Új hozzászólás Aktív témák
-
tibz03
őstag
válasz
frisco #15988 üzenetére
Nem tudom, miért b*ssza ennyire egyesek szemét, ha az általa favorizált programról másnak negatív véleménye van.
"Olyanra szabod amilyenre akarod, amit írtál róla az csak azt bizonyítja, hogy nem nézted meg alaposabban csak ítéletet mondtál." - Nem igaz, régebbi verziókban szinte semmit sem lehetett kezdeni a kinézetével (ami a színeket illeti). Most letöltöttem kíváncsiságból, most már valóban szinte mindennek meg lehet változtatni a színét, de könyörgöm, ha én egy ICS felületet akarok, akkor álljak le órákig pöcsölni vele, mire mindennek beállítom a színét "ICS-esre"? Az exDialer-nél letöltök egy témát, beállítom, és kész.
"csoportok, SMS, hívásszűrő-blokkoló" - Ezek biztos jó dolgok annak, akit érdekelnek, mert pl. engem nem, tehát ez számomra semmi pluszt nem jelent.
-
tibz03
őstag
válasz
MaCS_70 #15985 üzenetére
Kb. 1 éve próbáltam a DWDialer-t, akkor egy csúnya, teljesen fekete (fehér szöveggel), átláthatatlan paca volt az egész, témázni nem lehetett, talán a színvilágán lehetett valamit variálni, de ez a helyzeten nem javított. Azóta talán jobb lett, nem tudom, minden esetre nálam az exDialer az etalon, mert ICS témával úgy néz ki, hogy akár stock ICS tárcsázó is lehetne, beleillik az ICS színvilágába, jól átlátható.
-
tibz03
őstag
Nem akarok vitát indítani ebből, csak annyit mondok, hogy nálam (és sokan mások is írták ugyanezt) a stock 4.0.4 egyrészt újraindulgatott (ami szerintem nagyon gáz bug, mert ha órákig a zsebemben van a teló, és nem veszem észre, hogy mit történt, akkor nem érnek el), másrészt iszonyatosan zabálta az akksit. Most főzött ROM-ot használok már pár hete, ami azon túl, hogy ezekkel a hibákkal nem rendelkezik, még plusz funkciókat is nyújt. Nem cserélgetem a ROM-ot, nem cserélgetem a kernelt, nem rinyálok, hogy ez szar meg az szar, csak használom, és sokkal jobb, mint a stock 4.0.4.
-
tibz03
őstag
Nem hiszem, ezt már megbeszéltem valakivel (talán pont veled). Egyrészt kevés appot használok, és azok is inkább a megbízható fajtából valók, másrészt - bár ebben nem vagyok biztos -, mivel az Androidon belül az alkalmazások virtuális gépben futnak, így nem lenne szabad újraindításhoz vezetniük.
Na meg azt se felejtsük, hogy eddig szinte mindenkinél jelentkezett az újraindulásos probléma. Ki tudja, talán nálad is, ha nem használsz PIN kódot, akkor észre se veszed, ha a zsebedben újra indul a teló. -
tibz03
őstag
Csak megerősíteni tudom, amit írtál: már kb. 4-5 napja van fent a Pixel Rom 1.72 és a hozzátartozó modpack, és teljesen elégedett vagyok vele: nem indul újra, gyors, az üzemidő is jó, az értesítési sávban kapcsolókat lehet elhelyezni (akárcsak a MIUI-nál) stb... Nekem nagyon bejött.
(#15838) RexpecT: Nálam is olyan 1-1,5 hét használat után indult újra először a teló stock 4.0.4-gyel. Sajnos ilyen bugos ez a ROM is. Viszont nagyon tudom ajánlani az imént említett ROM-ot.
-
tibz03
őstag
válasz
leojohnson #15811 üzenetére
Szia!
Én nem rég karórát akartam rendelni az USA-ból, de lebeszéltek róla. Egyrészt vámot kell fizetni, másrészt állítólag a vámosok előszeretettel vizsgálják meg az USA-ból érkező csomagokat nem csak kívülről, de akár belülről is, és állítólag nem ritka, hogy "elfelejtenek" visszarakni mindent a csomagba, mielőtt továbbadják a postának (vagy nem tudom, kinek).
Ha még a vámfizetés után is spórolnál mondjuk 10-20 ezret (amit kétlek), akkor is ott az USA-szabvány töltő, az érvényteleníthetetlen garancia, és eleve a rizikó, hogy azt kapod-e, amit rendeltél. Mindezek fényében szerintem a konklúzió magától értetődik. -
tibz03
őstag
A root garanciavesztéssel jár, bár a gyári állapot bármikor visszaállítható.
Bár nem tudom, hogy a DroidWall konkrétan mit csinál, de az Android 4.0-ban gyárilag van olyan opció, ahol alkalmazásonként letiltható az adatforgalom. Tehát ha felteszel egy gyári 4.0.4-es Androidot, akkor a garancia is megmarad, és az adatforgalmat is le tudod tiltani egyes alkalmazásoknál.
-
tibz03
őstag
válasz
hallerlaller #15659 üzenetére
Egy szóval nem említettem, hogy az a kapcsoló segít bármit is, sőt, pont az ellenkezőjét mondom, szóval nem értem, miről is kellene meggyőznöm téged.
-
tibz03
őstag
válasz
hallerlaller #15641 üzenetére
Honnan tudod, hogy a "Fejlesztői lehetőségek" -> "GPU-megjelenítés" ezt kapcsolja? Nem lehet, hogy az ICS launcher alapból használja a GPU-t, ez az opció meg teljesen mást kapcsol? Amúgy korábban leírtam, nálam se és másnak se hozott javulást ez a kapcsoló (épp ezért gondolom, hogy nem a launcher GPU-használatát kapcsolja ki-be).
(#15656) MMA87 & (#15649) keyol: A Pixel Rom-ot próbáljátok ki, ha normálisan működő ICS-t akartok, nálam egy korábbi verzió hibátlanul ment hetekig, a jelenlegi pedig második napja megy gond nélkül, és eddig úgy fest, hogy az üzemidő is a régi.
-
tibz03
őstag
válasz
hallerlaller #15638 üzenetére
"Az a gpu gyorsítás csak ilyen placebo szvsz." - Az ICS megjelenésekor ezt is hangoztatták, mint újítást, úgyhogy valami csak igaz belőle.
-
tibz03
őstag
"developer menu-ben bekapcsolva a gpu gyorsítást sem lett jobb nálam" - Nálam se tűnt fel semmi változás, de szerintem az az opció nem a launcher GPU-s gyorsítását kapcsolja ki-be... vagy igen?
Nálam élő háttér szempontjából változó a helyzet, pl. az ICS-ben alapból megtalálható "Mikrobák" nevezetű csúnyán megfekteti a launchert, de a Phase Beam elég szépen megy.
-
-
tibz03
őstag
válasz
Dzsuri89 #15610 üzenetére
Néha apró akadások előfordulnak, ezt aláírom, de ilyet, amit leírtál, még sose tapasztaltam. Nálam egyértelműen az ICS launcher (és a rá épülő egyéb launcherek, pl. Apex) a legsimább működésű. Egyre inkább biztos vagyok abban, hogy egyes emberek telójával valami hardveres probléma van.
Egyébként az ICS launcher használja a GPU-t is a megjelenítéshez, tehát már csak emiatt is fura, hogy egyesek váltig állítják, hogy náluk az ICS launcher rosszabb, mint a GB launcher (ami számomra vitán felül a legótvarabb, legpuritánabb, legakadozóbb launcher az összes közül). -
tibz03
őstag
válasz
Dzsuri89 #15597 üzenetére
Csak kíváncsiságból: mi a gondod a gyári ICS launcherrel és az Apex-szel?
Egyébként én most feltettem ezt, mert nálam is másodszorra indult újra a stock 4.0.4, és eddig minden oké vele, van benne ilyen is, ami nekem kimondottan bejön. Korábban hetekig használtam ennek a ROM-nak az 1.60-as verzióját, ami a 4G-s Nexus-ra kiszivárgott 4.0.4-re épült, és teljesen elégedett voltam vele, soha nem indult újra és semmi egyéb gond nem volt vele. Most ez az újabb 1.72-es verzió már az újabb 4.0.4-re épül, úgyhogy nem tudom, hogy megörökölte-e annak a hibáit, de remélem, nem. Majd idővel kiderül.
A lényeg az, hogy szerintem nem kell temetni az ICS-t, főleg hogy tudom, hogy már volt bugmentes változat belőle (az imént említett Pixel Rom 1.60, de ehhez már nem találtam letöltő linket).
-
tibz03
őstag
válasz
FőDudu #15585 üzenetére
Szerintem ezek a rendszer által megadott fogyasztási értékek enyhén szólva is pontatlanok.
Egyébként nálam már másodjára indult újra a stock 4.0.4, úgyhogy még ma megy fel a Pixel Rom, amiről egyébként csak jókat tudok mondani, amikor még nem volt hivatalos 4.0.4-ünk, az akkori Pixel Rom verzió (1.60) a 4G-s Nexus S-re kiszivárgott 4.0.4-re épült, és több hétig használtam, és érdekes ugyan, de jobb volt, mint a hivatalos 4.0.4, mivel nem voltak random újraindulgatások, plusz az akksi se merült ennyire emlékeim szerint. Ráadásul ebben a ROM-ban el lehet helyezni az értesítési sávban kapcsolókat, ami nem egy rossz dolog (nekem valahogy a külső alkalmazásos megoldások nem jöttek be, nem az igaziak).
-
tibz03
őstag
-
tibz03
őstag
Akkor viszont normálisan kéne megfogalmaznia a kérdést, mert ebből:
"Ha a letöltéskezelőt 2G/3G esetén kikapcsolom..."
nekem az jön le, hogy a letöltéskezelő ki van kapcsolva, de a 3G nem feltétlenül.
Egyébként meg mibe kerül egy próba erejéig visszakapcsolni a 3G-t...?
MB-onként 32 Ft-ba, hatalmas érvágás letölteni egy 100 KB-os appot a Play-ből, hogy kipróbálja, valószínűleg még pénzbe se kerül, mert pont úgy áll az adatforgalma, hogy 100 KB még belefér, de ha nem, akkor is kőkemény 32 Ft-jába került kideríteni a választ. Nem értem, miért jó az ilyen túlkomplikálás. Leírja, hogy csinált magának sok 1000 Ft-os költséget, de 32 Ft "kidobása" helyett beír 2 hsz.-t, amire valószínűleg senki se tud válaszolni.
-
tibz03
őstag
válasz
Gabócza #15553 üzenetére
"Ha a letöltéskezelőt 2G/3G esetén kikapcsolom, akkor minden letöltést tilt, tehát marketből se tudok letölteni?"
Megoldás: megnyitod a Market-et (pontosabban Play áruház), megpróbálsz letölteni, és vagy sikerül, vagy nem. 30 másodperc. Kérdésed megválaszolva.
Igen, nekem van igazam.
-
tibz03
őstag
válasz
Gabócza #15547 üzenetére
"Ha a letöltéskezelőt 2G/3G esetén kikapcsolom, akkor minden letöltést tilt, tehát marketből se tudok letölteni?"
Ezt most komolyan egyszerűbb volt megkérdezni, mint 30 mp alatt kipróbálni?
Amúgy sem sokan használnak GB-s MIUI-t, így kicsi az esélye, hogy értékelhető választ kapsz.
-
-
tibz03
őstag
válasz
eftepe #15464 üzenetére
Eddig nem valami jó... épp csak hogy feltettem, de tárcsázás közben újra is indult a teló.
A fenébe már, hogy nincs egy bugmentes rendszer. Ez a 4.0.4 teljesen jó volna, de az üzemidő-csökkenés, és hogy random újraindul néha a teló, elég nagy problémák. Talán ki kéne próbálni valami másik kernelt is...
(#15465) molnarpeter: Igen, ezért is nevezhető a CFS stabilabbnak, míg a BFS teljesítmény-orientáltnak. Én anno több napig használtam ezt is-azt is, nem vettem észre különbséget.
-
tibz03
őstag
válasz
eftepe #15460 üzenetére
- Recovery-ből, igen.
- Nem kell factory reset, viszont kell dalvik cache wipe! Ha ezt kihagyod, nem fog bootolni a teló. (A biztonság kedvéért előtte érdemes csinálni egy teljes mentést a rendszeredről a Backup opció alatt.)
- CFS vagy BFS... szerintem aki különbséget vesz észre, azt nagyon sasszemű. A CFS alapvetően a stabilitást helyezi előtérbe, a BFS pedig a teljesítményt. -
tibz03
őstag
Korábban olvastam, hogy valakinek újraindult a teló 4.0.4-gyel a zsebében több alkalommal is. Ma én is tapasztaltam ezt rootolt 4.0.4-gyel, elővettem a zsebemből, és a PIN-t kérte a teló. Más is járt már így? Ez azért elég gáz... főzött ROM-okkal tapasztaltam már ilyet korábban, de egy gyárival nem lenne szabad ilyet csinálnia. Remélem, nem lesz rendszeres (1,5 hét alatt ez volt az első alkalom).
-
tibz03
őstag
válasz
Blokkolnam0 #15404 üzenetére
Nálam is rendben van ez a része, viszont én keveslem a minimális fényerőt, tehát ha már egy kicsit is sötét van, leveszi a fényerőt minimumra, de ez emlékeim szerint GB-nél is így volt. Ha találsz erre megoldást, megoszthatnád velem.
-
tibz03
őstag
válasz
Dzsuri89 #15388 üzenetére
Nem tudom, van-e értelme az akksikalibrációnak. Valami google-ös fejlesztő emberke azt mondta, hogy semmi értelme nincs. Én anno a Blade-emet kalibráltam mindig ROM telepítés után, de hogy őszinte legyek, semmit se javult a helyzet, és gyanítom, hogy aki azt álltja, hogy jelentősen javult ettől a telója üzemideje, az inkább csak beképzeli ezt.
Én pl. 2 akksit használok (pontosabban van egy pótakksim is), így hogy kalibráljak?! Sehogy. A teló tudja, mennyi kraft van az akksiban, és azt használja, hiába bűvészkedünk vele. -
tibz03
őstag
válasz
forintuser #15289 üzenetére
CWM-hez mióta kell root?
-
tibz03
őstag
De számolja kb. a 150. karaktertől (utána folyamatosan). Addig meg mindegy, nem?
(#15257) MMA87:
"Értem, csak korábban még azt javasoltad tegyek 2 nexus-t egymás mellé, hogy lássam, mennyire jobb az ICS" - Nem tudom, ennek hol beszéltem ellen, de itt tényleg hagyjuk, ha akarod, privátban kifejtheted, de én azt se bánom, ha befejezzük.
-
tibz03
őstag
Ha egyszer mindenkinél működik a Naptár szinkron, csak nálad nem, akkor azt minek nevezed?! Ha egyszer mindenkinél számol az SMS karaktereket, csak nálad nem, akkor az mi?! Ezek tények, nem személyes vélemények.
SZERK: A sebesség szubjektív, én - és még sokan mások - nem tartom lassabbnak... sőt. De ha te igen, hát legyen. De ez csak egy szubjektív dolog, olyan, mintha azon vitatkoznánk, hogy a zöld vagy a kék szín a szebb. Szóval ezt az "érvet" nincs is értelme hangoztatni, hogy egyik lassabb/gyorsabb, mint a másik.
-
tibz03
őstag
Te kérted, hogy írjam le, miben jobb az ICS, most meg nem tetszik, hogy sokat írtam. Érdekes vagy.
Nem tartalmatlan dolgokat írtam, hanem tényeket. Ha neked az nem előrelépés, hogy pl. animálták a képernyő-elfordítást, akkor mi?! Ez nem egy plusz dolog?! Rossz az, ha nincs észérv, és hülyeségbe kötsz bele.
"ICS-ben a felsorolt 5-6 hiba közül egy sincs meg GB-ben" - Az a baj, hogy az általad felsorolt inkább 4-5 hibából kb. 4 nem is létezik, tehát - bár utálom ezt a kifejezést, mégis most csak arra tudok gondolni, hogy - user errorral állunk szemben.
Én tudok értelmezni. Az általam leírt dolgok még csak szubjektívnek se tekinthetők, hanem tények. Kár, hogy ezt nem tudod felfogni. Ha te a régebbi és kb. minden szempontból "rosszabb" rendszerhez ragaszkodsz, hát tedd, de ne beszélj már a tények ellen, ember.
-
tibz03
őstag
válasz
Blokkolnam0 #15210 üzenetére
Dehogyis!
SZERK.: Ha a Beállítások -> A telefonról -> Rendszerfrissítések menübe belépsz, ott tudod ellenőrizni, hogy van-e frissítés, szerintem ha ott rányomsz az "Ellenőrzés most"-ra, akkor megjelenik. Vagy nem?
-
tibz03
őstag
válasz
Dzsuri89 #15188 üzenetére
Be lehet tenni az időjárás helyett (tehát nem mellé): Beállítások -> Widget beállítások -> Óra funkció. Szerintem nem is szép és sok helyet is elfoglal fölöslegesen. Nálam van egy külön Battery widget, és ha kíváncsi vagyok a pontos értékre, akkor azt nézem meg. Amúgy meg az értesítési sávban lévő kis akksi ikonból is le lehet szűrni szerintem, hogy töltőre kell-e tenni a telót vagy sem.
-
tibz03
őstag
válasz
Dzsuri89 #15151 üzenetére
Nincs mit. Írtam, hogy nagy ritkán előfordul apró akadás, de szerintem fényévekkel jobb, mint eddig bármi más. És amúgy csak a bemutató kedvéért állítottam be 7 oldalt tele widgetekkel, alapból kevesebb oldallal használom, úgy talán még jobb is egy picit.
Köszi.
(#15158) DemonDani: Nem tudom, hogy GB alá mi van. Talán a GO Launcher-t érdemes megnézni ICS témával. Ahogy csabibmx írta a #15165-nél, az Apex a legjobb szerintem, de tudtommal ez csak ICS alatt megy.
(#15165) csabibmx: Ahhoz már nem volt kedvem.
-
tibz03
őstag
válasz
bandigyerek #14979 üzenetére
Android 3.0-tól felfelé. Igaz, rosszul fogalmaztam: vannak olyan widgetek (kapcsolók), amik betehetők oda (pl. Elixir 2, Extended Controls).
(#14980) kolosanyi:
Külön appal, de ezt eddig is lehetett.
- 2.3 alatt? Kétlem.
-
tibz03
őstag
"ezek szerint már 2 vak van ebben a topikban + gyanítom vannak még felhasználók akiknek jobban akad ICS mint GB" - Ez nem felhasználó kérdése. Tegyél össze két Nexus S-t, egyiket GB-vel, másikat ICS-sel, és nézd meg a saját szemeddel, hogy az ICS launcher még akkor is simán működik, ha tele vannak pakolva a főképernyők, míg a GB launcheren már ikonok nélkül is észrevehető lag. Nem véletlen, hogy GB install után első dolgom volt feltenni a LauncherPro-t.
Szívesen csinálnék róla videót, de nincs olyan minőségű kamerám, így csak ennyit tudok mondani, hogy néz meg a saját szemeddel.
"Felsoroltál olyan dolgokat, amelyek igazából munkavégzés során hót mind1, megvoltam animált képernyőforgatás, az hogy a tárcsázónál milyen az átmenet" - Az volt a kérdés, hogy miben jobb az ICS. Most hogy te épp leszarod az átmenetet vagy sem, ez pont nem érdekes. Az ICS ezekben jobb, és kész.
Megint jössz a calendar hibával, holott elmondtam, hogy ez nem létezik, de sebaj, nem tudtad megérteni. Hogy az SMS-sel is mi bajod van, nem tudom, elmondták, és én is megerősítem, hogy írja a karakterszámot, amint kb. a 150. karakterhez érsz, és utána folyamatosan. Mit nem értesz ezen?
"Mindent egybevéve lassabb." - Nem tudom, miről beszélsz, de egyre inkább úgy érzem, hogy te még csak ki se próbáltad a 4.0.4-et... Így viszont nem értem, hogy miről beszélünk, mert ez azt jelenti, hogy úgy kardoskodsz az álláspontos mellett, hogy arról gőzöd sincs, hogy mi ellen beszélsz.
"van aki beéri kevesebbel is" - Igen, ez vagy te. Még mindig nem írtad le, hogy miben jobb a GB. Ja, de: jobban jeleníti meg a névjegyzék-képeket (állítólag). Húha. Igazából ez minden - már ha egyáltalán ez igaz. 4.0.3-nál tudom, hogy volt ilyen hiba, főzött ROM-okban már ott kijavították. A többi érved vagy egyszerűen nem igaz (calendar, SMS), vagy szubjektívnak lehet nevezni (gyorsaság).
Üdv!
-
tibz03
őstag
Nem akarok leállni ezen vitatkozni, mert egyrészt tök fölöslegesnek érzem, úgyis mindenki azt használ, amit akar, másrészt meg úgy gondolom (gondoltam), hogy ezen nincs mit magyarázni, mert egyértelműen jobb az ICS. De ha már ilyen szépen megkértél, hogy fejtsem ki a véleményemet, akkor tessék.
"Igazából érdekelnének az észérvek, nem csak annyi h jobb és kész." - Ja, te aztán marha sok észérvet hoztál fel: nem szinkronizál (nálad!) a naptár = szar ICS.
- A Google Calendar-t sose használtam, most kíváncsiságból kipróbáltam, létrehoztam a számítógépen egy eseményt, bekapcsoltam a telómat, rögtön megnyitottam a naptárat, és már ott is volt.
- A launcherről mégis mit mondjak? Most csúnyán fogom kifejezni magam, de máshogy nem tudom mondani: szerintem csak a vak nem látja, hogy mennyivel jobb lett. Gördülékeny, nem akadozik (nagy ritkán el lehet kapni egy-egy akadást, de ennyi). Mappák létrehozása egyszerű. Alapból átméretezhetőek a widgetek. Dockbar-ban cserélhetőek az ikonok. Ha pedig letöltjük az ingyenes Apex launcher-t, akkor a többi szokásos funkciót is megkapjuk (változtatható számú főképernyők, állítható az ikonrácsok száma, főképernyők közti váltás animációk stb). Ha jól megpakolom widgetekkel, akkor se kezd el akadozni, ellenben a LauncherPro-val vagy az ADW-vel - a gyári 2.X launcherekről nem is beszélve, azok már widget nélkül is elvéreznek az "akadásmentesség-teszten".
- A képernyő-elfordítás animálva lett (ami apróság ugyan, mégis untam a korábbi verziók animálatlanságát), és a 4.0.4-ben javítottak is a teljesítményén, gyorsan történik az elfordulás.
- A tárcsázó lapozható, könnyen válthatunk a tárcsázó és a névjegyzék között (legjobb megoldásnak a T9-es tárcsázót tartom, de ez még így is előrelépés a korábbi Android-verziókhoz képest).
- Értesítési sávba beépülő widgetek (pl. kapcsolókat tehetsz oda), az értesítések egyenként törölhetők oldalra húzással.
- A kamera app - bár még mindig elég puritán, de azért - előrelépés a korábbi Android-verziókhoz képest.
- A gyári böngésző - bár magam nem használom, mégis az ICS része, és most ugye arról van szó - kétségkívül jobb lett, mint a korábbi verziókban.Szerintem ennek töredéke is elég érv az ICS mellett. Igazából törtem rajta a fejem, de negatívum eszembe sem jut. Nem tudom, szerinted miben fejlődtek vissza, ugyanis bár észérveket vársz el, te mindez idáig nem szolgáltál velük. Már azt se értem, hogy a launcher szerinted miért rosszabb, mikor fél perc használat után az jut az ember eszébe, hogy "ez igen, ennek ilyennek kellett volna lennie eddig is" (nem csak saját vélemény). Azt még meg is értem, ha külsőre nem tetszik, vagy egynémely funkciójával nem vagy kibékülve, ezek szubjektív dolgok, de tényekkel vitatkozni elég nagy butaság. Bármikor egymás mellé raknék egy frissen telepített 2.3.6-ot gyári launcherrel és egy 4.0.4-et szintén gyári launcherrel, egyszerűen kiveri az ember szemét a különbség az ICS javára.
-
tibz03
őstag
Nem kötekedésből, de:
"Én még mindig nem értem miért jó nekünk az ICS" - Kb. 100-szor jobb, mint az előző Android-verziók, majdnem minden tekintetben.
"legalább lassú a launcher" - Én nem tudom, te mit néztél, de ez az eddigi első és egyetlen Android-verzió, amiben gyárilag is jó launcher van, ami már tényleg nevezhető akadás-mentesnek a képernyők közti váltás.
-
tibz03
őstag
válasz
orrlyuk #14918 üzenetére
Nekem valamiért nem települ. 500-as hiba.
A Play keresője ki sem dobja, a te linkedről nyomtam a telepítésre, el is kezdi letölteni a teló, és pár mp múlva jön a hibaüzenet.
MÁS: Valaki tudna mondani az értesítési sávba beépülő kapcsolót? Az Elixir 2-t ismerem, próbáltam, jó is, de a bal felső sarokban ott van az ikonja, amit kikapcsolni nem lehet, csak áttetszővé tenni (tehát alapból ugyan nem látszik, de ha van pl. egy nem fogadott hívásom, akkor az azt jelző ikon nem a bal felső sarokba kerül, hanem kicsit beljebb... talán fura, de ez engem zavar). Tehát olyan kellene, aminek nem ül ott az ikonja állandó jelleggel az értesítési sávban.
-
tibz03
őstag
Most látom csak, hogy van hivatalos 4.0.4-es ROM-unk, de ha jól értem, OTA-n még nem frissül. Akkor az XDA-sok honnan szerezték be?
Milyen amúgy, aki használja, mi a véleménye? Én most egy portolt 4.0.4-et használtok már pár hete, gyakorlatilag bugmentes, de ha jó ez a hivatalos változat, akkor valószínűleg váltok.
Ja, és ezt hogy lehet feltenni fastboot-tal? Valaki leírná a parancsokat?
-
tibz03
őstag
válasz
hallerlaller #13131 üzenetére
Köszi, feltettem, eddig jónak tűnik. Bár őszintén szólva sok különbséget nem veszek észre a különböző kernelek között. A stock kernelt is csak azért cseréltem le, mert az nem jelzi a gombsor világításával, hogy elmulasztott esemény történt.
Mit kellene észrevennem a különböző kernelek használatakor? Úgy értem, hogy van pl. olyan, hogy egy kernelcserével lagmentesebb lesz a ROM? Mert nekem úgy tűnik, hogy ezzel a kernellel folyamatosabbak az animációk, de lehet, hogy csak "beképzelem".
-
tibz03
őstag
Aki Matr1x v16 kernelt használ (függetlenül attól, hogy CFS vagy BFS), nem tapasztalt még fagyást boot közben? Én rendszeresen. A recovery-ből törölnöm kellett a cache-t, hogy boot-oljon a teló. Vissza is tettem a v15.5-öt, mert azzal nincs gond. Lehet, hogy csak azt a ROM-ot nem szereti, amit használok...?
-
tibz03
őstag
válasz
kolosanyi #13114 üzenetére
Úgy beszélsz róla, mintha biztos lenne, hogy az S2 hamarabb kap ICS-t, mint a Nexus S, holott egyáltalán nem az.
Másfelől egyáltalán nem biztos, hogy a Samsung hibája, hogy még mindig nincs normális ICS-ünk. A Google (pontosabban az Open Handset Alliance) fejlesztőinek kellene a ROM-ot készítenie a Nexus S-re, nem a Samsungnak, legalábbis én így gondolom.Egyébként várható is, hogy a következő referenciamodell nem Samsung gyártmány lesz, ha már a Google a Motorola felvásárlásán ügyködik...
"...pláne azok után, hogy direkt középszerű vasat pakoltak az új Nexusba, meg átnevezték "Galaxy"-ra" - Ez meg úgy hangzott, mintha szerinted a Samsung a Google tudta nélkül, a hátuk mögött rakta volna össze a Galaxy Nexus-t, aztán mikor kész lettek, akkor meglepetésszerűen előrukkoltak vele, hogy "tessék, itt az új Google-mobil".
-
tibz03
őstag
válasz
Dzsuri89 #13094 üzenetére
A korábbi Android-verzióknál létrejött egy media mappa, és abban volt a ringtones, notifications és alarms, de ha ezeket létrehoztuk az SD gyökerében manuálisan, akkor is "működtek", azaz az oda bemásolt fájlok megjelentek a megfelelő helyeken (pl. az SD:\Ringtones mappában lévő mp3-mak megjelentek a csengőhangok listájában ugyanúgy, ahogy az SD:\media\ringtones mappa tartalma is).
Most az ICS-nél emlékszem, hogy amikor frissen feltettem a ROM-ot, akkor két mappa jött létre, és egyik se volt a "media" vagy annak valamelyik almappája. A Ringtones-t én hoztam létre, és most megnézve már van Alarms és Notifications is. Szóval egy idő után létrejönnek maguktól, vagy valami app hozta létre őket, nem tudom.
Egy szó mint száz: ha manuálisan hozzuk létre ezeket a mappákat, az is teljesen oké, én is így csinálom (van egy Ringtones mappám, amit már a harmadik androidos telómra mozgatok).
-
tibz03
őstag
válasz
Dzsuri89 #13091 üzenetére
Nincs itt semmi érdekes, nekem sincsenek ilyen mappáim. Azért van Ringtones mappám, mert én létrehoztam, és a bele másolt mp3-mak meg is jelennek a csengőhangok között. De ez így volt a korábbi androidos telóimon is (2.1, 2.2, 2.3).
(#13092) suti_88: Mit kell ezen ennyit problémázni? Hozd létre őket, kemény 30 másodperc.
-
tibz03
őstag
válasz
jackbacsi87 #13040 üzenetére
Én is tapasztaltam ilyet kb. 2 napja, kint a hidegben (konkrétan a képernyőt nem tudtam feloldani, mert nem akart a kör a lakat irányába menni). Én arra gyanakodtam, hogy párás lett a kijelző, ezért nem jól érzékeli az érintést. Aztán pár perc múlva nekem meg is javult, miután bementem a melegre.
Mondjuk az érdekes, hogy a WiFi-d magától bekapcsolódott. Minden esetre ha kint voltál a telefonnal a hidegben, akkor lehet, hogy attól hülyült meg, várj egy kicsit, míg felmelegszik.
-
tibz03
őstag
válasz
Blokkolnam0 #13036 üzenetére
Szerintem nem azt kérdezte.
-
tibz03
őstag
válasz
molnarpeter #13001 üzenetére
Ezt csak úgy kiszedted a ROM zip-jéből? Mert akkor nem valószínű, hogy működni fog.
-
tibz03
őstag
Megy is rendesen, pár apró hibája van (böngésző-bug, rossz memóriakezelés, egyeseknél "eszi" az akksit - ez utóbbit én nem tapasztaltam). Ergo aki nem sűrűn böngészik a telón, annak nem sok problémája lehet vele.
Én úgy jártam egyszer vele, hogy telepítés után már első boot-oláskor dobálta az FC-ket, pedig még semmi app-ot nem telepítettem rá. Hiába wipe-oltam mindent telepítés előtt, valami elb@szódott. Újrahúztam az egészet, és másodjára már jó lett. -
tibz03
őstag
válasz
molnarpeter #12883 üzenetére
Nem olvastam a leírásodat, de szerintem az 1. hsz.-ben linkelt segédlet nagyon jól, összeszedetten végigvezeti az embert a lépéseken (magam is az alapján csináltam). Ott a CWM telepítése is le van írva (a touch-ot is ugyanúgy kell telepíteni, mint bármelyik másikat, tehát ilyen szempontból nem értem, miért kell a touch-nak külön leírás). Szerintem fölösleges újra leírni ugyanazt. Persze ha akarod, csináld.
Én mondjuk szívesebben látnék egy írást arról, hogy az Android USB driver-t hogyan telepítse a mezei felhasználó, mert bár én nem tartom magam annak, mégis megizzadtam vele. És ez univerzálisabb is lenne, mivel nem csak egy telefontípushoz szólna.
-
tibz03
őstag
válasz
molnarpeter #12881 üzenetére
Nem akarom leszólni a munkádat, de ez egy így nem sok embernek segít: aki semmivel sincs képben, az ez alapján se tudja telepíteni a recovery-t, aki meg tudja, mi az a fastboot meg Android SDK (amikről a cikkben nem említesz semmit), az enélkül is tudja, mivel ugyanúgy kell telepíteni, mint bármely más recovery-t.
Amúgy a touch recovery jó dolog, de én nem tudtam benne visszaállítani a "hagyományos" CWM-ben készült backup-ot, így ment vissza a régi.
-
tibz03
őstag
válasz
forintuser #12857 üzenetére
A Gingerbread-nek (és a korábbiaknak) is sötét a színvilága, az a MIUI sajátossága, hogy az iOS-t koppintva fehér/világos a menü.
-
tibz03
őstag
válasz
forintuser #12853 üzenetére
A CyamogenMod nekem sose jött be - szerintem a MIUI sokkal jobb minden téren, a különböző ICS főzetek meg aztán végképp.
Persze kinek mi, ez szigorúan saját vélemény. De én úgy vagyok ezzel, hogy azért vettem Nexus S-t, hogy ICS-ezhessek.
(Más kérdés, hogy még mindig nincs hivatalos, végleges verzió.
)
-
tibz03
őstag
Nem csak ez a ROM van, emberek.
Nekem pl. egyáltalán nem jött be, míg az APEX + Matr1x kernel kombó minden tekintetben ott van.
-
tibz03
őstag
Köszi. És érdemes cserélgetni, jobb lesz attól nekem?
A 4.0.4 portolt, és nem nevezném mindennapi használatra alkalmasnak.
(#12841) MMA87: "Pad" helyzet?
Akarod mondani, "patt" helyzet.
Szmoki: Nem működő USB-vel nekiállni ROM-ot cserélgetni egy olyan telón, amiben nincs cserélhető mem.kártya... elég nagy bátorságra vall.
Sajnos szerintem szerviz marad, ahol remélhetőleg nem tépik szét a garipapírt a nyitott bootloader és a főzött ROM miatt.
-
tibz03
őstag
válasz
lord.lakli #12787 üzenetére
Nem nagyon válaszolta meg más, legalábbis nem így, úgyhogy köszönöm, hogy kifejtetted, így már világos.
-
tibz03
őstag
válasz
janika1988 #12751 üzenetére
Köszi, megvan.
És el kell indítani a Wallet-et, mielőtt fizetek? Vagy semmit sem kell csinálnom, csak érintsem oda a telót?
-
tibz03
őstag
válasz
csabibmx #12746 üzenetére
A franc se akar "menőzni", de miért ne próbálhatnám ki, mit tud a telefonom?! Másfelől ott van az ingyen 10 dollár, ami szintén nem mellékes. Eddig senki sem mondta azt, hogy csak dollárban lehet fizetni vele és úgy lehet használni, épp most érdeklődök afelől, hogy a magyar vagy/és az angol bankkártyámat hogyan tudnám beüzemelni rajta. A Mobilarenán is volt egy cikk, ahol ezt a fajta fizetést próbálták a Szigeten egy rakás SGS Plus-szal (igaz, ott a szolgáltató a Vodafone volt), tehát miért ne működne most itthon, ha már fél éve is működött (oké, lehet, hogy ott nem a Wallet-et használták, nem tudom).
Ja, és ha lejár a 10 dolcsi, akkor miből gondolod, hogy újra fel akarom tölteni az egyenlegem? Úgy írod a kis mondókádat, mintha mindenkire vonatkozna az, ami a fejedből kipattant. -
tibz03
őstag
válasz
janika1988 #12740 üzenetére
Nem kizárt, hogy azért, de akkor az USA-ban újra elkezdték "szétszórni" az egyszer már visszavont frissítést?
Na most ezt a Google Wallet-et nem igazán értem. A webes Wallet-hez hozzá lehet adni bármilyen kártyát (és tudtam is vele vásárolni a Marketen), de a telefonon lévő Wallet alkalmazáshoz nem?! Nem ugyanannak kéne lennie a kettőnek?
-
tibz03
őstag
El kell, hogy keserítselek, itt azt írják, hogy ez a "sima" 4.0.3, amit már egyszer visszavontak, és valakinek (ahogy a linkelt topicban látható) január 12-én jelezte a telefonja. Itt csak az a furcsa, hogy janika1988 telefonja miért most jelezte a frissítést.
Vicc, amit a Google ezzel az ICS-sel művel. -
tibz03
őstag
válasz
janika1988 #12731 üzenetére
Köszi, sikerült beállítani. Azonban valami még nem tiszta: a telefon a Wallet alkalmazásban hozzá lehet (kellene?) adni a Payment cards alatt kártyá(ka)t. Én a webes Wallet-ben (wallet.google.com) már hozzáadtam korábban a bankkártyámat a fiókhoz, mert a Marketről vásároltam, és ide irányított át. Szóval: a webes Wallet-ben ott van a kártyám, ami egy VISA kártya, de a telefonon a Wallet app ezt nem jelzi, ott külön hozzá kéne adni "Citi MasterCard"-ot.
Most akkor hogy is van ez, és hol van az 10 dollár ajándék?
-
tibz03
őstag
Valaki elmagyarázná, hogy a Wallet-et hogy lehet beüzemelni? Nekem rinyál, hogy az én országomban/szolgáltatómnál nem működik. Már csak azt nem értem, mi köze hozzá a szolgáltatómnak.
-
tibz03
őstag
válasz
szabeska #12699 üzenetére
Szabeska... van 4.0.4 (kiszivárgott hivatalos verzió) Nexus S 4G-re, és van portolt 4.0.4 a miénkre (i9020/i9023). Mit nem értesz ezen?
-
tibz03
őstag
válasz
palesz53 #12685 üzenetére
Ez a 4.0.4 egy port i9020/i9023-ra, tehát nem hivatalos ROM, így a CWM is megmarad vele.
(#12686) szabeska: Nem, ez pontosan, hogy a mi i9023-unkra jó. De én le is kapartam a telóról abban a percben, ahogy a Navigáció FC-zett rajta.
Amúgy ezt leszámítva úgy tűnt, ez már egy 100%-os ICS.
-
tibz03
őstag
Megnéztem én is, és valóban alig észlelhető a dolog. Ha 100%-osan nem is lett kijavítva, már így is teljesen oké a dolog.
SZERK: Viszont most látom, a navigáció (Google) nem indul el nálam. Amint rábökök a Térkép-ben a navigálásra, "A Térkép alkalmazás sajnos leállt".(#12679) palesz53: Ez csak hivatalos ROM-oknál van így.
-
tibz03
őstag
válasz
molnarpeter #12664 üzenetére
Hirtelen megörültem, hogy a hivatalos 4.0.4-et linkelted (mármint i9023-ra valót).
A böngésző bug megvan ebben is?
-
tibz03
őstag
válasz
palesz53 #12651 üzenetére
Ezzel a magyarázattal nem vagyok sokkal előrébb, de azért kösz.
Szétnézek az XDA-n, hátha írnak róla valamit.
Más: a Google Wallet-et hogyan tudom beüzemelni? Ha elindítom, kb. olyasmit ír, hogy a Google Wallet még nem támogatott az országomban vagy az eszközön/szolgáltatónál.
-
tibz03
őstag
Valaki erre esetleg?
-
tibz03
őstag
Mintha? Most van vagy nincs?
Amúgy valaki volna olyan szíves és kifejtené nekem, hogy mi ez a "radio"? Pl. az imént említett ROM topicjában a Features alatt az áll, hogy "Radio : free (you can flash which is best for you and your area, or stay with what u have now)". Akkor ez egy ROM-tól függetlenül flash-elhető (tehát az új ROM sem írja felül) valami? És konkrétan mit is csinál, és melyik a jó belőle?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256Gb Dobozos 24 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy Z Fold 5 (SM-F946B/DS) 512GB/12GB - Jégkék
- Nothing Phone 2 - 8/128 GB szürke dobozában + tokok
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest