- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kefete
tag
válasz
Scream007 #63 üzenetére
Ja, bár van akinek nincs is szüksége ilyen alap karikra sem, elég neki az integrált.
Pl. nagybátyáméknak van egy 1,8-as Cerkájuk 256 MB RAMal, meg integrált Intel VGAval. Namost azon a gépen a leggrafikaigényesebb feladat, mikor nagybátáym 3D-s Mahjongot játszik rajta arra meg bőven jó az integrált.
Tök poén volt mikor belenéztem a gépbe nem volt benne semmilyen bővítőkari.
Integrált LAN, hang, VGA -
D.Orion
veterán
-
5xl
tag
és azt hallottátok?
(új hír)
tajvanon, jobbra a második dzsunkán már nem csak piros nyákos, hanem fekete nyákos hálókártyát dobozol a golden csin-csun-csen cég! -
lukacr
csendes tag
Egy nagyon matőr kérdés:
A 6600-osok (sima) tudják az SLI-t? Természetesen gyártótól függetlenül, merthogy az átkötő elemnek nincs helye a kártyán.
Vagy ez csak Albatron sajátosság, hogy a PCI-E buszon keresztül kommunikálnak egymással? -
Scream007
őstag
jujjjj ez így reggel fájt
6600le gyakorlatilag Gef.6200 512memóval.
gratulálok valószínű igen versenyképes lesz, a luzer a tudatlanok körében -
Loha
veterán
6600 nem lesz olyan rossz kártya, tényleg felesleges rá, 512MB, de he tényleg nem lesz sokkal drágább a 256MB-osnál akkor megéri. Persze 128MB bőven elég lenne, de:
a 128MB-os 6600-ak általában 300/550-en menek. DDR1 4 vagy 3.6ns-os rammal,
a 256-osak 300/500-on általában 4 vagy 5(!)ns-os rammal.
Tehát aki ilyen 6600-at vesz és kiad több pénz az 512MB RAM ért azt legalább nem verik át, mint a 256MB-os verziók esetén, amik lassabbak mint a 128MB-os!
Emeltek a magórajelen is 300 vs. 350 a ramoknál meg pcit lett alacsonyabb az órajel 550 vs. 533, és gondolom a DDR2 miatt nőttek a késleltetések is, viszont a kártya valószínüleg sokkal jobban lehet húzni majd a rammokat mint egy átlagos 6600-on.
Tuningőrültek kezében szerintem reális esély van az 500/800-ra is, amin közel GT sebességet hozhat, mert a GT-nek meg még nagyobbak a memória késleltetései.
Egyébként ha már Albatron, akkor engem ez a hír jobban megfogott: [link] PCIe/AGP átalakító!
Mondjuk engem jobban érdekelne AGP/PCIe átalakító...
Mondjuk érdekes lehet egy 6200 AGP-vel a dologUgye van rajt NV43 PCIe chip, azt a kártyán kévő HSI átalakítja AGP-re, aztán ez a ATOP kártya visszaalakítja PCIe-re...
Ez kicsit olyan, mint az analóg csatis TFT
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
válasz
RayMckurt #48 üzenetére
Az UT2007-et valószínű a mostani kártyák bírni fogják, az UT2003/2004 is butított Unreal2 motort használt, az UT2003-at még egy 533MHz-es Celeronon játszottam, 192mb RAM mellett, 16Mb-os TNT2-vel, de több mint valószínű, hogy az UT2004 is működött volna, mivel annak kisebb gépigénye volt.
A 2GB-os GTX-et miből gondolod, hogy a majdani Athlon FX62 kihajtaná? Semmi köze amúgy a VRAM méretének ehhez. A 7800GTX még jövőre is kihasználatlan marad(na, ha a szoftverfejlesztők nem gondoskodnának erről ügyesen), mivel igen nagy erő van benne. De ez minden csúcs VGA sorsa, a benne rejlő erőtartalékok egy része sosem kerül kiaknázásra. -
Lui76
őstag
Én más oldalról közelíteném meg !
Most hogy egy két játékban már az 1Gb Ram is elfogy , ez nem
segít mennyiségében ? A két giga Ram pl elég drága de ha adott
szinten lenne 512Mb rammal is a kártya lehet hogy jó lenne. -
RayMckurt
csendes tag
Kár hogy a két gigás GTX nem kerül forgalomba(ha vki megkérdzné,jövőre az Athlon Fx62 majd meghajtja), csak a speckós helyeken használják majd(kutatás stb.)...
Nem tudom ki írta, de igenis lehet SLI-ben(<- forrás:maga a cikk) használni ezeket a karikat, ami ha úgy vesszük talán még az UT2007-et is meg tudja hajtani...
[Szerkesztve] -
kefete
tag
''Nyugodjatok meg szepen, az ilyen gyartoknal elore tudjak hogy kb mibol mennyit fognak eladni, mire van kereslet''
Ebben igazad lehet, valószínű, h pl. az NVIDIA is az OEM beépített kiskategóriás kártyákon gazdagszik meg igazán, és nem az azokhoz képest elenyésző mennyiségben eladott csúcskategóriás karikon. Pl. elég kevés embernek van 6800GT-je, de soknak van 6600/6600gt. -
atus33
tag
Elég szomorú, ha egy hír kapcsán előre meg lehet mondani, mik lesznek a hozzászólások
Mint ha mindenki bizonyítani akarná, hogy mennyire ért a témához.
Az azonban, hogy a játékok mennyit profitálnak a memória méretéből, csak az egyik dolog! Nem mindenki játékmegszállott, hogy csak ezt az egy szempontot vegye figyelembe! Pl. a Longhorn ablakkezelője sokat profitál a több memóriából (annál több fontot meg ablak-tartalmat stb. tud feltölteni a monitorkártyába), viszont nincs annyi kirajzolandó poligon, hogy a kari magsebessége meg a 128 bites volta annyira számítana. Ennek tudatában dönthet valaki úgy, hogy ilyen kártyát vesz!
Hmmm, ha kivennénk a következő tipikus hozzászólásokat a fórumokból, vajon fele megmaradna?:
- ''jóacikk, grat''
- ''tökjóhardver, csoroganyálam, akaromakaromakarom''
- ''nviamdiatintel rulez''
- ''nekem nagyobb van''
- no meg a masszív fikázás (mint fentebb) -
Dilikutya
félisten
válasz
várnarancs #38 üzenetére
De két 256-os 6600 árán már kap valamilyen 6800-at is
.
-
D.Orion
veterán
Ezaz 128bites kiszolgálóra 512MB merot rakni! Ez kb olyan, mint A64 4000+ mellé rakni 256MB 266MHz-es ramot. Minden tiszteletem a feltaláló csapatnak, meglepen őket egy fehér kezeslábas zubbonnyal meg egy 1hónapos beutalóval az elmebaj osztányra. Még, jó, hogy SLI nincs belőle
-
várnarancs
addikt
Szerintem ez az egész hülyeség. Akinek egy ilyen kártya kell, az ki tud fizetni 2 256-osat és az ígyiy-úgyis gyorsabb lesz mint az egy szem 512-es. Amúgy minek ennyi memo rá?
-
-
KERO_SAN
aktív tag
En inkabb azt a sok alszakertot neveznem baromnak, aki ha megjelenik egy ilyesmi hir mindjart jon okoskodni, kozbe meg lila goze nincs az egeszrol, fogalma nincs mi azaz orajel, vagy adatbusz, csak dobalozik ossze-vissza a fogalmakkal..
Nyugodjatok meg szepen, az ilyen gyartoknal elore tudjak hogy kb mibol mennyit fognak eladni, mire van kereslet, akiknek meg keves eszuk van, vegyek meg nyugodtan. -
laci06
senior tag
szia
nemrég volt egy 256os és 512es x800xl teszt a vége az lett hogy semmiben semelyik nem volt jobb, csak pár %al, de 7ben a 256os és 3ban az 512es nyert
még ebben a kategóriában is fölösleges az 512
egy 6600gtnek tehát valszeg a 256 is sok...
de szvsz egy 800gtonál a jó huzhatósága miatt már jó ha van annyi(256)
-
faster
nagyúr
válasz
bolondember #22 üzenetére
Nem lehet újat mondani a témában. Kellene csinálni egy minitesztet 6600-6600GT-X800Gto kaliberű kártyákkal, 128 és 256 MB verziókkal, letesztelve különféle új játékokkal (Chronicles of Riddick, Quake4, FEAR). És aztán azt a tesztet lehetne linkelni a kezdő VGA vásárlóknak, amikor megkérdezi, hogy érdemes-e 256-os venni.
[Szerkesztve] -
laci06
senior tag
az is hülye aki kitalálta meg az is aki megveszi
)
-
Ati007
őstag
direkt jó hogy enyi van rajta mert 256mb leszedek róla rárakom a gtxre és máris gtx512 lesz belöle
-
Balinov
titán
válasz
bolondember #29 üzenetére
passz.
Doktor úr,mostanában olyan bizonytalan vagyok...vagy mégsem?
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
Most,hogy már mindenki kidühöngte magát ,nemkéne zárni a totyikot.nemhinném,hogy újat tudunk még írni.Vélemény?
-
Zull
senior tag
LOL LOL LOL LOL LOL LOL!!!!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Ennyi barmot, beszarás! Minek egy 6600-osra 512mb ram?! Ráadásul DDR2, az még lassú is, meg az 512-őt csak a doom használja ki, az is csak űberqurvanagy detail-en, és ezek meg nem bírják azt!!! FÁJ! Tuti hogy ez karácsonyi akció, mert csak 2.-os srácok beszélnek arról hogy: ''hú, azta, nekem 256mb-os a VGA-m (legyen ez egy 9600-os), erre a másik, jajj, nekem akkor bizti hogy marhára szar, mert az enyém csak 128mb-os (6600GT) és még a sorozatszáma is kisebb, szoval biztos hogy szarabb. Gyorsan megyek, és kérek aputól egy 512mb-os kártyát, és akkor biztos hogy jobb lesz nekem, bebebe!!!''
LOL
[Szerkesztve] -
Male
nagyúr
Hogy minden elinduljon... más kérdés, hogy utána játszhatatlan sebességgel megy, de nem azt írja ki, hogy ''nincs elég memória a kártyán''... márpedig ez így jobb marketing szempontból... meg ahogy korábban említették sokan abban mérik a VGA teljesítményt, hogy hány MB van rajta... még infósok is (ott ülök az egyetemen, és hallom néha amikor ilyeneket dumálnak ''Azon 128MB van, akkor biztos jól megy rajta az x játék.'' Már valahogy nincs is kedvem vitába szállni velük...)
-
faster
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #15 üzenetére
Nekem nincs megjegyezni valóm. Utálatosan szanaszéjjelrágott csont már ez a téma. És most már minden gyártó VGA topikjában előjön ez. Elnézést kérek mindenkitől.
-
^Bundi^
őstag
elöttem minden elhangzott amit én írni akartam ezért aszondom
igen. -
Sefter
veterán
azt sem értettem soha, hogy a gagyi integrált alaplapi vga-kra miért lehet 32-64-128MB megosztani...
[Szerkesztve] -
Legolas
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #15 üzenetére
Szerintem meg ez semmi mas, mint marketing. Az indoklast pedig az elozo hsz-om tartalmazza.
-
Alvin_ti4200
félisten
Nekem csak annyi megjegyezni valóm van, hogy mire kihasználná valami (mondjuk UT2007) az 512 MB memóriát, addigra teljesen hasznavehetetlenek lesznek a 6600-ak. Ellenben ha a gyártási költséget nem befolyásolja vagy ne adj isten olcsóbban kijönnek ezek a BGA RAM-ok, akkor logikus lépésnek is mondható.
-
Janpotocki: A memória 533MHZ DDR (266MHzx2), vagy 2x533=1066MHz DDR?
Szerencse, hogy DDR2, mert legalább van rá esély, hogy húzható, ha csak 2x266-on megy. -
Legolas
senior tag
Egyetertek. Az atlag felhasznalok tobbsege azt hiszi, hogy egy videokartya teljesitmenyet a rajta levo ram mennyisege hatarozza meg. Es sokkal elobb megvennenek egy 256 megas 9600-at, mint egy sokkal gyorsabb 128 megas 9800 pro-t!
-
faster
nagyúr
Megint ezzel lesz tele a topik:
1. Minekerreennyimemó nincs ami kihasználja
2. Mikor lehetkapni nálunk mennyiért?
3. Jó lesz nekem az xyz kártyám még 2 évig is, egyébként is ATI rulez
4. Nyugaton viszontmegengedhetik maguknak, deminem, csakahülyeburzsulyok
Ha van valakinek valami eredeti gondolata, azt azért ne fojtsa magába!
[Szerkesztve] -
Male
nagyúr
válasz
bolondember #4 üzenetére
Neeem, a 2 és fél gigabyteos processzor az igazi
(Maffiózókban pl nemrég a köjök arról dumált, hogy milyen jók az új 64 byteos procik... bár lehet, hogy csak a szinkronkészítők voltak ilyen balf.szok, és a bitet lefordították bytenak...)
Alvin_ti4200: Ha 32MB-os nem is, de majd 32 bites memvezérlővel talán kijön
Azért ez most nem annyira gagyi, mert legalább nem alacsonyabb órajelű, mint a kevesebb memóriával szerelt, sőt picit gyorsabb, és nem TSOP memók vannak rajta, könnyen lehet, hogy jobban is húzható memória oldalról, mint a többi... -
Balinov
titán
válasz
bolondember #4 üzenetére
nekezdmármegint ezt a bocs,nem akartalak megsérteni dumát.
-
g4dg3t
senior tag
válasz
bolondember #2 üzenetére
elvegre jon a karacsony...
''fuuu occa'z mega's vazze...ez kell nekem'' -
kefete
tag
Vannak olyan csávók, pl egyik haverom, akik a RAM méretével minősítenek egy VGA-t. Pl. múltkor mondta, h vett egy 64 megás Geforce-t, erre kiderült, h gef4MX440-es.
Na mondom neki, h egy Gef 3 is jobb ennél a karinál, pedig az is 64 megás.A 64 megás ti4200-ről meg nem is beszélve...
-
Alvin_ti4200
félisten
Jajj istenem, a szívem...
Mikor jönnek már a 32 megás 7800GTX-ek? -
bolondember
MODERÁTOR
-
Sefter
veterán
a szarnak 1 pofon... minek ilyen kártyára ennyi memó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Goddess of Victory: Nikke
- Milyen videókártyát?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kuponkunyeráló
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Asus ProArt RTX-4060 OC 8GB (PROART-RTX4060-O8G)
- MSI RTX 2080 Ventus 8GB OC
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest