Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mr.nagy

tag

válasz CPT.Pirk #157 üzenetére

Mi a jó abban ha olyan lenne a vezérlőpultja mint a repülőé? Kutya sok gomb, beállítás. Aztán a user el állítgat mindent és csodálkozik, hogy nem működnek a dolgok!
    Még a Windows-nál sem érsz el minden lehetőséget egyszerűen a vezérlőpultról. Ráadásul ott sem teheted át az ablakod gombjait. Itt legalább ha valaki nagyon akarja meg teheti a nélkül, hogy terminál-ban vagy szöveges fájlokban kellene turkálni.
    Az egyszerű felhasználónak aki csak használni szeretné a rendszert itt is minden lényeges beállítás elérhető egy helyen. Aki pedig haladó vagy többet szeretne mint ami alapból adott annak nem jelent gondot egy ilyet megcsinálni.

Mi a jó abban ha telepakoljuk a felhasználók egy jó részének felesleges programokkal a rendszert? Meghízott telepítő, jó sok hely, lassabb telepítés és lassabb rendszer a háttérben futó felesleges dolgok miatt. Én pont ezért pártoltam el az Ubuntutól vagy akár a Mint-től. Ne akarják nekem megmondani milyen programokat használjak! Ha kell valami nem sokba kerül telepíteni! Na ezek miatt használom már a béta 1 megjelenése óta ezt a rendszert. Na meg azért mert pl. a gombok elhelyezkedésén kívül én sem konfiguráltam szét a rendszert, mert így jó ahogy van.

Egyébként a Linuxot a nagypapának filozófia lehet, hogy pont sikeres lesz, mert a legtöbb Linux disztribúció pont ennek az ellentétéről híres és ezért is bírálják őket nagyon sokan!

Új hozzászólás Aktív témák