Önmagának nem ellensége. Egyszerűen fogalmad sincs a piac működéséről. -
Hequila
őstag
válasz
VaniliásRönk #59 üzenetére
Az Intelnek eléggé beszűkülne a mozgástere a vásárlók szivatása terén, mivel a világ összes hatósága őket vizslatná, mit hogyan csinálnak,
Hm... Mondj egy olyan hatóságot, ami most nem ''baszogatja'' az Intelt, de ha monopol helyzetbe kerülne, baszogatná!
de akkor sem lehet mindent megtenni az emberekkel, legalábbis nem ilyen átlátszó, pofátlan módszerekkel.
Csak egy példát hoztam fel, sok okos ember van az Intelnél, megoldanák ezt a ''problémát''
ha eltekintenénk attól, hogy a fejlesztések átfutási ideje egy határon túl nem gyorsítható nagyobb pénzössszegek belepréselésével sem, akkor sem valószínű, hogy a legfontosabb dologtól, a következő termék fejlesztésétől vonnák el a pénzt, az már középtávon az egész vállalat bukásához vezethetne.
Igen, ebben van igazság. Akkor ezek szerint jelenleg az AMD fejlesztőgárdája alacsonyabb színvonalt képvisel, mint az Intelé? Vagy miért alakult ki a jelenlegi helyzet? -
Hequila
őstag
válasz
VaniliásRönk #57 üzenetére
Elkényelmesedik
Képzed el, hogy álsz egy mezőn, és nagyon rádjön a hugyozhatnék. Orkán erejű szél tombol, sehol egy ''alkalmas hely'' a közelben. Melyiket választanád;
A széllel szemben pisálsz, erölködve, ügyeskedve, hogy össze ne rondítsd magad, vagy fordulnál 180 fokot, és csak megengednéd, hogy a többi a szél dolga legyen?
lelassul a fejlődés
Szerinted ez érdekli az Intelt?!
az emberek ritkábban cserélik a rendszerüket
Szerinted ha lasabb a fejlődés, nem lehet az embereket ugyan ilyen (vagy gyorsabb) fejlesztésre ''kényszeríteni''? Volt már rá példa nem egyszer, hogy a hardver és szoftvergyártók megegyeztek egymással, hogy bizonyos szoftvereknek kelljen ilyen-olyan ficsör, ami csak a legújabb hardverekbe van benne. Ugyan ezt az Intel is megteheti (meg is teszi). Egyébként is, ha csökken a kereslet, bezárnak egy gyárat (őszintén megmondom, fogalmam nincs hány gyára van jelenleg az Intelnek), a ki nem fizetett munkabérekből kompenzálódik a kiesés.
Ez nem ''mi lenne, ha'' kategória, ez nyers közgazdaság. Igenis minden cégnek célja, hogy monopol helyzetbe kerüljön, ez nem a szeretetszolgálat. Annak idején a Cyrix (IBM) és a VIA is lemorzsolódott, hidd el, nem ejtett értük könnyet sem az Intel, sem az AMD.
Ennek ellenére én is remélem, hogy nem fogja beadni a kulcsot az AMD, valóban tőkeerős cég, valószínűleg a jelenlegi egy átmeneti múló állapot (talán mert nemrég vásárolták fel az ATI-t, és a fejlesztésekre nem tudtak annyit fordítani, de ez csak az én véleményem). -
Hequila
őstag
válasz
VaniliásRönk #55 üzenetére
Ezt ugye nem gondolod komolyan?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- DUNE médialejátszók topicja
- Hővezető paszták
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Quadro FX 570 eladó
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged