Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Everman

addikt

válasz Bog #163 üzenetére

"Vidáman átsiklottál a kérdésem felett. Neked kell előlapi és hátlapi kamera például? "

Te meg a válasz felett siklottál el szemmel láthatóan.
    A kamerának, ha kell nekem, ha nem, van értelmes, használható funkciója, amit a vásárlók zöme ki tud használni.
    A memóriakártyának nem lenne, mert a rendszeren belül NINCS funkciója.
    Lehet, hogy az iOS 5-től megbontják a rendszer integritását és elérhetővé teszik az alkalmazások más partícióra való telepítését (esetleg valami lekódolt partíciós megoldással) és megoldják, hogy az alkalmazások ne csak egymás közt cserélhessenek adatot, hanem egy megadott tárterületen (ami akár egy memóriakártya is lehet) lássanak adatokat. Ha ez megvalósul, akkor egy rossz szót sem fogok ellene szólni, de addig csak felesleges feature lista bővítés lenne, ami messze nem az Apple sajátossága.

A kamera egyébként pont jó példa volt a részedről, az iPhone 4-ig egyik készülékbe sem került előlapi kamera, mivel nem lett volna értelmes funkciója. A GSM alapú videóhívás drága és igencsak értékelhetetlen minőségű, a FaceTime jellegű megoldásokhoz meg nem volt még kész infrastruktúra (igazából még most is egyfajta béta tesztként üzemel ez, az új adatközpontjuk elkészüléséig). Ha csak simán berakták volna, akkor ugyanaz lett volna, mint a többi gyártó készülékénél, ott van, csak éppen a kutya sem használja, értelmetlen feature.

És igen, tudom, hogy ezek ellenére lenne ezekre igény, csupán azt is tudom, hogy a vásárló réteg igen kis részénél, ami nem indokolja, hogy beépítésre is kerüljön. Mint írtam 1000 emberből, jó ha 10-nek van szüksége arra, hogy áttöltse a fotóit és most hiányolja ezt a lehetőséget. Nos ők megveszik a kiegészítőt és használják, a több 990 meg nem is foglalkozik ezzel.

Új hozzászólás Aktív témák