Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferke72
aktív tag
sziasztok!
elég rég senki nem írt ide de hátha...
most jutottam hozzá egy ilyen kütyühöz.Megküzdöttem mire megtaláltam a beállításokban a 3g lehetőséget viszont van hozzá antenna csatim.
költői kérdés milyen antennát lenne jó rákötni?
modemmel másikkal jártam úgy hogy 5m kábel levette a nyereséget mint a szél..
köszi!
-
neduddki
nagyúr
HI!
Erdeklodnek, hogy GlobeSurfer II 7.2-vel van-e vkibek mukodo portforward-ja voda-s halozataon?
kosziudv
neduddki
-
djdee
tag
Ami a témával (HSDPA osztása otthon) kapcsolatban az kérdezném, hogyha pl. a notiba be van dugva a PCMCI-os HSDPA és a gépben van wifi, akkor azon keresztül nem tudom megosztani egy másik gépre??? (akár úgy hogy közbe esik egy router, akár direktben...)
-
sekli
addikt
De gondolom, ha vezetekes telefont hasznalni is akarja valaki, akkor internet nincs..., vagy rosszul gondolom...?
-
schawo
titán
Per pillanat is HSDPA modemről netezek. A cégünk telephelye a világ vége után a pusztán található Székesfehérváron, ADSL-t még hírből sem ismerjük
. Éppen ezért nagyon hasznos a HSDPA, ami itt is elérhető és szép 80ms körüli pinggel érkezik. Levitte az internet számlát havi 25-30e Ft-ról (ISDN) havi 5-re (Voda). Azonban a megosztása elég macerás. Azt hiszem ez lesz a heti irodai fejlesztés 
-
m@xsys
senior tag
Vodás szitura:
odabassz.
Én is játam hasonlóan. Kicsit sajnáltam tudatlanságát.
de akartam hozzájuk menni gályázni, erre biztos forrásból tudom, h felvették a Saleses(központba lévő) ismerősét, csak elfelejtettek szolni, h ne teperjek, mert elörre el van döntve és persze, h van gyerekem, ez sem volt tul szimpi.
Persze azért 2x behívtak.
A HR-s Judit az tündéri csaj... -
rekid
addikt
jooo cuuccc ez. ket hiba van. egyse a modemé
1. nincs lefedettség (najo van de nagy dzsedinek kell lenni hogy ratalalj) 2. meg mindéég drága szerintem a szolgáltatás. 
apropo multkor hivott egy vodas marketinges holgy hogy valtsak 3g re mert nekem az nagyon jo es kossek elofizut. elso kerdesem az volt hogy ez most umts vagy hsdpa. erre kifagyott a holgy.
namondom jovan marketing osztály.
csakmegprobalnam elmagyarazni az alkalmazottaknak mitis árulunk .

-
DarkByte
addikt
Értem. Nem folytam még bele, sajnos az ilyen routerek sem olcsóságukról híresek és hamarabb látom hogy egy PCvel biztosra megcsinálom a netosztást mint OpenWRT-vel szórakozni egy zárt lehetőségekkel rendelkező router-en.
Egyébként igen, ez a cuccos pont azt csinálja amit írtál. Olyan mint egy standard router, csak úgy kell felfogni mintha a WAN a mobilnet volna és az ehhez való modem is bele van építve. (persze e mellett még lehet hogy lehet rá vezetékes netet is dugni, legalább is a Linksys Wireless G Router tudja ezt is)
Mod: hopp, Bog beelőzött.

-
domi007
őstag
Nem ugrik, mert amire tudsz OpenWRT-t tenni, azon van egy olyan reset, hogy minden visszamegy eredetibe, tehát ha nem égeted szét OpenWRT-vel a routert (ami meg lehetetlen), akkor senki meg nem mondja, hogy lecserélted a firmwaret.
Olyan HSDPA modem tényleg nincs, mint amire JégKokó gondolt?
AMibe bemegy a HSDPA, és kijön belőle Ethernet kábelen, amit aztán ő rákötne a WLAN routerre. ESetleg WLAN-on küldi a jelet tovább, és azt küldi tovább a router?(hoppsz, ez az eszköz asszem pont ezt csinálja, nem? Mondhatnám: HSDPA to Ethernet/WLAN
)
DOMy -
DarkByte
addikt
válasz
Polacheck
üzenetére
Némelyik router-el amelyikre fel lehet tenni az OpenWRT linux firmware-t, és van rajta USB port is, meg lehet oldani hogy ossza a mobilnetet USBs modemről, de ehhez nagyon sok szerencse és türelem kell. Arról nem is beszélve hogy azt hiszem ilyen mértékű firmware cserével ugrik a garancia is.
-
Jégkokó
veterán
Hát én nem igazán, tudom, hogy ebbe az eszközbe mi annyira jó. Enni pénzért meg simán lehet venni egy normál wlan routert is, és ugyan ugy meg lehet vele osztani a mobil netet.
-
DarkByte
addikt
Jelentem én tanyasi vagyok és nincs lehetőségünk vonalas netre, viszont a környező két faluban január eleje óta van a magentának HSDPA lefedettsége (igaz egyenlőre csak teszt üzemben, a szervíz szerint február elején lesz hivatalosan átadva). Valószínűsítem hogy egyébként a falukban sincs mindenütt vonalas lehetőség, viszont gondolom jópáran "kötöttek" mobil internetet és a szolgáltató úgy látta itt gyorsan megtérül a beruházás.
#11: köszi. Ez mindenképpen pozitív mert nálunk csak a külső konyhában sikerült megfelelő jelet találni, és sajnos az a gépeinktől igencsak messze van. Ha lenne a piskótán antenna csatlakozó, akkor már régen külső antennánk lenne. Pontosítok, van rajta belül a panelen, de nem tettek rá kivezetést a házra. Szétszedni a modemet pedig csak a burkolat törsével lehet -> ugrott a gari.

-
DarkByte
addikt
Én most építek ilyesmit mini-ITX gépből, linux-al, az E220-as babapiskótához.
Siker esetén lesz írás logout-ra. 
Egyébként ez a 20 ezer forintért dolog nagyon meglepő, alapból ugyanis nagyon drága eszköz. Külső antenna csatlakozója van neki?
A kinek hasznos kérdést én kiegészíteném azokkal, akiknek vonalas netre egyszerűen nincs lehetőségük, viszont van a családban 2-3 gép és szeretnének használható internetet.
Egy kis tapasztalati kiegészítő a pingekhez. Nem tudom figyeltétek-e már, de az ICMP alapú csomagokat (mint az ping alapját képező echo-t is), úgy vettem észre nem tekintik olyan adatnak, ami miatt a modemnek UMTS-ről HSDPA-ra kellene váltania. Legalább is a szolgáltatóknál előforduló E220-as modemek sem váltanak át ciánkékre ha csak natúrban elkezdesz pingelni. Viszont ha forgalmazol egy kis adatot, a pingelés is HSDPA-n "ragad". És a pingek leesnek 300ms ről 80-120 ms köré. Ami már szerintem jópár játékkal játszható (FPS-el persze nem, de nem csak az létezik). És mivel játék során adat is szaladgál a vonalon, ez meg is lesz.

-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Sebességtesztnek nem érzem lényegét ez esetben, hiszen az adott kütyü mindent tud, amit ki lehet hozni a mobilnetből, így annak sebességétől függ az, hogy mekkora a sebesség. Egyébként kétfelé osztást próbáltam, fixen felezi a sebességet, nem fog le semmit. A ping a routerig 3ms volt.
-
Gery85
tag
Ennyi az egész cikk? Lehetett volna benne valami sebesség teszt

-
Bibby
addikt
Most akkor mi van, hogy van? Nekem kicsit érthetetlen a cikk, vagy csak reggel van. Ez egy HSDPA modem és egy WLAN router is egyben?

-
Zsoo80
tag
érdekes. Szerintem ez majd akkor lesz tényleg jó, ha már teljes lefedettség lesz az országban és a sebesség emelésével és hálozatfejlesztéssel fognak a szolgáltatok foglalkozni. Akkor azthiszem a vezetékes szélessávnak bealkonyult...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Xbox tulajok OFF topicja
- Okos Otthon / Smart Home
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen NAS-t vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Éppen ezért nagyon hasznos a HSDPA, ami itt is elérhető és szép 80ms körüli pinggel érkezik. Levitte az internet számlát havi 25-30e Ft-ról (ISDN) havi 5-re (Voda). Azonban a megosztása elég macerás. Azt hiszem ez lesz a heti irodai fejlesztés
odabassz.
1. nincs lefedettség (najo van de nagy dzsedinek kell lenni hogy ratalalj) 2. meg mindéég drága szerintem a szolgáltatás. 
)