- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Íme az új Android Auto!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
mondjuk én ilyeneket nem nagyon tapasztalok, csak a nagy program futása közben vagy közvetlen utána, de ha egy alkalmazás három napja fut a tálcán és megnyitom, akkor sem szokta 10 másodpercig összeszedni magát, általában rendesen feljön. nincs ott valami nagyon elállítva, megtuningolva?
-
moonman
titán
ez a kilapozás kérdés érdekes, ugyanis mindig mindent kilapoz, amit csak lehet*, felkészülvén arra, hogy valami nagyobb memóriaigényű program kér enni a ramból.
amit te mondasz, az nekem sokkal inkább egyszerű memória-elfogyásnak tűnik, még akkor is, ha a task manager szerint van szabadon. egyrészt a task manager egy elég kriptikus jószág, néha elég bonyolult lefordítani, amit mondani akar (pl. sok helyen csak az előjegyzett memóriát írja és nem a ténylegesen felhasználtat, a cpu-terhelést sem abszolút értékben mutatja, hanem a szabad kapacitás függvényében relatíve, szóval kisszótár kell hozzá.
)
azt is érdemes tudni, hogy a Windows programkódot sosem lapoz ki, csakis adatot, mert a kód úgyis mindig ott figyel a lemezen, onnan be lehet tölteni, az adat viszont folyamatosan változik. amit írsz, azt egyébként a Microsoft "ebédszünet szindrómának" nevezi, mert régen, XP-nél volt megfigyelhető, hogy a user otthagyta hosszabb időre a gépet, az elkezdett karbantartani, optimalizálni, közben kidumpolt mindent a memóriából, majd a felhasználó visszaült a gép elé és minden csigalassan töltött vissza. elvileg ezt küszöböli ki a superfetch, ami folyamatosan a szabad ramban tartja a gyakran használt programokat.
szóval ha egy nagyobb memóriaigényű programból kilépve lassan válaszol a rendszer, az többnyire sima memóriahiányra utaló jel.
*ezért is butaság pl. a gyorsabb működés reményében letiltani a lapozófájlt, attól gyorsabb nem lesz, max. lefagy az alkalmazás.
(a rendszer nem, annak mindig fenntart minimum 50 MB-ot.)
-
moonman
titán
hát nem tudom, én összevissza használok mindent és egy másodpercnél többet szinte semmire nem kell várnom. nem csak azt nézi, hogy mikor futtatod, hanem, hogy mennyit*. az Outlook nálam 24/7 megy, és gyorsan is indul, ha bezárom - tökmindegy, mikor teszem.
szerintem elég intelligens, csak elég szabad memória kérdése. lehet, nálam azért ilyen hatékony, mert 4GB-ból gazdálkodik.
*egyébként a Start menüben is így pakolja fel az ikonokat, az indítási gyakoriságot és a futási időt is számolja. ha valamit egyszer indítasz el, de folyton fut, akkor is kap pontszámot.
-
moonman
titán
pedig pont az MSI az, ami rendes naplózást tesz lehetővé és tényleg egy-az-egyben képes az eredeti állapotot visszaállítani. szóval meg lehetne azt csinálni rendesen is.
én a sok program telepítésére és az emiatti lassulásra azt mondom, hogy superfetch. hagyni kell pár napot, pár hetet, hogy a rendszer megtanulja a gyakran futó programokat és utána már észre sem venni, hogy 50-70 program fent van, minden pöccre indul. (nálam jelenleg 73 programot ír az uninstall lista.)
egyébként tényleg vicces, itthon a Halo, Zune, Media Center indul azonnal, ellenben Word/Excel gondolkodik pár másodpercet első indításkor, napközben meg fordítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Elite: Dangerous
- Forrmell.enn
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen autót vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest