- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
- = Zk = -
félisten
De, csak azzal... jah, meg a The Run... szintén Frostbite 2
...
nem véletlenül cseréltem le az X4-et....
nah, persze vannak amiket ki-ki próbálok, de... annyira nem lényegesek. pl az Anno 1404 a kezdetek óta fentvan. anno 2070 szintén.. sniper elit v2 stb. ami friss, és érdekel, kipróbálom, de a fix, napi szintű az a Bf3/The Run....
-
- = Zk = -
félisten
konkrétan a Frostbite 2-es mocira írt Bf3-ról van szó...
indítom, és látom, hogy terheli mind a 6 magot.. no meg, va nez a balga mizéria, hogy "kihajcsa-e?". lehet ,egy 8 magos jobban kidöngetni a 6950-et, mint az X6... de ezek számomra csak feltételezések...nem, sajna csak AM2+ -os a deckám, de látom már írták
-
- = Zk = -
félisten
fgyi Dezz, nekem amik ide le vannak írva, kínai nyelvű. én bakker az a típus vagyok, aki érdeklődik, és megveszi. az érdeklődésem általában pár szavas, olyan.. papucsállatkás szintű
nem cserélném le az X6-ot, mert meg vagyok vele elégedve, de ha pl egy adott játéknál, ahol számít a több magos processzor, előnyt kovácsolhatnék a +2 magból, és "jó" áron beszerezhető, akkor igen, átállnék..viszont platformot nem vagyok hajlandó váltani
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem, mert sok anyag máig nem publikus, emellett inkább a user oldalra koncentráltam. Az a baj az AFDS-sel, hogy nem olyan, mint az NV GTC. Nagyon durván fejlesztői rendezvény, így a marketing háttérbe szorul. Ez nem volt szerintem baj, de az anyagok publikálása már limitált, mert azok a fejlesztők nem kevés pénzt fizettek azért, hogy ott legyenek, és megnézzék. Idővel mindenről lehet majd írni, de ma még nem. Akkor pedig amikor a cikket írtam eléggé limitáltak voltak a lehetőségeim.
Régebben volt PDF-em a HSAIL-ről. Nem véletlenül nem töltöttem fel valahova és adtam közzé a linket. Azért mondtam, hogy akit érdekel kérje privátban, mert hivatalosan nekem sem kellett volna meglennie, de szerencsére pár netes ismerős kijutott, így szereztem anyagokat. Mára már megvan majdnem mind, bár ~30 még hiányzik, de dolgozok rajta. Sajna zömében pont a szerveresek. -
Oliverda
félisten
Szvsz 8 magos tuti nem lesz. Az szerintem nem állna meg 350mm^2 alatt.
"A teljes "alsó sort" 4-mag + IGP-vel szolgálják ki? Azért a web-hosting/web-serving/microserver nem kimondottan GPGPU-s területek."
Épp ezért sanszos, hogy az IGP nélküli szerver lapkát még lehozhatják FM2-re is. Ezzel a vásárlóknak lenne választási lehetőségük: 4 mag + IGP vagy csak "tisztán" 8-10 mag.
Amúgy ez a slide nagyon homályos, legkésőbb év vége fele már biztosan lesz normális roadmap.
-
Ringman
félisten
FEA - finite element analysis (vagy FEM finite element method)
-
Oliverda
félisten
Elméletileg lehet, de nem céljuk egy régi infrastruktúrát támogatni.
Jövőre új tokozás jön. Már idén meg kellett volna jelenjen a Socket 2012 (meg a Terramar), de elhalasztották.
"This change removes the 20-core [and 10-core] option and postpones the introduction of support for PCI-E Gen 3 until the market is better positioned for wide adoption of that very high-end technology," a statement by AMD reads.
Itt írtak az eredeti tervről.
-
törölt tag
Ray tracinghez nem kevés az L2, L3 cache normális modellnél? Ha igen, akkor megint lehet rohangálni a ramhoz, ami semmi elönyt nem ad.
Más területen van ahol használatos bármilyen formában is? Modellezésnél nem, pláne, ha parametrikus modellezés, CFD; FEA megint nem, ott a proci oldalnak nincs szerepe. -
Oliverda
félisten
Nem tudom mi lesz a kódneve.
Úgy lesz ahogy most. Két lapkát terveznek. Az egyik CPU lesz, míg a másik APU. A csúcs szerver prociban két lapka lesz, alatta csak egy. Utána jön az APU (Kaveri).
A CPU lapkában már lesz PCIe vezérlő is, így azt át lehetne rakni FM2-re is. Nyilván, ha látnak benne valamennyi pénzt, akkor meg is fogják csinálni, mert nem túl nagy befektetés.
Nem számít, hogy mennyi értelme van. A potenciális vásárló 95%-a elsőre ezt nézi meg.
-
Oliverda
félisten
A roadmap szerint 1P-re még lesz CPU és APU is 2013-ban. A C32-es Seoul utódja CPU lesz, míg az APU a Delhi-t fogja követni.
Abból AM3+-ra már biztos nem raknak át semmit, esetleg csak FM2(+)-re.
Összesítve az FX-8150 kb. 20%-kal van az i7-2600K mögött, azaz +10% órajellel és +10% IPC-vel már ott lehet a környékén az FX-8350.
-
törölt tag
A képszerkesztés nem procira illö z egymástól függetlenül számolható osk elem miatt. Személtetve sosem fogsz tudni apu-n, gpu-n CAD-t hatékonyan számolni.
abu: a feladatok jellegükböl adódóan nem olyanok, amelyek jól szétdobhatóak a két eltérö felületre. Valamilyen problémát vagy gpgpu-n lehet hatékonyan megoldani, vagy cpu-n, a kettö együtt nem fog mpködni. Az apu egyetlen elönye állításaid szerint a gyors memóriaelérés, s már pont te mondtad a távoli jövöt, ahol cpu-hoz hasonlóan foglalatba ületethetö a gpu is. Ott megoldódik. A komoly számításokat igénylö feladatoknál igen kicsi az aa gond, hogy a procitól adjunk adatot a gpu-nak, s ez legyen a szük keresztmetszet. Az pláne ritka, hogy gyakran kelljen oda-vissza dobálni az adatokat, általában a procitól a futás elején, majd a procihoz a futás végén lesz egy adatáramlás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Egérpad topik
- Xbox Series X|S
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Optiplex 3020 SFF I5 4590
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest