- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kyller
senior tag
A YAMTT se szűri ki most már, legalább is nálam. Ott nem hasal el a dolog miután felraktam a 4.4-et, plusz az XDA-s mókolást. Most már csak és kizárólag a betűleütéseknél jelentkezik a probléma, viszont ott szinte mindig. Hosszabb szöveget egyszerűen nem tudok begépelni (anélkül, hogy ne ütne félre, vagy duplázná a betűt...)
-
-Valinas-
senior tag
Köszönöm a választ! Mivel Európán belül veszem, nagy valószínűséggel van rá garancia, de azért megkérdezem majd még.
Azt lehet tudni, hogy melyik modelleknek van touch bugjuk? Esetleg valamilyen szériánál még/már nincs? Gondolom ha az egyik hibás, akkor a boltban lévő összes többi... -
assemble
addikt
Eleg jo fulem van, es probalgattam, de az enyemmel frankon nem hallok semmi furcsa hangot, barhogy kocogtatom
Persze lehet, hogy csak rosszul csinalom, de tenyleg nem tudom mire gondoltok.
zSSeli: Ez mar ugy tunik csak egy ilyen hely. Idorol idore (altalaban alma foldrol, ugy tunik tul alacsony a kerites?
) a nexus topicokba bekoborol egy mezei troll es elkezdi szetrombolni. Multkor n5 topic volt a celpont, most ugy tunik ezen a sor. Neha elkovetem azt a hibat, hogy elkezdem nekik ertemesen elmagyarazni, hogy miert nincs igazuk, de utolag altalaban kiderul, hogy igazabol a falnak is beszelhettem volna, mert nem ertelmesen vitatkozni akarnak, csak siman trollkodni, es topicot rombolni jottek.
-
rootmin
tag
No igen, ez szerintem is nagyon idegesítő. Főleg azért, mert egyébként (számomra) szinte tökéletes a cucc, főleg mióta feltettem egy custom kernel+ROM párost.
Az a helyzet, hogy nálam újonnan semmi probléma nem volt. Ismerős hozta USA-ból a készüléket, direkt tesztelte nekem pár napig, úgy tűnt, semmi gond. És a 4.4 érkezéséig nem is volt, az update óta viszont meghülyült nálam is, az általad leírtakat kezdte produkálni.
Akkor tettem custom romot, kernelt, ezektől semmi se változott. Aztán XDA-n rábukkantam egy okos fix-re, attól jobb lett picit, de így is csak kézben tartva elfogadható, asztalon nagyon hektikusan működik.
Lehet emiatt fogom visszatenni a 4.3-at...
(egyékbént ez valami csodás hardveres probléma, amit különböző touch driverek kisebb-nagyobb sikerrel korrigálnak, a hiba sosem tűnik el teljesen, max. átlagos használat mellett észrevehetetlen marad)
-
zSSeli
tag
hagyjuk már, aki vette a fáradtságot és megcsinálta a touch hibát xda-ról annak totál jó az érzékelése. az egy dolog, hogy nem a usernek kéne trükköznie, de alapból az érzékelője jó, csak driver szinten szúrtak el valamit. nekem tökéletes az érintés és 10 perc volt megcsinálni 0 hozzáértéssel. emiatt totál elásni az új n7et azért nem kéne
-
Kyller
senior tag
Igen, valóban volt problémám vele, miután OTA frissítést raktam fel (ugye nem wipe-olja a data-t). Akkor még szar volt. Aztán csináltam egy factory resetet (illetve újra raktam factory image-ből). És csodák csodájára jó lett, legalább is a multi touch alkalmazásoknál. A maps-nél még csinált érdekes dolgokat, meg volt egy két dupla betüleütés is a billentyűzet használata során. Aztán megcsináltam a XDA-s mókolást, és most úgy tűnik jó minden...
-
-
assemble
addikt
Kiprobaltam azzal a trailerrel amit nezett imdb-n (pain & gain), es a legalacsonyabb 1-2 fokozaton tenyleg van nemi sisterges (csak hangszorobol persze). Azt hozzateszem azert, hogy eszemben nem jutna ilyen hangeron nezni barmit is, mert kb semmit nem hallani annyira halk. Egyebkent olyan 3-as fokozaton (a 15-bol) bar a viszonylag elhanyagolhatonak tunik a jelenseg, a legtobb jelenetnel csak akkor venni eppen eszre ha direkt figyeli az ember. 5-os fokozaton pedig (ez meg mindig a harmada csak a maxnak) szerintem mar semennyire nincs jelen semelyik jelenetnel.
Ha mar audio, inkabb ezt nezzetek meg a tableten, ez inkabb erdekes: [link]
Egy kis surround elmeny, hangszorokkal is mukodik (fejhallgatoval is persze, ugy azert megjobb tud lenni), eleg kiralyGondolom foleg a sztereo hangszorok miatt tud ilyen lenni, de az a Cingo nevu cucc is hozzaadhat a dologhoz.
-
assemble
addikt
Altalaban bezarja az is, de a konkret programon is mulik.
Pl egy skype valszeg nem fogja leallitani a hatterszolgaltatasat ha kiszedet a recent apps listabol (mert ettol meg valszeg bejelentkezve akarsz maradni, csak epp nem hasznalod), "manualisan" kell kilepned belole.
Egyebkent programok bezarasaval tenyleg nem nagyon kell foglalkozni, hacsak nincs ra valami nyomosabb oka az embernek. El lehet tavolitani a nem hasznalt appokat a recent apps listarol, de igazabol ez is nagyjabol teljesen szuksegtelen. -
Drizzt
nagyúr
-
Magnat
veterán
Volt "szerencsém" Lg P990-et birtokolni, na abból kb. minden példány egyedi viselkedést mutatott. Én arra tudok gondolni, h az alkatrészek gyártási szórása eredményezi ezt és az ilyen fw javítások jó része nem más, mint úgy paraméterezni a rendszert, hogy minél több eszköz a maga jellemzőivel hibamentes működést tudjon produkálni. Ez az LG-nek sosem sikerült, nem mintha összetörték volna magukat az igyekezettől. Remélhetőleg az Asus máshogy áll a dologhoz
-
Magnat
veterán
"Nagyon hardveres termeszetunek tunik a gond. Kulonben nem lenne olyan, akinek semmi gondja vele."
"Egyszer mar igertek a javitasat a JSS15Q frissitessel, de sokaknal epp ez az update hozta elo a hibat."Csak én érzek a két mondtak között némi ellentmondást?
1ébként általánosságban sztem ez nézőpont kérdése is, h egy hiba hardveres v szoftveres: pl tegyük fel, h egy tablet 1.6GHz-s magokkal rendelkezik és gyakran előforduló hiba a melegedés és az újraindulás, mondjuk érintse a készülékek 20%-át... erre a gyártó a köv. frissítésben visszaveszi 1.4-re az órajelet. Mindenki örül, mert a frissítéssel mexűntek a random restartok ... akkor ez most hardveres vagy szoftveres hiba volt? (Ok, a példa annyiban sántít, h az ilyen cpu downgrade-et kiszúrják a userek, de mondjuk ha a konkrét esetben a digitizer válaszidejét veszik vissza, amitől megbízhatóbban érzékel de még nem lesz érezhetően lomhább, egyáltalán nem lesz ilyen egyértelmű a dolog) -
PistiSan
addikt
A Táccs szkrín a 32gb-os verziónál van jelen, vagy a 16-os is érintett?
Leírtam már sokszor én is, hogy teszt programokkal tudom produkálni 5 újjal, de általános használatnál semmi bajom az eszközzel.Vásárlás előtt aggódtam hogy nem lesz elég a 16gb, nem bántam meg hogy a kisebb méretet vettem, még így is nagy része szabadon van.
-
z0d1AK
nagyúr
Mint ahogyan tavaly is, idén is az a legegyszerűbb eset minden nem magyar Nexus 7 vásárlás esetén, hogy felhívja delikvens az ASUS ügyfélszolgálatát az SN számmal és a vásárlás időpontjával ők pedig választ tudnak adni az adott készülék pontos garancia státuszáról. Ez az egyetlen biztos és hivatalos forrás.
-
pampika
őstag
nexus 4-nél a play-es vásárlás lokál garis volt, a bolti (mm, saturn, etc.) már simán eu/világgari (némileg magasabb áron).
simán lehet itt is ez a helyzet, ha play-ről vetted. a kézikönyv meg gondolom 1 fajta van, az kerül minden dobozba.de majd válaszolnak és kiderül, mi a helyzet.
-
Drizzt
nagyúr
Na, felhívtam ma Asus, bediktáltam az USA példányom gyári számát, s azt mondták, hogy lokál garis, s csak USAban garanciáztatható. Eléggé meglepett a dolog, hiszen a kézikönyvben ez áll:
10. International Warranty Service
This Warranty applies in the country of purchase.
Additionally this Warranty entitles You to international ASUS Warranty service in Europe, North America(USA, Canada and Mexico), Asia, Africa and Australia/Oceania, during the Warranty period, subject to the following additional restrictions
- Service procedures may vary by country;
- Some service and\or spare parts may not be available in all countries;
- Localized spare parts(e.g. keyboard/ key mats) may be replaced with the version customary in the country where the repair is requested;
- Some countries may have fees and restrictions that apply at the time of service;
- Certain countries may require additional documentation, such as proof of purchase or proof of proper importation, prior to performing international Warranty and Support.Ezek alapján nem értem hogyan lehetne csak USA garis... Írtam Asus Magyarországnak FB.-n üzenetet, sajnos közvetlenül garanciális email cmíüket nem találtam, telót meg már akkor hívtam, amikor majdnem zárt, illetve nekem is lépnem kellett.
-
assemble
addikt
Akkor lehet h csak nem hasznaltam annyit azt az appot aminel most eszrevettem hogy neha kicsit tovabb odaragadt a touch mint en elengedtem a kijelzot. De azota sem vettem eszre mashol ezt a jelenseget...
Kiprobaltam most lerakni (tobb feluletre is) es ugy gyotorni kicsit ahogy mondtad.
A legtobb feluletnel olyan 3-4 ujj alatt nem nagyon zavarodik meg barmit csinalok. Olyan 2-3 ujj felett nemelyik mozdulatnal talan neha mintha egy szempillantasra kicsit eltunne az egyik. Olyan 4-5-nel mar sokszor tenyleg elkezd vibralni nemelyik erintes.
Ha kezbeveszem, es rendesen hasznalom, 5 ujjal is betonstabilnak nez ki.
Olbe teve 10 ujjnal altalaban jonak tunik de idonkent ilyenkor mar mintha kicsit tenyleg bezavarodna. -
PistiSan
addikt
Boot loader unlock mit jelent pontosan? Mire jó?
Telefonom az rootolva van, custop fw-vel, mert sokkal jobb mint a gyári, itt érdemes rootolni az eszközt? Mivel tudna többet egy rootolás után? Tudom rendszergazda jogot kapok, de mire tudom felhasználni értelmesen? Valami konkrét példa jó lenne. -
Drizzt
nagyúr
Kb. eddig volt jó. Most egy újjal bal oldalon fel-le húzva, van hogy 10 touchot érzékel egy egyenes vonalon.
Persze azóta megint megjavult. 10 mp-ig szar volt, s megint teljesen jó. Idegbaj.
Következő elmélet: amikor túl van melegedve, akkor rossz? 1 perc alatt most jól lehűlt(előtte ment a Max Payne, meg fhd video, az picit melegítette a bal oldalát.).
-
PistiSan
addikt
Nálam nincs gond az érzékeléssel.
Képernyő mentés -
assemble
addikt
Nalam is perfektul viszi a DTS-t a bsplayer, free verzio. Massal nem is probaltam, mert ezzel egybol ment, de az elozo cuccaimon is ugy remlik bsplayer vitte a legnagyobb aranyban ezeket, mxplayer pl nem szerette alapbol a DTS-t ha jol emlekszem.
Erintokepernyo gondok eleg erdekesen hangzanak. Nalam eddig perfektnek tunik, pedig 10 ujjal is probaltam mindent osszevissza a tesztprogiban.
-
Drizzt
nagyúr
-
haxxika
senior tag
Egy kis műszaki boltban vettem 6. kerületben a körút és a jókai utca között az aradi utcán. Itt kóstált 750Ft-ot, ők vannak hozzám a legközelebb és láss csodát még nem is volt drága.
#522 Kyller
Ja persze, csak a gyári fej gyorsabban tölt, a régi nexushoz való eredeti EU töltőfej volt 7k JMF, szóval köszönöm de inkább mókolok sajátot az amcsiból
-
madgie
titán
Mittomén, én anno a netről rendeltem vagy hatot, most is van három cuccom, amin ez van. Itt van például.
-
Sonja
nagyúr
"Ha meg HDMI-re akarod kinyomni a képet, azt eleve usb-s slimport HDMI kábellel lehet megcsinálni, szóval egyszerre nem tudod használni az otg-vel."
Már miért ne lehetne?!
A Slimport lényege többek között pont az, hogy egszerre lehet használni a HDMI-t és az OTG/Powert. Ilyen Slimport átalakító kell csak, és ebbe mehet az OTG kábel.
-
-
silmatauki
őstag
"Tenyleg, ez a USB->HDMI atalakitas hogyan mukodik? Csak speci kabel kell hozza, vagy valami extra szoftver is?"
Spéci SlimPort -> HDMI adapter. Nem olcsó mulatság (30 euro körüli) – még. Én az amazon.de-ről rendeltem: http://www.amazon.de/gp/product/B009UZBLSG Most nem kapható a .de-n (soxor kifogynak a készletből), remélhetőleg lesz majd. Teszteltem a Nexus 4-gyel; tökéletes; nem hiszem, hogy az új Nexus 7-tel bármi gondja lenne majd.
A többi, a amazon.de-n levő, az utóbbi egy-másfél hónapban megjelent, hasonló árfekvésű SlimPort adaptert nem teszteltem, így őket nem merem ajánlani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Ipad 10.generáció
- BONTATLAN IPAD AIR 13" M3 WIFI 256GB KÉK
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged