- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Hammer Blade Va - nem is úgy néz ki
- A karcsúság ára
- Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
A Hass.io egy lecsupaszított, a HA Dockeres futtatására kihegyezett rendszer, kiegészítve sok beépülő szolgáltatással (szintén Dockeren keresztül persze)
Ha már van Raspbianod (és pláne ha másra is akarod használni a géped) akkor nem az kell neked.
Ettől teljesen függetlenül a HA Docker image-et persze bármilyen rendszer alá fölrakhatod
-
Degeczi
nagyúr
A Home Assistantnak pont a nagyon jó dokumentáció az egyik vonzereje.
Amúgy picit is nagyobb gépen (nem annyira proci, mint inkább memória, háttértár) célszerűbb Dockert használni, mert az készen van mindenestül, pillanatok alatt telepíthető, és főként: lecserélhető.
-
Tankblock
aktív tag
Számítási teljesítmény és memória kérdése.
Nem a az automatizáció fogja a vasat munkára..... Nekem egy Raspi 3B as megy.
Gondoltam már rá h notebookon fusson, de elvettettem egyenlőre, mert ennek nem kér ventillátort, csak memória süniket....A gondolatod nem ördögtől való.....
-
Tankblock
aktív tag
Hello
Csak akkor használnék pluszban egy másik rendszert ia ha olyan dolgot adna amit a nodered ben nem lehet megcsinálni.
A HA gondolkoztam hogy újra nekiállok végigolvasni a dokumentációt.
Minnél kevesebb elemből áll egy rendszer annál könnyebb azonosítani a hiba forrását.Én MQTT -t vettem alapnak, mert az megy minden protocol felett is. Azonkívül a neten a noderedhez anno több segítség volt elérhető.
-
Tankblock
aktív tag
Szia,
volt HA 1.0 itthon és amikor megjelent a 2.0 akkor nagyot csalódtam, az 1.0 működő funkciók egy része nem működött.
Akkor ugrottam bele NodeRed be. Mindkettő alatt a Mosquitto MQTT server futott.
Ha kijavították a hibáit a HA is jó lehet. Egyszerűen nagyon egyszerűen lehet a NodeReddel és a pluginjaival haladni, akár complex feature lehet megoldani egyszerűen. A webinterface keresztül meg a világon bárhol elérhetem, és van security... Nem kell semmilyen Cloudon keresztül küldenem....Szerintem, hogy melyik a jobb azt neked kell eldöntened, mi az a platform amivel együtt tudsz élni. Előnyök és hátrányok mellett.
Nekem a NodeRed bejött, kevesebb és logikusabb volt a setup....
Új hozzászólás Aktív témák
lo Okos otthon kezdő lépések. "Központi egység" üzembe helyezése. Röviden, tömören.
- OpenWRT topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen autót vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- ThinkPad P53 15.6" FHD IPS i7-9850H T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ROG Strix GX601 Helios Black
- Oppo Find X7 Ultra 16/512GB 100% aksi újszerű!
- Latitude 9430 2-in-1 27% 14" QHD+ IPS kihajt érintő i5-1245U 16GB 512GB ujjlolv IR kam 4G LTE gar
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest