Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
m@xsys
senior tag
Változik a világ, sok az idióta.
Ma már nem adhatsz egy kulcsot a gyerek nyakába mint régen! Sokkal veszélyesebb mint régen. Főleg ha még az a gyerek egy szép lány - kinek hiányzik h eltüntessék?
Nevelheted bárhogy a gyerekedet, kerülhet olyan helyzetbe amikor ilyesmi jól jön. Sokszor egy bevásárláskor is azt veszem észre, h a 3 éves ott van, aztán meg nincs, dézsmálja a mogyorót.
Folyton nem lehet bele kényszeríteni a bevásárló kocsiba. A nagyobbik 8 éves és most táborba van és kapott mobilt. Jól jön néha ha elérhetőek. Rendezvényekkor viszont ráragasztunk egy mobilszámot a gyerekre, ilyenkor sokszor megfordulnak utánunk és halljuk, "mi is így kellene csináljuk"
Viszont folyamatos ellenőrzésnek soha nem tenném ki őket.
Majd a piac megmutatja ennek a létjogosultságát... Addig nézd meg az Elrabolva című filmet.[ Szerkesztve ]
-
-
azbest
félisten
válasz velizare #116 üzenetére
Szvsz nem azon múlik, mint ahogy kb mindegy melyikkel csapnak le:
Tömegben sem feltétlen olyan nagy a különbség egy tömör keményfa és egy fémcső között. Karbantartva és megfelelően kialakítva mindkettő lehet jó is. Csak a fém valamivel tartósabb, főleg ha egyiket sem ápolják.
-
nagyúr
most is lehet rajta homok, de elég jó ára van az ütéselnyelő lapoknak, karbantartási igényük kb. nincs, és újrahasznosított hulladékból készülnek. A homok meg tömörödik, és ki is rúgdossák a gyerekek.
te melyikkel csapnád szívesebben homlokon a gyerekedet, egy vascsővel, vagy egy fadarabbal? na ezért nem jó a vas.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
bloomberg
tag
válasz joysefke #113 üzenetére
Családi pótlék igényléshez kell a születési anyakönyvi kivonat, meg a lakcímkártya.
Önkormányzatnál minden esetben igazolnod kell, hogy te vagy a gyermek gondviselője.
A kórház megadja a születési hely szerint illetékes anyakönyvvezetőnek az adatokat (gyermek neve, szülők neve, lakcímük), így kicsit nehezebb családi pótlékot igényelni.
Nem akarom felmenteni, mert ne lopjon gyereket. Inkább menjen pszichológushoz.
-
joysefke
veterán
válasz Pali1119 #112 üzenetére
meg akarta tartani meg felnevelni bazz ne röhögtessetek.
Ha netán megtartja akkor kizárólag a családi pótlékért, bár feltételezem, hogy ehhez a hivataloknál el kell számolni a gyerekkel, az meg nem fog egyszerűen menni....
így vagy úgy, de anyagi haszonszerzés reményében lett elrabolva a gyerek -> emberkereskedelem.
Ahogy láttam, le van fényképezve, hogy olyan dolgokat vett a nő, amiből nyilván arra lehet következtetni, hogy meg akarta tartani.
Gondolom nem azért rabolták el, hogy másnap éhen-/szomjanhaljon tehát kellett 1-2 dolog. Másrészt meg már ötgyerekes "naccsaládos" volt a nő, lehettek otthon talonba gyerekneveléshez dolgok.
J.
[ Szerkesztve ]
-
-
Pali1119
tag
válasz joysefke #106 üzenetére
Talán érdemesebb lenne arról az oldalról tájékozódni, amely városban az eset történt, nem pedig az a bizonyos rasszista oldalnak bevenni minden "okosságát", amit leírnak. tessék Egyáltalán nincs szó emberkereskedelemről.
[ Szerkesztve ]
"Akinek a legnagyobb a farka, az a bréking."
-
nagyúr
A rugalmas lapokat speciel jó ötletnek tartom, de pár év alatt azok is olyan hullámosak lesznek, hogy azon meg gyalog esnek el, nem szólva a biciklizőkről. Tapasztalat. Régen homok volt a mászóka alatt, azon se koppantál akkorát. A beton aljzat, na az tényleg durva volt néhol.
Vas mászóka gumiszőnyeggel mért nem jó az EUnak? -
azbest
félisten
válasz joysefke #106 üzenetére
A hírben írt beöltözős, terepfelmérős és ápolónak beöltözős dolognál a karperec sem védett volna sokat. Ellenben felveti a kórház felelősségét, hogy bárki bemehet oda és kivihet egy gyereket.
Igen, átfutottam én is az írásokat. A sajtószabadságban azt szabad megírni amit szabad. Nem konkrét esetben vagy hírtípus kapcsán írom, hanem úgy általánosságban. Teljesen más jellegű események kapcsán magam is láttam, hogy van amiről nem fognak hírt sem leközölni. A legújabb törvények szerint pedig ne is várd, hogy a ph bármilyen formában fennhagyjon akár tabu linket, ugyanis nemrég voltak hírek arról, hogy hiába a moderáció, elvileg már a kényes, de azonnal törölt komment tartalom miatt is büntethetik a híroldalakat [link].
-
joysefke
veterán
Ez nagyon szép és jó, de az indexes hírben egyértelműen hazudnak, lényegesen kedvezőbb színben akarják feltüntetni a bűnelkövetőt, mint amilyen a valóságban, értsd: szerecsenmozsdatás folyik, ami persze beleilleszkedik az indexes gyakorlatba.
index:
Az ötgyermekes nő tavasszal egy több hónapos terhesség után elvetélt, és ez lehetett a motivációja a csecsemőrablásnak. A nő Váci Mihály utcai lakásában minden felszerelés megvolt ahhoz, hogy a gyereket felneveljék, így tápszer, cumisüveg és pelenka is.
ez kissé romantikusan hangzik, a tényeket semmibe véve úgy akarja beállítani az esetet, mintha a vogyonellenes bőncselekmények elkövetésében többszörös gyakorlatot szerzett egyébként ötgyerekes anyának arra kellene a gyerek hogy nagy szeretetben felnevelje és gondját viselje
Ekkora szánalmas szerecsenmozsdatás meg az Indexnek is a szintje alatt van, bár mindig alul tudják magukat múlni.
A tények pedig azok, hogy a rendőrség is azonnal emberkereskedelem (tehát nem "egyszerű" emberrablás) ügyében nyomoz, az elkövetők pedig már többszörösen elkövettek más bűnöket (aztán ki tudja ez az első csecsemőrablásuk-e). Mibe került volna inkább azt feltételezniük, hogy vagy a családi pótlék miatt vagy egyszerűen továbbértékesítésre kellet a gyereket elrabolni? A kérdés prózai...
J.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz joysefke #102 üzenetére
Itt az eu-konform indexes hír róla:
http://index.hu/belfold/2014/07/10/otgyerekes_anya_rabolta_el_a_csecsemot/Mondjuk csecsemőnél kérdéses az alkalmazhatósága. Főleg, hogy eleve nem szabad felügyelet nélkül hagyni őket. Szóval a karkötő szerintem talán a kisgyerekeknél lehet hasznos. A babáknál és a tiniknél már kétes a dolog.
(#101) dezs520: megértem az álláspontodat és pont az a "szörnyű", hogy nem is lehet ezért semmi rosszat szólni, teljesen normális gondolatok. Valahogy úgy tudnám megfogalmazni a vegyes érzéseimet a karkötő kapcsán, hogy egy-egy konkrét gyerek kapcsán teljesen ésszerűnek hangzik.
Norbika88 írta a #42-ben, hogy "Itt nem csak arról van szó, hogy az ember bízik nem bízik a gyerekben, a világban nem bízok."
Pont ugyanilyen gondolat jár a fejemben, csak a megfigyelők szándékaival kapcsolatban gondolom ezt. Ha általánossá válik a nyomkövetés (már ma is eléggé az a mobilokkal), akkor előbb-utóbb valaki visszaél vele és akkor már nincs visszaút. Ahogy a kés és a nukleáris energia is nagyon hasznos, de egyben veszélyes is, úgy a nyomkövetés is. Mindegyikkel kapcsolatban történtek már szörnyű dolgok és még fognak is történni. Szóval csak erre gondoltam.[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Miért is tünt el a 98-as hozzászólásom amiben egy éppen enapi (!!!) esetről szóló cikket linkeltem, ami a kuruc.infó főoldalán olvasható és egyébként is rendszeresen megesik?
Szerintem a téma szempontjából a hozzászólásom eléggé releváns volt...Másrészt ha a modik törölnek egy épkézláb hozzászólást, akkor arról miért nem kapok PM-et?
J.
-
dezs520
senior tag
...nem érdekelnek a statisztikák,nem érdekel hány ilyen eset volt/van/lesz,csak az érdekel hogy az enyimmel NE történjen semmi!!!Természetesen nem erre alapozom a "védelmem",nem ezzel akarom kiváltani a nevelési hiányosságaim,de soha nem lehetek elég óvatos,inkább vagyok paranoid,mint érezzem a gyerekem elvesztését....
#96 ...de történhet...
[ Szerkesztve ]
-
Hintalow
senior tag
Az általad leírtak ellen a gps karperec sem véd szerintem
Amúgy ez a "megáll a furgon, és viszik a gyereket" jól mutat a filmekben, de erős kétségeim vannak affelől, hogy valaha is történt ilyen az országban"
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
BatchMan
senior tag
A kütyü túl nagy, ormótlan, gyereknek zavaró.
Mint szülő látom létjogosultságát, bár az enyémeknek másodikos koruk óta van telefonjuk (kicsi agyonüthetetlen nokia). És bár a nagynak Note2-je is van, a SIM-et át nem raknáKét lényeges különbség van a mai és a 30 évvel ezelőtti világ között:
1. Régen megbeszéltük, hol, mikor találkozunk, és természetes volt, hogy akár két hetes távlatban is működött. Ma öt perccel előtte is felhívjuk a delikvenst, hogy itt és itt vagyok, kések, stb. Ez így rugalmasabb, de mobil nélkül nem működik.
2. Közerkölcs működött: az utcán grasszáló felnőttek természetesen rászóltak minden renitens kölökre, és azok természetesen szűkölve összekapták magukat. Ha most rá mersz szólni egy gyerekre, igencsak megkaphatod a magadét tőle. A legkevesebb "Mi köze hozzá!" - magázódó stílusban, mintha ő is felnőtt lenne. Tetszikezősben nem is tudnám lefordítani -
azbest
félisten
Hány ilyen eset van évente? Hány gyereket ütnek el az utcán? Azt hiszem az utóbbi sokkal jellemzőbb, tehát jobb lesz bezárni a szobájába. Értem én hogy sok szülő túlzásba viszi a féltést, de a nevelést nem pótolja egy kütyü sem.
Legalább annyira hasznos, ha a gyerek ismer és betart néhány szabályt. Mondjuk ne haverkodjon idegenekkel, sikítson ahogy tud, ha valaki bántani akarja. Biztos vannak erre jobb tanácsok is.
Kisgyereket eleve nem szabad felügyelet nélkül hagyni. Ha egy hely veszélyes, akkor nem kell oda vinni.
Más is írt már szélsőséges példákat, de például (#71) sNake^ történetével kapcsolatban is felmerül pár kérdés, hogy a szülő mennyiben felelős ebben. Minden rosszindulat nélkül legalább ezeken el lehet gondolkodni:
Fényes nappal a főutcán rabolják ki és el a 16 éves gyereket, többször is? Ha éjjel történt, akkor mit keres felnőtt nélkül az éjszakában? Alkohol, cigi, drogok, öltözködés? Régen is voltak ferde hajlamú emberek, viszont jellemzőbb volt, hogy a szülők szigorúan betartatták a gyerekekkel az alapvető szabályokat, így eleve nehezebben kerültek olyan veszélyes helyzetbe, mint amiket a karkötő kapcsán emlegettek.Az egészből azt érzem, hogy jó amerikai módjára itt is mindenki mindentől rettegjen és ezzel a marketinggel bármilyen korlátozást / megfigyelést örömmel aláír, sőt még kéri is. Ha meg valami történik, akkor mindig más a hibás.
Ne vedd magadra, nem kifejezetten neked írom ezt, csak így jött ki.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
nem lehet. az annyit szidott eus játszótereknek rugalmas lapokból van az alja. ha magasról esel, olyan, mintha tornaszőnyegre esnél.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Elemental
addikt
válasz Cilindrik #90 üzenetére
25
"nem lettem degenerált"Éppen ezért nem lettél degenerált. Meg talán bíztak benned.
65
Egy.69
Ezért kell sok időt tölteni a gyerekeddel, hogy megismerd és bízni tudj benne. Mellesleg, ha te sem adsz rá okot, hogy bízzon benned, akkor benne sem lehet bízni.88
"Háát én szülőként inkább bízom abban, hogy életképes gyereket nevelek."
Kb erről beszélek. Ez a nehezebb út, nem vitás.90
Egy játszóházban ugyan mit segít a gps? A csúszda aljáról felhívod, hogy óvatosan csússzon?Az ilyen dolgok helyett inkább ajánlom nektek A. S. Neil műveit. Nagyon hasznosak.
[ Szerkesztve ]
-
dezs520
senior tag
...látom nem olvasol vissza,kb minden második komment azt mondja el,hogy nem a TE nevelésedről van szó,hogy jó vagy nem,hanem egy esetleges harmadik fél beavatkozásárol.
Áruld már el mennyit ér a te nevelésed,ha a gyereked jön haza x helyröl,akár a sarokról,megáll mellette egy furgon,gyerek be....max illendően köszönni fog tudni,na ennyit ér ebben a helyzetben a TE nevelésed.... -
Cilindrik
aktív tag
Akárhányszor ilyen gyerekes kütyü bukkan fel itt a mobilarénán mindig megy az agyatlan fikázás.
Senkit nem akarok leszólni de továbbra is igaz az a megállapítás hogy akinek nincs gyerek az (már elnézést) de ROHADTUL nem tudja/nem is tudhatja milyen az ha van. Még akkor sem ha hétvégente vigyáz az unokaöcsikére/hugicára.Mint szülő én is hasznosnak tartom. Nem létszükséglet de hasznos.
Csak még egy példa: vigyetek el egy 3-4 éves gyereket játszházba ahol ahol az 1 nm-re eső "kliensek" száma hogy is mondjam nem kevés és tartsd szemmel 2-3 órát úgy hogy ne zuzzák le az arcát és ne essen le sehonnan. Nem egy egyszerű dolog.[ Szerkesztve ]
-
Garada
őstag
Szerintem is hasznos de monjuk egy kisebb gyereknél hogyan is oldják meg ezt pontosan hogy ha épp nincs szem előtt ne vegye le?
-
Hintalow
senior tag
Háát én szülőként inkább bízom abban, hogy életképes gyereket nevelek.
Túl van bonyolítva amúgy ez, nagymamáméknál mesélte egyszer a szomszéd bácsi, hogy kiskorában, amikor építette családja a házat, szépen kenderkötéllel a dereka körül kikötözték a fához az árnyékba és jóidő, nem mászkált elHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Lomha 8V
addikt
Nyilván egy ilyen ormótlan sz*rt fogok a gyerekemre aggatni.
-
bloomberg
tag
Tudom, hogy szélsőséges lesz amiket írok, de két gyermek apjaként én látom hasznát (persze dizájnosabb, szebb megoldásban):
1. 1992: én voltam 11, haver 10. Egy busz után bringázott egy lejtős főúton, busz megállat a megállóban, az ő féke meg nem fogott. Irat nem volt nála. Az anyja egy éjszakát végigizgult, mire másnap közölték vele a rendőrök, hogy meghalt a kórházban. Talán még láthatta volna élve a gyermekét, még elbúcsúzhatott volna tőle.
2. Pár éve - még a híradóban is benne volt - apósomék közös képviselőjének a lánya halt meg: két ukrán valami szert tett az italukba, megerőszakolták őt és a barátnőjét. Egy gombnyomás lehetett volna a segélyhívás......
Na pl. erre jók lennének ezek a szarok. Ésszel kell használni.
Bízom a gyermekeimben, meg a nevelésemben. Másokban nem bízok.
-
azbest
félisten
Na igen, ebben talán az is benne van, hogy régebben volt tekintélye a rendőrnek. Az egyszerű emberek pedig nem voltak annyira önzőek*, hogy hagyják egymást meghalni az utcán, ha bajba kerül valaki.
*: sajnos ez részben amiatt is lehet, hogy még komolytalan ügyekbe tanúként keveredve is hónapokig lehet bíróságra járni és a tanút akár erőszakkal is bevihetik, míg a tettesnek opcionális a megjelenés.
De nem akarom ezzel elvinni a témát. -
szebev
senior tag
Így van! Nem vagyok büszke, de sajnos velem már elofordult, hogy eltűnt a lányom (2eves) egy pillanat alatt! 2percre tűnt el, de egy örökké valóságnak tűnt! Szerencsére egy rendes nő találta meg őt és addig nem mozdult a lányommal amíg mi oda nem értünk. Jól jött volna ez a batar nagy karperec! Mert ez nagy az biztos.
[ Szerkesztve ]
Titanfall ,Bf3,Xbox 360,LG G2 32 gb D80220B-HKG-XX + Wave 1.2 JL2/JL1,Sandisk 16gb 4class.
-
mrlujoak
veterán
Jesszus, ekkora batár eszközt km-ekről szemmel lehet látni a gyerek csuklóján, nem is kell hozzá GPS...
Biztosan lehetett volna diszkrétebb házba is csomagolni.Tény, van az eszköznek létjoga, és nem kell itt elmenni a bűncselekmény, vagy épp a rossz-e a szülő irányba.
Egyszerűen ha úgy érzi a szülő, hogy kell, hát figyelje/kövesse csemetéjét.Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
halkow
őstag
lehetett volna kisebb is, szegény gyerekek
Alcatel onetouch idol2s the king
-
Kasya
nagyúr
Egyszeruen a talalason van a lenyeg. Ha a gyerekre rakotjuk, mint a kutyara es nem erti miert van rajta, akkor valoszinuleg lefogja venni, esetleg "elhagyja". Egy lanynak biztos konnyebb lesz elmagyarazni, de a fiuk eseteben se lehetetlen. Plusz biztonsag a szulo es gyerek reszerol is. De kiadhatnanak egy SmartWatch meretu verziot is, jobb designel.
Ha pedig meg jatek, vagy valami csalogato dolog is kerulne ra, biztos siker lehetne (jol arasitva).
-
nagyúr
Ez egy kirívó példa, de kötve hiszem, hogy ebből az következik, hogy a vas játékok veszélyesek voltak. A játszótér mindig is veszélyes üzem volt, én is ismertem olyan gyereket, aki leesett és betörte a fejét (túlélte). Úgy gondolod, hogy egy fa mászókáról nem lehet fejest ugrani úgy, hogy ne lehetne végzetes következménye? Szerinted az a focikapu hány évig rohadt ott karbantartás nélkül, míg megadta magát? Az rendben van, hogy nemrég egy 4-5 éve felállított fa mászókáról szedtem le a gyerekemet, mikor megláttam, hogy a szétfoszlott fából 3-4cm-nyi hegyes szögek állnak ki, mert olyan az anyaga, hogy eleve pusztulásra van ítélve az építése pillanatában?
-
sNake^
tag
Nem vagyok szülő, sőt papíron csak idén lettem felnőtt, és még csak a gyerekeket se szeretem, de egy ilyent én is ráaggatnék mondjuk ha egy olyan fake egyensúly karkötő méretben lenne. Mindenki itt magyaráz hogy így-úgy figyelni a gyereket stb, meg hogy lejártak a grundra egy kulccsal. Én is. De vegyük példának egy kedves lány ismerősöm példáját. Jól nevelt (16 éves most) eddig kétszer rabolták ki, majdnem leütötték az egyik alkalommal. Pedofil próbálta megerőszakolni pár. éve. Próbálkoztak cukros bácsik... Mondcsak a te gyerekkorodban hány ismerősöddel esett meg LEGALÁBB az egyik? A szülő meg nevelheti ahogy tudja 10-11 óra munka után ahogy hazaér, főz és próbál egy fél órát lazítani, és nem arra gondolni hogy abból a 10 órából kb 8at fizet ki a magánvállalkozó, mi maradt el ma amit holnap kell megcsinálni, van-e mit enni a gyereknek otthon?.... Csak ennyi...
Ha indulsz, ha érkezel, éjjel-nappal étkezel.
-
nagyúr
osztálytársam halt bele, hogy rádőlt a vas focikapu. rácsimpaszkodott a felsőlécre, felhúzózkodott rá, amikor az elrozsdált vas kiszakadt a helyéről. megadjam a szülei elérhetőségét, megpróbálod ezt nekik is előadni? több, mint 20 éve történt, az apja úgy belebolondult a fia elvesztésébe, hogy állítólag azóta sem szólt senkihez.
-
nagyúr
Az unió kompatibilis játszóterekről jut eszembe: azok a rossz, régi vas játékok kibírtak 50 évet, és még ma is szolgálatban vannak. A gyönyörű színes-szagos kötél meg fa mászókák meg 5 év után foszlanak meg rohadnak szét, szálkák és csupasz szöghegyek állnak ki belőlük mindenfelé, a kötelek elszakadtak, szakadozott drótkötelekből hegyes drótok állnak ki mindenfelé. De vki biztos jót keresett rajtuk, az a lényeg...
-
dezs520
senior tag
válasz Elemental #64 üzenetére
Azt nehéz elfogadni,hogy a gyerek VÉDELMÉRE van,nem pedig leskelődni utánna?
Nekem van egy 4 éves lányom,és egy 4 hónapos fiam,én tennék rá akár kettőt is (egyiket lábra)...
miért?mert szeretem őket,és amit szeretsz azt félted....
És nem úgy kell elképzelni,hogy ez non stop rajta van,kb mint ahogy előttem írták,rendezvények,kirándulás(iskolával) stb...csak különböző alkalomkor.
És nevelheted te a gyereked akárhogy,lehet az a gyerek akármilyen pedáns gyerek,ha épp a most szabadult kolompár testvérnek úgy esik kedve hogy.... -
Elemental
addikt
Ne neveld a gyereked!
Köss rá pórázt, gps-t bele! Hadd érezze a gyerek, hogy nem önálló lény, hanem a te játékszered. A te akaratod kivetülése! Hogy nem bízol benne. Hajrá!
Éljenek a neveletlen szülők neveletlen gyerekei! -
joysefke
veterán
Azoknak, akik nem értik, hogy mire is lehet ez jó:
1, Gyereket elrabolják
1a, eladják szervnek
1b, eladják cigányok egymás között kóldulni (külföldre)
1c, eladják külföldre gyerekprostituáltnakAki azt hiszi, hogy ez olyan lehetetlen az nyilván nem tudja, hogy BP-en is van minden évben eltünt gyermekek napja, gondolom azért, mert annyira nagyon nem történhet meg az ilyesmi...
Aztán mégcsak nem is BP a legextrémebb hely Európábanhttps://hu-hu.facebook.com/eltuntgyerekek
2, Pedofil. Nem akarja elrabolni, csak egy picit játszadozni vele...
3, Tömegrendezvényen (strand, majális, koncert) elkavarodik a gyerek.
4, A szülőnek egy kicsit "kötetlenebb" a munkaideje, mint ami megszokott volt 20-30 éve és szeretnbe szólni a gyereknek, hogy 15-20 percet késik, addig várjon a porta előtt...
J.
-
Zeki
nagyúr
Az biztos, hogy egyrészt nem volt mindenki ennyire feszült, ideges, másrészt a bűnözés meg erre hajlamos emberek is eléggé el voltak nyomva. Az emberek egy része munka után ment a hobbira kertészkedni, vagy tudott otthon a gyerekkel játszani. Vagy mondjuk kocsmázni (elég sok alkoholista volt anno).
Ja, és tele voltak a lakótelepek játszóterekkel. Aztán az Uniós csatlakozáskor kiderült, hogy a vas mászóka vas hinta, meg a vas mérleghinta nem uniós kompatibilis, ki kell írtani az összeset. Aztán itt-ott lett helyettük másik. De nagyságrendekkel ritkábban.Manapság nem tudhatod mikor üt el valaki a kocsijával, motorjával, mind megy mint az állat.
Nem tudhatod mikor ütnek le, rabolnak ki. A melóhelyen agyonhajtanak, örülsz ha hazaesel.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Régen egy lakótelepen percekig, órákig tudtál úgy sétálni, hogy akár egyetlen mozgó autóval találkoztál volna, amik voltak lassúak és hangosak voltak, könnyű volt észrevenni és elkerülni egy kisgyereknek is.
Régen nem ömlött az erőszak a TVből, az emberek jobban figyeltek egymásra, mert nem a napi megélhetés után rohantak.
Ma sokkal veszélyesebb az utcán egy kisgyereknek, az iskolába már lassan mindenki pisztollyal jár, felgyorsult minden, több a csábítás... És akkor is tűntek el gyerekek, ha Te nem is, de kortársaid biztosan, vagy érte őket baleset, képzeld magadat a szülei helyébe, ha lett volna ilyen eszközük, talán segített volna. -
Freiherr
őstag
Ilyen nekünk is volt gyerekkorunkban tesómmal:úgy nézett ki,hogy egy zsinóron a nyakban hordtuk a lakáskulcsot,oszt jónapot.Anyám elment dolgozni,mi meg reggeltől estig rúgtuk a bőrt,csavarogtunk össze-vissza,volt,hogy betört fejjel mentünk haza,mégis itt vagyunk.
Aszem' jobb volt régen gyereknek lenni,mint most ebben az agyonszabályozott,ellenőrzött szép új világban.Back to the future
-
copass
veterán
hámnak hívják. igazából ez arra lett kitalálva amikor a kicsik még járni tanulnak, ügyetlenek és így megtudod tartani úgyis hogy nem szakad ki a derekad, mert tegyük fel hogy fáj.
ikreknél azért van létjogosultsága ennek mint "póráz" funkció.
aki ezt arra használja hogy ő közben nem figyel a gyerekre (mobilozi,csacsog,stb.), mert ugyis rajta van a pórázon, arra nem tudok mit mondani. az nem szülő."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
garrotter
tag
Nem gyereknek kifejlesztve, de
ez szerintem használhatóbb. És ez csak az első találat volt, biztos van ennél jobb is.[ Szerkesztve ]
"Emberi törvény kibírni mindent, s menni mindig tovább, még akkor is, ha nem élnek már benned remények és csodák."
-
moli.hu
őstag
"""Amennyiben a csemeték tíz másodpercen belül nem fogadják a hívást, a kapcsolat automatikusan létrejön. """
10 masodperc kicsit (nagyon) kevesnek tunik.
epp pisalsz a piszoarba, csorog, abbahagyod, vagy mi?! ha nem hagyod abba (mert nem fogod, nem tudod), akkor meg konnektal, a szulo meg hallgatja, ahogy a gyerek csorgat. vagy ha a wc-n ul, akkor rotyogtat.[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Ez az "én is felnőttem enélkül" szöveg baromi jó, én is, de vajh a szüleim hányszor aggódták maguk halálra, hogy hol a fenében vagyok?
Szóval jó az ötlet, de ki kellene még forrnia. Ebben a méretben túl nagy sztem.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
sing1ep1ayer
őstag
Azért az LG-nél rendesen értenek a miniatürizáláshoz!
-
nagyúr
túl nagy, túl kevés az üzemideje. egyébként jó ötlet. aki meg már régen volt gyerek, az hajlamos elfelejteni, hogy ez a történet onnan indul, hogy egy percre sem hagyhatod magára, és onnan lehet idővel felfelé alkudni.
[ Szerkesztve ]
-
Dovloran
senior tag
Úr Isten! Miért nem pórázt raknak rájuk akkor? -.- Ez a mai világ...
Samsung Galaxy Y ~ LG Optimus F6 ~ Apple iPhone 4S - iOS 6.1.3 ~ Apple iPhone 5S ~ Meizu M6 Note ~ Lenovo S5 Pro ~ Umidigi S5 Pro ~ Google Pixel 6a - GrapheneOS
-
Pali1119
tag
Hurrá! Plusz 1 kütyü egy 8 évesnek, aki normál esetben egy strandon a szülei mellett van.
(#45) haxiboy
Gyerekpóráz már van
[ Szerkesztve ]
"Akinek a legnagyobb a farka, az a bréking."
-
szeksziboj
tag
Mit vacakolnak, csipet az agyba és '84 incomin'
-
haxiboy
veterán
Nyakörvet nekik!
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Zeki
nagyúr
Kell, hiszen hogy hívhatnák egymást?
De nagyon nagy.
Nem is a kislány mérete. -
Norbika88
senior tag
Én mint szülő +1.
Igaz én is lakás kulccsal a nyakamban a telepen nőttem fel.
Itt nem csak arról van szó, hogy az ember bízik nem bízik a gyerekben, a világban nem bízok.Pár hsz. el előbb volt szó a chipről, nem kell gps ez be gondolkodni, de ha már egy szívritmus figyelő/ analizáló is rengeteg életet menthetne egy szívinfarktust előre jelezve(már ha lehet, nem vagyok orvos).
De akár a személyi azonosságot, vércsoportot..stb kiolvasni egy balesetnél ahol nincs meg a tárca, ne adj isten halott azonosítása,de én GPS koordinátát se vetem el.Igaz itt már közbe jönnek személyi/emberi jogok...de hát az emberről eddig is megtudtak/megtudnak mindent ha nagyon akarnak...
Haladni kell a korral, a technológiával.
-
ucli
senior tag
Ezmi egy bilincs
Ha 100méternél messzebbre megy megráz vagy mi?
Komolyan chipet nem raknak a gyerekbe? -
Kasya
nagyúr
Kisse nagy lett....tulsagosan is.
Amugy ebbe is kell SIM kartya? :s -
Zeki
nagyúr
Érdekes, aki SZÜLŐ, az helyesli a dolgot. Aki nem, az meg vidáman fikázgat.
Az ötlet jó, de nem új. 1 2 3
A készülék meg batár nagy.
Simán karkötőnek kellett volna lennie.
Sajnos az általam linkelt okosított karórák is túl nagyok egy gyereknek.
Nekünk volt az, ami az egyes linken van, csak nem kékben, hanem rózsaszínben.
A minősége gagyi, így fél év múlva el is halálozott. De mondjuk lejátszott mp3-at is, meg volt hozzá fülhallgató. És 3 telefonszámot lehetett vele gyorsban hívni.Viszont ha az LG csinálta, akkor talán az nem fél év múlva széthulló lesz.
-
gabancs
addikt
"de látom értelmét a dolognak, főleg más helyeken (Amerika, Japán)."
Talán ha mondanál példát rá, mert nekem egy sem jut eszembe ami nem a saját gyermekem utáni kémkedésről szól. Ráadásul, ebben a korban soha nem voltak 10 m-nél távolabb tőlünk. Tehát nem igazán látom a létjogosultságát.
-
Én itthon is szívesen ráadnám a lányomra (most 5 éves), amikor valami tömegrendezvényre, vagy akár csak a piacra/strandra megyek vele. Ugyanis bármikor előfordulhat, hogy elsodródik a gyerek a szülő mellől, akár egy pillanat alatt.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
v.tom
őstag
válasz Tigerclaw #31 üzenetére
A Bluetooth nem jó ötlet, mert onnan hogy a gyerek kimegy a hatótávból, vége mindennek (ráadásul egy nagy hatótávolságú bluetooth vagy wifi sokat is fogyaszt ahhoz, hogy használható intervallumon belül maradjon az üzemidő).
A gsm előnye, hogy wifinél és bluetooth-nál kevesebbel is beéri (persze ez függ a mintavételezéstől is), illetve toleránsabb a környezeti zavarokkal szemben (nehezebb árnyékolni).
GPS nélkül az egésznek semmi értelme nem lenne, az a lényeg hogy ha a gyerek elkeveredik valahova, megtaláld. Mi értelme van, ha 30m-en kívül kuka az egész? -
Csapoati
nagyúr
Nyilvánvaló, hogy a szülőé a legnagyobb felelősség. De el kell fogadni, hogy megváltozott a világ, és ma már nem feltétlen egy felhorzsolt térd a legnagyobb veszélyforrás. Én magam még nem vagyok szülő, és nem is feltétlen vennék a gyerekemnek ilyen kütyüt, de látom értelmét a dolognak, főleg más helyeken (Amerika, Japán).
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Semmi köze a bizalomhoz. Amúgy a hsz-eidből nyilvánvaló, hogy nem vagy szülő.
Mod: de látom, ezt már közben kitárgyaltátok.
(#22) C$abi: nem az a kérdés, hogy e nélkül mennyien élték től a gyerekkorukat, hanbem az, hogy mennyi életet menthetett volna meg. Nyilván nem milliókról van szó, hanem lehet, hogy csak pár tucat gyerekről évente, de már akkor is megérte volna.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Tigerclaw
nagyúr
Egyrészt jóval kisebbnek valami egyszerű karkötőnek kellene lennie és funkcióban is csak annyit kellene tudnia, hogy ha túlságosan eltávolodik a készülék a szülő telefonjától, tabletjétől, akkor jelez neki, illetve mutatja neki, hogy melyik irányba ment. Persze BT-n és Wifin is működnie kellene. A drágább verzióban meg lehetne GSP, ami X secenként elküldené szint BT-n vagy Wifin a helyzetét. Legyen egyszerű, a gyereket nem zavaró, de lehetőleg nem könnyen levehető és lehetőleg jellegtelen tucatkarkötőnek tűnő valami. Ja és lehetőleg legyen class 1-es BT 100m-es hatótávval.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Csapoati
nagyúr
válasz skylinelaca #26 üzenetére
Bezzeg régen, amikor csak csuhébaba meg botok voltak, az volt az igazi! Vegyük észre, hogy halad a világ, régen ennyi aberrált pedofil sem létezett, illetve a gyerekek is teljesen más környezetben nőttek fel.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
gabancs
addikt
+1
Ma már 5-7 éves gyerekekbe belenevelik, hogy rettegjenek, mert van már ilyen izé. Amíg nem volt, nyugodtak lehettek. Nem veszitek észre, hogy pont a szülők teszik ilyenekké a mai gyerekeket.
Ha egy 5-7 éves gyerek már nem hallgat a szüleire, ott már ez sem segít.
Én is 2 gyereket neveltem fel, ma már felnőttek, de sose jutott volna eszembe, hogy így terrorizáljam őket. Meg kell tanítani a gyereket mindenre, ne egy elektronikus izével váltsuk ki a szülői kötelességet.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
mert odafigyeltek rád a szüleid. örülj neki.
de van olyan szülő aki annyira bamba, hogy magára sem képes vigyázni, nemhogy a gyerekére.
játszótéren elkaptam már jópárszor más gyerekét a levegőben mert levágódott a mászókáról, vagy elkaptam a bringával mert megindult az út felé. mert anyuci, nagyi éppen csacsogott vkivel vagy mobilozott,telefonált bármi.
ha így nézed akkor a gyereknek ez plusz biztonságot ad."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
nagy bumszli dög. hellokitty-s lenne értelmes méretben, ami nem zavaró, az ok!
de ennek szerintem úgy lenne értelme ha mondjuk a ruhára lehetne rakni, olyan helyre ahol nem zavaró és nem is esik le. díszként mondjuk. persze csak jeladóként. ha egy gyerek elvész majd biztos meghallja hogy szólongatja a telón az anyja, miközben ordít. életszerű."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Dinsdale
tag
Lehet bele villanypásztor funkciót is építeni. Ha elhagyja a neki kijelölt területet, nagyfeszültséggel csipkedi a gyereket, addig amíg vissza nem tér.
-
C$abi
aktív tag
Szerintem egyik gyerek se venné fel ezt a nagy batár izét a kezére, mert nevetségesnek találná, max. a bevállalósak vennék fel, akik lexarják a barátaik fikázását. Szerintem az újgazdagok gyerekeinek a fejében lévő chip az, ami használható és nem zavaró. Az a kis chip meg szépen közli a GPS meg a cellainfókat apuci vagy anyuci mobiljára. De ez szerintem beteges, hogy teljesen a gyerek felett uralkodni, tudni, hogy mikor hol van és kivel mit csinál.
(#14 Bandi8bácsi:
Én se tudom, hogy hogyan tudtam élni nélküle, de ha lett is volna nekem, az első kukába dobtam volna ki...
[ Szerkesztve ]
-
tom956ster
aktív tag
válasz kolosanyi #17 üzenetére
Ne gondolod, hogy ez nem fog eljönni. Előbb, vagy utóbb bekövetkezik.
Egyébként mint szülő, adok egy méretes +1-et az egésznek. Kifejezetten hasznosnak értékelem!
3D civil engineer / Dell Precision M7720 /desktop workstation: Gigabyte GA-Z170XP SLI | i5 6600k | 2x16 GB Jigsaw|2 x ASUS GTX 1060 6GB | Server: HP Gen 8 Microserver
-
Dr. X
aktív tag
Ti miről beszéltek? Milyen a szülő hibás meg, ha buliban van a gyerek? A képen 6-7 éves gyerekek vannak és nekik is találták ki. Ha eltévedt vagy valami baja van, csak meg kell nyomni egy gombot. Amerikában ahol iskolabusz viszi a gyerekeket teljesen hasznos dolog. Rossz helyen száll le vagy lekési és nem tudja mit csináljon.
-
kolosanyi
veterán
Oké, akkor ezt továbbgondolva csináljanak bőr alá ültethető chipet, esetleg életfunkció figyelő szenzorokat. Gondolom nem kell mondanom, hogy ez mennyire lenne hasznos és hány életet meg lehetne így menteni.
-
jgrg
tag
válasz #20749568 #15 üzenetére
Csak egy kérdés a hozzászólok közül kinek van gyereke? És ki szokott vele ismeretlen helyre utazni? Mert pl egy kempingben, ahol hagyod hogy a gyerek szabadon mozogjon, biciklizen a többi gyerekkel ez elég hasznos. Vagy ha 8 évesen lemegy a játszótérre, boltba, stb.. Nem csak iskola van a világon
Don't fight a battle if you don't gain anything by winning. - George S. Patton
-
Bandi8bácsi
tag
Nem is tudom, hogy éltem túl a gyerekkorom enélkül a cucc nélkül
-
Sinesol
veterán
És ha eltéved, baleset éri, vagy barmi előre nem látható dolog történik ? Ez nem arrol szól hogy bizik e a gyerekben...
(#6) C$abi :Telefont barhol elhagyhatja, otthagyja valahol, lemeríti 2 ora alatt az Angry Birdssel stb, ilyen szempontbol total haszontalan.
[ Szerkesztve ]
-
Out
addikt
Én csak a kamerát hiányolom az eszközről. Bár lehet egy-két rossz időpontban megeresztett hívás után a szülő inkább eldobná a fenébe azt a karperecet.
Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
nagyúr
Akinek van gyereke szerintem egyetért abban, hogy ez egy fanatikus ötlet, hiánypótló és úgy tűnik elég jól átgondolt, bár okosóra méretben hasznosabb lett volna. Kíváncsi vagyok az árára, remélem nem újgazdagok játékszere lesz.
Aweriot: miért gondolod, hogy ellenőrzésre kell? Sokan vesznek már ma is kisiskolás gyerekeknek mobilt, megnyugtató, ha bárhol elérheted azt, akit féltesz, ha baja történik, pl cukorbeteg gyerek elájul valahol egyedül, megtalálod. Ráadásul nem fog vele játszani az órán és nem csinál magas számlát, mert csak egy számot lehet róla hívni és slussz.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Én mint szülő, ezt egy okos, értelmes és hasznos fejlesztésnek tartom.
[ Szerkesztve ]
Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
C$abi
aktív tag
Ez beteges de biztos lesznek olyan szülők, akik meg is veszik, mert a gyerek Mozart hangverseny helyett Imagine Dragons koncertre ment...
-
nobiand
aktív tag
A kislányon kifejezetten jól néz ki
Batár egy cucc....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest