Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Loha

veterán

válasz Loha #53 üzenetére

Hülye vagyok, csak a 64bites 6200-al megy, az meg már natív AGP-s :)
    Gyakorlatilag annyit csináltak, hogy külön nyákra rakták a HSI chipet...

• Loha

veterán

6600 nem lesz olyan rossz kártya, tényleg felesleges rá, 512MB, de he tényleg nem lesz sokkal drágább a 256MB-osnál akkor megéri. Persze 128MB bőven elég lenne, de:
    a 128MB-os 6600-ak általában 300/550-en menek. DDR1 4 vagy 3.6ns-os rammal,
    a 256-osak 300/500-on általában 4 vagy 5(!)ns-os rammal.
    Tehát aki ilyen 6600-at vesz és kiad több pénz az 512MB RAM ért azt legalább nem verik át, mint a 256MB-os verziók esetén, amik lassabbak mint a 128MB-os!
    Emeltek a magórajelen is 300 vs. 350 a ramoknál meg pcit lett alacsonyabb az órajel 550 vs. 533, és gondolom a DDR2 miatt nőttek a késleltetések is, viszont a kártya valószínüleg sokkal jobban lehet húzni majd a rammokat mint egy átlagos 6600-on.
    Tuningőrültek kezében szerintem reális esély van az 500/800-ra is, amin közel GT sebességet hozhat, mert a GT-nek meg még nagyobbak a memória késleltetései.

Egyébként ha már Albatron, akkor engem ez a hír jobban megfogott: [link] PCIe/AGP átalakító! :)
    Mondjuk engem jobban érdekelne AGP/PCIe átalakító... :)

Mondjuk érdekes lehet egy 6200 AGP-vel a dolog :) Ugye van rajt NV43 PCIe chip, azt a kártyán kévő HSI átalakítja AGP-re, aztán ez a ATOP kártya visszaalakítja PCIe-re... :)
    Ez kicsit olyan, mint az analóg csatis TFT :)

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák