Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
Persze, ez is benne van. De jelen helyzetben, amikor nagyobb az igény, mint a gyártott mennyiség, terítik a piacot ahogy lehet, felesleges azon görcsölni, hogy csökkentsék az árat a részesedés miatt, így is viszik mint a cukrot.
Kihozzák a max-ot a helyzetből. Gyártanak amennyit bírnak, és olyan áron adják, amennyiért megveszik. Ha elfogy minden, miért adná olcsóbban? Ha belegebednek sem tudnak több kártyát gyártatni, mint most, így csak annyira tudnak a részesedés további növelésére gondolni, amennyit a kapacitás enged.Abban egyetérthetünk, hogy ez az Atinak ez a tsmc-s probléma nem jön jól.
-
BiP
nagyúr
Pont ezt mondom én is.
Felesleges lenne arra törekedniük, hogy kisebb haszonnal adjanak el 2x annyi kártyát. Több a macera, és még így is gyártási problémákkal küszködnek, hát még úgy.
Ezért írtam, hogy ha kevesebb kártyából tudják ugyanazt az összprofitot beszedni, nekik csak annál jobb. (kevesebb gyártás, kevesebb csomagolás, szállítás, stb.) És így is viszik, mint a cukrot.
(Gyuri27-nek írtam, hogy ha a kívánalmai szerint kevesebb haszon lenne 1-1 kártyán, az egyedül a vásárlónak lenne csak jó, mert olcsóbb lenne egy kártya. Az Atinak több okból nem érné meg.) -
BiP
nagyúr
Mondjuk ez is igaz. Ilyen körülmények mellett (gondolom azért szerződésben megegyeztek a kompenzálásban) árat emelni az új gyártósorra tényleg nagy arcra vallana. Visszavonom az előző hsz ezen részét.
Azt is el tudom képzelni, hogy a szerződésük (mivel hosszútávú kapcsolatokról van szó) azt is tartalmazza, hogy gyártókapacitás növelésénél milyen arányban biztosítanak a törzsmegrendelőknek, (főleg a futó megrendelések kiszolgálása miatt is), és csak utána jöhetnek az újak/kisebbek. -
BiP
nagyúr
Ha olyan egyszerű lenne a dolog, már rég lenne. Csak átállítani a gyártósorokat, minőségellenőrzés, stb - ez sem 2 nap, felhúzni egy új üzemet meg évek. És sok-sok pénz, nem olcsó belépni erre a piacra.
"Sejtésem az,hogy valójában a megrendelőnek meg a gyártónak is megfelel ez a helyzet,így legalább jó magasan tudják tartani az árakat,hivatkozva a hiányra!"
Gondolom itt a tsmc is fog árat emelni, ha ilyen nagy a kereslet a gyártókapacitásra. Szóval ha az AMD vagy az Nvidia emeli a kártyák árát, az emelés egy nagy része el is megy a gyártásra, nem biztos, hogy sok extra profit lesz rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest