- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Magisk
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
MasterDeeJay: "Ideális az lenne ha végre kihasználják a sok magot a játékok is."
Igen, de a főként konzolos fejlesztések miatt ez nem várható. Most azért vagyunk még mindig 6 és 8 mag között, mert a konzolokban 8 mag van, amiből 1 a rendszeré és 7-et használhatnak a játékok. A fejlesztőknek ennél több magra felesleges fejleszteniük. Az AMD is megcsinálta a 12-16 magos asztali procikat már, de egyáltalán nem hozta az áttörtést. Játékokra ők is 8 magot ajánlanak maximum, de ugye az Intel is pont ugyanezt csinálja. Van 8 erős mag a procijaikban, a többi meg kis energiatakarékos magok.
-
PuMbA
titán
válasz
MasterDeeJay #110 üzenetére
Szép teszt. Jól mutatja, hogy nem a magszám számít, hanem az egy szálas teljesítmény, mert egy modern 4 magos cucc simán megelőzi a régi 14 magost fele akkora fogyasztásból
A CPU zabáló játékokban a legnagyobb a különbség, például COD:MW2.
-
PuMbA
titán
Ez a 10 év sem igaz már, csak a kezdeti SSD-k esetén volt
Az én SSD-m például 600TB írásra van tervezve, ami azt jelenti, hogy minden nap 82GB-ot írhatsz rá és így is 20 évig bírja. Most járok 8.6TB-nál úgy, hogy nincs HDD a gépemben, tehát ezen tárolok filmeket, ezen van a lapozófájl meg minden. Ezek alapján 50 évig még jó lesz.... a mai SSD-k korában semmitől sem kell félni, tovább fogják ezek bírni, mint bármelyik HDD.
-
PuMbA
titán
"A ramba bele nem férő videójátékod meg mondjuk esetleg akkor beleír pár gigát, ha épp hátrafordulsz benne egérrel."
Ezt megint egy olyan állítás, ami nincs bizonyítva, mert én nem olvastam sose ilyet a 25 éves PC-s pályafutásom alatt, szóval mondtam, hagyjuk
Ilyen képlékeny érvelésekkel én nem lennék annyira biztos abban a dologban, amit írsz.
Szerk: A vinyó kerregése nincs összefüggésben semmivel
-
PuMbA
titán
Egyikben sincs említve, hogy a lapozófájl okozná, tehát szakértő még mindig nem mondott ilyet. Én ezzel lezártam a témát, mert nem látok rá bizonyítékokat
Értem, hogy mi az a swap fájl, oda rakja a PC a memória egy szeletét, de ez semmiben se különbözik attól, hogy a böngésző is az SSD-re pakolja a weblapok egyes részeit, hogy ne kelljen újra leszednie netről vagy a Windows is az SSD-re írja a naplófájlokat. Ezer más program szinte folyamatosan írja az SSD-t a lapozófájlon kívül (például a Lightroom-om több GB-os bélyegképeket generál), mégsem nyíródik ki az SSD.
-
PuMbA
titán
Nekem az a problémám, hogy honnan szedted ezt az infót. Mi a forrása? Mert én megbízható szakértők szájából sosem hallottam azt, hogy kinyírja az SSD-t a lapozófájl. Szívesen elfogadom amit írsz, de alátámasztva. A szakértők szerint nem biztonságos kiugrani az autó elé, így ez elfogadható állítás
Pikari: Én ezekben nem látom a lapozófájlt említve, pedig rákerestem, hogy swap és, hogy swap file.
-
PuMbA
titán
Nem fogja, mert a Windows nem ennyire hülye. Szerinted az a sok tízmillió felhasználó, aki azt se tudja, hogy mi a lapozófájl majd átrakosgatja? Nekem 5 éve van ott és a szüleim gépén is
Az SSD-m állapota tökéletes és még van hátra 70TBW az élettartamából, azaz ilyen tempóval még 15-20 évig bírnia kell.
Szerk: Én azzal tolom és nincs gond. Azért egy PC fórumon ne terjesszünk már ekkora képtelenségeket mert leég az arcomról a bőr. Azt hiszi az ember, hogy itt szaktudással rendelkező emberek vannak.
-
PuMbA
titán
Amit leírtál az mind igaz
Nekem csak a cikk konklúziója lenne más. Én ma, játékokra a legerősebb 6 vagy 8 magos CPU-t venném, mert ez adja átlagosan levetítve a legjobb teljesítményt a játékok legszélesebb skáláján, azaz régi és legújabb játékok esetén is. Egy 10 vagy 12 magos proci az új játékoknál alig ad pluszt, ha egyáltalán ad, de ahhoz a játéknak kiválóan kell megírva lennie, a régieknél meg meg vagy lőve velük.
-
PuMbA
titán
"napjaink játékai mennyire használják ki a 6-8-10 CPU magot."
Ez is attól függ, hogy melyik játék. Ezt így általánosságban nem jelenteném ki sajnos, a manapság divatos borzalmasan optimalizált játékok miatt. A pár napja megjelent Redfall például 4-6 magig skálázódik csak: [link]
De a Star Wars Jedi: Survivor is hasonlóan pihenteti a CPU-t, ahogy ez a videó tökéletesen mutatja.
-
PuMbA
titán
Értem, hogy mit írsz, de a cikked végén ez az állítás:
"Úgy gondolom, manapság játékra simán jobb választás egy nyolc-tízmagos CPU, akár valamivel alacsonyabb órajelellel, mint egy hatmagos."
akkor sem gondolom, hogy igaz, hiszen manapság játékra egy 6 magos CPU is kiváló választás. Például egy Ryzen 5 7600 vagy egy Core i5 13400-zal semmiféle hátrányban nem leszel egy 8 vagy 10 magos CPU-val szemben. Mindkettővel nagyon hasonló eredményt fogsz kapni.
-
PuMbA
titán
Igen, ez a teszt így nem releváns. Ha napjainkról van szó a címben, akkor egy mai hardverrel kellett volna tesztelni, mert ez így értelmezhetetlen. Egy új 6 magos CPU DDR5-tel simán gyorsabb a játékokban, mint egy 2-3 évvel ezelőtti 8 vagy 10 magos. Ezt láthatjuk az interneten fellelhető tesztekben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest