Új hozzászólás Aktív témák
-
bloomberg
tag
válasz
joysefke #113 üzenetére
Családi pótlék igényléshez kell a születési anyakönyvi kivonat, meg a lakcímkártya.
Önkormányzatnál minden esetben igazolnod kell, hogy te vagy a gyermek gondviselője.
A kórház megadja a születési hely szerint illetékes anyakönyvvezetőnek az adatokat (gyermek neve, szülők neve, lakcímük), így kicsit nehezebb családi pótlékot igényelni.
Nem akarom felmenteni, mert ne lopjon gyereket. Inkább menjen pszichológushoz.
-
azbest
félisten
válasz
joysefke #106 üzenetére
A hírben írt beöltözős, terepfelmérős és ápolónak beöltözős dolognál a karperec sem védett volna sokat. Ellenben felveti a kórház felelősségét, hogy bárki bemehet oda és kivihet egy gyereket.
Igen, átfutottam én is az írásokat. A sajtószabadságban azt szabad megírni amit szabad. Nem konkrét esetben vagy hírtípus kapcsán írom, hanem úgy általánosságban. Teljesen más jellegű események kapcsán magam is láttam, hogy van amiről nem fognak hírt sem leközölni. A legújabb törvények szerint pedig ne is várd, hogy a ph bármilyen formában fennhagyjon akár tabu linket, ugyanis nemrég voltak hírek arról, hogy hiába a moderáció, elvileg már a kényes, de azonnal törölt komment tartalom miatt is büntethetik a híroldalakat [link].
-
azbest
félisten
válasz
joysefke #102 üzenetére
Itt az eu-konform indexes hír róla:
http://index.hu/belfold/2014/07/10/otgyerekes_anya_rabolta_el_a_csecsemot/Mondjuk csecsemőnél kérdéses az alkalmazhatósága. Főleg, hogy eleve nem szabad felügyelet nélkül hagyni őket. Szóval a karkötő szerintem talán a kisgyerekeknél lehet hasznos. A babáknál és a tiniknél már kétes a dolog.
(#101) dezs520: megértem az álláspontodat és pont az a "szörnyű", hogy nem is lehet ezért semmi rosszat szólni, teljesen normális gondolatok. Valahogy úgy tudnám megfogalmazni a vegyes érzéseimet a karkötő kapcsán, hogy egy-egy konkrét gyerek kapcsán teljesen ésszerűnek hangzik.
Norbika88 írta a #42-ben, hogy "Itt nem csak arról van szó, hogy az ember bízik nem bízik a gyerekben, a világban nem bízok."
Pont ugyanilyen gondolat jár a fejemben, csak a megfigyelők szándékaival kapcsolatban gondolom ezt. Ha általánossá válik a nyomkövetés (már ma is eléggé az a mobilokkal), akkor előbb-utóbb valaki visszaél vele és akkor már nincs visszaút. Ahogy a kés és a nukleáris energia is nagyon hasznos, de egyben veszélyes is, úgy a nyomkövetés is. Mindegyikkel kapcsolatban történtek már szörnyű dolgok és még fognak is történni. Szóval csak erre gondoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest