- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
adamka16
őstag
válasz
T. Almeida #6 üzenetére
Akkor csak az USB-soros átalakítós cucc nem működik win7 alatt? Anno úgy olvastam win7-ből kihagyták. Érdekes minden esetre
-
hunmyke
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #18 üzenetére
Unitronics, Omron többnyire ezekhez van közöm, ezeken majdnem mindegyiken van RS232, de bajom még nem volt velük.
bambano: ezzel tisztában is vagyok, mivel kicsit újabb laptopom van és emiatt rá is szorulok az USB - RS232 átalakítókra.
Én csak erre reagáltam: "..mivel a win7 nem támogatja már ezt a portot tudtommal."
-
törölt tag
"Autódiagnosztikával foglalkozom néha"
Néha. De ha minden nap cipelni, használni kell, ott dekkol a mühelyben nyomatékkulcsok, légkulcsok, s egyéb fémalkatrészek közt, akkor már praktikusabb, mint notizni. Kamionoknál, vagy bárhol ahol aknába eshet, megint hasznosabb mint egy notival bohóckodni.
Vagy tíz éve pesti merci telepen a szervizesek még ilyenebbel rohangáltak diagnosztizálni, szerelési útmutatót nézni.Azt kéne megérteni, ezt nem hobbista bélának szánják, így nem hobbista béla fejével kell mérni a hazsnálhatóságát, értelmét.
-
DRB
senior tag
Na ja, az ára is biztos atom lesz.
Amúgy meg biztos tudnám én is használni valamire, persze úgy, hogy nem fér el a zsebemben kicsit necces, így kb. ugyanott vagyok, mint egy lapossal.
Egyébként nem feltétlen erre a harci tabraértetem a (számomra)használhatatlanságot, hanem úgy az összesre, ebben mérettartományban, az hogy ez kibírja világvégét meg végképp nem jelent semmit nekem.
Bár... Ahogy most jobban belegondolok, mondjuk offroad-ozás közben, nyakig a sárban kideríteni miért nem indul az a rohadt ML, majd ha beindult, rögtön át is megyünk a siratófalra, de ott meg kiejtem félúton az ablakon és kb. 80 métert pattog lefelé a sziklák között és természetesen rámegy az utánunk jövő...esetleg még is tudnám használni.(#12) tisn:
-
DRB
senior tag
Persze, vannak olyan helyzetek amikor használható, de nekem ezek a helyzetek ritkák. Autódiagnosztikával foglalkozom néha, pl. a sajátomat szoktam buherálni, de ahhoz kicsi nekem, mondjuk a képernyő felbontása nem olyan rossz, de akkor is, inkább egy kisebb laptoppot használok e célra. Egy 15.6-ost, jó persze ez sem nagy, de azért csak fullHD felbontása van
. Azt már meg sem említem, hogy az írásban lévő tab atom procis, ami hagy némi kívánnivalót maga után. Természetesen másnak mások az igényei, ergo másképp ítéli meg ezeket a kütyüket, azért is írtam az előbb, hogy számomra használhatatlan.
-
Kereszhaver
tag
szerintem a legjobb felhasználási módja,hogy nyáron a medencében ülve ezzel netezel
-
Gusztáv
addikt
Pedig ennél a felhasználásnál még van is értelme. Pl kinti helyszínen, vagy gyárban valami komolyabb gépet kell ellenőrizni. De ne menjünk messzire, például az autószerelőnél. A szervizes első dolga, hogy rádugja a diagnosztikára a cuccot, és ellenőrzi a paramétereket (esetleg egy két numerikus paramétert átír) Erre az ilyen cucc tökéletes, mer kicsi, gyakorlatilag bárhova le tudod rakni. Már egy kocsiban is körülményes egy nyitott laptoppal beülni.
-
bambano
titán
"Katonai tanúsítványok, méretes gumiütközők és a magnéziumötvözet ház biztosítja ellenálló képességét.": lol egy tanúsítvány mióta biztosítja az ellenálló képességet? Az max. bizonyítja.
ez olyan, mint amikor az iso 9001 meg 14001-ről azt hiszik, hogy az minőség*biztosítás*. holott nem az.
-
DRB
senior tag
Csak úgy kíváncsiságból bekapcsoltam az alaplapom com portját és minden probléma nélkül felismerte, illetve telepítette a szükséges drivereket a 64-bites Win7(persze ez még nem garancia arra, hogy adatot is tudnék rajra keresztül továbbítani, de igen valószínű, hogy ezzel sem lenne probléma).
És hogy a cikkhez is szóljak: Akár "bomba biztos" akár nem, ezek a tabok valahogy számomra a semmire nem jó kategóriát képezik, telefonnak óriási, számítógépnek meg nagyon kicsi. Szoktam figyelni ahogy az egyik ismerősöm a Samsung 10.1-es Galaxy tabján telefonál, hagyományos módon(a füléhez emelve) természetesen, meg próbálja zsebre rakni utána, fetrengeni szoktam a röhögéstől, persze ehhez az is kell, hogy rosszallóan rám nézzen miközben szenved a féltéglájával.
Erről mindig az jut eszembe, mikor anno pár arc kiment a Blahára(vagy más forgalmas helyre), egy nagy műanyag telefonmodellel meg egy kamerával, oszt úgy csináltak azzal 40 centis "telefonnal" mintha beszélnének, persze üvöltve, hogy mindenki odafigyeljen, közben felvették a zembrek reakcióit.
Mondjuk teljesítményre a mostani tabok annyira nem rosszak, csak is kizárólag a mérete zavar, a fent vázolt értelemben, talán navinak tudnám használni, de az meg van gyári a verdában, illetve az okos telefonok jó részében is, szóval tényleg semmire nem jó, nekem. -
lujó55
addikt
atom-biztos?
-
adamka16
őstag
Érdekes az RS232 és a win 7-et egy cikkben látni, mivel a win7 nem támogatja már ezt a portot tudtommal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook Air M2 8/256 (GARANCIÁS!!! 2026.09.18.)
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged