Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• moonman

titán

válasz Penge_4 #240 üzenetére

mondjuk én ilyeneket nem nagyon tapasztalok, csak a nagy program futása közben vagy közvetlen utána, de ha egy alkalmazás három napja fut a tálcán és megnyitom, akkor sem szokta 10 másodpercig összeszedni magát, általában rendesen feljön. nincs ott valami nagyon elállítva, megtuningolva?

• moonman

titán

válasz Penge_4 #226 üzenetére

ez a kilapozás kérdés érdekes, ugyanis mindig mindent kilapoz, amit csak lehet*, felkészülvén arra, hogy valami nagyobb memóriaigényű program kér enni a ramból.

amit te mondasz, az nekem sokkal inkább egyszerű memória-elfogyásnak tűnik, még akkor is, ha a task manager szerint van szabadon. egyrészt a task manager egy elég kriptikus jószág, néha elég bonyolult lefordítani, amit mondani akar (pl. sok helyen csak az előjegyzett memóriát írja és nem a ténylegesen felhasználtat, a cpu-terhelést sem abszolút értékben mutatja, hanem a szabad kapacitás függvényében relatíve, szóval kisszótár kell hozzá.:) )

azt is érdemes tudni, hogy a Windows programkódot sosem lapoz ki, csakis adatot, mert a kód úgyis mindig ott figyel a lemezen, onnan be lehet tölteni, az adat viszont folyamatosan változik. amit írsz, azt egyébként a Microsoft "ebédszünet szindrómának" nevezi, mert régen, XP-nél volt megfigyelhető, hogy a user otthagyta hosszabb időre a gépet, az elkezdett karbantartani, optimalizálni, közben kidumpolt mindent a memóriából, majd a felhasználó visszaült a gép elé és minden csigalassan töltött vissza. elvileg ezt küszöböli ki a superfetch, ami folyamatosan a szabad ramban tartja a gyakran használt programokat.

szóval ha egy nagyobb memóriaigényű programból kilépve lassan válaszol a rendszer, az többnyire sima memóriahiányra utaló jel.

*ezért is butaság pl. a gyorsabb működés reményében letiltani a lapozófájlt, attól gyorsabb nem lesz, max. lefagy az alkalmazás. :) (a rendszer nem, annak mindig fenntart minimum 50 MB-ot.)

• moonman

titán

válasz Penge_4 #223 üzenetére

hát nem tudom, én összevissza használok mindent és egy másodpercnél többet szinte semmire nem kell várnom. nem csak azt nézi, hogy mikor futtatod, hanem, hogy mennyit*. az Outlook nálam 24/7 megy, és gyorsan is indul, ha bezárom - tökmindegy, mikor teszem.

szerintem elég intelligens, csak elég szabad memória kérdése. lehet, nálam azért ilyen hatékony, mert 4GB-ból gazdálkodik.

*egyébként a Start menüben is így pakolja fel az ikonokat, az indítási gyakoriságot és a futási időt is számolja. ha valamit egyszer indítasz el, de folyton fut, akkor is kap pontszámot.

• moonman

titán

válasz Penge_4 #216 üzenetére

pedig pont az MSI az, ami rendes naplózást tesz lehetővé és tényleg egy-az-egyben képes az eredeti állapotot visszaállítani. szóval meg lehetne azt csinálni rendesen is. :)

én a sok program telepítésére és az emiatti lassulásra azt mondom, hogy superfetch. hagyni kell pár napot, pár hetet, hogy a rendszer megtanulja a gyakran futó programokat és utána már észre sem venni, hogy 50-70 program fent van, minden pöccre indul. (nálam jelenleg 73 programot ír az uninstall lista.)

egyébként tényleg vicces, itthon a Halo, Zune, Media Center indul azonnal, ellenben Word/Excel gondolkodik pár másodpercet első indításkor, napközben meg fordítva. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés