- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyberius
aktív tag
Szerintem nem a műveletlenséggel van a baj, hanem a destruktív emberekkel. Én például síkhülye vagyok a történelemhez, ezért nem is írok ilyen témájú szócikket. Ezzel nincsen semmi gond, mert vannak elegen, akik viszont vágják a témát, és ők írják meg az ide vonatkozó szócikkeket - amelyeket én elolvashatok, ha meg akarok tudni valamit. Ez a Wikipedia alapötlete, idáig működik a dolog.
A probléma részben azokkal van, akik valamennyire értenek az adott témához, de nem végeznek alapos kutatómunkát, és így írnak tévedésektől hemzsegő cikket, vagy éppen saját hézagos tudásuk alapján ''kijavítják'' más korrekt cikkét.
Aztán ott vannak azok, akik ilyen-olyan indokkal át akarják írni saját szájuk íze szerint a történelmet, politikai szándékkal írnak/módosítanak szócikkeket, vagy éppen áltudományos marhaságokról írnak hullakomolyan. Ők a Wikipediát használják ki saját igazságuk terjesztésére.
Végül pedig ott vannak a szimpla vandálok, akik szerint más munkáját elpusztítani, tönkretenni jó buli.
Ezekkel a Wikipedia szerkesztői megbirkóztak egy ideig, de most már túl sokan vannak ahhoz, hogy kordában tartsák őket. -
Tyberius
aktív tag
Gyanítom, azért csinált sajátot, mert rájött, hogy a Wikipedia nem annyira jó. Ami pedig azt előrelátást illeti, szerintem nincs igazad... a Wikipedia alkotói valszeg nem látták előre, mennyire népszerű lesz a művük, és ezzel mennyi félművelt okoskodónak, mezei hülyének és destruktív baromnak fog célpontjává válni. Ahogy ezt a Citizendiumot elnézem, éppen ezért szervezik úgy, hogy nagyobb méretekben is működőképes maradjon, a tartalomkészítés ne csússzon ki az alapítók ellenőrzése alól.
Ez még nem jelenti azt, hogy a Wikipedia használhatatlan, de tény, hogy nem lehet feltétel nélkül megbízni a szócikkek korrektségében. Sanger egy jobban ellenőrzött tartalomkészítési eljárással megbízhatóbb enciklopédiát akar létrehozni, amit én csak támogatni tudok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Cyberpunk 2077
- OLED monitor topik
- Kerékpársportok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple MacBook
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gitáros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest